Iahnia de fasole este o opțiune extraordinară de preparat în perioada de post! Iată cum să îi dai cel mai bun gust cu un ingredient pe care cu siguranță îl ai acasă!
Luni, 05.08.2024, 13:23Dacă găsești boabe de fasole sau alte resturi de mâncare la ușa casei, atunci trebuie să fii ceva mai atent. Polițiștii au tras un semnal de alarmă și au explicat ce poate să însemne acest „semn”.
Joi, 16.09.2021, 11:35În ediția din 1 septembrie, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o rețetă de roșii umplute cu salată de toamnă, care conține că ingrediente brânză din lapte de oaie, brânză măturată, iaurt de oaie, coarne, ceapă roșie, miez de nuca, boabe de struguri, ardei iute, dar și alte ingrediente delicioase, denumit "Regina Roșie".
Joi, 02.09.2021, 17:12În ediția din 1 septembrie, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o salată de toamna delicioasă, care conține că ingrediente roșii, brânză din lapte de oaie, brânză măturată, iaurt de oaie, coarne,...
Joi, 02.09.2021, 08:47Reinterpretată sau nu, rețeta tradițională de fasole cu ciolan afumat, nu poate fi decât savuroasă și de nerefuzat!
Joi, 15.10.2020, 12:03Fasolea este un aliment sănătos si ieftin, foarte recomandat pentru o alimentatie vegetariană, fiind bogată în fibre atât solubile, cât și insolubile, conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate.
Vineri, 07.08.2020, 12:13La Târgul Piața Țărănească de la Muzeul Național al Țăranului Român bucureștenii, și nu numai, sunt așteptăți cu mâncăruri delicioase tradiționale.
Vineri, 03.07.2020, 11:19Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă interesantă pe bază de foi de tortillas gratinate cu mozzarela și umplute cu o diversitate de ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o "Veselie în farfurie".
Miercuri, 17.06.2020, 08:34Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o reţetă de fasole cu coastă de viţel!
Luni, 16.03.2020, 08:39Pentru că a venit primăvara, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune s-o aducem și în bucătărie, preparând o delicioasă rețetă de tartă de primăvară cu spanac și roșii cherry.
Marti, 03.03.2020, 14:11Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține spanac, roșii, ceapă verde, fasole, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Tarta cu spanac".
Marti, 03.03.2020, 08:14Postul arată într-un fel la oraş şi în alt fel la sat. Dacă pentru cei de la ţară, meniul seamănă cu ce mâncau bunicii noştri, unde la putere sunt produse tradiţionale ca fasolea bătută, în restaurantele din oraşele mari, mâncarea...
Sambata, 23.11.2019, 19:34Alisa Păun, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, din Piața Obor, alături de nutriționistul Cristian Mărgărit, ne explică ce trebuie să mâncăm și cum ne putem imuniza organismul cu ajutorul resurselor naturale.
Marti, 29.10.2019, 13:05În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu borcane de zacuscă. Pieţele sunt pline de ardei, vinete şi ceapă, iar preţurile sunt mai mici. Un borcan de zacuscă preparată în casă costă de cinci ori mai puţin decât unul din comerţ. În plus, gustul este nepreţuit.
Marti, 10.09.2019, 23:51În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu borcane de zacuscă. Pieţele sunt pline de ardei, vinete şi ceapă, iar preţurile sunt mai mici. Un borcan de zacuscă...
Marti, 10.09.2019, 19:22Ne întoarcem în anul 530 î.Hr., pe vremea când Pitagora, cel mai mare matematician al timpurilor, scotea la iveală unele dintre cele mai mari descoperiri care au schimbat cu desăvârșire cursul evoluției noastre.
Joi, 22.08.2019, 15:20Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă supă de vară cu puține ingrediente, bună de savurat atât caldă cât și rece, pe care a denumit-o ”Supă veselă”.
Marti, 21.05.2019, 08:44Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri.
Marti, 26.03.2019, 08:26Doar că între timp meniul s-a schimbat. Şi cum suntem înaintea Paştelui, fasolea şi cartofii sunt acum reinterpretate de bucătarii care se ocupă de cantinele sau restaurantele care fac livrări la birou. Şi, cu ajutorul unor ingrediente...
Marti, 26.03.2019, 08:04Postul românilor cu importuri se ţine! Mâncăm fasole adusă de pe toate continentele. În unele supermarketuri nu găsim nici măcar un bob din România. Deşi suntem mari consumatori, nu mai reuşim să producem. În pieţe, ţăranii se plâng...
Miercuri, 20.03.2019, 19:46De luni începe cel mai aspru şi lung post din an, Postul Paştelui. Ca să poată trece mai uşor peste zilele lungi cu zeama de legume şi iahnia de fasole, vânzătorii de peşte încearcă să le facă mai gustoase cele două zile de dezlegare la...
Vineri, 08.03.2019, 19:41Sute de kilograme de fasole, morcovi şi cârnaţi au făcut azi cunoştinţă cu ceaunele încinse! Totul pentru ca mâine sucevenii să poată degusta o porţie delicioasă de fasole cu cârnaţi. Vor sărbători Ziua Bucovinei. Şi cum Moldova a...
Marti, 27.11.2018, 16:34O nouă luptă a amuletelor îi provocă pe cei trei chefi să se întreacă în preparate spectaculoase pentru a impresiona invitatul special la jurizare. În lupta pentru o nouă amulet, cei trei vor fi jurizați de chef Petrișor Tănase.
Luni, 26.11.2018, 20:22În această seară, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au o misiune grea. Tebuie să îl impresioneze pe invitatul special la jurizare, Petrişor Tănase. Cei trei chefi trebuie să găsească o combinaţie inedită de gusturi...
Luni, 26.11.2018, 20:21Chiar dacă mai este o săptămână până la marea sărbătoare a românilor, unele localităţi din ţară au. furat deja startul. Este şi cazul comunei Polovragi din Gorj, acolo unde autorităţile au decis ca, odată cu festivalul Tarafurilor,...
Sambata, 24.11.2018, 09:06Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune delicioasa rețetă Fasole cepuită, o combinație între fasolea albă, fasolea roșie și multă ceapă roșie, dar și ciolan de porc, afumat. Un preparat de nerefuzat!
Miercuri, 07.11.2018, 08:39Foarte bine ne va prinde la iarnă delicioasa Zacuscă de fasole boabe, sau în zilele de post când timpul nu-ți va fi chiar prieten bun! Doar desfaci borcanul și servești conținutul, rece sau cald, alături de niște murături gustoase.
Miercuri, 10.10.2018, 08:26Dani Oţil, simpaticul prezentator de la Neatza cu Răzvan şi Dani, și-a adus aminte cum vorbeau vecinii între ei, în bloc, printre pereți.
Marti, 09.10.2018, 09:47Dani Oţil, simpaticul prezentator de la Neatza cu Răzvan şi Dani, și-a adus aminte cum vorbeau vecinii între ei, în bloc, printre pereți.
Marti, 09.10.2018, 09:02Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru pofticioși, rețeta Fasole cu ciolan neafumat, mai sănătoasă și mai hrănitoare.
Marti, 25.09.2018, 08:27Răzvan Simion povestește despre cum este să nu mănânci carne două săptămâni.
Vineri, 07.09.2018, 09:33S-a râs cu lacrimi în această dimineață la emisiunea „Neatza”, după ce Dani a făcut o super demonstrație de putere, după ce a mâncat câteva boabe de fasole!
Marti, 20.03.2018, 11:08Dani face o super demonstrație de putere, după ce mănâncă câteva boabe de fasole, astfel copiii vor fi la fel de puternici dacă vor mânca păsulă.
Marti, 20.03.2018, 10:40Vlăduţ, bucătarul iscusit de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a decis să ne arate cum se face cea mai bună ciorbă de fasole cu afumătură din lume!
Marti, 20.03.2018, 09:00Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă Ciorbă de fasole cu afumătură, pe care nimeni n-o refuză.
Marti, 20.03.2018, 08:36Dacă-i sărbătoare, e şi mâncare tradiţională. Iar fasolea cu cârnaţi nu puteau lipsi din meniul românilor. Ceaune întregi au fost pregătite, destule cât să-i sature pe pofticioşii care au stat minute bune la coadă.
Vineri, 01.12.2017, 16:17Meniul care îi uneşte pe români în fiecare an, de 1 Decembrie, este în mod cert, fasolea cu ciolan. Nu există familie care să nu o prepare, indiferent de regiune.
Joi, 30.11.2017, 19:28Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă cu pulpe de raţă, fasole bătută şi rodii denumită - "Raţă îmbujorată"
Joi, 23.11.2017, 09:05În cimitirul musulman din Murfatlar, s-au ridicat sere cu legume. Acolo unde groparul sapă morminte, agricultorii sapă răzoarele cu roşii sau fasole. Până acum câteva luni, recolta a mers bine. Iar proprietarii chiar ar fi plănuit să vândă...
Marti, 11.07.2017, 19:30Dacă și tu obișnuiești să arunci apa în care fierbi pastele, atunci află că aceasta poate fi extrem de utilă în gospodărie!
Miercuri, 07.06.2017, 15:28Sezonul al treilea se apropie de final! Avem finaliști reprezentanți ai fiecărei echipe, iar chefii au emoții uriașe. Fiecare își dorește să câștige, însă până la aflarea marelui nume, vă invităm să rememorăm câteva dintre cele mai...
Marti, 02.05.2017, 21:17Marian Duță a ajuns în mijlocul unei distracții culinare ca la mama acasă.
Joi, 02.03.2017, 09:25Comercianţii ştiu că mulţi români vor renunţa, în următoarea perioadă, la orice produse de origine animală, aşa că s-au gândit că n-ar fi rău să profite. Şi nu s-au înşelat, pentru că - indiferent cât de scumpe sunt - românii se...
Luni, 20.02.2017, 16:32Amanda Rose, un psiholog şi cercetător din SUA, autor al volumului „Rebuild From Depression: A Nutrient Guide”, a explicat cum trebuie consumată, de fapt, fasolea pentru a ne bucura de toate proprietăţile sale
Duminica, 05.02.2017, 15:34Chef Ralu a pregătit astăzi o reţetă tradiţional româneasca pe care orice gospodină care se respectă ar trebui să o ştie să o facă.
Vineri, 27.01.2017, 12:09Chef Ralu ne arată cum să preparăm cea mai buna rețetă traditionala, ciorbă de fasole cu afumătură
Vineri, 27.01.2017, 10:40Zizik ne arată cum să gătim un prânz sănătos cu ciolan ș fasole
Marti, 27.12.2016, 10:26De mai bine de 15 ani, producţia de fasole din România aproape că nu mai există. Reporterii Observator au făcut un tur al magazinelor şi pieţelor şi s-au convins că cei mai mulţi dintre noi nu ţin cont de unde vine mâncarea, doar preţul...
Joi, 01.12.2016, 19:38De la armată vine şi mâncarea tradiţională de 1 Decembrie. Fasole cu ciolan mai gustoasă ca la popotă n-a mâncat nimeni. Dar orice bucătar e dator măcar să-ncerce să concureze în reţete cu militarii. De la chef Nicolai Tand, care are are...
Joi, 01.12.2016, 19:24De 1 Decembrie, o porție de fasole cu cârnați e tot ce ai nevoie, române!
Joi, 01.12.2016, 10:12