Episodul 3 de la MediCOOL - Sezonul 9, din 10 septembrie 2025. Mihail Pautov, alături de invitații săi, Vania Limban, moașă. și Victor Chiper, medic diabetolog, vorbesc despre cât de sănătos era meniul de altădată.
A mai rămas aproximativ o săptămână până la Paște, iar românii au început deja pregătirile pentru masa festivă. Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că gospodinele se vor apuca în doar câteva zile de realizarea meniului tradițional din această perioadă.
Miercuri, 09.04.2025, 10:29
Tocmai ai intrat în restaurantul tău preferat și te-ai așezat la o masă. Te uiți peste meniu și trebuie să decizi ce comanzi. În timp ce te gândești la asta, probabil îți atingi fața, îți sprijini obrazul în palmă sau atingi cu degetul buzele, nasul sau bărbia. Aceste obișnuite nu ar fi o problemă, dacă nu ai ține în mâini cel mai murdar obiect din restaurant.
Marti, 29.10.2024, 15:33
Ray Jefferson Cromartie a fost executat prin injecție letală în 2019, dar nu înainte de a avea o ultimă dorință.
Luni, 24.07.2023, 15:16
Patronii de restaurante, cantine, fast-food-uri sunt obligați ca, începând cu data de 15 martie 2023, să refacă meniurile.
Marti, 14.03.2023, 14:37
O parte din miliardarii lumii, dar și vedete de la Hollywood, au sărbătorit Halloween-ul în cadrul unei petreceri exclusiviste la Castelul Bran.
Luni, 31.10.2022, 17:52
Bucătarul privat al Majestății Sale a vorbit deschis și a spus ce pregătește de mai bine de 15 ani pentru Regina Elisabeta. Așa s-a aflat care e mâncarea preferată a Reginei Elisabeta.
Miercuri, 24.08.2022, 16:48
O femeie a povestit pe un grup de Facebook cum a fost concediul său la un hotel de trei stele din Mamaia. Tânăra, care a fost însoțită de partenerul său, a plătit 4.400 de lei pentru 7 nopți de cazare all inclusive.
Duminica, 14.08.2022, 11:51
Deținuții se plâng de condițiile de detenție din România. În același timp, în închisorile din Franța există români care se simt privilegiați pentru felul în care sunt tratați. Au propria celulă sau o împart cu un alt coleg și mesele sunt copioase, spun ei.
Miercuri, 03.08.2022, 13:48
Florin Salam și Roxana Dobre au avut o nuntă regească. Ținutele scumpe, mașinile care i-au adus la ceremonia religioasă, decorul restaurantului și meniul ales nu lasă loc de dubii. Iată cu ce preparate și-au dorit cei doi îndrăgostiți să îi răsfețe pe invitații lor.
Joi, 02.06.2022, 14:21
Invitații de la o nuntă au rămas uimiți când au văzut meniul pe care mirii l-au gândit. Aceștia au primit produse de patiserie și fructe ca masă principală.
Luni, 25.04.2022, 11:14
Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații celui mai apreciat show culinar din România, "Chefi la cuțite", a fost cel care i-a încântat din punct de vedere gastronomic pe toți cei prezenți la botezul lui Josephine. Gina Pistol a ținut neapărat să îi mulțumească acestuia, într-un mesaj publicat pe Instagram.
Vineri, 25.06.2021, 11:13
Andreea Hreapcă, manager băcănie, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani ce se poate în coșul pentru Paște de la băcănie.
Ana Voicu, antreprenor, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani meniuri pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele, care se pot comanda online.
Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar acestea înseamnă, printre altele și mese copioase cu preparate tradiționale, la Neatza cu Răzvan și Dani aflăm ce înseamnă un meniu echilibrat, fără să ne privăm de preparatele tradiționale de Crăciun.
Cei care își doresc un Crăciun diferit pot alege să comande câteva preparate pentru gusturi fine.
Iuliana Dabija spune ce înseamnă un meniu echilibrat, fără să ne privăm de preparatele tradiționale de Crăciun.
Ultima probă a semifinalei "Chefi la cuțite" pune pe masă o temă pe placul celor trei jurați. Cele trei echipe trebuie să prepare un meniu la alegerea mentorilor.
Ultima probă a semifinalei "Chefi la cuțite" pune pe masă o temă pe placul celor trei jurati. Cele trei echipe trebuie sa prepare un meniu la alegerea mentorilor.
Cum anul acesta suntem nevoiți să renunțăm la anumite activități la care participam în anii anteriori de 1 decembrie, Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne oferă dintr-un restaurant, câteva idei de preparate tradiționale pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
În 2020, parada de 1 Decembrie nu va avea spectatori, dar la restaurante se găsesc cele mai gustoase meniuri de Ziua Națională a României.
Shaorma a devenit un preparat preferat de români, indiferent că poate fi comandat la fast-food, sau poate fi preparat acasă, iar acum că suntem în postul Crăciunului, putem afla ce poate conține o shaorma de post. Meniu de post la fast-food.
Geihun Mustafa, manager lanț de restaurante de tip fast food, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani câteva meniuri fast-food de post.
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai faimoși bucătari din România. A intrat în bucătărie de pe vremea când avea 17 ani, a început cu munca de jos, iar acum preparatele lui sunt printre cele mai râvnite din țară.
Gustul Italiei, pe un singur platou, la terasă. Peștele și fructele de mare, gătite ca-n Spania, Grecia, Italia sau Portugalia, sunt perfecte pentru o zi fierbinte de vară.
După două luni de stat în case, românii au așteptat cu nerăbdare redeschiderea restaurantelor și teraselor la care odinioră își serveau mesele cu prietenii sau în familie. Se pare că bucureștenilor le-a lipsit mâncarea tradițional romnească sau s-au obișnuit atât de mult cu ea încât la restaurante nu s-au putut dezminți si au savurat cilan, ciorbă si sarmale.
Marti, 02.06.2020, 13:11
Epidemia de coroanvrius schimbă restaurantele de lux din lumea întreagă. Localul Noma, din Danemarca, desemnat de patru ori cel mai bun restaurnat din lume, a trecut de la meniul de fine dining, la burgeri. Ideea i-a venit chefului de acolo în...
Vineri, 22.05.2020, 19:51
Este forfotă mare în bucătăriile din ţară. Chiar dacă nu vom mai fi atît de mulţi împreună, măcar mesele să nu fie goale. Chefii ne împărtăşesc din secretele unui meniu ca la carte.
Sambata, 18.04.2020, 19:15
Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în casă, uneori fără o parte din familie, suntem tentaţi să renunţăm la această delicatesă. Restaurantele vin...
Joi, 16.04.2020, 12:42
Bacon, carne tocată de curcan, cârnaţi pentru grătar și coaste afumate! Nu este o listă oarecare de cumpărături, ci una cu cerinţele pe care le au suspecţi de coronavirus aflaţi în autoizolare. Dacă multi dintre edili s-au conformat,...
Luni, 23.03.2020, 13:29
Timişoara se pregăteşte să devină Capitală Culturală Europeană! Chiar dacă mai este aproape un an până atunci, liderii oraşului vor să se asigure că turiştii nu vor avea niciun fel de probleme. Astfel, printr-o hotărâre a Consiliului...
Luni, 10.02.2020, 16:22
Cel mai reuşit ospăţ de Anul Nou a avut loc abia noaptea trecută, când 60 dintre cei mai apreciaţi chefi din ţară au gătit unii pentru alţii. Pentru că noaptea dintre ani au petrecut-o la muncă, bucătarii s-au reunit acum, pentru a petrece...
Duminica, 12.01.2020, 19:21
Vedetele care vor participa anul acesta la gala Globurilor de Aur vor avea o surpriză în farfurii. Pentru prima oară după 77 de ediţii, meniul va fi unul în întregime vegan.
Sambata, 04.01.2020, 19:51
Se spune că cine mănâncă peşte în noaptea de Revelion, se va strecura tot anul printre griji şi probleme. O superstiţie care a devenit tradiţie în rândul românilor. Aşa că nu e de mirare că astăzi a fost forfotă la raioanele cu peşte din marile magazine. Somonul, păstrăvul, dar şi dorada au fost la mare căutare, dar bucătarii vin şi cu alte sugestii pentru un meniu inedit de sărbătoare.
Duminica, 29.12.2019, 19:44
Se spune că cine mănâncă peşte în noaptea de Revelion, se va strecura tot anul printre griji şi probleme. O superstiţie care a devenit tradiţie în rândul românilor. Aşa că nu e de mirare că a fost forfotă la raioanele cu peşte din...
Duminica, 29.12.2019, 19:35
După mesele îmbelşugate de Crăciun, pe mulţi i-a cuprins deja "febra" detoxifierii. Mai puţină carne, mai multe fructe, legume şi apă din belşug. Fără vinovăţie şi cântar, reţeta dă roade, spun nutriţioniştii care ne recomandă să...
Duminica, 29.12.2019, 08:44
La mesele de sărbători, românii aleg, de cele mai multe ori, preparate tradiționale, însă există și alternative.
Cei care vor să petreacă Crăciunul fără preparatele tradiționale pot merge în restaurantele de lux din Capitală. Se pot desfăta cu fructe de mare special pregătite pentru ei.
Masa de Crăciun vine cu o mulţime de preparate delicioase şi săţioase, dar grele pentru organism. Dacă vrem să nu renunţăm la sărmăluţe sau dulciuri şi nici să nu ne îngrăşăm, preparatele raw vegan sunt soluţia. Ciupercile...
Vineri, 13.12.2019, 07:50
Flavius Ursachi, tehnician nutriționist și instructor de fitness, prezintă la Neatza cu Răzvan și Dani meniul unei persoane care face sport.
Peştele, merele sau mazărea nu ar trebui sa lipsească iarna, din meniul nostru zilnic! Este sfatul medicilor, care ne recomandă să ne adaptăm organismul la sezonul rece, ca să ne menţinem sănătoşi. Ne avertizează să fim atenţi şi la...
Duminica, 17.11.2019, 09:02
Postul nu e doar o perioadă în care facem fapte bune şi încercăm să privim retrospectiv, să analizăm ce am făcut. E şi momentul în care începem o cură sănătoasă. Dar mare atenţie la cum gândiţi meniul, s-ar putea să nu fie atât de...
Sambata, 16.11.2019, 09:22
Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală. În restaurante, clienţii pot alege dintre zeci de astfel de preparate. Însă, anul acesta legumele sunt mai scumpe aşa că şi postul e mai costisitor.
Joi, 14.11.2019, 21:27
Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală
Joi, 14.11.2019, 19:32
Carmen Brumă face topul alimentelor pe care trebuie să le consumăm în postul Crăciunului. La ce trebuie să fim atenţi
Joi, 14.11.2019, 11:17
Mai sunt doar două zile până începe ultimul mare post din acest an, cel al Crăciunului. Mâine este lăsatul secului sau ultima zi în care credincioşii mai pot mânca lactate, carne şi ouă.
Miercuri, 13.11.2019, 20:27
Mai sunt doar două zile până începe ultimul mare post din acest an, cel al Crăciunului. Mâine este lăsatul secului sau ultima zi în care credincioşii mai pot mânca lactate, carne şi ouă. Primesc la schimb beneficii nemăsurate. Ultimele...
Miercuri, 13.11.2019, 19:32
Românii mănâncă mult, prost şi nu ştiu ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Consecinţa? Suntem pe locul doi în Europa la obezitate infantilă iar jumătate dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi. Mai rău, statul nu face nimic...
Joi, 31.10.2019, 19:26
Au ieșit scântei la cina organizată de Ștefan Constantin! Gazda a reușit să își scoată din minți unul dintre invitați, cu alegerile făcute la primul fel.
A început etapa degustări preparatelor pregătite de Ștefan Constantin. Iată parerea concurenților.