Orăşenii care visează la o grădină cu legume, dar stau la bloc au găsit soluţia: şi-au transformat balconul. Au plantat nu doar ierburi aromatice, ci şi legume precum roşii, ardei sau castraveţi.
Luni, 24.06.2019, 19:43Statul dă bani pentru producţia de roşii, dar noi mâncăm tot din import. De la an la an, aducem la de străini tot mai multe tomate, cu toate că, de trei ani, Ministerul Agriculturii oferă subvenţii. Soluţia ar putea fi cooperativa agricolă.
Miercuri, 19.06.2019, 19:32Este dezastru în agricultură, spun fermierii. Grindina, vijeliile ori seceta au provocat deja pagube. Bilanţul îl vom afla curând. Producătorii anunţă că pâinea se va scumpi şi cu 15 la sută. Şi românii care vor căuta legume pentru...
Sambata, 15.06.2019, 19:26Tarta nu trebuie să fie întotdeauna dulce pentru a fi bună; aceasta poate avea un gust interesant, care să te te determine să o savurezi de fiecare dată cu plăcere, chiar și preparată din legume proaspete. Așadar, tartele dulci pot fi înlocuite cu succes de cele sărate, cu multe legume, fiind un aperitiv pe cinste în timpul mesei.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine morcovi, zuchinii, ciuperci, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Bucurie în farfurie”.
Alina și Dan Constantinescu au început să cultive legume pentru familia lor, acum 11 ani. În acest moment, ferma produce legume și verdețuri în sistem ecologic pentru toți cei care își doresc să mănânce sănătos.
Alimente toxice cu etichete false au ajuns în magazine din România. Experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară, astfel încât oamenii să știe cum să își aleagă produsele din rafturi.
Miercuri, 05.06.2019, 20:27Românii au de unde alege alimentele pe care le consumă, dar puţini ştiu ce e mai bine pentru sănătatea lor. Este şi motivul pentru care experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară. Deja,...
Miercuri, 05.06.2019, 19:23Sunt crescute în solarii doar cu îngrăşământ natural şi provin de la producători care au beneficiat de ajutorul Guvernului prin programul "Tomate". Cu banii de la stat, aceştia au investit în echipamente care să-i ajute să iasă cât mai...
Miercuri, 22.05.2019, 19:37Vom mânca şi iarna legume româneşti, la fel ca-n toiul verii. Ministerul Agriculturii vrea să dubleze subvenţiile oferite agricultorilor, pentru cultivarea de roşii. În plus, vor oferi sprijin şi pentru a încălzi serele cu vinete, castraveţi şi ardei.
Sambata, 18.05.2019, 20:26Vom mânca şi iarna legume româneşti, la fel ca-n toiul verii. Ministerul Agriculturii vrea să dubleze subvenţiile oferite agricultorilor, pentru cultivarea de roşii. În plus, vor oferi sprijin şi pentru a încălzi serele cu vinete,...
Sambata, 18.05.2019, 19:30Viaţa românilor se scumpeşte de la o lună la alta. Legumele, carnea şi carburanţii au ajuns la preţuri nejustificate. Cartofii româneşti, de exemplu, au devenit din aliment naţional - un produs de lux. S-au scumpit cu 30% în doar câteva...
Luni, 13.05.2019, 19:20În Buzău, legumele se cultivă şi în cimitir. Da, aţi auzit bine. În cimitirul evreiesc din oraş, fix lângă morminte, a răsărit o parcelă considerabilă cu ceapă verde, spre surprinderea trecătorilor care şi-au făcut cruce la propriu....
Marti, 07.05.2019, 08:02Un kilogram de fructe nu mai are de mult o mie de grame în unele magazine. Concret, legumele şi fructele preambalate cântăresc mai puţin chiar şi cu 200 de grame decât scrie pe etichetă.
Luni, 06.05.2019, 19:22Nutriţionistul Cristian Mărgărit, invitat la „Neatza cu Răzvan și Dani”, ne explică cum putem să ne revenim după mesele bogate de Paște și de 1 Mai.
Nutriţionistul Cristian Mărgărit, invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", ne explică cum putem să ne revenim după mesele bogate de Paște și de 1 Mai. După mesele bogate de sărbători,ar trebui excluse alimentele bogate în grăsimi...
Bibimbab este un preparat coreean pe bază de orez, carne de vită și legume trase la tigaie, foarte de sanatos și gustos.
Nutriționistul invitat la Neatza cu Răzvan și Dani explică cum se face corect trecerea de la post la bunătățile de pe masa de Paște.
Se apropie o sărbătoare și nu mai știți ce să puneți pe platoul cu aperitive? Treceți pe listă și această delicioasă și aspectuoasă Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume, care va da un plus de culoare platoului cu aperitive festive.
Au apărut legumele româneşti în pieţe. Roşiile, castraveţii şi cartofii de solar sunt uşor de recunoscut. Preţurile sunt de trei ori mai mari decât pentru legumele din import. Românii sunt însă pofticioşi. Iar pentru o salată, de...
Duminica, 21.04.2019, 19:20Mâncăm fructe şi legume mici şi chiar stricate, dar le plătim drept marfă de calitatea întâi. S-au convins de asta şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului care au descoperit că mai mult de trei sferturi din magazinele verificate vând...
Vineri, 19.04.2019, 19:14Aproape 10 tone de legume şi fructe au fost distruse definitiv de inspectorii ANPC, în urma controalelor efectuate în rândul companiilor care vând fructe şi legume în supermarketuri! Din aproape 700 de firme verificate, inspectorii ANPC au...
Vineri, 19.04.2019, 12:26A fost maraton de controale în toate vămile din ţară. Peste 80 de tone de fructe şi legume au fost confiscate în ultimele zile. Cele mai multe astfel de transporturi veneau din Europa, dar şi din China. Inspectorii sanitari au descoperit...
Luni, 15.04.2019, 09:04Pe cale de dispariţie, soiurile de legume româneşti sunt ţinute în viaţă, de ani buni, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Primele răsaduri din acest an, crescute chiar în serele din campus, vor fi scoase...
Sambata, 13.04.2019, 19:38Fructe și legume stricate, puse la vânzare
Vineri, 12.04.2019, 12:17Au apărut deja primele recolte de cartofi româneşti, pentru că au putut fi recoltate cu două săptămâni în avans! Agricultorii nu au folosit chimicale pentru a le stimula creşterea.
Joi, 11.04.2019, 16:25Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de Supă crocantă de tortellini cu zucchini, ce este gata în 15 minute.
Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica Smiley News, de la Neatza, cum mananca doi pui de golden retriever legume.
Teodora Burz a început să facă haine pentru păpuşi în portbagajul maşinii, iar acum îmbracă celebrităţile de la Hollywood. Aflați povestea de succes a româncei care le-a convins pe Katy Perry, J Lo sau Mariah Carey să îmbrace haine "made...
Joi, 21.03.2019, 22:20Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă delicioasă de post - "Vinete vesele"
Paula Chirilă a descoperit dieta minune. De trei zile, vedeta se hrănește cu fructe, legume, în special varză, și a slăbit trei kilograme.
Joi, 21.03.2019, 01:06O masă verde în Dobogea sau în Ardeal este mai scumpă decât în Banat. Este perioada din an în care comercianţii profită de pofta oamenilor pentru trufandalele abia apărute în pieţe, care fac postul Paştelui mai uşor de ţinut. Aşa se...
Miercuri, 20.03.2019, 20:07În staţiunea legumicolă din Buzău, milioane de răsaduri sunt pregătite, în fiecare primăvară, să se transforme în legume perfecte pentru salată! Iar multe dintre ele sunt exotice. Dovlecelul tomată african, tomata siriana, salata picantă...
Miercuri, 20.03.2019, 16:25Pofta de fructe şi legume româneşti a dat naştere unei afaceri tot mai des întâlnite: aprozarul. Este locul din care clienţii cumpără în orice anotimp verdeţuri şi produse proaspete, de negăsit în pieţe şi în supermarketuri.
Sambata, 16.03.2019, 19:41Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine carne, sfeclă roșie, hreanmere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Salata Șefului".
De luni începe cel mai aspru şi lung post din an, Postul Paştelui. Ca să poată trece mai uşor peste zilele lungi cu zeama de legume şi iahnia de fasole, vânzătorii de peşte încearcă să le facă mai gustoase cele două zile de dezlegare la...
Vineri, 08.03.2019, 19:41Caz șocant în România! După 19 ani de căsnicie, soţia l-ar fi părăsit pentru şoferul care le căra legumele la piaţă. Asta povesteşte un grădinar care, după ce nevasta ar fi plecat de acasă cu copiii şi cu agoniseala, plânge şi îi cere îndurare soţiei.
Joi, 07.03.2019, 18:51După 19 ani de căsnicie, soţia l-ar fi părăsit pentru şoferul care le căra legumele la piaţă. Asta povesteşte un grădinar, care, după ce nevasta ar fi plecat de acasă cu copiii şi cu agoniseala, plânge şi îi cere îndurare, culmea, tot...
Joi, 07.03.2019, 18:18Spanacul, leurda, urzicile, ridichile, ceapa verde ar trebui să se regăsească şi în meniul zilnic al copiilor, mai ales în perioada asta. Iar asta se transformă într-un fel de rebus pentru părinţi, pentru că cei mici preferă oricând o ciocolată.
Vineri, 01.03.2019, 12:50Spanacul, leurda, urzicile, ridichile, ceapa verde ar trebui să se regăsească şi în meniul zilnic al copiilor, mai ales în perioada asta. Iar asta se transformă într-un fel de rebus pentru părinţi, pentru că cei mici preferă oricând o....
Vineri, 01.03.2019, 12:25Într-o perioadă a anului în care roșiile nu sunt disponibile la agricultorii din România, piețele autohtone sunt invadate cu produse importate din țările cu clima mai blândă. Există însă o mare problemă. Aceste legume pot deveni nocive pentru organism
Miercuri, 27.02.2019, 16:33Nici n-a adiat bine a primăvară că serele s-au umplut de verdeţuri. Ridichi, spanac, salată şi ceapă verde. Legumicultorii se întrec, pentru a ieşi primii pe piaţă cu trufandalele. Agricultorii nu se bat doar pe tarabele din pieţe, ci şi...
Sambata, 23.02.2019, 19:23Simplu de preparat, cu foi de plăcintă și multe legume, sunt o splendoare în farfurie aceste Pachețele de primăvară gustoase și crocante.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o interesantă rețetă de tartă cu multe legume și creveți, plină de culoare șu savoare, pe care a denumit-o "Tartă de Provence".
Pe principiul că o mâncare bine gătită ne face ziua fericită, vă propunem să încercați rețeta de ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii, perfectă pentru a vă răsfăța familia cu ea.
O provocare pentru orice părinte: cum îi imprietenim pe cei mici cu vegetalele! Mai bine de 60% dintre copii consuma mai puţine fructe şi legume decât ar trerbui
Sunteți în pană de idei și nu mai știți ce să gătiți pentru gustările dintre mese, sau pentru pachetele de la serviciu? Încercați această rețetă de Budincă aperitiv cu șuncă și legume, perfectă pentru orice masă din zi!
Dacă vrei să te menții în formă în sezonul rece este important să știi ce trebuie să mănânci. Astfel, medicul Florin Bălănică, care a slăbit 104 kilograme, a venit la ”Prietenii de la 11” și a oferit sfaturi de aur.
Dr. Florin Bălănică, specialist în medicină personalizată, nutriție și nutrigenomică, oferă câteva sfaturi celor care vor să se alimenteze corect în sezonul rece.
Lovitură cumplită pentru români! Specialiștii avertizează că vine un an extrem de greu, fiindcă 2019 aduce schimbări uriașe! Ce ne așteaptă în perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm?
Marti, 15.01.2019, 17:13