Sorina Dunac gătește la "Prietenii de la 11" o rețetă absolut delicioasă, "Gustare rece din pește și fructe de mare".
Chef Patrizia ne învaţă să gătim spaghete cu fructe de mare. Pare simplu, dar orice bucatar are secretul lui. Haideti sa vedem ce a ieşit din mâna ei.
Miercuri, 01.11.2017, 10:51
Inspirată din bucătăria irlandeză, clam chowder este o supă cremă gustoasă și sățioasă, cu multe legume, pește și fructe de mare. Ingrediente 2 ardei grași 2 zucchini 200 g somon 200 g cod afumat 100...
Ingrediente 400 g paste tagliatelle 150 ml ulei de măsline 250 g fructe de mare (baby creveți, baby calamar, midii, surimmi) 200 g somon afumat 600 ml supă concentrată de roșii 200 ml vin alb sec 8-10 frunze de...
Aveţi cumva poftă de ceva sănătos, gustos, dar şi uşor de făcut? Luati repede si notati. Chef Patrizia ne învaţă să gătim spaghete cu fructe de mare. Pare simplu, dar orice bucatar are secretul lui. Ingredientele acestei delicioase rețete...
Marti, 03.10.2017, 10:36
Ingrediente 250 g cod file 250 g somon file 500 g mix fructe de mare congelate 5-6 creveţi proaspeţi 8- 10 bucăţi scoici În cochilie 1 legătură ceapă verde tăiată mărunt 2 bucăţi praz tăiat...
Ți-ar plăcea să încerci și tu o rețetă de paste cu midii și totuși nu vrei să dai bani mulți la restaurant? Atunci iată cum faci o super delicatesă chiar la tine acasă, cu doar câteva ingrediente.
Întrecere între cei mai buni bucătari de la malul mării! Confruntarea a avut loc la Mamaia, sub ochii localnicilor şi turiştilor, care abia au aşteptat ca chefii să-şi termine preparate, pentru a gusta câte puţin din fiecare
Marti, 09.05.2017, 16:34
Prima probă eliminatorie a început la Chefi la cuţite! Concureţii au avut de folosit produse fructele de mare!
Până acum vreo 10 ani şi ceva, fructe de mare am fi putut mânca doar dacă plecam în străinătate! De preferinţă, în Grecia şi în ţările mediteraneene, acolo unde există o grămadă de reţete bazate pe ceea ce ne oferă marea.
Luni, 26.09.2016, 20:13
La malul mării, cei mai iscusiţi bucătari se întrec astăzi în prepararea peştelui şi a fructelor de mare. Pentru locul fruntaş nu contează însă doar gustul, ci şi aspectul. Aşa se face că farfuriile au devenit, pur şi simplu, opere de...
Marti, 17.05.2016, 16:22
Fructele de mare sunt de departe interesante şi pentru cei care le gătesc şi pentru cei care le mănâncă. Dacă nu aţi mâncat în post, acum e momentul. Pentru că mesele îmbelşugate trebuie uitate
Luni, 02.05.2016, 20:10
În această ediţie, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, prepară o reţetă perfectă pentru ziua de azi "Paste pescăreşti".
Au fost și bucureşteni au renunţat la mâncărurile tradiţionale şi au încercat reţete mai exotice în cadrul festivalului fructelor de mare.
Sambata, 17.10.2015, 19:26
Preparatele tradiţionale româneşti au fost înlocuite cu. fructe de mare. Timp de trei zile, bucureştenii pofticioşi pot încerca raci, creveţi, caracatiţă sau zacuscă de peşte la Festivalul Fructelor de Mare. Cei mai buni bucătari se vor...
Sambata, 19.09.2015, 19:34
Ingrediente -12 buc. clams - 12 buc. midii - 12 buc. creveti - 18 buc. scallops Nage: - sofran 2 g - suc de la 2 lamai - 6 cani supa de peste - 1 morcov taiat julienne - 1 dovlecel taiat julienne - 1 ardei gras rosu taiat julienne - 1...
Luni, 29.09.2014, 09:31
Românii sunt mari iubitori de carne, dar mai puţin de peşte. Unii nu agreează gustul, alţii nu ştiu cum să-l aleagă, să-l gătească sau pur şi simplu, nu vor să-l accepte. Trebuie să ştiţi că peştele de apă dulce sau sărată, precum şi fructele de mare sunt o sursă alimentară cu o valoare nutriţională extraordinară
Joi, 05.12.2013, 15:34
Cristian Carabageac a preparat duet de fructe de mare.
Luni, 25.11.2013, 11:35
Bors si saramura de peste, fructe de mare, icre si alte bunatati i-au asteptat astazi, pe bucuresteni, intr-una din pietele Capitalei. Sute de pofticiosi au stat la coada. Cei care n-au apucat sa vina vor mai avea ocazia, pana la Craciun.
Sambata, 24.11.2012, 19:30
Cerasela Lungu a pregatit, pentru jurati, fructe de mare aromatizate cu usturoi, cu legume la gratar si sos arabiata. Iata reteta sa.
Marti, 20.11.2012, 12:26
Razvan Alexandru a gatit "tagliatelle nero di sepia cu fructe de mare" pentru proba de foc, in episodul 3 Top Chef. Iata reteta sa.
Marti, 20.11.2012, 12:19
Nicolae Vasile a incercat sa impresioneze juriul, la proba de foc, cu un trio fructe de mare cu dulceata de praz. Sa aflam reteta lui.
Marti, 20.11.2012, 11:38
Plaja. Nisip. Briza marii. Un decor absolut romantic si perfect pentru a gati preparate distinse. Pentru proba de foc, concurentii au avut de gatit un preparat exclusiv, demn de competitia Top Chef, folosind fructele de mare gasite la prima proba.
Luni, 19.11.2012, 22:29
Toti concurentii au fost surprinsi sa vada ca au ajuns la mare. S-au bucurat, mai ales Nico Lontras, care nu mai vazuse litoralul romanesc de 16 ani, fiind plecat in Norvegia. Bogatu s-a destins, alergand dupa o domnisoara care facea jogging pe plaja.
Luni, 19.11.2012, 20:54
Cel de-al treilea episod Top Chef ii aduce pe cei 19 bucatari profesionisti ramasi in lupta in fata unor probe neasteptate, intr-o bucatarie neconvenţionala. Pe plaja din Mamaia, bucatarii lasa orgoliul deoparte si se intorc la curatatul fructelor de mare.
Luni, 19.11.2012, 14:17
Cercetatorii spanioli au descoperit ca o dieta mediteraneana este la fel de buna pentru trup ca si pentru minte si imbunatateste calitatea vietii celor care o urmeaza, realteaza portalul Live Science.
Joi, 31.05.2012, 00:00
Restaurantul situat la cea mai mare inaltime se afla in cladirea Burj Khalifa, care detine in prezent recordul pentru cea mai inalta constructie din lume, relateaza Fox News.
Joi, 24.05.2012, 00:00
Desi a atins pragul varstei de 85 de ani, regina Elisabeta a IIa a Marii Britanii se mentine inca intr-o forma excelenta. Daca va intrebati care este secretul ei, aflati ca mama Printului Charles evita sa manance salata, fructe de mare si pepene verde.
Joi, 08.03.2012, 00:00
Toata lumea cunoaste beneficiile pestelui si, implicit, ale fructelor de mare, fiind surse bogate in proteine si vitamina B6. Daca sunt gatite bine, fructele de mare pot fi delicioase si sarace in calorii.
Luni, 16.01.2012, 00:00
Arta imbraca diferite forme, iar distanta dintre scena si,,, bucatarie nu este chiar atat mare. O tanara absolventa de conservator impaca perfect dragostea pentru muzica cu cea pentru gatit. A deschis un restaurant exclusivist unde orice indragostit de...
Vineri, 16.12.2011, 19:32
Cercetatorii din toata lumea au studiat intens „cazul Okinawa" si au stabilit ca starea buna de sanatate a populatiei nu se datoreaza nici patrimoniului genetic si nici climatului, ci unui stil de viata sanatos si in special regimului alimentar bazat pe consumul de peste si fructe de mare.
Luni, 12.12.2011, 00:00
Reteta zilei de joi adapteaza traditionala supa rece spaniola gazpacho si in combinatie cu fructele de mare ofera un preparat inedit, usor de facut si perfect de savurat in aceste zile toride.
Joi, 14.07.2011, 00:00
Bucatarul Florian de la complexul Diana, Belciugatele gateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta italiana de spaghetti cu fructe de mare.
Miercuri, 04.05.2011, 00:00
Sammy Babou pregateste alaturi de Nicolai o reteta simpla si rapida de paste cu fructe de mare.
Joi, 28.04.2011, 00:00
Nicolai pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta rapida de orez asiatic cu fructe de mare.
Vineri, 15.04.2011, 00:00
Mancarea sanatoasa ne mentine tineri si supli. Proteinele sunt extrem de importante asa ca un top 10 al alimentelor pline de proteine poate fi foarte util.
Vineri, 18.02.2011, 00:00
Marian, de la restaurantul Signature, a preparat un muschi de vita cu fructe de mare pentru Euforia TV.
Joi, 17.02.2011, 00:00
Bucatarul Michele de la restaurantul cu acelasi nume din Onesti prezinta in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta rapida de paste cu fructe de mare.
Luni, 03.01.2011, 00:00
Bucatarul Don Mariano a prezentat in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv, o reteta rapida si gustoasa de vinete umplute cu fructe de mare sotate in ulei de masline. Urmareste filmuletul pentru a afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!
Vineri, 03.12.2010, 00:00
Vladutz gateste azi "Tagliolini cu fructe de mare"
Chef Cezar a pregatit la emisiunea "Euforia Cuisine" de pe canalul Euforia TV o noua reteta pe baza de fructe de mare. De aceasta data o supa insa, plina de legume.
Sambata, 06.11.2010, 00:00
Bucatarul Michele de la restaurantul cu acelasi nume din Onesti prezinta in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta rapida de paste cu fructe de mare. Ingrediente: tagliatelle rosii mozaic ulei masline usturoi ceapa verde...
Joi, 14.10.2010, 15:37
Preparare: pentru reteta au fost folosite doua bucati de dorada, fiecare avand aproximativ 400 de grame. Acestea se curata, li se scot maruntaiele si se spala bine. Apoi, intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline apoi se adauga apoi 5-6 catei de...
Vineri, 01.10.2010, 17:32
fructe de mare vinete ceapa usturoi marar cascaval lamaie ulei de masline sare si piper Prepare: Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot, se oparesc fructele de mare, tinandu-le putin in apa fierbinte, intr-o...
Vineri, 01.10.2010, 17:19
O reteta relativ usor de realizat, in 25 de minute, care combina arome arome complexe si delicioase, plina de vitaminele D, K si B12.
Sambata, 07.08.2010, 00:00
Preparare: se incinge ulei de masline intr-o tigaie apoi se adauga un catel de usturoi pentru a da aroma, care se tine insa doar un minut. Se pun apoi crevetii la sotat, dupa ce au fost spalati bine. Se asezoneaza cu sare, piper si ardei iute. Se...
Vineri, 06.08.2010, 18:57
Omletele de dimineata sunt destul de constante ca mod de preparare: pe langa oua aruncam poate niste ceapa, poatecascaval, poate ceva bacon, poate putin patrunjel si cam atat. Din pacate.
Marti, 03.08.2010, 00:00
Ingrediente: 6 scoici verzi 6 creveti blak tiger decorticati 3-4 calmari tub ulei de masline usturoi sare, piper patrunjel lamiae, lime unt Mod de preparare: - fructele de mare se decongeleaza prin soc termic - camarul se spala bine...
Miercuri, 21.07.2010, 17:09
Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele de mare si curatati-le de grasime, pielite si resturi de la coloana vertebrala. Intr-o tigaie puneti putin ulei de...
Joi, 08.07.2010, 18:08