Nu ti-a iesit o prajitura si nu stii de ce? Iaurtul s-a stricat in frigider desi nu l-ai deschis de mult timp? Ai facut aluat de paine si vrei sa il congelezi? Afla cateva sfaturi legate de alimente si gatit de la revista Felicia:
Duminica, 27.06.2010, 00:00Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.
Vineri, 25.06.2010, 00:00Fie ca este preparata din carne sau legume, acrita cu bors, cu rosii sau cu corcoduse, sau pur si simplu "dulce", ciorba este nelipsita de pe mesele romanilor. Insa multi spun ciorbei "bors". Pana la urma, care e diferenta dintre cele doua?
Miercuri, 23.06.2010, 00:00Poti afla ceva despre cultura unei tari cand ii treci granita, ii vezi frumusetea locurilor, vorbesti cu oamenii ei, dar ii si gusti din aromele specifice. Jurnalul National ne prezinta povestea fructelor de tamarid si a povestilor ce le inconjoara.
Duminica, 20.06.2010, 00:00Consumate proaspete, congelate sau uscate, acrisoare si apetisante, visinele sunt printre cele mai apreciate fructe. Culese in iunie-iulie, functie de soi, visinele se mananca proaspete sau prelucrate sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop sau lichior.
Duminica, 20.06.2010, 00:00Cordon Bleu - inseamna in franceza "cordon/panglica albastru/a". Termenul se foloseste pentru a denumi un bucatar exceptional si un fel de mancare renumit, dar pana in secolul 18 denumirea putea fi atribuita oricui excela intr-un anumit domeniu. In timp, "cordon bleu" a fost tot mai mult asociat bucatarilor foarte talentati.
Luni, 14.06.2010, 00:00Uleiul obtinut din prima presare a semintelor de floarea-soarelui este cel mai indicat pentru persoanele care vor sa gateasca cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti. Si pentru ca ingredientele naturale sunt, pe langa sanatoase, si cele mai gustoase, gatitul cu ulei Unisol asigura un succes garantat preparatelor tale.
Vineri, 11.06.2010, 00:00Viu colorate, carnoase si parfumate, capsunile se consuma proaspete sau sub forma de preparate: prajituri, torturi, dulceata, compot, inghetata sau spuma de capsuni.
Vineri, 11.06.2010, 00:00Acum cand gasim urzici proaspete din belsug, ar trebui sa profitam de acest lucru si sa incercam cateva retete cu urzici. Aceste plante vitaminizeaza, au efect detoxifiant si protejeaza organismul de bacterii.
Duminica, 06.06.2010, 00:00Spitale in pragul falimentului, pacienti care vin cu medicamentele de acasa si farmacii care nu mai elibereaza retete gratuite sau compensate. Stim cu totii, asa arata imaginea sistemului sanitar din Romania. Nu e de mirare ca din ce in ce mai multi...
Joi, 03.06.2010, 16:29Intaia oara, sintagma "bucatarie romaneasca" o intalnim la un autor de carti de bucate din deceniul sapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucuresti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o brosurica in care sunt mancaruri pe placul romanilor - nu neaparat al taranilor, al burghezilor ori al mahalagiilor (cu sensul de locuitori ai mahalalelor, fara nici o umbra peiorativa).
Joi, 03.06.2010, 00:00Dovlecelul se gaseste in toate magazinele si pietele, de primavara pana toamna tarziu. La noi este cunoscut cel cu fruct lunguiet, cu coaja de un verde deschis.
Marti, 01.06.2010, 00:00Aceasta planta legumicola este foarte vestita pentru continutul ridicat de fier, fiind recomandata in special persoanelor care sufera de anemie.
Sambata, 29.05.2010, 00:00Vladut a ales tagliatele pentru ca sunt paste proaspete cu ou si cu faina din grau tanar si dur. In plus, se prepara foarte repede.
Luni, 24.05.2010, 00:00Se gaseste in comert - simplu sau cu fructe, degresat sau cu un procent mai mare de grasimi -, dar poate fi preparat si in casa. Din iaurt, o mana de nuci, fructe de padure congelate sau fructe uscate, se prepara un mic dejun delicios si consistent. Sosul facut din iaurt, ulei de masline si condimentele preferate da o savoare unica salatei de legume de la masa de pranz. Iaurtul este baza unor dressinguri delicioase.
Duminica, 16.05.2010, 00:00Intre 6 luni si 1 an copiii incep sa prinda gustul mancarii solide. Micutul porneste de la fructe si legume pana la carne slaba. Aici sunt cateva retete care ii vor “indulci” trecerea de la un regim alimentar la altul – la propriu si la figurat.
Joi, 06.05.2010, 00:00"Combinatia perfecta" consta in salata de vinete de primavara, ardei copti si cartofi copti cu branza si verdeata.
Marti, 04.05.2010, 00:00La Neata, Vladut a gatit chiftelute speciale.
Luni, 03.05.2010, 00:00Bucate traditionale rusesti: kasha - un fel de paine; supe calde sau reci pregatite in cuptoare de lut; clatite - blini, blincichi si oladii; checuri, placinte - cu cartofi, cu branza si carne; turte dulci aromate (preaniki) etc.
Joi, 29.04.2010, 00:00Medicii de familie au reluat eliberarea retetelor compensate si gratuite, precum si a trimiterilor catre specialist, dupa exact o saptamana de la sistarea prescrierii acestora, decizia fiind luata dupa 12 ore de discutii si patru zile de negocieri.
Joi, 08.04.2010, 00:00UPDATE 17.02: Negocierile purtate marti intre reprezentantii medicilor de familie si cei ai Ministerului Sanatatii s-au incheiat fara o concluzie clara. Potrivit participantilor la discutii, acestea vor continua si miercuri, iar la finalul lor ar urma sa se semneze un protocol in urma caruia medicii vor renunta la protestul cauzat de continutul contractului cadru pe 2010, iar retetele gratuite si compensate ar urma sa fie din nou eliberate. "Am reusit sa ajungem la unele concluzii. O mare parte din probleme le-am rezolvat. Maine ne intalnim din nou sa discutam problemele tehnice si tot atunci vom semna un protocol. Ziua de maine va fi probabil ziua decisiva", a declarat, la finalul discutiilor de marti, Doina Mihaila, presedintele Patronatului Medicilor de Familie. "Suntem pe calea cea buna", a completat Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie.
Marti, 06.04.2010, 00:00Blocajul in sistemul de sanatate continua. Medicii de familie sunt decisi sa nu cedeze. Nu vor elibera retete compensate si gratuite si nici concedii medicale in urmatoarele zile. Ministrul Sanatatii i-a chemat azi la negocieri, dar medicii au plecat...
Vineri, 02.04.2010, 19:44Medicii de familie raman pe pozitii. Ei nu vor elibera nici in perioada urmatoare retete compensate si gratuite. Negocierile de vineri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au incheiat fara rezultate concrete.
Vineri, 02.04.2010, 00:00Medicii de familie au anuntat ca, incepand din 1 aprilie, nu mai prescriu retete compensate si gratuite, intrucat nu au contractul-cadru de acordare a asistentei medicale, iar normele de aplicare a acestuia "au fost aprobate pe sest". Presedintele CNAS a declarat insa ca refuzul medicilor de familie de a mai elibera retete compensate si gratuite este nejustificat, deoarece contractele vechi au fost prelungite automat, pana la intrarea in vigoare a celor noi.
Joi, 01.04.2010, 00:00Deserturi de-ti lasa gura apa si cocteiluri spectaculoase. In ultimul sau capitol, Jamie Oliver, bucatarul care se dezbraca de secrete, dezvaluie cateva dintre retetele sale care merg drept la inima amatorilor de dulciuri. O budinca cu o reteta...
Joi, 04.02.2010, 16:47Ingrediente: Cartofi Carne tocata Ceapa uscata Ceapa verde (pentru decor) Usturoi Ardei gras rosu Pasta de ardei dulce Branza telemea Smantana Cartofii se fierb in coaja se taie in jumatati si se lasa sa se tempereze. Carnea se caleste cu...
Marti, 24.11.2009, 10:04