Vrea sa fie cel mai bun bucatar! La nici 5 ani, Maximus, baietelul Adrianei Bahmuteanu este pasionat de gastronomie. Da, da, ati auzit bine! Nu ne credeti pe cuvant? Ei bine si noi ne-am indoit la inceput asa ca, l-am pus la treaba. Si s-a descurcat de...
Luni, 01.10.2012, 17:05
In aceasta toamna, Antena 1 trece prin foc si pune pe jar profesionistii in gastronomie din Romania, in cel mai rafinat format de specialitate: Top Chef. Cei mai buni bucatari din Romania intra intr-o competitie a indemanarii, orgoliului si ineditului ai carei arbitrii vor fi cei mai apreciati si experimentati specialisti in gastronomie din tara noastra: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Luni, 01.10.2012, 12:08
Un aradean pasionat de gastronomie a venit cu o idee inedita de afaceri. Inarmat cu ustensile de gatit, bucatarul isi inchiriaza serviciile si este oricand gata sa raspunda celor care vor o cina intr-o atmosfera intima, chiar la ei acasa.
Miercuri, 22.08.2012, 17:44
Un designer japonez si unul portughez si-au unit fortele si au creat un aparat de facut waffe in forma de piese de mobilier, relateaza Huffington Post.
Vineri, 27.04.2012, 00:00
Melodii de dragoste din muzica populara romaneasca, datini si obiceiuri specifice sarbatorii, teatru, poezie, concursuri cu premii si voie-buna din plin sunt doar cateva dintre ingredientele unui program de exceptie, organizat de Dragobete. Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va marca , in perioada 24 - 26 februarie, Ziua Indragostitilor la romani.
Luni, 20.02.2012, 00:00
A gatit prima data la 11 ani si a visat de la 20 sa aiba propriul restaurant. Pe numele lui intreg James Trevor Oliver, atat de popularul Jamie Oliver vorbeste despre ustensilele de bucatarie favorite si despre felul de mancare preferat, dezvaluind si alte detalii despre preferintele lui.
Miercuri, 16.11.2011, 00:00
Daca vrei sa afli din secretele vinurilor nobile, sa degusti vinuri atent selectionate si chiar sa participi la cursuri de introducere in lumea vinului, petrece weekendul 4-6 noiembrie la Festivalul international de Vin, Arta, Gastronomie PROVINO de la Iasi.
Vineri, 04.11.2011, 00:00
Imaginati-va un loc unde, sub troienii de zapada, cresc bananieri si lamai, ananasi si mangotieri, iar in apele calde inoata pesti exotici (si sturioni... ca sa facem nitel rabat de la restul povestii noastre). Un loc unde trebuie sa-ti lasi cojoacele si schiurile la intrare, pentru ca e cald si umed ca-ntr-o insula din Oceanul Indian.
Marti, 18.10.2011, 00:00
Acesta este mesajul echipei BBC GoodFood, in luna septembrie! Intra pe noul site goodfood.ro si vei gasi mii de retete testate in bucataria GoodFood, sfaturi de la expertii GoodFood si gadgeturile care nu trebuie sa-ti lipsesca din bucatarie.
Luni, 19.09.2011, 00:00
Cei pasionati atat de gatit cat si de mancat, pot participa in perioada 1-3 iulie la Cupa Banatului in Gastronomie. Bucatari din toata tara se vor intrece in a gati bunatati culinare pentru a castiga marele premiu.
Joi, 30.06.2011, 00:00
Oriunde te-ai afla in Siria, esti la mica distanta de Amman, Beirut sau Bagdad, ceea ce reduce actuala delimitare administrativ-politica la o simpla linie continua pe o harta, altminteri nu prea bogata in detalii. Aici e mai usor ca oriunde sa te intorci in timp, in vremurile in care pamantul rosu al Mesopotamiei apartinea unui singur mare popor, acela al celor 1001 de nopti.
Joi, 30.06.2011, 00:00
Timp de trei zile, Pitestiul a fost capitala savorilor. Vizitatorii care s-au aflat in zilele de 24, 25 si 26 iunie in zona Jupiter City au putut degusta preparatele unor maestri bucatari din tara si din strainatate, precum Marioara Vartop – care a castigat in luna mai a acestui an Trofeul Bucatarul de Aur al Balcanilor, Burc Tuncel, din Anglia, a facut demonstratii culinare de bucatarie fusion, Sarkis Yacoubian, din Israel etc. Bucatarii adunati la Pitesti, fie ca au fost profesionisti, fie amatori, au demonstrat ca mancarea si bautura vor uni intotdeauna oamenii.
Marti, 28.06.2011, 00:00
Crezi ca ai vazut si auzit totul despre nutritie? Gandesti ca la un moment dat pana si maestrii bucatari vor fi in pana de idei? Nici vorba! Gastronomia moleculara este o dovada clara ca imaginatie exista.
Sambata, 25.06.2011, 00:00
In luna iunie, Revista Good Food continua Campania copiii in bucatarie si da startul pandanebuniei! Pe 18 si 19 iunie, in Plaza Romania, echipa revistei ii va initia pe copii in aventurile ursului panda Po si ale celorlalti luptatori kung fu!
Marti, 14.06.2011, 00:00
Muzica, joc, voie buna si nu in ultimul rand, multa mancare. Acestea sunt ingredientele care au facut ca acest weekend sa fie unul reusit pentru cei care au mers la festivalul gastronomic de la Bran. Mii de turisti s-au inghesuit sa guste bucate traditionale, suta la suta naturale, cum numai branenii stiu sa pregateasca.
Luni, 13.06.2011, 00:00
De vineri, 13 mai, pana duminica, 15 mai, se va desfasura in Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti” editia cu numarul 47 a Targului National de produse ecologice, traditionale si naturale obtinute in ferme taranesti.
Vineri, 13.05.2011, 00:00
Adriana Ikim si Adriana Bahmuteanu au venit la Acces Direct si au vorbit despre mancare si despre pasiunea lor pentru gatit.
Marti, 26.04.2011, 18:22
Adriana Bahmuteanu a venit la Acces Direct si a vorbit despre talentul sau in materie de gastronomie.
Marti, 26.04.2011, 18:18
Avand ca principal scop preselectia membrilor echipelor nationale de seniori si juniori care vor reprezenta Romania la evenimentele nationale si internationale de profil, Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) organizeaza prima editie a Cupei Transilvania in Arta Culinara. Evenimentul va avea loc la Expo-Transilvania, in Cluj Napoca, in zilele de 8 si 9 aprilie.
Marti, 29.03.2011, 00:00
Bucatarii ardeleni s-au luat la intrecere cu cei din Ungaria. Fiecare tabara s-a dat in spectacol, la o expozitie culinara din Baile Tusnad, insa castigatori au fost vizitatorii, care s-au infruptat din toate bucatele.
Duminica, 27.03.2011, 00:00
Desi putini oameni au consumat trufe, multi sunt cei care au auzit de ele si, mai ales, de pretul lor exorbitant. Vezi de ce sunt atat de scumpe aceste adevarate diamante culinare!
Marti, 08.03.2011, 00:00
"Locuitorii Istanbulului au pus deja semnul „=„ (egal) intre cultura si gastronomie", scrie Simona Lazar, pe jurnalul.ro
Joi, 03.03.2011, 00:00
Avand drept deviza, in acest an, cuvintele “Simte Istanbulul... locul unde continentele intalnesc istoria”, cea de a noua editie a International Istanbul Gastronomy Festival va incepe pe data de 17 februarie, in organizarea TAF (asociatia nationala a profesionistilor turci din domeniul restauratiei si alimentatiei publice) si a WACS (organizatia internationala a asociatiilor nationale de bucatari, care reuneste 93 de tari, intre care si Romania).
Miercuri, 16.02.2011, 00:00
Dupa 13 ani de asteptare, Romania a fost in sfarsit invitata sa participe la cea mai importanta competitie a ciocolatierilor. Saptamana viitoare, pe 23 februarie, la Varsovia, se vor intrece cele mai bune echipe de ciocolatieri din intreaga lume. Este pentru prima data cand Romania are o echipa inscrisa in presigioasa competitie, organizata de Callebaut-Gourmet.
Luni, 14.02.2011, 00:00
Lyonul isi disputa suprematia gastronomica, in Franta, „luptand" de la egal la egal cu Parisul - si nu de azi, de ieri, ci de vreo trei sute de ani. Brillat-Savarin, supranumit si „Printul Gastronomilor", obisnuia sa spuna: „La cuisine?... Ca c'est quand les choses ont le goût de ce qu'elles sont".
Duminica, 23.01.2011, 00:00
In acest week-end, pe Platoul Inima Reginei din Bran, are loc sarbatoarea pastorala Ravasitul Oilor, in cadrul careia sunteti asteptati si la Festivalul Branzei si Pastramei. Evenimentul este organizat de Primaria Bran si Asociatia Crescatorilor de Animale din zona Bran
Vineri, 01.10.2010, 00:00
Abia s-au incheiat ecourile Campionatului International de Gatit in Aer Liber, etapa Cluj, ca va incepe o alta competitie gastronomica: Bucharest Food Festival.
Miercuri, 22.09.2010, 00:00
Otetul... un ingredient intrat atat de mult in rutina culinara, incat a devenit banal. Cu toate acestea, poate intruchipa tot atatea arome cate idei geniale pot aparea in mintea unui gurmand.
Duminica, 01.08.2010, 00:00
In judetul arad are loc zilele acestea Festivalul clatitelor.
Duminica, 01.08.2010, 00:00
Alimentatia persoanelor varstnice are o serie de particularitati care deriva din modificarile pe care le sufera organismul odata cu trecerea timpului.
Duminica, 30.05.2010, 00:00
Laptele matern este foarte apreciat de bucătarul Daniel Angerer. Atât de apreciat, încât nu vrea sub nici un chip să-l irosească, găsindu-i o întrebuinţare inedită. Bucătarul face brânză din pacheţelele de lapte rămase neconsumate de fiica lui de zece săptămâni.
Joi, 11.03.2010, 00:00