Antena Căutare

Articole despre gastronomie

Cum arată Chef Florin Dumitrescu atunci când renunță la tunica de bucătar. Juratul s-a întors la prima dragoste

Cum arată Chef Florin Dumitrescu atunci când renunță la tunica de bucătar. Juratul s-a întors la prima dragoste

Florin Dumitrescu a renunțat în acest weekend la tunica de chef și a trecut la slip.

Duminica, 17.09.2023, 17:18
Transilvania, regina influențelor culinare

Transilvania, regina influențelor culinare

Atunci când saşii şi maghiarii convieţuiesc, ies arome nebănuite în bucătăria transilvăneană. De la celebrul gulaş până la supa de chimen sau ciolanul caramelizat în bere neagră, gastronomia românească a avut doar de câştigat de pe...

Vineri, 29.11.2019, 19:34
Tavi începe să-şi pună întrebări în privinţa comportamentului Nicoletei

Tavi începe să-şi pună întrebări în privinţa comportamentului Nicoletei

Liviu îşi arată măestria în ale gastronomiei, iar Tavi începe să-şi pună întrebări în privinţa comportamentului Nicoletei.

Marti, 19.11.2019, 21:17
Barbie, întâlnire cu Cătălin Scărlătescu în platoul Chefi la cuțite

Barbie, întâlnire cu Cătălin Scărlătescu în platoul Chefi la cuțite

Luni, de la 20:00, pe Antena 1, Cătălin Scărlătescu va avea parte de o întâlnire cu Barbie, o frumoasă concurentă, dornică să facă impresie în platoul celui mai iubit show culinar: ”Am venit la Chefi la cuțite să îl ajut pe Cătălin Scărlătescu să câștige și el încă un sezon.

Luni, 14.10.2019, 09:46
Neatza cu Răzvan și Dani. Ești pasionat de bucătăria turcească? Hai la festivalul Turcesc - ediția de toamnă!

Neatza cu Răzvan și Dani. Ești pasionat de bucătăria turcească? Hai la festivalul Turcesc - ediția de toamnă!

Vești bune pentru pasionații de gastronomie turcească. Festivalul Turcesc revine cu ediția de toamnă, ce va avea loc între 20-22 septembrie, în parcul Titan. În cadrul Festivalului Turcesc, iubitorii gastronomiei turcești pot învață...

Vineri, 20.09.2019, 10:52
Festival gastronomic în Ardeal

Festival gastronomic în Ardeal

Gastronomia s-a născut la sat, iar viaţa autentică şi mâncarea cu gust este tot acolo. Pentru că ne-am obişnuit deja cu fabuloasele brunchuri transilvănene, mergem astăzi la Saschiz unde gazda a fost o ceainărie.

Sambata, 06.07.2019, 21:49
Festival gastronomic în Ardeal

Festival gastronomic în Ardeal

Gastronomia s-a născut la sat, iar viaţa autentică şi mâncarea cu gust este tot acolo. Pentru că ne-am obişnuit deja cu fabuloasele brunchuri transilvănene, mergem astăzi la Saschiz unde gazda a fost o ceainărie.

Sambata, 06.07.2019, 19:41
Colin Westal, un maestru al gastronomiei, sfaturi prețioase pentru viitorii chefi

Colin Westal, un maestru al gastronomiei, sfaturi prețioase pentru viitorii chefi

Tot mai mulţi români vor să devină chefi. În bucătărie! Dar, pentru a ajunge la un nivel nivel înalt în această meserie, trebuie să ai un profesor pe măsură. Măcar pentru câteva ore. Aşa cum au avut şansa câţiva viitori specialişti...

Marti, 28.05.2019, 16:31
Diseară, de la 20:00: Un copil de 4 ani le gătește chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu

Diseară, de la 20:00: Un copil de 4 ani le gătește chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu

Chiar dacă experiența în bucătărie poate fi un atu în competiția Chefi la cuțite, pasiunea pentru gastronomie nu ține cont de limite. Tocmai din acest motiv, un copil în vârstă de doar patru ani va încerca să-i impresioneze diseară pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în noua rundă de jurizări pe nevăzute din sezonul special al show-ului culinar, dedicat familiilor, difuzată de Antena 1 de la 20:00.

Marti, 07.05.2019, 09:24
Turiștii sunt tot mai atrași de mâncarea românească

Turiștii sunt tot mai atrași de mâncarea românească

Studiile arată că în ultimul an aproape jumătate dintre turişti călătoresc pentru gastronomie. Aşa se face că, obiectivele turistice au fost înlocuite de mâncărurile şi băuturile tradiţionale. Bine, nu pentru toată lumea, dar tot mai...

Luni, 15.04.2019, 12:47
Vino şi tu la zilele Culturii Turce! Pictură în apă, demonstrație la Neatza

Vino şi tu la zilele Culturii Turce! Pictură în apă, demonstrație la Neatza

Invitată la "Neatza cu Răzvan și Dani", Rodica Pârvan, profesoară de embru - Institutul Yunus Emre din București, a venit cu o demonstrație de pictură în apă. Cu ocazia celebrării internaționale a Săptămânii Culturii Turce, Institutul...

Miercuri, 03.04.2019, 10:04
Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti, aniversată și de bucătarii români. Reţete din însorita Provence

Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti, aniversată și de bucătarii români. Reţete din însorita Provence

Românii au gătit ca francezii astăzi. Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti a reunit chefi din toată ţara, care au introdus în restaurantele lor reţete autentice din regiunea Provence, cunoscută pentru fructe de mare, peşte, dar şi ulei de...

Joi, 21.03.2019, 19:44
Ţara şi bucătăria nostră ocupă  un loc important pe harta Europei, atunci când vorbim de mâncare şi tradiţie

Ţara şi bucătăria nostră ocupă un loc important pe harta Europei, atunci când vorbim de mâncare şi tradiţie

Oficial, Sibiul a devenit Regiune Gastronomică Europeană, iar pe tot parcusul acestui an, vor avea loc o mulţime de evenimente culinare spectaculoase în tot judeţul. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit aseară o adevărată...

Marti, 12.02.2019, 08:13
Dezlegarea la pește transformă gastronomia

Dezlegarea la pește transformă gastronomia

Burger din biban de mare, friptură de ton cu linte neagră şi lapte de cocos sau şalău cu glazură de muştar! Sunt doar câteva dintre preparatele realizate de bucătarii din restaurantele de lux ale Capitalei, pentru cei care ţin Postul...

Duminica, 25.11.2018, 19:28
Gastronomia are un rol cheie în turismul din satele săseşti din Transilvania

Gastronomia are un rol cheie în turismul din satele săseşti din Transilvania

Cei care vin să facă o plimbare pe dealurile împădurite ori să doarmă în casele vechi sunt cuceriţi de gustul dulceţii de ardei iute. Atât de apreciată inclusiv de Prinţul Charles. Borcanele cu preparatul special sunt comandate şi din...

Miercuri, 17.10.2018, 07:55
Turul gastronomic de la Street Food Carnival

Turul gastronomic de la Street Food Carnival

Bucharest Street Food Carnival, unul dintre cele mai mari evenimente de streetfood, are loc la Romexpo între 6 și 9 Septembrie.

Vineri, 07.09.2018, 13:42
Gătești mâncare japoneză și dai greș? Un bucătar celebru îți dezvăluie câteva secrete pentru o rețetă de succes

Gătești mâncare japoneză și dai greș? Un bucătar celebru îți dezvăluie câteva secrete pentru o rețetă de succes

Restaurantele japoneze pot fi găsite cu ușurință în întreaga capitală, dar gătitul alimentelor la domiciliu, mai ales cînd vine vorba de o rețetă japoneză,  devine o provocare și o experiență unică. Syafaruddin,...

Vineri, 02.03.2018, 18:52
Gastronomie delicioasă, îmbinată cu istorie rafinată şi locuri fermecătoare. Sună interesant, nu-i aşa?

Gastronomie delicioasă, îmbinată cu istorie rafinată şi locuri fermecătoare. Sună interesant, nu-i aşa?

Cu siguranţă asta vă inspiră atunci când alegeţi să petreceţi o vacanţă într-o ţară europeană, oricare ar fi aceasta. Dar. nimeni nu-i perfect. aşa că marile capitale îşi au şi ele defectele lor. Defecte care au fost evidenţiate...

Joi, 26.10.2017, 13:31
Invitat surpriză! De 30 de ani în gastronomie, în această seară vine în fața juraților ,,Chefi la cuțite”

Invitat surpriză! De 30 de ani în gastronomie, în această seară vine în fața juraților ,,Chefi la cuțite”

Cea mai iubită competiție culinară, ,,Chefi la cuțite”, revine și în această seară de la 20:00 pe Antena  1 cu o ediție ce promite un adevărat spectacol culinar și al emoțiilor. Deliciul formatului dă naștere ca de fiecare dată, unui joc de imaginație la care sunt supuși cei trei jurați- deoarece savoarea nu le dezvăluie și persoana din spatele bancului de lucru.

Marti, 19.09.2017, 12:55
Omul care a ales partea artistică a gastronomiei

Omul care a ales partea artistică a gastronomiei

Omul care a ales partea artistică a gastronomiei

Marti, 18.04.2017, 14:33
Special! Gastronomia braziliană este un mozaic de tradiţii şi ingrediente europene, africane şi indigene

Special! Gastronomia braziliană este un mozaic de tradiţii şi ingrediente europene, africane şi indigene

Zilele acestea toată lumea vorbeşte despre Rio de Janeiro. Şi e oarecum normal având în vedere că Jocurile Olimpice se ţin acolo. Dar Rio mai înseamnă şi soare, plaje, fete care arată foarte bine. Carnavalul de Rio este la fel de cunoscut ca...

Joi, 11.08.2016, 20:29
De la Mona Lisa şi Omul Vitruvian, la pasiunea pentru GASTRONOMIE! Bucătăria italiană, prin ochii lui Leonardo da Vinci

De la Mona Lisa şi Omul Vitruvian, la pasiunea pentru GASTRONOMIE! Bucătăria italiană, prin ochii lui Leonardo da Vinci

E cunoscut pentru arta creată, pentru moştenirea culturală lăsată, dar deloc pentru pasiunea pentru gastronomie. În multele sale notiţe, el a lăsat omenirii sfaturi de dietă, cum ar trebui organizată o bucătărie, listele personale de cumpărături

Joi, 14.01.2016, 11:19
A împlinit de curând 102 ani, dar n-are stare! Cum arată profesoara care continuă să predea şi la această vârstă

A împlinit de curând 102 ani, dar n-are stare! Cum arată profesoara care continuă să predea şi la această vârstă

În timp ce numeroşi tineri proaspăt intraţi în câmpul muncii sunt plictisiţi şi visează neîncetat la concediu ori la weekend, Agnes Zhelesnik, în vârstă de 102 ani, a oferit o lecţie de viaţă impresionantă, căci pasiunea pentru ceea ce face o determină să nu se oprească să facă ceea ce-i place şi anume, să predea.

Miercuri, 13.01.2016, 12:24
Curtea Ambasadei Franceze în România, amenajată ca o veritabilă piaţă

Curtea Ambasadei Franceze în România, amenajată ca o veritabilă piaţă

Ambasada Franţei a dat startul zilelor Gastronomiei Franţuzeşti cu un brunch de 5 stele. Meniul a fost gândit de bucătarul şef al Ambasadei şi a îmbinat savoarea bucătăriei româneşti cu rafinamentul celei franţuzeşti

Vineri, 25.09.2015, 13:30
Chef Florin Dumitrescu, ajutorul lui Nea Mărin, printre stelele gastronomiei mondiale

Chef Florin Dumitrescu, ajutorul lui Nea Mărin, printre stelele gastronomiei mondiale

Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Stefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano

Vineri, 11.09.2015, 14:09
Cristi încearcă să îi ofere Andradei lecții de gastronomie!

Cristi încearcă să îi ofere Andradei lecții de gastronomie!

Criticile adresate Andradei ar putea avea consecințe nefaste asupra lui Cristi!

Miercuri, 29.07.2015, 11:32
Chef Florin Dumitrescu, printre stelele gastronomiei mondiale

Chef Florin Dumitrescu, printre stelele gastronomiei mondiale

Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Stefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano

Joi, 02.07.2015, 17:41
Chef Florin Dumitrescu, printre stelele gastronomiei mondiale

Chef Florin Dumitrescu, printre stelele gastronomiei mondiale

Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Stefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano

Joi, 02.07.2015, 17:40
Chef Florin Dumitrescu, printre stele gastronomiei mondiale

Chef Florin Dumitrescu, printre stele gastronomiei mondiale

Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Ştefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano.

Joi, 02.07.2015, 16:57
POVEȘTILE HK: Descoperă bucătăriile lumii! Chef Yumbi ne prezintă gastronomia congoleză

POVEȘTILE HK: Descoperă bucătăriile lumii! Chef Yumbi ne prezintă gastronomia congoleză

"Ceea ce contează pentru mine este plăcerea clienților atunci când gustă, de exemplu, o mâncare din legume crocante", spune chef Yumbi, care lucrează în bucătăria deschisă larg privirilor din restaurantul său 'Re-Source' din Kinshasa

Miercuri, 01.04.2015, 08:40
O elevă conștiincioasă în Iadul Bucătarilor! Denis Carculea studiază gastronomia în Spania!

O elevă conștiincioasă în Iadul Bucătarilor! Denis Carculea studiază gastronomia în Spania!

Denis e născută în județul Sibiu, dar este stabilită în Spania de mulți ani. Studiază gastronomia și tocmai a încheiat anul al treilea de Științe gastronomice și arte culinare, la Universitatea Basque Culinary Center, în Spania

Luni, 13.10.2014, 10:50
Salamul, muşchiul afumat şi slănina românească, la mare căutare peste graniţă

Salamul, muşchiul afumat şi slănina românească, la mare căutare peste graniţă

La gastronomie, suntem buni. Şi e normal să profităm. Aşa că, România vinde tot mai multe produse agroalimentare peste graniţă. În sfârşit, după 20 de ani cifrele arată ca exporturile au bătut importurile.

Luni, 17.03.2014, 19:55
Concurentă „Junior Chef” s-a înscris în concurs fără ştirea mamei

Concurentă „Junior Chef” s-a înscris în concurs fără ştirea mamei

Talentaţi, pasionaţi de gastronomie, simpatici şi amuzanţi sunt copiii veniţi la preselecţiile „Junior Chef” pentru a-i impresiona pe cei trei juraţi, Anca Lungu, Horia Vîrlan şi Marius Florea Vizante, juraţi care îi pot ajuta să câştige trofeul şi marele premiu pus la bătăie

Luni, 17.03.2014, 12:16
Chef Joseph Hadad si-a lansat propriul site de arta culinara

Chef Joseph Hadad si-a lansat propriul site de arta culinara

Juratul Top Chef, Joseph Hadad, a decis sa-si promoveze activitatea in gastronomie prin site-ul http://www.josephhadad.ro, unde puteti descoperi cele mai gustoase creatii din domeniul artei culinare.

Vineri, 01.03.2013, 17:05
Neatza cu Razvan si Dani: Ce este bucataria moleculara

Neatza cu Razvan si Dani: Ce este bucataria moleculara

Bucataria moleculara studiaza, in special, procesul prin care este gatita o mancare, si combina fizica si chimia pentru obtinerea unor preparate inedite. Prin acest mod de a gati se pot obtine inghetata fierbinte, friptura sub forma de jeleu sau dulciuri efervescente.

Marti, 19.02.2013, 12:51
Nico Lontras: Gastronomia este o arta care evolueaza continuu

Nico Lontras: Gastronomia este o arta care evolueaza continuu

Intr-un interviu oferit site-ului www.star-gossip.com, finalistul Top Chef vorbeste despre experienta in cadrul concursului si despre ce inseamna meseria de bucatar.

Marti, 12.02.2013, 11:13
Ultima fita: cursuri de gastronomie pentru copiii de trei ani

Ultima fita: cursuri de gastronomie pentru copiii de trei ani

Bucataria poate fi un loc de joaca util. Chiar daca nu stiu sa citeasca si abia au invatat sa foloseasca furculita, copiii prepara retete italienesti. Parintii ii trimit la cursuri dedicate gastronomiei. Acolo invata retete simple, deocamdata, ca pentru varsta de 3 ani. Denumirile suna complicat pana si pentru unii dintre noi, dar pentru ei.

Duminica, 20.01.2013, 20:09
Bucataria poate fi un loc de joaca util

Bucataria poate fi un loc de joaca util

Chiar daca nu stiu sa citeasca si abia au invatat sa foloseasca furculita, copiii prepara retete italienesti. Parintii ii trimit la cursuri dedicate gastronomiei. Acolo invata retete simple, deocamdata, ca pentru varsta de 3 ani. Denumirile suna...

Duminica, 20.01.2013, 19:42
Top Chef, cel mai spectaculos show de gastronomie, incepe azi la Antena 1. Joseph Hadad a salvat viata unui concurent in prima editie

Top Chef, cel mai spectaculos show de gastronomie, incepe azi la Antena 1. Joseph Hadad a salvat viata unui concurent in prima editie

Top Chef, un show spectaculos, care se bucura de un urias succes in tarile in care este difuzat incepe azi, la ora 20.30, la Antena 1. 24 de bucatari profesionisti, alesi dintre cei mai buni din aceasta tara, au avut curajul sa se alinieze la start si sa intre in competitia pentru marele premiu: 50.000 de euro si un stagiu de pregatire in Franta, cu stele Michelin.

Luni, 05.11.2012, 12:47
Maximus, baietelul Adrianei Bahmuteanu este pasionat de gastronomie

Maximus, baietelul Adrianei Bahmuteanu este pasionat de gastronomie

Vrea sa fie cel mai bun bucatar! La nici 5 ani, Maximus, baietelul Adrianei Bahmuteanu este pasionat de gastronomie. Da, da, ati auzit bine! Nu ne credeti pe cuvant? Ei bine si noi ne-am indoit la inceput asa ca, l-am pus la treaba. Si s-a descurcat de...

Luni, 01.10.2012, 17:05
Antena 1 pregateste Top Chef

Antena 1 pregateste Top Chef

In aceasta toamna, Antena 1 trece prin foc si pune pe jar profesionistii in gastronomie din Romania, in cel mai rafinat format de specialitate: Top Chef. Cei mai buni bucatari din Romania intra intr-o competitie a indemanarii, orgoliului si ineditului ai carei arbitrii vor fi cei mai apreciati si experimentati specialisti in gastronomie din tara noastra: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.

Luni, 01.10.2012, 12:08
Bucatar de inchiriat: 300 de lei pentru pregatirea unei mese complete

Bucatar de inchiriat: 300 de lei pentru pregatirea unei mese complete

Un aradean pasionat de gastronomie a venit cu o idee inedita de afaceri. Inarmat cu ustensile de gatit, bucatarul isi inchiriaza serviciile si este oricand gata sa raspunda celor care vor o cina intr-o atmosfera intima, chiar la ei acasa.

Miercuri, 22.08.2012, 17:44
FOTO! Un nou aparat produce waffe in forma de piese de mobilier

FOTO! Un nou aparat produce waffe in forma de piese de mobilier

Un designer japonez si unul portughez si-au unit fortele si au creat un aparat de facut waffe in forma de piese de mobilier, relateaza Huffington Post.

Vineri, 27.04.2012, 00:00
Sarbatoarea Dragobetelor, celebrata la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Sarbatoarea Dragobetelor, celebrata la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Melodii de dragoste din muzica populara romaneasca, datini si obiceiuri specifice sarbatorii, teatru, poezie, concursuri cu premii si voie-buna din plin sunt doar cateva dintre ingredientele unui program de exceptie, organizat de Dragobete. Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va marca , in perioada 24 - 26 februarie, Ziua Indragostitilor la romani.

Luni, 20.02.2012, 00:00
Pasiune pentru gastronomie: Interviu cu Jamie Oliver!

Pasiune pentru gastronomie: Interviu cu Jamie Oliver!

A gatit prima data la 11 ani si a visat de la 20 sa aiba propriul restaurant. Pe numele lui intreg James Trevor Oliver, atat de popularul Jamie Oliver vorbeste despre ustensilele de bucatarie favorite si despre felul de mancare preferat, dezvaluind si alte detalii despre preferintele lui.

Miercuri, 16.11.2011, 00:00
Festivalul International de vin - pentru gurmanzii rafinati

Festivalul International de vin - pentru gurmanzii rafinati

Daca vrei sa afli din secretele vinurilor nobile, sa degusti vinuri atent selectionate si chiar sa participi la cursuri de introducere in lumea vinului, petrece weekendul 4-6 noiembrie la Festivalul international de Vin, Arta, Gastronomie PROVINO de la Iasi.

Vineri, 04.11.2011, 00:00
Inedit: Cantonul elvetian Berna - locul in care Tropicele si Alpii se contopesc!

Inedit: Cantonul elvetian Berna - locul in care Tropicele si Alpii se contopesc!

Imaginati-va un loc unde, sub troienii de zapada, cresc bananieri si lamai, ananasi si mangotieri, iar in apele calde inoata pesti exotici (si sturioni... ca sa facem nitel rabat de la restul povestii noastre). Un loc unde trebuie sa-ti lasi cojoacele si schiurile la intrare, pentru ca e cald si umed ca-ntr-o insula din Oceanul Indian.

Marti, 18.10.2011, 00:00
Gateste din placere pe noul site GoodFood.ro!

Gateste din placere pe noul site GoodFood.ro!

Acesta este mesajul echipei BBC GoodFood, in luna septembrie! Intra pe noul site goodfood.ro si vei gasi mii de retete testate in bucataria GoodFood, sfaturi de la expertii GoodFood si gadgeturile care nu trebuie sa-ti lipsesca din bucatarie.

Luni, 19.09.2011, 00:00
Campionatul international de gatit in aer liber, la Timisoara

Campionatul international de gatit in aer liber, la Timisoara

Cei pasionati atat de gatit cat si de mancat, pot participa in perioada 1-3 iulie la Cupa Banatului in Gastronomie. Bucatari din toata tara se vor intrece in a gati bunatati culinare pentru a castiga marele premiu.

Joi, 30.06.2011, 00:00
Calatorie culinara prin Siria

Calatorie culinara prin Siria

Oriunde te-ai afla in Siria, esti la mica distanta de Amman, Beirut sau Bagdad, ceea ce reduce actuala delimitare administrativ-politica la o simpla linie continua pe o harta, altminteri nu prea bogata in detalii. Aici e mai usor ca oriunde sa te intorci in timp, in vremurile in care pamantul rosu al Mesopotamiei apartinea unui singur mare popor, acela al celor 1001 de nopti.

Joi, 30.06.2011, 00:00
x