În staţiunea legumicolă din Buzău, milioane de răsaduri sunt pregătite, în fiecare primăvară, să se transforme în legume perfecte pentru salată! Iar multe dintre ele sunt exotice. Dovlecelul tomată african, tomata siriana, salata picantă...
Miercuri, 20.03.2019, 16:25
Pofta de fructe şi legume româneşti a dat naştere unei afaceri tot mai des întâlnite: aprozarul. Este locul din care clienţii cumpără în orice anotimp verdeţuri şi produse proaspete, de negăsit în pieţe şi în supermarketuri.
Sambata, 16.03.2019, 19:41
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine carne, sfeclă roșie, hreanmere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Salata Șefului".
De luni începe cel mai aspru şi lung post din an, Postul Paştelui. Ca să poată trece mai uşor peste zilele lungi cu zeama de legume şi iahnia de fasole, vânzătorii de peşte încearcă să le facă mai gustoase cele două zile de dezlegare la...
Vineri, 08.03.2019, 19:41
Caz șocant în România! După 19 ani de căsnicie, soţia l-ar fi părăsit pentru şoferul care le căra legumele la piaţă. Asta povesteşte un grădinar care, după ce nevasta ar fi plecat de acasă cu copiii şi cu agoniseala, plânge şi îi cere îndurare soţiei.
Joi, 07.03.2019, 18:51
După 19 ani de căsnicie, soţia l-ar fi părăsit pentru şoferul care le căra legumele la piaţă. Asta povesteşte un grădinar, care, după ce nevasta ar fi plecat de acasă cu copiii şi cu agoniseala, plânge şi îi cere îndurare, culmea, tot...
Joi, 07.03.2019, 18:18
Spanacul, leurda, urzicile, ridichile, ceapa verde ar trebui să se regăsească şi în meniul zilnic al copiilor, mai ales în perioada asta. Iar asta se transformă într-un fel de rebus pentru părinţi, pentru că cei mici preferă oricând o ciocolată.
Vineri, 01.03.2019, 12:50
Spanacul, leurda, urzicile, ridichile, ceapa verde ar trebui să se regăsească şi în meniul zilnic al copiilor, mai ales în perioada asta. Iar asta se transformă într-un fel de rebus pentru părinţi, pentru că cei mici preferă oricând o....
Vineri, 01.03.2019, 12:25
Într-o perioadă a anului în care roșiile nu sunt disponibile la agricultorii din România, piețele autohtone sunt invadate cu produse importate din țările cu clima mai blândă. Există însă o mare problemă. Aceste legume pot deveni nocive pentru organism
Miercuri, 27.02.2019, 16:33
Nici n-a adiat bine a primăvară că serele s-au umplut de verdeţuri. Ridichi, spanac, salată şi ceapă verde. Legumicultorii se întrec, pentru a ieşi primii pe piaţă cu trufandalele. Agricultorii nu se bat doar pe tarabele din pieţe, ci şi...
Sambata, 23.02.2019, 19:23
Simplu de preparat, cu foi de plăcintă și multe legume, sunt o splendoare în farfurie aceste Pachețele de primăvară gustoase și crocante.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o interesantă rețetă de tartă cu multe legume și creveți, plină de culoare șu savoare, pe care a denumit-o "Tartă de Provence".
Pe principiul că o mâncare bine gătită ne face ziua fericită, vă propunem să încercați rețeta de ruladă din carne de porc cu legume, în sos de roșii, perfectă pentru a vă răsfăța familia cu ea.
O provocare pentru orice părinte: cum îi imprietenim pe cei mici cu vegetalele! Mai bine de 60% dintre copii consuma mai puţine fructe şi legume decât ar trerbui
Sunteți în pană de idei și nu mai știți ce să gătiți pentru gustările dintre mese, sau pentru pachetele de la serviciu? Încercați această rețetă de Budincă aperitiv cu șuncă și legume, perfectă pentru orice masă din zi!
Dacă vrei să te menții în formă în sezonul rece este important să știi ce trebuie să mănânci. Astfel, medicul Florin Bălănică, care a slăbit 104 kilograme, a venit la ”Prietenii de la 11” și a oferit sfaturi de aur.
Dr. Florin Bălănică, specialist în medicină personalizată, nutriție și nutrigenomică, oferă câteva sfaturi celor care vor să se alimenteze corect în sezonul rece.
Lovitură cumplită pentru români! Specialiștii avertizează că vine un an extrem de greu, fiindcă 2019 aduce schimbări uriașe! Ce ne așteaptă în perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm?
Marti, 15.01.2019, 17:13
România a încheiat anul cu un val de scumpiri fără precedent. Plătim mai mult pentru mâncare, servicii şi transport, arată ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică. Cel mai mult a crescut preţul cartofilor, cu 40%. Plătim cu 20...
Luni, 14.01.2019, 19:27
De sarbatori, romanii arunca multa mancare si o inlocuiesc cu fructe si legume proaspete.
O combinație gustoasă și hrănitoare în rețeta Somon la cuptor cu legume!
Și preparatele fără carne sunt gustoase și hrănitoare precum această Mâncare vegetariană cu ciuperci și pâine la cuptor!
Luna decembrie aduce vești proaste pentru sute de mii de români, întrucât după ce fructele și legumele românești s-au scumpit, acum prețul la carne se va majora.
Marti, 20.11.2018, 09:14
Pieţele sunt, în continuare, pline de legume româneşti, dar marfa rămâne pe tarabe.Preţurile au crescut, aşa că puţini îşi mai permit să ţină postul ca la carte. Iar, de luna viitoare, se anunţă un nou val de scumpiri la legume, carne...
Luni, 19.11.2018, 19:23
Acrișoară și foarte gustoasă, este oricând bine venită la orice masă, o ciorbă de perișoare ca la bunica acasă!
Pentru iubitorii preparatelor cu paste, o rețetă inedită de Tagliatelle cu cacao și ragu de vită cu ciocolată.
România intră în Postul Crăciunului, iar cei care vor să-l ţină ţină îşi refac bugetul. Anul acesta va fi mai scump! La tarabă, preţul legumelor este şi de două ori mai mare comparativ cu lunile trecute. Cartofii, legumele, conservele...
Luni, 12.11.2018, 19:40
Pe lângă afumături, pe masa de Crăciun vom avea şi pepene crescut în pământ românesc. Un nou soi care rezistă chiar şi iarna a fost aclimatizat de cercetătorii de la Staţiunea pentru Legumicultură din Buzău.
Duminica, 11.11.2018, 19:56
Pe lângă afumături, pe masa de Crăciun vom avea şi pepene crescut în pământ românesc. Un nou soi care rezistă chiar şi iarna a fost aclimatizat de cercetătorii de la Staţiunea pentru Legumicultură din Buzău. Seamănă cu un dovlecel, are...
Duminica, 11.11.2018, 19:35
Pentru iubitorii fructelor de mare, o rețetă pe care o vor adora: Paella Valenciana!
În sere, se munceşte la foc continuu pentru ca legumele româneşti să se regăsească în salate inclusiv de sărbători. Agricultorii acoperă inclusiv pământul cu folie, iar pereţii sunt bine căptuşiţi. Mai puţin de 10 la sută din...
Vineri, 02.11.2018, 19:36
Pentru că suntem în perioada cea mai expusă răcelilor, iar vremea pe parcursul zilei se schimbă radical, este nevoie să cunoaștem câteva remediinaturiste cu care putem combate tusea și stările de răceală. Acest lucru nu elimină un tratament prescris de doctor, dar poate îmbunătăți stareade euforie generată de viruși.
Vineri, 02.11.2018, 16:48
De ziua internațională vegetarienilor, Sorina Fredholm, blogger culinar, propune un prânz cu multe legume, dar mai ales cu dovleac, căci e în sezon.
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, o rețetă de paste cu fructe de mare și sos de roșii, denumită Calamarata.
Nu doar preparatele din carne de porc pot fi gustoase, ci și cele din carne de vițel, precum în rețeta File de vițel cu demi glace și legume!
Când vremea distruge culturile, clienţii plătesc preţul dezastrului. Legumele româneşti sunt puţine şi scumpe toamna aceasta. La roşii, producţia este cu aproape 20% mai mică faţă de anul trecut, şi din cauza unui dăunător adus de peste...
Sambata, 27.10.2018, 19:28
Roşiile de toamnă din cel mai mare bazin legumicol din ţară, din zona Matca, judeţul Galaţi, au fost atacate de o molie periculoasă, “tuta absolută”, care a făcut ca recolta să fie mai mică şi mai scumpă, din cauza tratamentelor de care au nevoie tomatele.
Joi, 18.10.2018, 08:42
Românii se întorc la legumele crescute ca în grădina bunicilor. Într-un sat de lângă Cluj, un fost economist a creat o afacere sănătoasă pentru cei care nu mai au timp să meargă la piaţă. Săptămânal, vine piaţa la ei. Prin curier....
Miercuri, 17.10.2018, 19:30
Toamna este forfotă mare în livezile din ţară! Natura a fost darnică cu fermierii, mai ales cu cei care cultivă merele. Există deja o supraproducţie. Numai că, deşi sunt mari, frumoase şi parfumate, fructele autohtone îşi găsesc cu greu...
Miercuri, 17.10.2018, 16:20
Scene incredibile pe stradă! O tânără care vindea legume şi zarzavaturi într-un cartier din Ploieşti a fost săltată de poliţişti şi dusă la secţie pentru declaraţii!
Joi, 11.10.2018, 17:36
În sezonul conservelor, gospodinele ne surprind cu reţete inedite de dulceaţă. Din ardei iute, dovlecel sau ceapă roşie, pregătesc delicatese numai bune de îndulcit gerul de la iarnă. Dulceaţa din legume nu se consumă doar la desert, ci este...
Miercuri, 03.10.2018, 19:33
Ideea unor tineri din Bihor a salvat recoltele ţăranilor, în satele din Depresiunea Beiuşului. Trei prieteni au pus pe roate o afacere. Procesează, apoi prepară legume şi fructe bio.
Miercuri, 26.09.2018, 19:30
Clasicul buchet de flori este reinventat zilnic de o timişoreancă. Face aranjamente din legume şi din fructe pe bandă rulantă. Papaya, căpşuni, ardei ori nectarine, asezonate cu dulciuri sau cu plante sunt doar câteva dintre. ingredientele...
Duminica, 23.09.2018, 19:33
O armonie de gusturi și culori într-o Salată de murături asortate, pregătită la borcane pentru sezonul rece.
Probabil că știți deja că nu trebuie să folosiți același tocător pentru legume și carne sau că un termometru pentru carne este singura cale sigură de a afla dacă aceasta este gătită perfect.
Marti, 18.09.2018, 10:03
Probabil că știți deja că nu trebuie să folosiți același tocător pentru legume și carne sau că un termometru pentru carne este singura cale sigură de a afla dacă aceasta este gătită perfect. Există însă și alte lucruri de care poate...
Marti, 18.09.2018, 09:49
Fiecare anotimp are fructele și legumele sale caracteristice pe care trebuie să ne asigurăm că le consumam. Deoarece toamna ne intră în case, să o primim cum se cuvine, cu toate alimentele sale bogate în nutrienți și vitaminte.
Luni, 17.09.2018, 14:56
Până să umple cămara pentru iarnă, românii mai au de trecut un hop. Negocierile din pieţe. Producătorii pun preţurile mari pe seama vremii capricioase. Clienţii ameninţă că merg să cumpere din supermarketuri. Dacă în sudul ţării, un...
Duminica, 16.09.2018, 19:18
Doi soţi din judeţul Satu Mare sunt adevăraţi colecţionari de legume ciudate! Au soiuri din toate colţurile lumii pe care le cultivă cu dragoste, motiv pentru care - an de an - obţin recolte din ce în ce mai bogate.
Miercuri, 12.09.2018, 16:35
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Santa Maria, o adevărată armonie-n farfurie, o combinație delicioasă între fructe, legume și brânzeturi.