Ingrediente: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, toast, supa de vitel, sare, piper Preparare: amigdalele de vitel se fierb, feliile de paine se taie cubulete si se amesteca cu...
Sambata, 10.07.2010, 10:24
Ingrediente:biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana, busuioc. Preparare:orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza inainte de a fi prajit, ci doar la final. Dupa ce se prajeste pe o parte,...
Sambata, 10.07.2010, 10:19
Ingrediente: piept gasca, rucola, portocala. Preparare:pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare, piper. Se pune uleiul de masline in tigaie si pune la prajit pieptul de gasca. Se adauga scortisoara si cognac, dupa care se caramelizeaza...
Sambata, 10.07.2010, 10:12
Pui pitit in lipie - o reteta de la Casa Iancului. Ingrediente: ceapa, ardei, ardei iute, bacon, ciuperci, pui, smantana, amidon. Preparare: se calesc legumele in ulei, ardeiul, dar si baconul. Se adauga ciupercile, apoi puiul. Se lasa aproximativ 10...
Sambata, 10.07.2010, 10:08
O reteta clasica internationala: Steak John Ingrediente: bacon, ciuperci, broccoli, muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt, mustar. Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt, ciuperci, ceapa, broccoli,...
Sambata, 10.07.2010, 10:05
Vladut a preparat pe plaja, la mare, un sandwich racoritor, cu un ingredient special: branza daneza Arla.
Vineri, 09.07.2010, 00:00
Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele de mare si curatati-le de grasime, pielite si resturi de la coloana vertebrala. Intr-o tigaie puneti putin ulei de...
Joi, 08.07.2010, 18:08
Mod de preparare: Feliati carnea de cerb. Deoarece este mai tare, aceasta trebuie lasata mai mult timp sa se inabuse si sa fiarba: timp de 2 ore. Taiati marunt ardeiul, ceapa si ciupercile. Carnea se va “cali” impreuna cu ceapa si ardeiul, in...
Joi, 08.07.2010, 17:43
Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt vas puneti la fiert doua oua, timp de 8 minute. Curatati un cartof si taiati-l cubulete. Mai aveti nevoie de o ceapa pe care...
Joi, 08.07.2010, 17:20
Pizza Margherita Mod de preparare: Blatul de pizza se unge initial cu sos de rosii. Apoi, se presara mozarella si se introduce la cuptor. Este o pizza simpla si usor de preparat. Ingrediente: Blat de pizza Mozzarella Sos de rosii Sare si...
Joi, 08.07.2010, 16:54
Mod de preparare: Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care se presara mozzarella si gorgonzola. Deoarece acesta este un blat fara sos, se introduce la cuptor doar cu aceste ingrediente. Dupa coacere, pizza se taie si pe...
Joi, 08.07.2010, 16:21
Fiecare reteta are o poveste a ei aparte si ce a dus la inventarea ei poate avea imediat tenta de fabulos daca e povestit de cine trebuie. Simona Lazar nu doar prezinta o reteta, ci o invaluie intr-o legenda in care oameni si ciclopi traiesc deopotriva.
Joi, 08.07.2010, 00:00
Chiar daca mai sunt putine zile pana la finalul Cupei Mondiale la fotbal din Africa de Sud, mai ai timp sa-ti prepari in casa kebabi exotici, de inspiratie sud-africana.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00
Temperaturile fierbinti pot sa te faca sa iti fie foarte sete, dar o caffe latte cu gheata sau un smoothie de fructe pot depasi 500 de calorii. Insa exista bauturi gustoase care te vor racori fara sa adauge calorii.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00
Vladutz gateste: Branzeturi rasfatate
Foloseste lamaile in cat mai multe combinatii. Pe langa vitamina C, te vei putea bucura si de o savoare deosebita. Noi iti propunem o reteta de supa, o salata si un desert racoritor: prajitura cu lamaie.
Duminica, 04.07.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Spuma de zmeura" albusuri de ou 10 buc zahar tos 500 gr zmeura 1 kg Se incalzesc albusurile pe foc (in bain-marie) impreuna cu zaharul, se bate amestecul pana se obtine o spuma consistenta, zmeura se piseaza si se scurge de...
Vladutz gateste "Musaca din legume". Ingrediente: vinete 1 kg cartofi 500 gr rosii 500 gr dovlecei 1 buc ardei gras 1 kg ceapa 500 gr marar, patrunjel, 2 leg ulei d emasline 100 gr usturoi 2-3 catei suc rosii 200 gr Legumele se taie...
Gazpacho este supa rece a spaniolilor facuta din rosii si alte legume proaspete tocate marunt. Insa pe timp de vara, poti face o supa racoritoare si mai aromata cu unul dintre cele mai gustoase fructe de sezon: pepenele verde.
Joi, 01.07.2010, 00:00
Daca in articolul trecut am prezentat ce alimente sa combini pentru a obtine o salata nutritiva, satioasa si colorata, acum iti vom oferi cateva modalitati prin care sa ii dai ceva mai multa aroma.
Joi, 01.07.2010, 00:00
Morcovii sunt o buna sursa de vitamina A, ce te ajuta sa ai o vedere mai buna. De altfel o legenda urbana aparuta in perioada celui de-al doilea razboi mondial spune ca daca mananci cantitati uriase de morcovi, poti ajunge sa vezi in intuneric.
Miercuri, 30.06.2010, 00:00
Daca vrei un sandvici rapid si hranitor, insa te-ai plictisit de varianta clasica, alege lipia in loc de felii de paine si variaza ingredientele cu care il umpli. Mazi propune pentru revista Good Food Romania o reteta de rulori cu somon, usor de facut si de mancat.
Luni, 28.06.2010, 00:00
Adusa din zona Occitane, sudul Frantei, reteta de fasole cu ciolan distribuita de altfel in fiecare an de ziua Romaniei nu este degeaba o mancare atat de populara. Facuta cu grasime de gasca, muschi de porc, usturoi si vin alb, nu este doar o bomba calorica din care ar trebui mancat cu masura, ci si una dintre cele mai gustoase specialitati ale hanurilor frantuzesti.
Duminica, 27.06.2010, 00:00
Ciupercile sunt bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D si zinc. Dintre toate legumele, ele sunt considerate a fi cel mai bun substitut al carnii. Mai mult, sunt mai usor de digerat de catre organism decat alimentele ce contin proteina animala. Pe timp de vara, poti consuma o ciorba acra de ciperci, hranitoare si cu putine calorii.
Sambata, 26.06.2010, 00:00
Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.
Vineri, 25.06.2010, 00:00
Deoarece este vineri, Vladut a ales sa gateasca un desert special: clatite de weekend, cu fructe si caramel.
Vineri, 25.06.2010, 00:00
Joi dimineata, Vladut a gatit o reteta simpla, rapida, dar gustoasa: rosii umplute.
Joi, 24.06.2010, 00:00
Vladut a pregatit pentru astazi o noua reteta bazata pe legume: dovlecei cu branza la cuptor.
Miercuri, 23.06.2010, 00:00
Sezonul cireselor si al visinelor nu putea sa nu fie bagat in seama de fetele de la Good Food Romania, care au preparat o inghetata pe baza de cirese, dar si de vanilie.
Marti, 22.06.2010, 00:00
Marti dimineata, Vladut a ales sa prepare o reteta usor de facut si care nu ingrasa: salata de ton.
Marti, 22.06.2010, 00:00
Cand vrei o gustare usoara si rapida, poti face un dip din legume caruia sa-i dai savoare cu un pic de verdeturi proaspete. Este o alternativa sanatoasa la sosurile pe care le poti cumpara de la market si il poti folosi si pentru sandvisuri.
Marti, 22.06.2010, 00:00
Una dintre cele mai ieftine si folosite garnituri din lume, cartofii la cuptor, reprezinta o mancare atat de comuna incat, din pacate, de multe ori, se prepara in acelasi fel, intr-o banala rutina. Si uite asa ne pomenim dupa ani buni ca inca ne plac cartofii la cuptor, dar i-am vrea parca altfel.
Luni, 21.06.2010, 00:00
Reteta acestor biscuiti, realizata de Good Food Romania, este adaptata dupa site-ul englezesc al Good Food. S-au inlocuit merisoarele cu nuci si s-au modificat cantitatile in favoarea fructelor uscate.
Sambata, 19.06.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Rasfat de vara" blat de tort hulala spumanta mure zmerura visine jeleu din visine ciocolata amaruie Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Brocco-floarea sau conopida verde este cum poate ati ghicit din nume, o combinatie in broccoli si conopida. Are gustul unei conopide albe, dar culoarea de limeta ca un broccoli. Exista doua tipuri de "broccoflower": cea de tip californian si cea numita Romanesco Broccoli, care are o inflorescenta deosebita, fractala.
Vineri, 18.06.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Aripioare picante" Aripioarele se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor cartofii noi se condimenteaza cu sare si piper ceapa si usturoi se adauga mararul si se dau la cuptor. Sosul se prepara un mujdei de usturoi...
Daca esti in cautarea unei garnituri cu foarte putine calorii, atunci reteta de mai jos iti va veni la fix. Avand ca ingrediente principale sfecla si morcovii, salata contine doar aproximativ 50 de calorii.
Joi, 17.06.2010, 00:00
Vladut a pregatit astazi aripioare romanesti in sos picant.
Joi, 17.06.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Salata greceasca" rosii castraveti ardei ceapa verde masline busuioc menta branza telemea ulei de masline oregano otet balsamic
Fetele de la revista Good Food Romania au gatit in centrul Bucurestiului, in ciuda caldurii, briose cu ciocolata, cu ajutorul unei retete usor de reprodus in orice gospodarie.
Miercuri, 16.06.2010, 00:00
Bucura-te de aromele mediteraneene cu aceasta reteta simpla, sanatoasa ce va fi pe placul oricarui iubitor de fructe de mare. Creveti, scoci si paste creeaza un deliciu sarac in calorii, dar bogat in arome.
Miercuri, 16.06.2010, 00:00
Vladutz gateste: Croque madame paine taraneasca piept de pui mozarella busuioc si oregano ulei de masline usturoi ardei iute Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
De cand sunt capsuni proaspete in piata ai incercat probabil o salata de fructe, capsuni cu smantana sau o tarta delicioasa. Insa capsunile sunt foarte bune si intr-o salata de vara, nu cu fructe, ci cu ... spanac si ceapa. Gustul lor dulce acrisor se completeaza perfect cu frunzele verzi si cu un dressing cu lapte.
Marti, 15.06.2010, 00:00
Vladutz gateste: Toast Hawaii paine alba toaster unt ghimbir usturoi sunca praga ananas rondele cascaval cirese din coktail chilli Se freaca untul cu usturoi chimbir si chilli, se prajeste paine se tartineaza se aseaza pe fiecare felie de...
Aceasta reteta deosebita este un deliciu cand acompaniaza fructe de mare sau carne facute la gratar.
Luni, 14.06.2010, 00:00
Special pentru Campionatul Mondial de fotbal, revista Good Food ti-a pregatit o reteta rapida si gustoasa, numai buna de pregatit pentru cand urmaresti meciul impreuna cu prietenii:
Duminica, 13.06.2010, 00:00
Vladutz gateste: Aripioare cu parfum de vara Aripioarele se condimenteaza si se dau la cuptor 1 ora la180 grade, legumele, varza, morcovii ceapa si ardeiul gras se taie julien si se trag la tigaie in ulei de masline. Se adauga castravetele murat se...
Credeai ca fetele de la revista Good Food Romania nu stiu ca vineri incepe Campionatul Mondial de Fotbal? Nu doar ca sunt puse la punct, dar au mesterit si un meniu special pentru ocazia asta. Asa ca uita de fast-food-uri la galeata si cutii cu pizza rece – cat iti astepti prietenii sa-ti vina la meci, pregateste hotdogi cu ceapa coapta si lipicioasa.
Miercuri, 09.06.2010, 00:00
Conopida este nu doar un aliment sanatos, dar poate fi si gustos atunci cand este gatit simplu si rapid, fara a fi supus unor temperaturi prea mari.
Miercuri, 09.06.2010, 00:00
Vladut a ales sa gateasca astazi o reteta potrivita cu temperaturile de afara: aripioare de pui cu parfum de vara.
Miercuri, 09.06.2010, 00:00