Antena Căutare

Articole despre retete

Mituri in bucatarie

Mituri in bucatarie

Desi multi oameni de stiinta au gasit timpul si dispozitia necesare pentru a explica ce se intampla in cea mai simpatica incapere din casa, persista unele idei gresite. Indiferent daca le numim mituri, superstitii sau pur si simplu prostii, chiar daca nu rezista unei explicatii elementare, multi oameni (nu neaparat competenti in fata unei plite) cred in ele cu tarie.

Sambata, 14.08.2010, 00:00
Descopera bucatelele manastiresti din Bucovina!

Descopera bucatelele manastiresti din Bucovina!

Pentru calatorul roman (si strain) e deja o cutuma sa puna semnul "=" (egal) intre Bucovina si tainica viata monahala (pe care mirenii se straduiesc sa o inteleaga, privind uneori prea insistent prin valul straveziu care o protejeaza de secole). Bucataria bucovineana monahala are, si ea, savori pe care pelerinul infometat se simte tentat sa le descifreze, daca nu dupa prima lingura (cea a potolirii foamei), atunci dupa a doua (cea a implinirii satiului).

Marti, 10.08.2010, 00:00
Pachetele de ardei cu feta

Pachetele de ardei cu feta

Daca vrei ceva rapid, alege o reteta cu legume proaspete de sezon, cum ar fi ardeii si dovleceii. In maxim 30 de minute poti prepara acest fel de mancare usor, de vara, ideal pentru vegetarieni. Folia de aluminiu separa ardeii de carne cat timp stau pe gratar.

Joi, 05.08.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Cha Han

Bucataria japoneza: Cha Han

In bucataria japoneza exista o regula si anume ca orezul care ramane la o masa nu se arunca ci se refoloseste ca baza in alte mancaruri. Orezul de "a doua zi" are denumirea de "gohan" in limba japoneza, fiind termenul ce desemneaza adesea orice tip de mancare cu orez.

Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Salata cu taitei de orez

Salata cu taitei de orez

Daca vrei o salata rapida si consistenta, poti sa ii adaugi paste, iar daca le alegi pe cele din orez, te vei asigura ca nu mananci ceva cu multe calorii.

Marti, 03.08.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Tonjiru

Bucataria japoneza: Tonjiru

Japonezii cauta ca pe masa lor de zi cu zi sa se afle retete cat mai variate si... colorate. Aspectul da o savoare in plus mancarii, iar culorile naturale ale legumelor iti vor inviora cu siguranta ziua. Asa este si atunci cand vine vorba de "Tonjiru".

Joi, 29.07.2010, 00:00
Aperitive servite la zero grade Celsius

Aperitive servite la zero grade Celsius

Pentru un aperitiv inedit, fa o crema de legume, condimenteaz-o din belsug si serveste-o direct din frigider.

Joi, 29.07.2010, 00:00
Retete de Colectie! Intra in "Povestile bucatariei romanesti"

Retete de Colectie! Intra in "Povestile bucatariei romanesti"

Jurnalul National iti aduce 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... „Retete de Colectie“!

Joi, 29.07.2010, 00:00
Inghetata cu iaurt, mango si ghimbir

Inghetata cu iaurt, mango si ghimbir

Un pic dulce, un pic picat, un pic . Asa este desertul acesta racoritor, in care gustul de mango se completeaza cu aroma picanta de ghimbir si delicatetea mierii.

Miercuri, 28.07.2010, 00:00
Fara medicamente gratuite si compensate in farmaciile din Gorj

Fara medicamente gratuite si compensate in farmaciile din Gorj

Au ramas fara bani de medicamente! Majoritatea farmacistilor gorjeni nu mai elibereaza medicamente gratuite si compensate luna aceasta, pentru ca plafonul s-a epuizat de multa vreme. Bolnavii sunt ingrijorati si spun ca in ritmul asta au toate sansele...

Marti, 27.07.2010, 13:29
Bucataria japoneza: Niku Jaga

Bucataria japoneza: Niku Jaga

Niku Jaga este un fel de mancare japonez, asemanator cu tocana de cartofi de la noi. Ideea este ca acest tip de mancare merge pe principiul clasic japonez: cu cat e mai sanatos, cu atat e mai gustos.

Luni, 26.07.2010, 00:00
Moutabal - gustul Orientului Mijlociu

Moutabal - gustul Orientului Mijlociu

Moutabal e un fel de salata de vinete din Orientul Mijlociu. Adi Hadean a adaptat aceasta reteta, inlocuind zeama de lamaie cu iaurt de bivolita si oaie. A mai pus in plus ceapa verde, iar ardeiul folosit in mod normal la garnisire l-a copt odata cu vinetele si l-a amestecat in salata. Rezultatul il puteti afla mai jos.

Duminica, 25.07.2010, 00:00
Ce este... oregano?

Ce este... oregano?

Oregano este un condiment culinar foarte important, fiind raspandit in bucatariile din tari precum Turcia, Palestina, Siria, Grecia, Portugalia, Spania, America Latina si Italia. Aceasta planta este mult mai aromata atunci cand este uscata.

Sambata, 24.07.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Tonkatsu

Bucataria japoneza: Tonkatsu

Desi aceasta reteta a fost inventata abia in secolul XIX, a devenit una dintre cele mai populare mancaruri din bucataria japoneza. "Tonkatsu" inseamna cotlet de porc si este facut cu un pane special, din paine fara coaja, care, din pacate, nu se gaseste decat in Japonia. Bine ca avem alternative si ca aceasta reteta poate fi delicioasa oricum.

Sambata, 24.07.2010, 00:00
Vrei o gustare rapida? Incearca o tarta

Vrei o gustare rapida? Incearca o tarta

Tarta este un preparat copt in forme speciale, cu diferite umpluturi - carne, ciuperci, branzeturi, smantana, sau fructe, gem, stafide, alune etc.

Sambata, 24.07.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Tempura Udon

Bucataria japoneza: Tempura Udon

Udon este un tip de taitei din faina de grau, folositi in bucataria japoneza, iar tempura seamana cu pane-ul cunoscut in Europa, numai ca e mult mai gustos si sanatos.

Vineri, 23.07.2010, 00:00
Somon la gratar cu garnitura de porumb si rosii

Somon la gratar cu garnitura de porumb si rosii

Somonul este un peste bogat in omega 3, care se gateste usor si este delicios atat cu legume cat si cu fructe. De aceasta data, fetele de la Good Food l-au pregatit la gratar si cu o garnitura dulce acrisoara de porumb cu rosii.

Vineri, 23.07.2010, 00:00
Bucatele simple din Lunca Dunarii

Bucatele simple din Lunca Dunarii

Simplitatea bucatelor de la tara este de multe ori asociata cu gustul bun al copilariei si emotiile sincere: palmele crapate ale bunicii, mamaliga aburinda si iarba racoroasa. Jurnalul National a pasit in ograda unui sat dunarean pentru a redescoperi pita facuta pe vatra si iaurtul de casa.

Joi, 22.07.2010, 00:00
Inghetata de coacaze negre

Inghetata de coacaze negre

Desertul preferat pe timp de vara este unul cat mai rece. Si daca e usor si fructat, cu atat mai bine. Fetele de la Good Food ne propun o reteta cremoasa si simplu de realizat de inghetata cu coacaze.

Joi, 22.07.2010, 00:00
Trei retete cu avocado

Trei retete cu avocado

Numit si untul pamantului, avocado este intr-adevar un fruct minune. Este foarte hranitor si bagat in grasimi sanatoase, potrivit pentru orice dieta, chiar si una de slabire sau detoxificare. Mai mult, este recomandata consumarea sa de catre femei, avand rol reglator asupra functiilor aparatului reproducator.

Joi, 22.07.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Sushi

Bucataria japoneza: Sushi

Sushi este cea mai cunoscuta mancare din bucataria japoneza, fiind si cel mai usor de preparat.

Miercuri, 21.07.2010, 00:00
Paste integrale cu sos de branza topita

Paste integrale cu sos de branza topita

Stim ca faina alba nu este chiar indicata, mai ales din cauza faptului ca ingrasa. Insa cea integrala este chiar hranitoare. Incearca aceasta reteta de paste cu branza si sos pesto care este nu doar gustoasa, ci si o buna sursa de proteine.

Miercuri, 21.07.2010, 00:00
10 idei pentru un gratar reusit

10 idei pentru un gratar reusit

Vremea este frumoasa, numai buna de iesit la un gratar cu prietenii. Fetele de la revista Good Food iti propun 10 idei de retete potrivite pentru o iesire la iarba verde.

Miercuri, 21.07.2010, 00:00
Petrece in stil spaniol - cu sangria!

Petrece in stil spaniol - cu sangria!

Daca ai pregatit cateva retete traditionale pentru o masa in stil spaniol, atunci totul trebuie asortat cu o bautura spumoasa si racoroasa, numai buna pentru zilele toride: sangria.

Marti, 20.07.2010, 00:00
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Vara inseamna, in primul rand, vacanta si inghetata – aceasta este combinatia mea preferata inca din copilarie. Iar cand inghetata este facuta chiar de mine, satisfactia este si mai mare.

Marti, 20.07.2010, 00:00
Omega 3 te ajuta sa faci fata stresului

Omega 3 te ajuta sa faci fata stresului

Somonul si carnea de rechin sunt de ajutor in lupta cu stresul oxidativ, care afecteaza functionarea organismului.

Marti, 20.07.2010, 00:00
Petrecere in stil spaniol - peste si fructe de mare

Petrecere in stil spaniol - peste si fructe de mare

Nicio masa inspirata de bucataria spaniola nu este completa daca nu include celebra paella sau macar o reteta cu peste. Iti propunem doua variante care te vor face cu siguranta sa te indragostesti de aceasta tara latina ce traieste si mananca fierbinte.

Luni, 19.07.2010, 00:00
Doua retete pentru detoxificarea organismului

Doua retete pentru detoxificarea organismului

In mod obisnuit, corpul se detoxifica singur prin transpitatie si alte moduri de a elimina reziduurile din organism, insa, din cand in cand, este bine sa ii oferim un impuls si sa il ajutam sa faca acest lucru mai simplu si mai eficient.

Duminica, 18.07.2010, 00:00
Petrecere in stil spaniol - cartofi si carnaciori

Petrecere in stil spaniol - cartofi si carnaciori

O petrecere este reusita daca ai prieteni buni alaturi de tine, dar si o mancare si o bautura excelente. Si pentru a fi sigur ca toate felurile de mancare se potrivesc de minune intre ele, poti alege ceva tematic. Va fi si o ocazie buna de a experimenta din bucataria altei tari si a o cunoaste mai bine. Vom incepe cu Spania si cateva dintre cele mai reprezentative retete ale sale.

Vineri, 16.07.2010, 00:00
Reteta: Tocana olteneasca a la Radu Anton Roman

Reteta: Tocana olteneasca a la Radu Anton Roman

Povestile culinare ale regretatului Radu Anton Roman sunt reeditate de Jurnalul National, intr-o colectie de exceptie, destinata zonelor istorice ale Romaniei. Vineri, 16 iulie, primul volum din aceasta noua colectie va fi dedicata bucatelor alese din Dobrogea si Campia Romana. Ziarul si cartea vor costa 14,9 lei.

Miercuri, 14.07.2010, 00:00
Porumb copt cu sos de unt

Porumb copt cu sos de unt

Vara, pe plaja mai ales, simti mirosul imbietor de porumb fiert sau copt. Daca iti place acest tip de gustare si ai vrea sa o diversifici putin, incearca aceasta reteta cu sos de unt.

Miercuri, 14.07.2010, 00:00
Frigarui Caprese

Frigarui Caprese

O reteta mediteraneeana de frigarui caprese. Ingrediente: rosii, busuioc, mozzarella, ulei de masline Preparare: intr-un mojar se bate busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile de mozzarella si de rosii date prin sosul...

Sambata, 10.07.2010, 10:18
Ce preparat alegi din meniul oferit de blogurile culinare romanesti?

Ce preparat alegi din meniul oferit de blogurile culinare romanesti?

Cu internetul la indemana, cu Facebook-ul deschis constant si cu pofta de mancare si dorinta de a experimenta din punct de vedere gastronomic, sute de mii de romani acceseaza blogurile culinare din Romania, al caror numar, neoficial, se apropie de borna 2000.

Sambata, 10.07.2010, 00:00
Intalnire cu Delta si retetele ei de peste

Intalnire cu Delta si retetele ei de peste

Daca pentru marii bucatari, mancarea este o arta pe care ei tind sa o duca la perfectiune, intr-un sat simplu din Romania, femeile fac din asta o sarbatoare a vietii. Jurnalul National prezinta intalnirea cu oamenii din Mila 23 si ce inseamna pentru ei sa pregatesti retete vechi din pestele Dunarii:

Sambata, 10.07.2010, 00:00
Topul calatoriilor gastronomice din 2010

Topul calatoriilor gastronomice din 2010

Good Food Romania prezinta in numarul sau din iulie/august, cel dedicat vacantelor, un inedit top al celor mai spectaculoase calatorii in interes gastronomic. Din Europa.

Marti, 06.07.2010, 00:00
Clatite cu pui la cuptor

Clatite cu pui la cuptor

Majoritatea oamenilor vad in clatite un preparat dulce, un desert clasic, insa minunatele creatii din lapte si din faina pot fi umplute si cu produse sarate.

Marti, 06.07.2010, 00:00
Sorbetul – desertul regilor

Sorbetul – desertul regilor

Fructe proaspete, zahar, lamaie, uneori putin vin sau sampanie, musai de cea mai buna calitate, frigider si gata... bautura. Este ideala in după-amiezile toride de vara, pentru ca este racoritoare si are toate atuurile unei bauturi fine si savuroase.

Luni, 05.07.2010, 00:00
Inghetata - regina dulciurilor verii

Inghetata - regina dulciurilor verii

Preparata intr-o multitudine de combinatii, arome si culori, inghetata este oricand, dar mai ales in sezonul cald, aliatul „dulce” al tuturor consumatorilor.

Sambata, 03.07.2010, 00:00
Sanatate putina, dupa buget

Sanatate putina, dupa buget

In Romania, bolnavii plang la usile farmaciilor. Noul sistem de compensare a medicamentelor ii imbolnaveste si mai tare. Acum se gandesc serios sa renunte de tot la unele medicamente ori sa mearga la medici pentru a le scrie alta reteta, cu medicamente...

Vineri, 02.07.2010, 16:39
Salata proaspata de vara: rosii cu pepene

Salata proaspata de vara: rosii cu pepene

Salate de vara face aproape oricine, insa nu oricine face salata de vara din rosii si din pepene verde: o combinatie racoritoare si energizanta intre legume si fructe.

Vineri, 02.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut face spuma de zmeura

VIDEO! Vladut face spuma de zmeura

Vladut a pregatit vineri o delicioasa spuma de zmeura, excelenta pentru zilele calduroase.

Vineri, 02.07.2010, 00:00
Gatitul de vara in 10 idei simple

Gatitul de vara in 10 idei simple

Fetele de la Good Food Romania au pregatit 10 idei simple si gustoase pentru gatitul de vara, cand nu ai chef de stat in fata unui cuptor incins.

Marti, 29.06.2010, 00:00
Retete fara oua? Afla cu ce le poti inlocui!

Retete fara oua? Afla cu ce le poti inlocui!

Cand faci o reteta cremoasa, ouale sunt cele care leaga, confera o bogatie de gust si fac reteta mai hranitoare. Cu toate acestea, fie nu ai oua in casa, tii post sau pur si simplu ai vrea sa nu le folosesti, Martha Stewart iti propune trei metode prin care poti sa le inlocuiesti.

Marti, 29.06.2010, 00:00
Cateva sfaturi pentru retete reusite

Cateva sfaturi pentru retete reusite

Nu ti-a iesit o prajitura si nu stii de ce? Iaurtul s-a stricat in frigider desi nu l-ai deschis de mult timp? Ai facut aluat de paine si vrei sa il congelezi? Afla cateva sfaturi legate de alimente si gatit de la revista Felicia:

Duminica, 27.06.2010, 00:00
Ce este ... risotto?

Ce este ... risotto?

Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.

Vineri, 25.06.2010, 00:00
Dilema culinara: ciorba sau bors?

Dilema culinara: ciorba sau bors?

Fie ca este preparata din carne sau legume, acrita cu bors, cu rosii sau cu corcoduse, sau pur si simplu "dulce", ciorba este nelipsita de pe mesele romanilor. Insa multi spun ciorbei "bors". Pana la urma, care e diferenta dintre cele doua?

Miercuri, 23.06.2010, 00:00
Fructele de tamarid si povestea lor savuroasa

Fructele de tamarid si povestea lor savuroasa

Poti afla ceva despre cultura unei tari cand ii treci granita, ii vezi frumusetea locurilor, vorbesti cu oamenii ei, dar ii si gusti din aromele specifice. Jurnalul National ne prezinta povestea fructelor de tamarid si a povestilor ce le inconjoara.

Duminica, 20.06.2010, 00:00
Visinele - trei retete pe gustul tau!

Visinele - trei retete pe gustul tau!

Consumate proaspete, congelate sau uscate, acrisoare si apetisante, visinele sunt printre cele mai apreciate fructe. Culese in iunie-iulie, functie de soi, visinele se mananca proaspete sau prelucrate sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop sau lichior.

Duminica, 20.06.2010, 00:00
Ce este ... cordon bleu?

Ce este ... cordon bleu?

Cordon Bleu - inseamna in franceza "cordon/panglica albastru/a". Termenul se foloseste pentru a denumi un bucatar exceptional si un fel de mancare renumit, dar pana in secolul 18 denumirea putea fi atribuita oricui excela intr-un anumit domeniu. In timp, "cordon bleu" a fost tot mai mult asociat bucatarilor foarte talentati.

Luni, 14.06.2010, 00:00
Trei retete traditionale cu ulei din prima presare

Trei retete traditionale cu ulei din prima presare

Uleiul obtinut din prima presare a semintelor de floarea-soarelui este cel mai indicat pentru persoanele care vor sa gateasca cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti. Si pentru ca ingredientele naturale sunt, pe langa sanatoase, si cele mai gustoase, gatitul cu ulei Unisol asigura un succes garantat preparatelor tale.

Vineri, 11.06.2010, 00:00

Ultimele știri

x