Antena Căutare

Articole despre retete

VIDEO! Reteta: Varza cu carne

VIDEO! Reteta: Varza cu carne

Emisiunea "Arome Mediteraneene" a poposit iar in Transilvania, acolo unde o localnica, Anica, va pregati o varza cu carne - metoda traditionala.

Luni, 06.12.2010, 00:00
VIDEO! Tocanita de miel servita in doua feluri

VIDEO! Tocanita de miel servita in doua feluri

Bucatarul Marius de la Conacul Domnesc din Suceava a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de tocanita de miel pe care a servit-o in doua moduri inedite: in cosulet de mamaliguta si cu un capac de mozarella.

Vineri, 03.12.2010, 00:00
VIDEO! Reteta: Spuma de iaurt, nuci si mango

VIDEO! Reteta: Spuma de iaurt, nuci si mango

Chef Cezar a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv, un desert special - spuma de iaurt, nuci si mango, o reteta plina de arome proaspete.

Marti, 30.11.2010, 00:00
Lipsa de peste din alimentatia copiilor le pune in pericol sanatatea

Lipsa de peste din alimentatia copiilor le pune in pericol sanatatea

Foarte multi copii nu consuma peste sau produse din peste, ceea ce ii face sa fie predispusi la un risc ridicat de a suferi de boli de inima, astm, deficit de atentie si o dezvoltare insuficienta a creierului.

Marti, 30.11.2010, 00:00
Secrete de bucatarie legate de paste, de la Revista Felicia

Secrete de bucatarie legate de paste, de la Revista Felicia

Se gatesc imediat si sunt delicioase. Exista o reteta pentru fiecare, iar maestrii in prepararea lor sunt italienii. V-ati dat probabil seama ca e vorba despre paste. Daca va plac si vreti sa aflati cateva retete noi, Revista Felicia va vine in ajutor.

Marti, 30.11.2010, 00:00
VIDEO! Reteta de post: sarmalute vegetale in frunze de sfecla

VIDEO! Reteta de post: sarmalute vegetale in frunze de sfecla

Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia tv a ajuns si in Serbia, acolo unde invatam cum se prepara un fel de mancare vegetarian al acestei tari: sarmalute vegetale din frunze de sfecla.

Luni, 29.11.2010, 00:00
Retete de post: legumele coapte - partea a II-a

Retete de post: legumele coapte - partea a II-a

Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.

Vineri, 26.11.2010, 00:00
Cum sa faci chipsuri dulci din mere si pere

Cum sa faci chipsuri dulci din mere si pere

Fructele uscate sunt bogate in fibre, vitamine si carbohidrati complecsi, ele reprezinta o gustare energizanta. Ele pot fi lasate sa se usuce pur si simplu sau puse intr-un cuptor pentru a le rumeni.

Miercuri, 24.11.2010, 00:00
Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta (I)

Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta (I)

Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.

Miercuri, 24.11.2010, 00:00
VIDEO! Cand medicamentele dauneaza sanatatii

VIDEO! Cand medicamentele dauneaza sanatatii

Nu va mai scapa de nicio culoare antibioticele de raceli sau gripa? Explicatia e simpla spun medicii. Rezistenta multor microbi a crescut alarmant in ultima vreme. De vina sunt chiar pacientii care aleg sa se trateze dupa ureche.

Marti, 23.11.2010, 00:00
Retete de la palat! Cartea de bucate a Principesei Margareta

Retete de la palat! Cartea de bucate a Principesei Margareta

Stiti care este mancarea preferata a regelui Mihai sau reginei Silvia a Suediei? De acum, nu numai ca puteti afla, dar o veti putea pregati chiar la dumneavoastra acasa. Principesa Margareta a Romaniei a lansat ieri o carte de bucate regale.

Duminica, 21.11.2010, 16:51
Bucataria franceza a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO

Bucataria franceza a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO

Bucataria franceza, recunoscuta la nivel mondial pentru eleganta si preparatele sale fine, a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Este pentru prima oara cand obiceiurile culinare ale unei natiuni sunt considerate un bun al patrimoniului mondial, informeaza Le Nouvel Observateur.

Miercuri, 17.11.2010, 00:00
VIDEO! Aprovizionarea pentru Craciun

VIDEO! Aprovizionarea pentru Craciun

A mai ramas o luna si jumatate pana la Craciun, ce punem pe masa? Si mai ales, cat costa bunatatile? Producatorii spun ca preturile nu difera fata de cele de anul trecut. Cel putin pana in acest moment.

Duminica, 14.11.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: ciorba de fasole in coaja de paine

VIDEO! Reteta zilei: ciorba de fasole in coaja de paine

Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV a ajuns iar in Romania, iar de aceasta data producatorii s-au oprit asupra prezentarii unei retete traditionale de ciorba de fasole, servita insa in coaja de paine.

Vineri, 12.11.2010, 00:00
Pestele in trei retete speciale

Pestele in trei retete speciale

Unul dintre cele mai vechi simboluri ale crestinismului este pestele, fiind cunoscut ca "pestele lui Iisus". Exista o legenda conform careia un crestin a desenat un peste din profil, iar alti crestini l-au completat cu un ochi in mijloc, dovedindu-si astfel credinta.

Vineri, 12.11.2010, 00:00
Antonio Passarelli ii invata pe concurentii de la "Marele castigator" sa manance sanatos

Antonio Passarelli ii invata pe concurentii de la "Marele castigator" sa manance sanatos

Concurentii de la "Marele castigator" au avut in aceasta saptamana ocazia de a-l cunoaste pe unul din cei mai renumiti bucatari italieni, Antonio Passarelli. El a lansat si o provocare: crearea unui meniu sanatos. Urmareste in fiecare joi de la 20.30, reality show-ul care isi propune sa le ofere concurentilor o viata noua, mai sanatoasa, numai la Antena 1!

Joi, 11.11.2010, 00:00
VIDEO! Ce nu trebuie sa lipseasca din diete

VIDEO! Ce nu trebuie sa lipseasca din diete

Carnea alba, carnea rosie sau pestele nu trebuie sa lipseasca din dieta nimanui. Sunt gustoase, iar preparate corespunzator, sunt si sanatoase.

Joi, 11.11.2010, 00:00
Cum sa ii determini pe cei mici sa prefere mancarea sanatoasa

Cum sa ii determini pe cei mici sa prefere mancarea sanatoasa

Pentru orice parinte, sanatatea copilului este prima sa prioritate si de aceea, a le pregati o masa sanatoasa si echilibrata este extrem de important. Cu toate acestea, pe masura ce copiii cresc, ei dezvolta o placere tot mai mare pentru dulciuri si mancarea de tip fast food, in detrimentul celei sanatoase, pe care ajung sa o considere a fi lipsita de gust.

Joi, 11.11.2010, 00:00
Reteta: Prajitura cu struguri si migdale

Reteta: Prajitura cu struguri si migdale

Daca ai chef de un desert racoros, incearca o reteta dulce-acrisoara, cu struguri negri, imbracata in frisca.

Marti, 09.11.2010, 00:00
Good Food de noiembrie vine cu noi surprize

Good Food de noiembrie vine cu noi surprize

A aparut noul numar al revistei Good Food, asa ca intreaba de el la primul chiosc de ziare care iti iese in cale.

Luni, 08.11.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a gatit vinete cu trei feluri de branza la cuptor

VIDEO! Vladut a gatit vinete cu trei feluri de branza la cuptor

Vladut a trecut astazi la prepararea de legume, alegand vinetele, pe care le-a asortat cu trei tipuri de branza, dar si cu verdeturi si ierburi aromatice.

Joi, 04.11.2010, 00:00
Simplitate si sanatate: bucataria coreana

Simplitate si sanatate: bucataria coreana

Coreea de sud este situata in estul Asiei, in partea de nord a Peninsulei Coreene, avand ca vecini Republica Chineza in vest, Japonia in est si Coreea de nord in nord. Ocupa partea de sud a Peninsulei Coreene, adica circa 1.100 de kilometri din continentul asiatic, fiind flancata de Marea Galbena la vest si Marea Japoniei la est.

Joi, 04.11.2010, 00:00
Reteta: Tagliatelle cu sfecla rosie

Reteta: Tagliatelle cu sfecla rosie

Sfecla este o leguma suculenta, bogata in vitamine, ideala pentru sosuri, salate, supe, dar si alaturi de paste. Incearca aceasta reteta inedita de tagliatelle cu sfecla si dovleac.

Joi, 04.11.2010, 00:00
Diplomatie prin arta culinara - bucataria thai

Diplomatie prin arta culinara - bucataria thai

Nu a trecut mult timp de cand Muzeul National al Sa­tu­lui „Dimitrie Gusti" a gazduit Festivalul Culturii Thailandeze. Atunci m-am putut bucura de specta­cole thailandeze de marionate, dansuri traditionale si po­pulare thailandeze. Am urmarit cu placere demonstratiile de gatit, sculptat in fructe si legume sau am fost cuprinsa de uimire cand am vazut cum iau viata animale sau flori din zahar in mainile talentate ale artistilor thailandezi.

Joi, 28.10.2010, 00:00
Revista Felicia lanseaza "Secretele Bucatariei – Retete internationale pentru familia ta"

Revista Felicia lanseaza "Secretele Bucatariei – Retete internationale pentru familia ta"

Din 28 octombrie, Revista Felicia si Editura Litera te initiaza in tainele artei gastronomice si ale dietei sanatoase, cu ajutorului unei colectii speciale de carti de bucate. “

Luni, 25.10.2010, 00:00
VIDEO! Delicii turcesti la Festivalul de Arta Culinara din Constanta

VIDEO! Delicii turcesti la Festivalul de Arta Culinara din Constanta

La Constanta, 300 de turcoaice s-au strans la un festival de arta culinara si au impresionat juriul. Musaca, placinta cu branza, clatite, baclavale toate au primit locul intai, chiar si de la constanteni.

Duminica, 24.10.2010, 00:00
VIDEO! Vladut face tortelloni la tigaie

VIDEO! Vladut face tortelloni la tigaie

Pentru ultima zi de gatit in studioul emisiunii Neatza, Vladut a realizat inca un preparat pe baza de paste proaspete: tortelloni la tigaie.

Vineri, 22.10.2010, 00:00
VIDEO! Reteta: Ficat de gasca in crusta de nuca

VIDEO! Reteta: Ficat de gasca in crusta de nuca

Chef Cezar a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" ficat de gasca in crusta de nuca - un preparat special, pretentios, insa foarte gustos.

Joi, 21.10.2010, 00:00
Reteta zilei: placinta rasturnata greceasca

Reteta zilei: placinta rasturnata greceasca

La Gomati (satuc de munte grecesc, in regiunea aflata chiar in fata Republicii monahale athonite) este un loc de un idilism aparte, o ferma turistica mai putin obisnuita, care aminteste de arca lui Noe, prin numarul mare de animale perechi, cu pui de toate varstele. O poveste minunata, de Simona Lazar, de la Jurnalul National.

Joi, 21.10.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: batoane sarate de cod

VIDEO! Reteta zilei: batoane sarate de cod

Laura Calder iti arata cum sa faci batoane sarate de cod, o reteta din Antile. Ideea i-a fost data de o buna prietena si patroana localului ei preferat pentru aperitive, din intreg Parisul. Astfel de gustari sunt specialitatea ei, ea realizand un mix intre bucataria franceza si cea africana.

Miercuri, 20.10.2010, 00:00
VIDEO! Vezi in actiune cei mai buni barmani din Romania!

VIDEO! Vezi in actiune cei mai buni barmani din Romania!

Cei mai buni barmani din tara s-au intrecut aseara in. imaginatie. Si, bineinteles, in cocktailuri. Au preparat in timp record bauturi sofisticate cu retete numai de ei stiute. Ca sa-i puna la incercare, juriul a adus ingredientele.

Miercuri, 20.10.2010, 00:00
Cancerul de san poate fi combatut cu dieta potrivita

Cancerul de san poate fi combatut cu dieta potrivita

Dieta creata de specialistul american Mary Flynn nu este o dieta obisnuita, pentru ca poate combate cancerul de san, dupa cum informeaza Daily Mail.

Marti, 19.10.2010, 00:00
Reteta: Prajitura cu lamaie si struguri

Reteta: Prajitura cu lamaie si struguri

Pentru ca toamna este anotimpul strugurilor, incearca o prajitura usoara, vitaminizanta prin sucul de lamaie si cu o aroma fina de migale. Menta ii da o aroma proaspata, iar ciocolata ii confera o nota decadenta acestei retete fructate.

Luni, 18.10.2010, 00:00
Reteta: Placinta cu dovleac, desertul delicios al toamnei

Reteta: Placinta cu dovleac, desertul delicios al toamnei

Dovleacul este cu siguranta vedeta culinara a acestui sezon si ce preparat poate fi mai potrivit decat o placinta traditionala?

Miercuri, 13.10.2010, 00:00
Reteta: Prajitura cu piersici si coacaze

Reteta: Prajitura cu piersici si coacaze

Daca ai pofta de o prajitura fructata, ideala alaturi de o cafea aburinda, incearca aceasta reteta scaldata in sos de ciocolata.

Marti, 12.10.2010, 00:00
VIDEO! Bucataria fara foc - o noua moda culinara

VIDEO! Bucataria fara foc - o noua moda culinara

Cat mai multe fructe si legume proaspete - este recomandarea pe care o fac nutritionistii de fiecare data, atunci cand vorbesc despre un stil de viata sanatos. Acesta e cel mai nou concept in materie de mancare sanatoasa: bucataria fara foc!

Luni, 11.10.2010, 00:00
VIDEO! Gatitul ca arta

VIDEO! Gatitul ca arta

Nu credeti ca si gatitul este o arta? Mai ganditi-va o data. Dar dupa ce vedeti materialul care urmeaza. La Pitesti o multime de maestri ai mancarurilor s-au intalnit pentru a se intrece in specialitati. Nici cei mai mari sculptori n-ar reusi sa aduca la lumina asemenea opere.

Vineri, 08.10.2010, 00:00
Reteta: Oua rascoapte cu sos picant

Reteta: Oua rascoapte cu sos picant

Incearca o reteta simpla, dar consistenta, ce poate fi atat o gustare pentru o dupa-masa in familie, dar si o garnitura la un alt fel de mancare, sau parte dintr-un platou mai mare, in cazul in care ai musafiri.

Miercuri, 06.10.2010, 00:00
Smochinele - fructele calatorilor antici

Smochinele - fructele calatorilor antici

O dupa-amiaza prevestitoare de furtuna la Capul Kaliakra. Nori plumburii, valuri ce se izbesc de stanci, cateva pasari rotindu-se deasupra fasiei de pamant ce se avanta catre adancurile marii. Undeva deasupra un smochin va infrunta singur vijelia ce va veni. Mai are doar cateva fructe bine parguite aflate intr-o linistita asteptare a mainii care le va culege. Cu ele timpul are mereu rabdare.

Sambata, 02.10.2010, 00:00
Retete pur romanesti: mamaliga cu branza si smantana

Retete pur romanesti: mamaliga cu branza si smantana

Calendarul pastoral, care in lumea satului merge in paralel cu cele agrar si religios, are cateva momente-cheie. Prima etapa este cea a invoielilor, cand gospodarii se tocmeau cu ciobanii, stabilindu-se atat numarul de oi, cat si locul de pasunat. Urmeaza masura laptelui, notandu-se cantitatea de lapte pe care o da zilnic fiecare oaie.

Vineri, 01.10.2010, 00:00
Gulia - o leguma delicata si usor de preparat

Gulia - o leguma delicata si usor de preparat

Asemanatoare la gust cu varza si conopida, gulia poate fi consumata cruda, fiarta sau coapta. Atunci cand cumperi gulii, alege-le pe cele mici, fiindca sunt mai dulci si nu foarte tari. Cele cu diametrul de 2-3 cm pot fi gatite intregi, cu tot cu coaja. Poti face din ele piure, le poti prepara pane sau praji ca pe cartofi.

Duminica, 26.09.2010, 00:00
Dulciurile de casa - cum sa iti iasa perfecte

Dulciurile de casa - cum sa iti iasa perfecte

Pentru a obtine dulciuri de casa fara cusur, nu este nevoie doar sa gasesti reteta perfecta, ci si sa cunosti cateva secrete care pot fi aplicate oricarei prajituri. In primul rand, se pregateste cuptorul. Caldura optima se poate verifica prin introducerea in interiorul sau a tavii unse si presarate cu pesmet si faina.

Vineri, 17.09.2010, 00:00
Bucataria chiliana - pastel de choclo (Placinta de porumb)

Bucataria chiliana - pastel de choclo (Placinta de porumb)

Bucataria chiliana isi are originea in gastronomia coloniala. Reprezinta un amestec de influente si arome, de traditional si de nou, imprumutand din cea a altor culturi si adoptand ingrediente noi. Se imbina gastronomia spaniola cu cea a indigenilor. Multe feluri de mancare se prepara cu peste, dar si cu pasare si binecunoscutul porumb chilian. Una dintre ele este gustoasa placinta cu carne "pastel del choclo".

Joi, 16.09.2010, 00:00
4 sosuri pe care trebuie sa stii sa le faci

4 sosuri pe care trebuie sa stii sa le faci

O banala friptura cu garnitura se transforma intr-o mancare spectaculoasa daca are alaturi un sos pregatit chiar de tine.

Duminica, 12.09.2010, 00:00
Toamna aceasta profita de gustoasele vinete!

Toamna aceasta profita de gustoasele vinete!

Vine toamna, bine-mi pare, in farfurie am.......vinete! Prin continutul bogat de vitamine si de minerale, o cura de vinete iti va hidrata si detoxifia organismul.

Vineri, 10.09.2010, 00:00
Patru retete delicioase pe baza de nuci

Patru retete delicioase pe baza de nuci

Miezul de nuca este un ingredient excelent pentru prajituri, cozonaci, paine, biscuiti, ciocolata sau inghetata, dar si pentru mancaruri rafinate.

Luni, 30.08.2010, 00:00
Cum iti potolesti apetitul prin 3 idei simple

Cum iti potolesti apetitul prin 3 idei simple

Esti un gurmand. Si de ce nu ai fi, daca peste tot sunt tentatii care mai de care: fast-food-uri, patiserii, panouri publicitare cu prajiturele delicioase, ori o inghetata la coltul strazii?

Miercuri, 25.08.2010, 00:00
Bucataria Thailandeza: Mi Krop

Bucataria Thailandeza: Mi Krop

Mancarea thailandeza se bucura de o mare popularitate in lumea intreaga, datorita gustului exceptional si modului facil in care aceasta poate fi preparata. Thailandezii combina in preparatele lor cele mai ciudate ingrediente, la care occidentalul nu s-ar fi gandit niciodata.

Luni, 23.08.2010, 00:00
Cateva retete cu mure

Cateva retete cu mure

Gustoase si dulci, murele pot fi consumate ca atare sau folosite la prepararea de sucuri, inghetata, iaurturi cu fructe, prajituri etc. Congelate, murele pot fi consumate si in extrasezon.

Duminica, 22.08.2010, 00:00
Retete de efect - friptura in fierul de calcat cu carbuni

Retete de efect - friptura in fierul de calcat cu carbuni

Se zice ca marile retete s-au nascut din greseli sau incercari repetate. Asa o fi! Oricum, imaginatia bu­ca­tarilor este esentiala! Cine ar fi crezut, pe vremea cand ne cumparam cu totii ultimul model de fier de calcat, ca cele cu carbuni vor ajunge vedete si in bucatarie!

Sambata, 14.08.2010, 00:00

Ultimele știri

x