Considerată unul dintre cele mai fine deserturi iberice, crema catalană este simbolul gastronomic al regiunii Catalonia și se servește tradițional de „Ziua Sfântului Iosif”, pe 19 martie.
Miercuri, 08.10.2025, 09:01
Dulceața, gemul și magiunul de caise pornesc din aceeași materie primă, dar sunt diferite în ceea ce privește tehnica, textura și intensitate a gustului. Alegerea corectă depinde de cât zahăr vrei, cât timp ai la dispoziție și cum preferi pulpa fructului: bucăți întregi, cremă sau pastă densă.
Sambata, 20.09.2025, 10:01
Crema de zahăr ars se numără printre deserturile care ne aduc aminte de copilărie și de momentele petrecute în familie. Acest deliciu clasic, cu o textură catifelată și un gust dulce, are un farmec aparte, fiind popular în bucătăriile din întreaga lume.
Miercuri, 23.10.2024, 12:52
Gabriela Cristea a dezvăluit care este secretul ei pentru o rețetă de succes atunci când are poftă de cremă de zahăr ars. Iată modul de preparare pe care îl respectă prezentatoarea de televiziune.
Marti, 16.01.2024, 13:54
Cum ar suna un aliment care să suplimenteze perfect dieta celor care nu consumă zahăr sau grăsimi saturate? Și, mai ales, unul care poate fi consumat de către oricine, fără niciun fel de probleme.
Vineri, 25.11.2022, 16:46
În ediția din 4 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars și frișcă.
În cea de-a cincea ediție din 26 septembrie 2021, chef Roxana Blenche a avut alături o altă invitată specială, pe ADDA, una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, fostă concurentă Asia Express în sezonul 3. Desertul pe care îl...
O delicioasă rețetă din bucătăria braziliană: Budincă de lapte, caramelizată. O alternativă la crema de zahăr ars.
Gazda Perfectă. Florin Vasilescu, jurist, din București, este "Gazdă Perfectă" pentru Diana Constantin, Ioana Popescu, Anca Mihăilescu și Cristian Paşcălău. Iată ce meniu le propune invitaţilor!
Florin Vasilescu, jurist, din București, este "Gazdă Perfectă" pentru Diana Constantin , Ioana Popescu, Anca Mihăilescu și Cristian Paşcălău. Iată ce meniu le propune invitaţilor!
Pentru nostalgici și nu numai, o delicioasă rețetă cu iz de copilărie, într-o interpretate deosebită: Rețeta Lapte de pasăre cu dantelă de zahăr caramelizat.
Crema de zahăr ars este un desert pe cât de simplu, pe atât de fin și de gustos. Crema de zahăr ars se poate pe aragaz, aceasta fiind o rețetă rapidă cu care nimeni nu poate da greș
Marti, 16.07.2019, 16:30
Crema de zahăr ars este apreciată în toată lumea, pentru că e un desert cu un gust fabulos şi se pregăteşte foarte uşor. Iată o reţetă perfectă de cremă de zahăr ars!
De nerefuzat așa desert cu gust bun și aspect plăcut: Tort de mere cu cremă de zahăr ars!
Câte calorii are crema de zahăr ars: rețeta dietetică ce nu îngrașă. Află cea mai delicioasă, simplă, dar și sănătoasă rețetă de cremă de zahăr ars în articolul de pe a1.ro.
Marti, 09.04.2019, 13:21
Cremă de zahăr ars. Rețetă rapidă. 3 Secrete ale celui mai gustos desert al copilăriei. Crema de zahăr ars este un desert iubit și apreciat de milioane de oameni, descoperă secretele acestei prăjituri, pas cu pas.
În debutul celei de-a cincea ediții din noul sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”, Daniel Manea a venit să-i dea gata pe chefi cu o reţetă a copilăriei - cremă de zahăr ars, dar reinventată.
N-ai cum să rămâi indiferent când ești servit cu unul dintre deserturile copilăriei, chiar și reinventat: Cremă de zahăr ars în cupă de ciocolată albă!
Daniel Manea este director de vânzări la o cramă care produce vinuri în România. Concurentul vrea să-i dea gata pe chefi cu o reţetă de cremă de zahăr ars!
Crema de zahar ars. Reteta simpla, delicioasa si rapida. Pentru astazi ne-am gandit sa va propumem o reteta clasica de crema de zahar ars cu care sa va rasfatati weekendul acesta.
Însă, cei mai mulţi recunosc că acum le mai consumă doar la restaurant. Şi spun că sunt dispuşi să scoată mai mulţi bani din buzunar, decât să petreacă timpul în bucătărie. Bucătarii s-au adaptat rapid, aşa că au făcut din...
Marti, 31.07.2018, 07:55
Prăjitura Krantz, este o prăjitură ușoară și delicioasă, pe care o vei îndrăgi de la prima degustare.
Creme Brulee este un desert delicios cu textură fină și înveliș crocant, care cucerește instant, orice gurmand.
Gustul simplu și delicios al cremei de zahăr ars îl știm cu toții încă din copilărie. Însă atunci când adăugăugăm și aromele preferate, va fi o adevărată nebunie-n farfurie. Ingrediente 8 ouă...
Gustul copilăriei i-a provocat lacrimi de tristeţe lui Angie, care îşi aminteşte de reţeta de Crăciun a mamei sale. Din păcate aceasta nu mai este printre noi!
Ingrediente: 1 cană de zahăr, 2 si 1/2 căni de lapte degresat, 3 ouă mari, 3 albușuri, 1 cana piureu de dovleac, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 1 linguriță esență de vanilie, 1/4 cană fulgi de cocos.
Joi, 12.10.2017, 09:51
Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am pus esenta de vanilie. Ouale le-am batut cu cele 7 linguri de zahar...
Prăjitura aceasta este un amestec delicios între un chec de ciocolată şi îndrăgita cremă de zahăr ars. Este o reţetă perfectă pentru masa de Crăciun!
Unora le amintește de copilărie, alții o consumă frecvent și o consideră desertul preferat. Delicioasa cremă de zahăr ars are și ea secretele ei, deși se prepară simplu, cu ingrediente puține.
Dacă vrei să încerci altceva decât clasica cremă de zahăr ars, această variantă sigur te va încânta și cu drag o vei repeta.
Merele se bagă în cuptor cu ingredientele, apoi se face crema din smantana, ou si zahar. Frisca se bate cu miere.
Incearca acest desert rafinat si ii vei cuceri pe invitatii la masa!
Miercuri, 16.05.2012, 00:00
Crema din zahar care te face sa arati mai tanara contine o versiune sintetica de glicogen, un zaharid care are rol esential in structura pielii.
Luni, 30.01.2012, 00:00
Crema de zahar ars poate fi facuta cu minimum de ingrediente, insa consistenta sa este atat de cremoasa si delicata, incat merita tot timpul petrecut pentru preparare!
Vineri, 20.01.2012, 00:00
Chef Cezar si Natalia pregatesc o delicioasa cheese cake cu lime. Preparare: Se face prima oara baza prajiturii - se topeste putin unt intr-o tigaie, se storc doua lamai verzi, apoi, intr-un bol se toarna 200 grame de biscuiti pisati marunt si se...
Vineri, 24.06.2011, 13:12
Exista doua tipuri de custard: custardul galben - cremos, destul de gros pentru a-si pastra forma atunci cand se foloseste in deserturi gen trifle, si custardul cunoscut ca French crème anglaise, la fel de cremos ca primul, dar mai subtire, astfel incat sa poata curge usor. Ambele tipuri se obtin din amestec de oua, zahar, lapte si/sau smantana dulce.
Sambata, 04.06.2011, 00:00
Pastele se apropie cu pasi repezi si deja ne pregatim si cautam retete care de care mai deosebite cu care sa ne impresionam musafirii sau pentru propria placere. Crema de vanilie este un desert fin si usor de facut, iar ce il face si mai deosebit este modul de servire: in coji de oua.
Vineri, 08.04.2011, 00:00
Chef Cezar a pregatit la Euforia TV o reteta inovativa, un desert special: crema de vanilie cu piper verde.
Luni, 07.02.2011, 00:00
Crema Caramel (sau crema de zahar-ars) este unul din cele mai cunoscute deserturi din lume si provine din bucataria franceza. Laura Calder iti prezinta astazi propria ei varianta, insa una perfectionata dupa ani intregi petrecuti in Franta.
Duminica, 17.10.2010, 00:00