Florin Dumitrescu a renunțat în acest weekend la tunica de chef și a trecut la slip.
Duminica, 17.09.2023, 17:18Atunci când saşii şi maghiarii convieţuiesc, ies arome nebănuite în bucătăria transilvăneană. De la celebrul gulaş până la supa de chimen sau ciolanul caramelizat în bere neagră, gastronomia românească a avut doar de câştigat de pe...
Vineri, 29.11.2019, 19:34Liviu îşi arată măestria în ale gastronomiei, iar Tavi începe să-şi pună întrebări în privinţa comportamentului Nicoletei.
Marti, 19.11.2019, 21:17Luni, de la 20:00, pe Antena 1, Cătălin Scărlătescu va avea parte de o întâlnire cu Barbie, o frumoasă concurentă, dornică să facă impresie în platoul celui mai iubit show culinar: ”Am venit la Chefi la cuțite să îl ajut pe Cătălin Scărlătescu să câștige și el încă un sezon.
Luni, 14.10.2019, 09:46Vești bune pentru pasionații de gastronomie turcească. Festivalul Turcesc revine cu ediția de toamnă, ce va avea loc între 20-22 septembrie, în parcul Titan. În cadrul Festivalului Turcesc, iubitorii gastronomiei turcești pot învață...
Vineri, 20.09.2019, 10:52Gastronomia s-a născut la sat, iar viaţa autentică şi mâncarea cu gust este tot acolo. Pentru că ne-am obişnuit deja cu fabuloasele brunchuri transilvănene, mergem astăzi la Saschiz unde gazda a fost o ceainărie.
Sambata, 06.07.2019, 21:49Gastronomia s-a născut la sat, iar viaţa autentică şi mâncarea cu gust este tot acolo. Pentru că ne-am obişnuit deja cu fabuloasele brunchuri transilvănene, mergem astăzi la Saschiz unde gazda a fost o ceainărie.
Sambata, 06.07.2019, 19:41Tot mai mulţi români vor să devină chefi. În bucătărie! Dar, pentru a ajunge la un nivel nivel înalt în această meserie, trebuie să ai un profesor pe măsură. Măcar pentru câteva ore. Aşa cum au avut şansa câţiva viitori specialişti...
Marti, 28.05.2019, 16:31Chiar dacă experiența în bucătărie poate fi un atu în competiția Chefi la cuțite, pasiunea pentru gastronomie nu ține cont de limite. Tocmai din acest motiv, un copil în vârstă de doar patru ani va încerca să-i impresioneze diseară pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în noua rundă de jurizări pe nevăzute din sezonul special al show-ului culinar, dedicat familiilor, difuzată de Antena 1 de la 20:00.
Marti, 07.05.2019, 09:24Studiile arată că în ultimul an aproape jumătate dintre turişti călătoresc pentru gastronomie. Aşa se face că, obiectivele turistice au fost înlocuite de mâncărurile şi băuturile tradiţionale. Bine, nu pentru toată lumea, dar tot mai...
Luni, 15.04.2019, 12:47Invitată la "Neatza cu Răzvan și Dani", Rodica Pârvan, profesoară de embru - Institutul Yunus Emre din București, a venit cu o demonstrație de pictură în apă. Cu ocazia celebrării internaționale a Săptămânii Culturii Turce, Institutul...
Miercuri, 03.04.2019, 10:04Românii au gătit ca francezii astăzi. Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti a reunit chefi din toată ţara, care au introdus în restaurantele lor reţete autentice din regiunea Provence, cunoscută pentru fructe de mare, peşte, dar şi ulei de...
Joi, 21.03.2019, 19:44Oficial, Sibiul a devenit Regiune Gastronomică Europeană, iar pe tot parcusul acestui an, vor avea loc o mulţime de evenimente culinare spectaculoase în tot judeţul. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit aseară o adevărată...
Marti, 12.02.2019, 08:13Burger din biban de mare, friptură de ton cu linte neagră şi lapte de cocos sau şalău cu glazură de muştar! Sunt doar câteva dintre preparatele realizate de bucătarii din restaurantele de lux ale Capitalei, pentru cei care ţin Postul...
Duminica, 25.11.2018, 19:28Cei care vin să facă o plimbare pe dealurile împădurite ori să doarmă în casele vechi sunt cuceriţi de gustul dulceţii de ardei iute. Atât de apreciată inclusiv de Prinţul Charles. Borcanele cu preparatul special sunt comandate şi din...
Miercuri, 17.10.2018, 07:55Bucharest Street Food Carnival, unul dintre cele mai mari evenimente de streetfood, are loc la Romexpo între 6 și 9 Septembrie.
Vineri, 07.09.2018, 13:42Restaurantele japoneze pot fi găsite cu ușurință în întreaga capitală, dar gătitul alimentelor la domiciliu, mai ales cînd vine vorba de o rețetă japoneză, devine o provocare și o experiență unică. Syafaruddin,...
Vineri, 02.03.2018, 18:52Cu siguranţă asta vă inspiră atunci când alegeţi să petreceţi o vacanţă într-o ţară europeană, oricare ar fi aceasta. Dar. nimeni nu-i perfect. aşa că marile capitale îşi au şi ele defectele lor. Defecte care au fost evidenţiate...
Joi, 26.10.2017, 13:31Cea mai iubită competiție culinară, ,,Chefi la cuțite”, revine și în această seară de la 20:00 pe Antena 1 cu o ediție ce promite un adevărat spectacol culinar și al emoțiilor. Deliciul formatului dă naștere ca de fiecare dată, unui joc de imaginație la care sunt supuși cei trei jurați- deoarece savoarea nu le dezvăluie și persoana din spatele bancului de lucru.
Marti, 19.09.2017, 12:55Omul care a ales partea artistică a gastronomiei
Marti, 18.04.2017, 14:33Zilele acestea toată lumea vorbeşte despre Rio de Janeiro. Şi e oarecum normal având în vedere că Jocurile Olimpice se ţin acolo. Dar Rio mai înseamnă şi soare, plaje, fete care arată foarte bine. Carnavalul de Rio este la fel de cunoscut ca...
Joi, 11.08.2016, 20:29E cunoscut pentru arta creată, pentru moştenirea culturală lăsată, dar deloc pentru pasiunea pentru gastronomie. În multele sale notiţe, el a lăsat omenirii sfaturi de dietă, cum ar trebui organizată o bucătărie, listele personale de cumpărături
Joi, 14.01.2016, 11:19În timp ce numeroşi tineri proaspăt intraţi în câmpul muncii sunt plictisiţi şi visează neîncetat la concediu ori la weekend, Agnes Zhelesnik, în vârstă de 102 ani, a oferit o lecţie de viaţă impresionantă, căci pasiunea pentru ceea ce face o determină să nu se oprească să facă ceea ce-i place şi anume, să predea.
Miercuri, 13.01.2016, 12:24Ambasada Franţei a dat startul zilelor Gastronomiei Franţuzeşti cu un brunch de 5 stele. Meniul a fost gândit de bucătarul şef al Ambasadei şi a îmbinat savoarea bucătăriei româneşti cu rafinamentul celei franţuzeşti
Vineri, 25.09.2015, 13:30Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Stefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano
Vineri, 11.09.2015, 14:09Criticile adresate Andradei ar putea avea consecințe nefaste asupra lui Cristi!
Miercuri, 29.07.2015, 11:32Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Stefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano
Joi, 02.07.2015, 17:41Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Stefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano
Joi, 02.07.2015, 17:40Când vorbim despre mâncare, unul dintre primele nume care ne vin în minte este chef Florin Dumitrescu. Împreună cu Ştefan, discipolul său, chef Florin Dumitrescu a participat la un concurs culinar la Milano.
Joi, 02.07.2015, 16:57"Ceea ce contează pentru mine este plăcerea clienților atunci când gustă, de exemplu, o mâncare din legume crocante", spune chef Yumbi, care lucrează în bucătăria deschisă larg privirilor din restaurantul său 'Re-Source' din Kinshasa
Miercuri, 01.04.2015, 08:40Denis e născută în județul Sibiu, dar este stabilită în Spania de mulți ani. Studiază gastronomia și tocmai a încheiat anul al treilea de Științe gastronomice și arte culinare, la Universitatea Basque Culinary Center, în Spania
Luni, 13.10.2014, 10:50La gastronomie, suntem buni. Şi e normal să profităm. Aşa că, România vinde tot mai multe produse agroalimentare peste graniţă. În sfârşit, după 20 de ani cifrele arată ca exporturile au bătut importurile.
Luni, 17.03.2014, 19:55Talentaţi, pasionaţi de gastronomie, simpatici şi amuzanţi sunt copiii veniţi la preselecţiile „Junior Chef” pentru a-i impresiona pe cei trei juraţi, Anca Lungu, Horia Vîrlan şi Marius Florea Vizante, juraţi care îi pot ajuta să câştige trofeul şi marele premiu pus la bătăie
Luni, 17.03.2014, 12:16Juratul Top Chef, Joseph Hadad, a decis sa-si promoveze activitatea in gastronomie prin site-ul http://www.josephhadad.ro, unde puteti descoperi cele mai gustoase creatii din domeniul artei culinare.
Vineri, 01.03.2013, 17:05Bucataria moleculara studiaza, in special, procesul prin care este gatita o mancare, si combina fizica si chimia pentru obtinerea unor preparate inedite. Prin acest mod de a gati se pot obtine inghetata fierbinte, friptura sub forma de jeleu sau dulciuri efervescente.
Marti, 19.02.2013, 12:51Intr-un interviu oferit site-ului www.star-gossip.com, finalistul Top Chef vorbeste despre experienta in cadrul concursului si despre ce inseamna meseria de bucatar.
Marti, 12.02.2013, 11:13Bucataria poate fi un loc de joaca util. Chiar daca nu stiu sa citeasca si abia au invatat sa foloseasca furculita, copiii prepara retete italienesti. Parintii ii trimit la cursuri dedicate gastronomiei. Acolo invata retete simple, deocamdata, ca pentru varsta de 3 ani. Denumirile suna complicat pana si pentru unii dintre noi, dar pentru ei.
Duminica, 20.01.2013, 20:09Chiar daca nu stiu sa citeasca si abia au invatat sa foloseasca furculita, copiii prepara retete italienesti. Parintii ii trimit la cursuri dedicate gastronomiei. Acolo invata retete simple, deocamdata, ca pentru varsta de 3 ani. Denumirile suna...
Duminica, 20.01.2013, 19:42Top Chef, un show spectaculos, care se bucura de un urias succes in tarile in care este difuzat incepe azi, la ora 20.30, la Antena 1. 24 de bucatari profesionisti, alesi dintre cei mai buni din aceasta tara, au avut curajul sa se alinieze la start si sa intre in competitia pentru marele premiu: 50.000 de euro si un stagiu de pregatire in Franta, cu stele Michelin.
Luni, 05.11.2012, 12:47Vrea sa fie cel mai bun bucatar! La nici 5 ani, Maximus, baietelul Adrianei Bahmuteanu este pasionat de gastronomie. Da, da, ati auzit bine! Nu ne credeti pe cuvant? Ei bine si noi ne-am indoit la inceput asa ca, l-am pus la treaba. Si s-a descurcat de...
Luni, 01.10.2012, 17:05In aceasta toamna, Antena 1 trece prin foc si pune pe jar profesionistii in gastronomie din Romania, in cel mai rafinat format de specialitate: Top Chef. Cei mai buni bucatari din Romania intra intr-o competitie a indemanarii, orgoliului si ineditului ai carei arbitrii vor fi cei mai apreciati si experimentati specialisti in gastronomie din tara noastra: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Luni, 01.10.2012, 12:08Un aradean pasionat de gastronomie a venit cu o idee inedita de afaceri. Inarmat cu ustensile de gatit, bucatarul isi inchiriaza serviciile si este oricand gata sa raspunda celor care vor o cina intr-o atmosfera intima, chiar la ei acasa.
Miercuri, 22.08.2012, 17:44Un designer japonez si unul portughez si-au unit fortele si au creat un aparat de facut waffe in forma de piese de mobilier, relateaza Huffington Post.
Vineri, 27.04.2012, 00:00Melodii de dragoste din muzica populara romaneasca, datini si obiceiuri specifice sarbatorii, teatru, poezie, concursuri cu premii si voie-buna din plin sunt doar cateva dintre ingredientele unui program de exceptie, organizat de Dragobete. Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va marca , in perioada 24 - 26 februarie, Ziua Indragostitilor la romani.
Luni, 20.02.2012, 00:00A gatit prima data la 11 ani si a visat de la 20 sa aiba propriul restaurant. Pe numele lui intreg James Trevor Oliver, atat de popularul Jamie Oliver vorbeste despre ustensilele de bucatarie favorite si despre felul de mancare preferat, dezvaluind si alte detalii despre preferintele lui.
Miercuri, 16.11.2011, 00:00Daca vrei sa afli din secretele vinurilor nobile, sa degusti vinuri atent selectionate si chiar sa participi la cursuri de introducere in lumea vinului, petrece weekendul 4-6 noiembrie la Festivalul international de Vin, Arta, Gastronomie PROVINO de la Iasi.
Vineri, 04.11.2011, 00:00Imaginati-va un loc unde, sub troienii de zapada, cresc bananieri si lamai, ananasi si mangotieri, iar in apele calde inoata pesti exotici (si sturioni... ca sa facem nitel rabat de la restul povestii noastre). Un loc unde trebuie sa-ti lasi cojoacele si schiurile la intrare, pentru ca e cald si umed ca-ntr-o insula din Oceanul Indian.
Marti, 18.10.2011, 00:00Acesta este mesajul echipei BBC GoodFood, in luna septembrie! Intra pe noul site goodfood.ro si vei gasi mii de retete testate in bucataria GoodFood, sfaturi de la expertii GoodFood si gadgeturile care nu trebuie sa-ti lipsesca din bucatarie.
Luni, 19.09.2011, 00:00Cei pasionati atat de gatit cat si de mancat, pot participa in perioada 1-3 iulie la Cupa Banatului in Gastronomie. Bucatari din toata tara se vor intrece in a gati bunatati culinare pentru a castiga marele premiu.
Joi, 30.06.2011, 00:00Oriunde te-ai afla in Siria, esti la mica distanta de Amman, Beirut sau Bagdad, ceea ce reduce actuala delimitare administrativ-politica la o simpla linie continua pe o harta, altminteri nu prea bogata in detalii. Aici e mai usor ca oriunde sa te intorci in timp, in vremurile in care pamantul rosu al Mesopotamiei apartinea unui singur mare popor, acela al celor 1001 de nopti.
Joi, 30.06.2011, 00:00