Antena Căutare

Articole despre fasole

Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Iahnia de fasole este o opțiune extraordinară de preparat în perioada de post! Iată cum să îi dai cel mai bun gust cu un ingredient pe care cu siguranță îl ai acasă!

Luni, 05.08.2024, 13:23
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”

Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”

Dacă găsești boabe de fasole sau alte resturi de mâncare la ușa casei, atunci trebuie să fii ceva mai atent. Polițiștii au tras un semnal de alarmă și au explicat ce poate să însemne acest „semn”.

Joi, 16.09.2021, 11:35
Rețeta zilei la Super Neatza, 2 septembrie 2021. Rețetă de roșii umplute cu salată de toamnă, preparată de Vlăduț

Rețeta zilei la Super Neatza, 2 septembrie 2021. Rețetă de roșii umplute cu salată de toamnă, preparată de Vlăduț

În ediția din 1 septembrie, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o rețetă de roșii umplute cu salată de toamnă, care conține că ingrediente brânză din lapte de oaie, brânză măturată, iaurt de oaie, coarne, ceapă roșie, miez de nuca, boabe de struguri, ardei iute, dar și alte ingrediente delicioase, denumit "Regina Roșie".

Joi, 02.09.2021, 17:12
Super Neatza, 2 septembrie 2021. Salata de toamna Regina Roșie, reteta lui Vlăduț

Super Neatza, 2 septembrie 2021. Salata de toamna Regina Roșie, reteta lui Vlăduț

În ediția din 1 septembrie, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o salată de toamna delicioasă, care conține că ingrediente roșii, brânză din lapte de oaie, brânză măturată, iaurt de oaie, coarne,...

Joi, 02.09.2021, 08:47
Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată

Reinterpretată sau nu, rețeta tradițională de fasole cu ciolan afumat, nu poate fi decât savuroasă și de nerefuzat!

Joi, 15.10.2020, 12:03
Tot ce trebuie să știm despre fasole, un aliment gustos și hrănitor

Tot ce trebuie să știm despre fasole, un aliment gustos și hrănitor

Fasolea este un aliment sănătos si ieftin, foarte recomandat pentru o alimentatie vegetariană, fiind bogată în fibre atât solubile, cât și insolubile, conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate.

Vineri, 07.08.2020, 12:13
Ziua în care se mănâncă fasole. Mâncăruri delicioase la Muzeul Național al Țăranului Român

Ziua în care se mănâncă fasole. Mâncăruri delicioase la Muzeul Național al Țăranului Român

La Târgul Piața Țărănească de la Muzeul Național al Țăranului Român bucureștenii, și nu numai, sunt așteptăți cu mâncăruri delicioase tradiționale.

Vineri, 03.07.2020, 11:19
Veselie în farfurie. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Veselie în farfurie. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă interesantă pe bază de foi de tortillas gratinate cu mozzarela și umplute cu o diversitate de ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o "Veselie în farfurie".

Miercuri, 17.06.2020, 08:34
Reţeta lui Vlăduţ - Fasole dichisită cu coastă de viţel

Reţeta lui Vlăduţ - Fasole dichisită cu coastă de viţel

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o reţetă de fasole cu coastă de viţel!

Luni, 16.03.2020, 08:39
Rețetă de sezon. Tartă de primăvară cu spanac și roșii cherry - Rețeta lui Vlăduț

Rețetă de sezon. Tartă de primăvară cu spanac și roșii cherry - Rețeta lui Vlăduț

Pentru că a venit primăvara, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune s-o aducem și în bucătărie, preparând o delicioasă rețetă de tartă de primăvară cu spanac și roșii cherry.

Marti, 03.03.2020, 14:11
Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani. Tartă cu spanac, în stil franțuzesc

Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani. Tartă cu spanac, în stil franțuzesc

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține spanac, roșii, ceapă verde, fasole, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Tarta cu spanac".

Marti, 03.03.2020, 08:14
Meniul de post, tradițional sau contemporan

Meniul de post, tradițional sau contemporan

Postul arată într-un fel la oraş şi în alt fel la sat. Dacă pentru cei de la ţară, meniul seamănă cu ce mâncau bunicii noştri, unde la putere sunt produse tradiţionale ca fasolea bătută, în restaurantele din oraşele mari, mâncarea...

Sambata, 23.11.2019, 19:34
Care sunt legumele de toamnă cele mai bogate în vitamine  și nutrienți, cu care ne putem imuniza organismul pentru sezonul rece

Care sunt legumele de toamnă cele mai bogate în vitamine și nutrienți, cu care ne putem imuniza organismul pentru sezonul rece

Alisa Păun, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, din Piața Obor, alături de nutriționistul Cristian Mărgărit, ne explică ce trebuie să mâncăm și cum ne putem imuniza organismul cu ajutorul resurselor naturale.

Marti, 29.10.2019, 13:05
Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă îl facem acasă

Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă îl facem acasă

În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu borcane de zacuscă. Pieţele sunt pline de ardei, vinete şi ceapă, iar preţurile sunt mai mici. Un borcan de zacuscă preparată în casă costă de cinci ori mai puţin decât unul din comerţ. În plus, gustul este nepreţuit.

Marti, 10.09.2019, 23:51
Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă îl facem acasă

Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă îl facem acasă

În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu borcane de zacuscă. Pieţele sunt pline de ardei, vinete şi ceapă, iar preţurile sunt mai mici. Un borcan de zacuscă...

Marti, 10.09.2019, 19:22
Cum a reușit o legumă să-l ucidă pe cel mai mare matematician al timpurilor. O banală fasole l-a pus pe Pitagora să aleagă între viață și moarte

Cum a reușit o legumă să-l ucidă pe cel mai mare matematician al timpurilor. O banală fasole l-a pus pe Pitagora să aleagă între viață și moarte

Ne întoarcem în anul 530 î.Hr., pe vremea când Pitagora, cel mai mare matematician al timpurilor, scotea la iveală unele dintre cele mai mari descoperiri care au schimbat cu desăvârșire cursul evoluției noastre. 

Joi, 22.08.2019, 15:20
Rețeta zilei. Supă veselă. O supă de vară cu puține ingrediente

Rețeta zilei. Supă veselă. O supă de vară cu puține ingrediente

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă supă de vară cu puține ingrediente, bună de savurat atât caldă cât și rece, pe care a denumit-o ”Supă veselă”.

Marti, 21.05.2019, 08:44
Tânăr, bătrân, toată lumea ține post. Care sunt cele mai noi preparate cu care vă puteți delecta, fără să încălcați regulile

Tânăr, bătrân, toată lumea ține post. Care sunt cele mai noi preparate cu care vă puteți delecta, fără să încălcați regulile

Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri.

Marti, 26.03.2019, 08:26
Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri

Obiceiurile vechi se adaptează vremurilor moderne. Aşa se face că postul este actual şi printre corporatişti, la fel cum era în cazul bunicilor noştri

Doar că între timp meniul s-a schimbat. Şi cum suntem înaintea Paştelui, fasolea şi cartofii sunt acum reinterpretate de bucătarii care se ocupă de cantinele sau restaurantele care fac livrări la birou. Şi, cu ajutorul unor ingrediente...

Marti, 26.03.2019, 08:04
Ținem post cu fasole de la străini. În unele supermarketuri nu se găsește nici măcar un bob din România

Ținem post cu fasole de la străini. În unele supermarketuri nu se găsește nici măcar un bob din România

Postul românilor cu importuri se ţine! Mâncăm fasole adusă de pe toate continentele. În unele supermarketuri nu găsim nici măcar un bob din România. Deşi suntem mari consumatori, nu mai reuşim să producem. În pieţe, ţăranii se plâng...

Miercuri, 20.03.2019, 19:46
Vânzătorii de peşte încearcă să le facă românilor mai gustoase cele două zile de dezlegare la peşte din tot postul

Vânzătorii de peşte încearcă să le facă românilor mai gustoase cele două zile de dezlegare la peşte din tot postul

De luni începe cel mai aspru şi lung post din an, Postul Paştelui. Ca să poată trece mai uşor peste zilele lungi cu zeama de legume şi iahnia de fasole, vânzătorii de peşte încearcă să le facă mai gustoase cele două zile de dezlegare la...

Vineri, 08.03.2019, 19:41
Sute de kilograme de fasole, morcovi şi cârnaţi au făcut azi cunoştinţă cu ceaunele încinse, în Suceava

Sute de kilograme de fasole, morcovi şi cârnaţi au făcut azi cunoştinţă cu ceaunele încinse, în Suceava

Sute de kilograme de fasole, morcovi şi cârnaţi au făcut azi cunoştinţă cu ceaunele încinse! Totul pentru ca mâine sucevenii să poată degusta o porţie delicioasă de fasole cu cârnaţi. Vor sărbători Ziua Bucovinei. Şi cum Moldova a...

Marti, 27.11.2018, 16:34
Chef Bontea își sfidează colegii în lupta pentru amuletă: "Dacă tot Sorin câștigă, eu îmi dau demisia!"

Chef Bontea își sfidează colegii în lupta pentru amuletă: "Dacă tot Sorin câștigă, eu îmi dau demisia!"

O nouă luptă a amuletelor îi provocă pe cei trei chefi să se întreacă în preparate spectaculoase pentru a impresiona invitatul special la jurizare. În lupta pentru o nouă amulet, cei trei vor fi jurizați de chef Petrișor Tănase.

Luni, 26.11.2018, 20:22
O nouă misiune pentru cei trei chefi! Trebuie să găsească o combinaţie inedită de gusturi pentru un preparat tradiţional - Fasolea!

O nouă misiune pentru cei trei chefi! Trebuie să găsească o combinaţie inedită de gusturi pentru un preparat tradiţional - Fasolea!

În această seară, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au o misiune grea. Tebuie să îl impresioneze pe invitatul special la jurizare, Petrişor Tănase. Cei trei chefi trebuie să găsească o combinaţie inedită de gusturi...

Luni, 26.11.2018, 20:21
Festivalul Tarafurilor din Polovragi, cinstit cu fasole cu cârnaţi

Festivalul Tarafurilor din Polovragi, cinstit cu fasole cu cârnaţi

Chiar dacă mai este o săptămână până la marea sărbătoare a românilor, unele localităţi din ţară au. furat deja startul. Este şi cazul comunei Polovragi din Gorj, acolo unde autorităţile au decis ca, odată cu festivalul Tarafurilor,...

Sambata, 24.11.2018, 09:06
Reţeta zilei! Vlăduţ prepară fasole cepuită

Reţeta zilei! Vlăduţ prepară fasole cepuită

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune delicioasa rețetă Fasole cepuită, o combinație între fasolea albă, fasolea roșie și multă ceapă roșie, dar și ciolan de porc, afumat. Un preparat de nerefuzat!

Miercuri, 07.11.2018, 08:39
Conserve pentru iarnă: Zacuscă de fasole boabe

Conserve pentru iarnă: Zacuscă de fasole boabe

Foarte bine ne va prinde la iarnă delicioasa Zacuscă de fasole boabe, sau în zilele de post când timpul nu-ți va fi chiar prieten bun! Doar desfaci borcanul și servești conținutul, rece sau cald, alături de niște murături gustoase.

Miercuri, 10.10.2018, 08:26
Dani Oțil, la "Neatza": "Am făcut accident!"

Dani Oțil, la "Neatza": "Am făcut accident!"

Dani Oţil, simpaticul prezentator de la Neatza cu Răzvan şi Dani, și-a adus aminte cum vorbeau vecinii între ei, în bloc, printre pereți.

Marti, 09.10.2018, 09:47
Dani Oţil și Răzvan Simion, amintiri din copilărie: "Am mâncat la mere și fasole..."

Dani Oţil și Răzvan Simion, amintiri din copilărie: "Am mâncat la mere și fasole..."

Dani Oţil, simpaticul prezentator de la Neatza cu Răzvan şi Dani, și-a adus aminte cum vorbeau vecinii între ei, în bloc, printre pereți.

Marti, 09.10.2018, 09:02
Reţeta zilei! Vlăduţ prepară "Fasole cu ciolan neafumat"

Reţeta zilei! Vlăduţ prepară "Fasole cu ciolan neafumat"

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru pofticioși, rețeta Fasole cu ciolan neafumat, mai sănătoasă și mai hrănitoare.

Marti, 25.09.2018, 08:27
Răzvan Simion, după două săptămâni fără carne: ”Toți oamenii din jurul meu au aspect de ciolan cu fasole”

Răzvan Simion, după două săptămâni fără carne: ”Toți oamenii din jurul meu au aspect de ciolan cu fasole”

Răzvan Simion povestește despre cum este să nu mănânci carne două săptămâni.

Vineri, 07.09.2018, 09:33
A mâncat fasole și apoi a mutat mobilierul din platou! Dani Oțil a făcut o „demonstrație” de zile mari!

A mâncat fasole și apoi a mutat mobilierul din platou! Dani Oțil a făcut o „demonstrație” de zile mari!

S-a râs cu lacrimi în această dimineață la emisiunea „Neatza”, după ce Dani a făcut o super demonstrație de putere, după ce a mâncat câteva boabe de fasole!

Marti, 20.03.2018, 11:08
După ce a mâncat fasole, Dani mută mobilierul din platou! Răzvan: "După ce a mâncat puțină păsulă, i-a revenit forța în brațe"

După ce a mâncat fasole, Dani mută mobilierul din platou! Răzvan: "După ce a mâncat puțină păsulă, i-a revenit forța în brațe"

Dani face o super demonstrație de putere, după ce mănâncă câteva boabe de fasole, astfel copiii vor fi la fel de puternici dacă vor mânca păsulă.

Marti, 20.03.2018, 10:40
Secretul de care te vei îndrăgosti! Cum se face cea mai bună ciorbă de fasole cu afumătură din lume!

Secretul de care te vei îndrăgosti! Cum se face cea mai bună ciorbă de fasole cu afumătură din lume!

Vlăduţ, bucătarul iscusit de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a decis să ne arate cum se face cea mai bună ciorbă de fasole cu afumătură din lume!

Marti, 20.03.2018, 09:00
Reţeta zilei! Vlăduț gătește Ciorbă de fasole cu afumătură

Reţeta zilei! Vlăduț gătește Ciorbă de fasole cu afumătură

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă Ciorbă de fasole cu afumătură, pe care nimeni n-o refuză.

Marti, 20.03.2018, 08:36
1 Decembrie, sărbătorit cu fasole şi cârnaţi

1 Decembrie, sărbătorit cu fasole şi cârnaţi

Dacă-i sărbătoare, e şi mâncare tradiţională. Iar fasolea cu cârnaţi nu puteau lipsi din meniul românilor. Ceaune întregi au fost pregătite, destule cât să-i sature pe pofticioşii care au stat minute bune la coadă.

Vineri, 01.12.2017, 16:17
Chef Florin Lazăr dezvăluie secretele unui preparat de tradiţie: fasolea cu ciolan

Chef Florin Lazăr dezvăluie secretele unui preparat de tradiţie: fasolea cu ciolan

Meniul care îi uneşte pe români în fiecare an, de 1 Decembrie, este în mod cert, fasolea cu ciolan. Nu există familie care să nu o prepare, indiferent de regiune.

Joi, 30.11.2017, 19:28
Reţeta lui Vlăduţ: "Raţă îmbujorată" cu rodii şi fasole bătută

Reţeta lui Vlăduţ: "Raţă îmbujorată" cu rodii şi fasole bătută

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă cu pulpe de raţă, fasole bătută şi rodii denumită - "Raţă îmbujorată"

Joi, 23.11.2017, 09:05
De dragul recoltei, calcă pe cadavre. La propriu! O familie cultivă fasole într-un cimitir din Murfatlar

De dragul recoltei, calcă pe cadavre. La propriu! O familie cultivă fasole într-un cimitir din Murfatlar

În cimitirul musulman din Murfatlar, s-au ridicat sere cu legume. Acolo unde groparul sapă morminte, agricultorii sapă răzoarele cu roşii sau fasole. Până acum câteva luni, recolta a mers bine. Iar proprietarii chiar ar fi plănuit să vândă...

Marti, 11.07.2017, 19:30
Apa în care ai fiert pastele e mai utilă decât îți poți imagina! Sigur o să începi s-o folosești și tu

Apa în care ai fiert pastele e mai utilă decât îți poți imagina! Sigur o să începi s-o folosești și tu

Dacă și tu obișnuiești să arunci apa în care fierbi pastele, atunci află că aceasta poate fi extrem de utilă în gospodărie!

Miercuri, 07.06.2017, 15:28
Am râs cu lacrimi! ”E în fișa postului, n-ai încotro, tre' să guști!” Monițe, coadă de taur, fasole împuțita, asta au mâncat chefii în acest sezon!

Am râs cu lacrimi! ”E în fișa postului, n-ai încotro, tre' să guști!” Monițe, coadă de taur, fasole împuțita, asta au mâncat chefii în acest sezon!

Sezonul al treilea se apropie de final! Avem finaliști reprezentanți ai fiecărei echipe, iar chefii au emoții uriașe. Fiecare își dorește să câștige, însă până la aflarea marelui nume, vă invităm să rememorăm câteva dintre cele mai...

Marti, 02.05.2017, 21:17
Distracție ca la mama acasă, la un ciolan cu fasole!

Distracție ca la mama acasă, la un ciolan cu fasole!

Marian Duță a ajuns în mijlocul unei distracții culinare ca la mama acasă.

Joi, 02.03.2017, 09:25
Postul Paştelui creşte preţul legumelor!

Postul Paştelui creşte preţul legumelor!

Comercianţii ştiu că mulţi români vor renunţa, în următoarea perioadă, la orice produse de origine animală, aşa că s-au gândit că n-ar fi rău să profite. Şi nu s-au înşelat, pentru că - indiferent cât de scumpe sunt - românii se...

Luni, 20.02.2017, 16:32
Toate GOSPODINELE fac GREŞEALA ASTA! Cum trebuie PREPARATĂ, de fapt, fasolea

Toate GOSPODINELE fac GREŞEALA ASTA! Cum trebuie PREPARATĂ, de fapt, fasolea

Amanda Rose, un psiholog şi cercetător din SUA, autor al volumului „Rebuild From Depression: A Nutrient Guide”, a explicat cum trebuie consumată, de fapt, fasolea pentru a ne bucura de toate proprietăţile sale

Duminica, 05.02.2017, 15:34
Orice gospodină care se respectă trebuie să aibă habar să o prepare. Ciorba de fasole cu afumătură, o reţetă tradiţională de neratat

Orice gospodină care se respectă trebuie să aibă habar să o prepare. Ciorba de fasole cu afumătură, o reţetă tradiţională de neratat

Chef Ralu a pregătit astăzi o reţetă tradiţional româneasca pe care orice gospodină care se respectă ar trebui să o ştie să o facă. 

Vineri, 27.01.2017, 12:09
Chef Ralu ne pregătește o rețetă tradițională

Chef Ralu ne pregătește o rețetă tradițională

Chef Ralu ne arată cum să preparăm cea mai buna rețetă traditionala, ciorbă de fasole cu afumătură

Vineri, 27.01.2017, 10:40
Zizik ne gătește un prânz sățios si gustos

Zizik ne gătește un prânz sățios si gustos

Zizik ne arată cum să gătim un prânz sănătos cu ciolan ș fasole

Marti, 27.12.2016, 10:26
Mâncarea românească tradiţională vine din străinătate. Şi fasolea şi cârnaţii sunt, în cea mai mare parte, de import

Mâncarea românească tradiţională vine din străinătate. Şi fasolea şi cârnaţii sunt, în cea mai mare parte, de import

De mai bine de 15 ani, producţia de fasole din România aproape că nu mai există. Reporterii Observator au făcut un tur al magazinelor şi pieţelor şi s-au convins că cei mai mulţi dintre noi nu ţin cont de unde vine mâncarea, doar preţul...

Joi, 01.12.2016, 19:38
Chef vs. șef de bloc. Proba ciolanului cu fasole la ceaun

Chef vs. șef de bloc. Proba ciolanului cu fasole la ceaun

De la armată vine şi mâncarea tradiţională de 1 Decembrie. Fasole cu ciolan mai gustoasă ca la popotă n-a mâncat nimeni. Dar orice bucătar e dator măcar să-ncerce să concureze în reţete cu militarii. De la chef Nicolai Tand, care are are...

Joi, 01.12.2016, 19:24
De 1 Decembrie, o porție de fasole cu cârnați e tot ce ai nevoie, române! Cea mai simplă rețetă! Nu uita de țuică și murături

De 1 Decembrie, o porție de fasole cu cârnați e tot ce ai nevoie, române! Cea mai simplă rețetă! Nu uita de țuică și murături

De 1 Decembrie, o porție de fasole cu cârnați e tot ce ai nevoie, române!

Joi, 01.12.2016, 10:12
x