Ne am obișnuit ca în supermarketuri legumele și fructele să arate perfect! Din păcate, pentru a obține acest efect, în majoritatea cazurilor sunt folosite substanțe pe care trebuie să le îndepărtăm înainte să savurăm “produsul proaspat”.
Vineri, 26.07.2019, 12:12
Comercianţii de legume şi fructe au fost amendaţi cu peste 90.000 lei, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), care precizează că, împreună cu Direcţiile pentru Agricultură Judeţene (DAJ) efectuează controale permanente în toate pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din celelalte municipii din ţară.
Marti, 23.07.2019, 10:51
Mega Image a anunţat joi că va continua, pentru al şaselea an consecutiv, programul “Gusturi româneşti de la gospodari”, dezvoltat împreună cu producătorii locali din zona de sud-est a ţării, care cultivă şase tipuri de legume de sezon care ajung direct pe rafturile magazinelor: roşii, ardei bianca, salată verde, castraveţi cornişon, ardei kapia şi vinete.
Joi, 18.07.2019, 16:05
Cel puţin în județul Bihor, unde câmpurile sunt pline de pepeni copţi, zemoşi şi dulci. Iar producția este cu o treime mai mare faţă de cea de anul trecut. Cultivatorii se mândresc de calitatea fructelor lor, pe care le consideră net...
Marti, 16.07.2019, 16:45
Românii au o mulţime de reţete de murături, însă - la Festivalul Ceaunului, organizat la Borsec - au avut mult mai multă trecere conservele aduse din Ungaria! Nimeni nu le ştie precis reţeta, însă oricine vede borcanele în care există...
Luni, 15.07.2019, 16:30
Raw Food, practic, este alimentaţia fără proteină animală, nepreparată termic. Nutriţioniştii spun că poţi alege să mănânci exclusiv astfel de alimente numai după ce ţi-ai pregătit organismul în prealabil.
Joi, 11.07.2019, 14:45
Cum putem pregăti un preparat vegan. Reţetă asiatică de noodels cu legume
Joi, 11.07.2019, 12:43
Cât de sănătoase sunt roşiile româneşti? Se întreabă tot mai mulţi români, acum când pieţele sunt invadate de legume crescute în solarii. În goana după un profit rapid, mulţi agricultori au ajuns să folosească diferite substanţe chimice care coc forţat legumele şi le fac mai arătoase.
Marti, 09.07.2019, 20:23
Cât de sănătoase sunt roşiile româneşti? Se întreabă tot mai mulţi români, acum când pieţele sunt invadate de legume crescute în solarii. În goana după un profit rapid, mulţi agricultori au ajuns să folosească diferite substanţe...
Marti, 09.07.2019, 19:21
O salată de vară cu fructe și legume, plină de savoare și culoare, perfectă pentru a fi servită într-o zi caniculară!
Coşul de cumpărturi nu se mai umple de la tarabe în piaţă, ci din faţa calculatorului cu câteva clickuri. Numărul prăvăliilor online a tot crescut în ultimii ani, o dată cu cererea. Marele avantaj al cumpărăturilor online este timpul economist. Marele dezavantaj, spun clienţii, este că deşi produsele sunt proaspete şi arată apetisant, nu poţi gusta din ele.
Joi, 04.07.2019, 21:20
Coşul de cumpărturi nu se mai umple de la tarabe în piaţă, ci din faţa calculatorului cu câteva clickuri. Numărul prăvăliilor online a tot crescut în ultimii ani, o dată cu cererea. Marele avantaj al cumpărăturilor online este timpul...
Joi, 04.07.2019, 20:14
În goana după gusturi româneşti, roşiile cunoscute sub denumirea "inimă de bou" au un real succes. Fermierii au început să cultive suprafeţe tot mai mari şi chiar şi aşa nu fac faţă cererii. Marfa se vinde în câteva minute.
Joi, 04.07.2019, 20:09
Un erbicid controversat, folosit de jumătate dintre fermierii români, a fost interzis în Austria. Experţii în sănătate atrag atenţia că Glifosatul ne otrăveşte legumele şi fructele şi ar putea cauza cancer. Agricultorii români nici nu se gândesc să renunţe la produs, pentru că nu găsesc înlocuitor.
Miercuri, 03.07.2019, 19:48
Un erbicid controversat, folosit de jumătate dintre fermierii români, a fost interzis în Austria. Experţii în sănătate atrag atenţia că Glifosatul ne otrăveşte legumele şi fructele şi ar putea cauza cancer. Agricultorii români nici nu se...
Miercuri, 03.07.2019, 19:15
Temperaturile din termometre vor depăși, în această perioadă, 30 de grade, motiv pentru care e important să știi cum să te hidratezi și ce să mănânci.
Nu știi ce să mănânci pe timp de caniculă? Fructele și legumele de sezon sunt excelente în această perioadă călduroasă.
Cele mai bune şi sănătoase legume şi fructe rămân cele crescute bio.
Orăşenii care visează la o grădină cu legume, dar stau la bloc au găsit soluţia: şi-au transformat balconul. Au plantat nu doar ierburi aromatice, ci şi legume precum roşii, ardei sau castraveţi.
Luni, 24.06.2019, 19:43
Statul dă bani pentru producţia de roşii, dar noi mâncăm tot din import. De la an la an, aducem la de străini tot mai multe tomate, cu toate că, de trei ani, Ministerul Agriculturii oferă subvenţii. Soluţia ar putea fi cooperativa agricolă.
Miercuri, 19.06.2019, 19:32
Este dezastru în agricultură, spun fermierii. Grindina, vijeliile ori seceta au provocat deja pagube. Bilanţul îl vom afla curând. Producătorii anunţă că pâinea se va scumpi şi cu 15 la sută. Şi românii care vor căuta legume pentru...
Sambata, 15.06.2019, 19:26
Tarta nu trebuie să fie întotdeauna dulce pentru a fi bună; aceasta poate avea un gust interesant, care să te te determine să o savurezi de fiecare dată cu plăcere, chiar și preparată din legume proaspete. Așadar, tartele dulci pot fi înlocuite cu succes de cele sărate, cu multe legume, fiind un aperitiv pe cinste în timpul mesei.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine morcovi, zuchinii, ciuperci, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Bucurie în farfurie”.
Alina și Dan Constantinescu au început să cultive legume pentru familia lor, acum 11 ani. În acest moment, ferma produce legume și verdețuri în sistem ecologic pentru toți cei care își doresc să mănânce sănătos.
Alimente toxice cu etichete false au ajuns în magazine din România. Experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară, astfel încât oamenii să știe cum să își aleagă produsele din rafturi.
Miercuri, 05.06.2019, 20:27
Românii au de unde alege alimentele pe care le consumă, dar puţini ştiu ce e mai bine pentru sănătatea lor. Este şi motivul pentru care experţii din industria alimentară vor face o campanie de informare în marile oraşe din ţară. Deja,...
Miercuri, 05.06.2019, 19:23
Sunt crescute în solarii doar cu îngrăşământ natural şi provin de la producători care au beneficiat de ajutorul Guvernului prin programul "Tomate". Cu banii de la stat, aceştia au investit în echipamente care să-i ajute să iasă cât mai...
Miercuri, 22.05.2019, 19:37
Vom mânca şi iarna legume româneşti, la fel ca-n toiul verii. Ministerul Agriculturii vrea să dubleze subvenţiile oferite agricultorilor, pentru cultivarea de roşii. În plus, vor oferi sprijin şi pentru a încălzi serele cu vinete, castraveţi şi ardei.
Sambata, 18.05.2019, 20:26
Vom mânca şi iarna legume româneşti, la fel ca-n toiul verii. Ministerul Agriculturii vrea să dubleze subvenţiile oferite agricultorilor, pentru cultivarea de roşii. În plus, vor oferi sprijin şi pentru a încălzi serele cu vinete,...
Sambata, 18.05.2019, 19:30
Viaţa românilor se scumpeşte de la o lună la alta. Legumele, carnea şi carburanţii au ajuns la preţuri nejustificate. Cartofii româneşti, de exemplu, au devenit din aliment naţional - un produs de lux. S-au scumpit cu 30% în doar câteva...
Luni, 13.05.2019, 19:20
În Buzău, legumele se cultivă şi în cimitir. Da, aţi auzit bine. În cimitirul evreiesc din oraş, fix lângă morminte, a răsărit o parcelă considerabilă cu ceapă verde, spre surprinderea trecătorilor care şi-au făcut cruce la propriu....
Marti, 07.05.2019, 08:02
Un kilogram de fructe nu mai are de mult o mie de grame în unele magazine. Concret, legumele şi fructele preambalate cântăresc mai puţin chiar şi cu 200 de grame decât scrie pe etichetă.
Luni, 06.05.2019, 19:22
Nutriţionistul Cristian Mărgărit, invitat la „Neatza cu Răzvan și Dani”, ne explică cum putem să ne revenim după mesele bogate de Paște și de 1 Mai.
Nutriţionistul Cristian Mărgărit, invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", ne explică cum putem să ne revenim după mesele bogate de Paște și de 1 Mai. După mesele bogate de sărbători,ar trebui excluse alimentele bogate în grăsimi...
Bibimbab este un preparat coreean pe bază de orez, carne de vită și legume trase la tigaie, foarte de sanatos și gustos.
Nutriționistul invitat la Neatza cu Răzvan și Dani explică cum se face corect trecerea de la post la bunătățile de pe masa de Paște.
Se apropie o sărbătoare și nu mai știți ce să puneți pe platoul cu aperitive? Treceți pe listă și această delicioasă și aspectuoasă Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume, care va da un plus de culoare platoului cu aperitive festive.
Au apărut legumele româneşti în pieţe. Roşiile, castraveţii şi cartofii de solar sunt uşor de recunoscut. Preţurile sunt de trei ori mai mari decât pentru legumele din import. Românii sunt însă pofticioşi. Iar pentru o salată, de...
Duminica, 21.04.2019, 19:20
Mâncăm fructe şi legume mici şi chiar stricate, dar le plătim drept marfă de calitatea întâi. S-au convins de asta şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului care au descoperit că mai mult de trei sferturi din magazinele verificate vând...
Vineri, 19.04.2019, 19:14
Aproape 10 tone de legume şi fructe au fost distruse definitiv de inspectorii ANPC, în urma controalelor efectuate în rândul companiilor care vând fructe şi legume în supermarketuri! Din aproape 700 de firme verificate, inspectorii ANPC au...
Vineri, 19.04.2019, 12:26
A fost maraton de controale în toate vămile din ţară. Peste 80 de tone de fructe şi legume au fost confiscate în ultimele zile. Cele mai multe astfel de transporturi veneau din Europa, dar şi din China. Inspectorii sanitari au descoperit...
Luni, 15.04.2019, 09:04
Pe cale de dispariţie, soiurile de legume româneşti sunt ţinute în viaţă, de ani buni, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Primele răsaduri din acest an, crescute chiar în serele din campus, vor fi scoase...
Sambata, 13.04.2019, 19:38
Fructe și legume stricate, puse la vânzare
Vineri, 12.04.2019, 12:17
Au apărut deja primele recolte de cartofi româneşti, pentru că au putut fi recoltate cu două săptămâni în avans! Agricultorii nu au folosit chimicale pentru a le stimula creşterea.
Joi, 11.04.2019, 16:25
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de Supă crocantă de tortellini cu zucchini, ce este gata în 15 minute.
Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica Smiley News, de la Neatza, cum mananca doi pui de golden retriever legume.
Teodora Burz a început să facă haine pentru păpuşi în portbagajul maşinii, iar acum îmbracă celebrităţile de la Hollywood. Aflați povestea de succes a româncei care le-a convins pe Katy Perry, J Lo sau Mariah Carey să îmbrace haine "made...
Joi, 21.03.2019, 22:20
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă delicioasă de post - "Vinete vesele"
Paula Chirilă a descoperit dieta minune. De trei zile, vedeta se hrănește cu fructe, legume, în special varză, și a slăbit trei kilograme.
Joi, 21.03.2019, 01:06
O masă verde în Dobogea sau în Ardeal este mai scumpă decât în Banat. Este perioada din an în care comercianţii profită de pofta oamenilor pentru trufandalele abia apărute în pieţe, care fac postul Paştelui mai uşor de ţinut. Aşa se...
Miercuri, 20.03.2019, 20:07