Don Mariano, specialistul Euforia TV in peste si fructe de mare, a pregatit la emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de cod pe pat de taitei.
Marti, 14.12.2010, 00:00Masa de Craciun este foarte importanta pentru multe popoare si in general reuneste retete traditionale, specifice tarii respective, dar reprezinta si respectarea anumitor cutume religioase. Sa facem o calatorie culinara pe la mesele incarcate cu bucate felurite, in functie de cum a pastrat fiecare datina locului:
Marti, 14.12.2010, 00:00Masa de Craciun este foarte importanta pentru multe popoare si in general reuneste retete traditionale, specifice tarii respective, dar reprezinta si respectarea anumitor cutume religioase. Sa facem o calatorie culinara pe la mesele incarcate cu bucate felurite, in functie de cum a pastrat fiecare datina locului:
Luni, 13.12.2010, 00:00Bucatarii Marian si Marius prezinta in cadrul emisiunii Euforia tv un preparat care se gaseste in meniul Casei Freia din Busteni: muschi de vita cu gorgonzola.
Joi, 09.12.2010, 00:00Laura Calder, gazda emisiunii "Sa gatim frantuzeste" de la Euforia TV, a prezentat un desert pe baza de coaja de lamaie si portocala, cu infuzie de esenta de portocale. O reteta minune, originara din sudul Frantei.
Miercuri, 08.12.2010, 00:00Don Mariano prezinta in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta exotica de muslitos cu salata de surimi.
Marti, 07.12.2010, 00:00Reteta de astazi de crap la cuptor vine din Italia, este cu totul speciala, si este adusa de catre emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV.
Marti, 07.12.2010, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" a poposit iar in Transilvania, acolo unde o localnica, Anica, va pregati o varza cu carne - metoda traditionala.
Luni, 06.12.2010, 00:00Bucatarul Marius de la Conacul Domnesc din Suceava a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de tocanita de miel pe care a servit-o in doua moduri inedite: in cosulet de mamaliguta si cu un capac de mozarella.
Vineri, 03.12.2010, 00:00Chef Cezar a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv, un desert special - spuma de iaurt, nuci si mango, o reteta plina de arome proaspete.
Marti, 30.11.2010, 00:00Foarte multi copii nu consuma peste sau produse din peste, ceea ce ii face sa fie predispusi la un risc ridicat de a suferi de boli de inima, astm, deficit de atentie si o dezvoltare insuficienta a creierului.
Marti, 30.11.2010, 00:00Se gatesc imediat si sunt delicioase. Exista o reteta pentru fiecare, iar maestrii in prepararea lor sunt italienii. V-ati dat probabil seama ca e vorba despre paste. Daca va plac si vreti sa aflati cateva retete noi, Revista Felicia va vine in ajutor.
Marti, 30.11.2010, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia tv a ajuns si in Serbia, acolo unde invatam cum se prepara un fel de mancare vegetarian al acestei tari: sarmalute vegetale din frunze de sfecla.
Luni, 29.11.2010, 00:00Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.
Vineri, 26.11.2010, 00:00Fructele uscate sunt bogate in fibre, vitamine si carbohidrati complecsi, ele reprezinta o gustare energizanta. Ele pot fi lasate sa se usuce pur si simplu sau puse intr-un cuptor pentru a le rumeni.
Miercuri, 24.11.2010, 00:00Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.
Miercuri, 24.11.2010, 00:00Nu va mai scapa de nicio culoare antibioticele de raceli sau gripa? Explicatia e simpla spun medicii. Rezistenta multor microbi a crescut alarmant in ultima vreme. De vina sunt chiar pacientii care aleg sa se trateze dupa ureche.
Marti, 23.11.2010, 00:00Stiti care este mancarea preferata a regelui Mihai sau reginei Silvia a Suediei? De acum, nu numai ca puteti afla, dar o veti putea pregati chiar la dumneavoastra acasa. Principesa Margareta a Romaniei a lansat ieri o carte de bucate regale.
Duminica, 21.11.2010, 16:51Bucataria franceza, recunoscuta la nivel mondial pentru eleganta si preparatele sale fine, a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Este pentru prima oara cand obiceiurile culinare ale unei natiuni sunt considerate un bun al patrimoniului mondial, informeaza Le Nouvel Observateur.
Miercuri, 17.11.2010, 00:00A mai ramas o luna si jumatate pana la Craciun, ce punem pe masa? Si mai ales, cat costa bunatatile? Producatorii spun ca preturile nu difera fata de cele de anul trecut. Cel putin pana in acest moment.
Duminica, 14.11.2010, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV a ajuns iar in Romania, iar de aceasta data producatorii s-au oprit asupra prezentarii unei retete traditionale de ciorba de fasole, servita insa in coaja de paine.
Vineri, 12.11.2010, 00:00Unul dintre cele mai vechi simboluri ale crestinismului este pestele, fiind cunoscut ca "pestele lui Iisus". Exista o legenda conform careia un crestin a desenat un peste din profil, iar alti crestini l-au completat cu un ochi in mijloc, dovedindu-si astfel credinta.
Vineri, 12.11.2010, 00:00Concurentii de la "Marele castigator" au avut in aceasta saptamana ocazia de a-l cunoaste pe unul din cei mai renumiti bucatari italieni, Antonio Passarelli. El a lansat si o provocare: crearea unui meniu sanatos. Urmareste in fiecare joi de la 20.30, reality show-ul care isi propune sa le ofere concurentilor o viata noua, mai sanatoasa, numai la Antena 1!
Joi, 11.11.2010, 00:00Carnea alba, carnea rosie sau pestele nu trebuie sa lipseasca din dieta nimanui. Sunt gustoase, iar preparate corespunzator, sunt si sanatoase.
Joi, 11.11.2010, 00:00Pentru orice parinte, sanatatea copilului este prima sa prioritate si de aceea, a le pregati o masa sanatoasa si echilibrata este extrem de important. Cu toate acestea, pe masura ce copiii cresc, ei dezvolta o placere tot mai mare pentru dulciuri si mancarea de tip fast food, in detrimentul celei sanatoase, pe care ajung sa o considere a fi lipsita de gust.
Joi, 11.11.2010, 00:00Daca ai chef de un desert racoros, incearca o reteta dulce-acrisoara, cu struguri negri, imbracata in frisca.
Marti, 09.11.2010, 00:00A aparut noul numar al revistei Good Food, asa ca intreaba de el la primul chiosc de ziare care iti iese in cale.
Luni, 08.11.2010, 00:00Vladut a trecut astazi la prepararea de legume, alegand vinetele, pe care le-a asortat cu trei tipuri de branza, dar si cu verdeturi si ierburi aromatice.
Joi, 04.11.2010, 00:00Coreea de sud este situata in estul Asiei, in partea de nord a Peninsulei Coreene, avand ca vecini Republica Chineza in vest, Japonia in est si Coreea de nord in nord. Ocupa partea de sud a Peninsulei Coreene, adica circa 1.100 de kilometri din continentul asiatic, fiind flancata de Marea Galbena la vest si Marea Japoniei la est.
Joi, 04.11.2010, 00:00Sfecla este o leguma suculenta, bogata in vitamine, ideala pentru sosuri, salate, supe, dar si alaturi de paste. Incearca aceasta reteta inedita de tagliatelle cu sfecla si dovleac.
Joi, 04.11.2010, 00:00Nu a trecut mult timp de cand Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti" a gazduit Festivalul Culturii Thailandeze. Atunci m-am putut bucura de spectacole thailandeze de marionate, dansuri traditionale si populare thailandeze. Am urmarit cu placere demonstratiile de gatit, sculptat in fructe si legume sau am fost cuprinsa de uimire cand am vazut cum iau viata animale sau flori din zahar in mainile talentate ale artistilor thailandezi.
Joi, 28.10.2010, 00:00Din 28 octombrie, Revista Felicia si Editura Litera te initiaza in tainele artei gastronomice si ale dietei sanatoase, cu ajutorului unei colectii speciale de carti de bucate. “
Luni, 25.10.2010, 00:00La Constanta, 300 de turcoaice s-au strans la un festival de arta culinara si au impresionat juriul. Musaca, placinta cu branza, clatite, baclavale toate au primit locul intai, chiar si de la constanteni.
Duminica, 24.10.2010, 00:00Pentru ultima zi de gatit in studioul emisiunii Neatza, Vladut a realizat inca un preparat pe baza de paste proaspete: tortelloni la tigaie.
Vineri, 22.10.2010, 00:00Chef Cezar a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" ficat de gasca in crusta de nuca - un preparat special, pretentios, insa foarte gustos.
Joi, 21.10.2010, 00:00La Gomati (satuc de munte grecesc, in regiunea aflata chiar in fata Republicii monahale athonite) este un loc de un idilism aparte, o ferma turistica mai putin obisnuita, care aminteste de arca lui Noe, prin numarul mare de animale perechi, cu pui de toate varstele. O poveste minunata, de Simona Lazar, de la Jurnalul National.
Joi, 21.10.2010, 00:00Laura Calder iti arata cum sa faci batoane sarate de cod, o reteta din Antile. Ideea i-a fost data de o buna prietena si patroana localului ei preferat pentru aperitive, din intreg Parisul. Astfel de gustari sunt specialitatea ei, ea realizand un mix intre bucataria franceza si cea africana.
Miercuri, 20.10.2010, 00:00Cei mai buni barmani din tara s-au intrecut aseara in. imaginatie. Si, bineinteles, in cocktailuri. Au preparat in timp record bauturi sofisticate cu retete numai de ei stiute. Ca sa-i puna la incercare, juriul a adus ingredientele.
Miercuri, 20.10.2010, 00:00Dieta creata de specialistul american Mary Flynn nu este o dieta obisnuita, pentru ca poate combate cancerul de san, dupa cum informeaza Daily Mail.
Marti, 19.10.2010, 00:00Pentru ca toamna este anotimpul strugurilor, incearca o prajitura usoara, vitaminizanta prin sucul de lamaie si cu o aroma fina de migale. Menta ii da o aroma proaspata, iar ciocolata ii confera o nota decadenta acestei retete fructate.
Luni, 18.10.2010, 00:00Dovleacul este cu siguranta vedeta culinara a acestui sezon si ce preparat poate fi mai potrivit decat o placinta traditionala?
Miercuri, 13.10.2010, 00:00Daca ai pofta de o prajitura fructata, ideala alaturi de o cafea aburinda, incearca aceasta reteta scaldata in sos de ciocolata.
Marti, 12.10.2010, 00:00Cat mai multe fructe si legume proaspete - este recomandarea pe care o fac nutritionistii de fiecare data, atunci cand vorbesc despre un stil de viata sanatos. Acesta e cel mai nou concept in materie de mancare sanatoasa: bucataria fara foc!
Luni, 11.10.2010, 00:00Nu credeti ca si gatitul este o arta? Mai ganditi-va o data. Dar dupa ce vedeti materialul care urmeaza. La Pitesti o multime de maestri ai mancarurilor s-au intalnit pentru a se intrece in specialitati. Nici cei mai mari sculptori n-ar reusi sa aduca la lumina asemenea opere.
Vineri, 08.10.2010, 00:00Incearca o reteta simpla, dar consistenta, ce poate fi atat o gustare pentru o dupa-masa in familie, dar si o garnitura la un alt fel de mancare, sau parte dintr-un platou mai mare, in cazul in care ai musafiri.
Miercuri, 06.10.2010, 00:00O dupa-amiaza prevestitoare de furtuna la Capul Kaliakra. Nori plumburii, valuri ce se izbesc de stanci, cateva pasari rotindu-se deasupra fasiei de pamant ce se avanta catre adancurile marii. Undeva deasupra un smochin va infrunta singur vijelia ce va veni. Mai are doar cateva fructe bine parguite aflate intr-o linistita asteptare a mainii care le va culege. Cu ele timpul are mereu rabdare.
Sambata, 02.10.2010, 00:00Calendarul pastoral, care in lumea satului merge in paralel cu cele agrar si religios, are cateva momente-cheie. Prima etapa este cea a invoielilor, cand gospodarii se tocmeau cu ciobanii, stabilindu-se atat numarul de oi, cat si locul de pasunat. Urmeaza masura laptelui, notandu-se cantitatea de lapte pe care o da zilnic fiecare oaie.
Vineri, 01.10.2010, 00:00Asemanatoare la gust cu varza si conopida, gulia poate fi consumata cruda, fiarta sau coapta. Atunci cand cumperi gulii, alege-le pe cele mici, fiindca sunt mai dulci si nu foarte tari. Cele cu diametrul de 2-3 cm pot fi gatite intregi, cu tot cu coaja. Poti face din ele piure, le poti prepara pane sau praji ca pe cartofi.
Duminica, 26.09.2010, 00:00Pentru a obtine dulciuri de casa fara cusur, nu este nevoie doar sa gasesti reteta perfecta, ci si sa cunosti cateva secrete care pot fi aplicate oricarei prajituri. In primul rand, se pregateste cuptorul. Caldura optima se poate verifica prin introducerea in interiorul sau a tavii unse si presarate cu pesmet si faina.
Vineri, 17.09.2010, 00:00Bucataria chiliana isi are originea in gastronomia coloniala. Reprezinta un amestec de influente si arome, de traditional si de nou, imprumutand din cea a altor culturi si adoptand ingrediente noi. Se imbina gastronomia spaniola cu cea a indigenilor. Multe feluri de mancare se prepara cu peste, dar si cu pasare si binecunoscutul porumb chilian. Una dintre ele este gustoasa placinta cu carne "pastel del choclo".
Joi, 16.09.2010, 00:00