Sărbătorile se apropie, iar fiecare caută să aducă armonie în propria casă. O plantă magică îți va aduce belșug și noroc în anul următor și va îndepărta energiile negative.
Vineri, 01.12.2023, 17:58În ediția din 17 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, a preparat o rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți, o rețetă de ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta, dar și o rețetă de chec cu afine și ciocolată albă cu limoncello.
Luni, 17.01.2022, 17:09În ediția din 17 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, ne prepară "Supă de dovleac copt cu creveți, ruladă de pui cu salsa grecească și chec cu afine. Iar ingredientele folosite...
Luni, 17.01.2022, 08:52Luna iunie este prima lună de vară, dar și perioada când apar nedoriții țânțari. Deși poate nu par înfiorători ca aspect, ei pot deveni foarte deranjanți, înțepăturile lor provocând alergii sau chiar transmițând boli grave. Din fericire, există multe plante care acționează ca un adevărat repelent pentru țânțari, pe care trebuie să le ai și tu în grădină, dacă vrei să ții la distanță acești inamici ai zilelor de vară.
Vineri, 07.06.2019, 10:36Nelipsita brânză cu roşii de pe mesele românilor poate deveni o delicatesă. Iar tradiţionalul şorici intră în categoria preparatelor gourmet. Se ocupă de asta tinerii chefi care se inspiră din vechile reţete ale satelor româneşti şi...
Vineri, 31.08.2018, 19:54Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine pui, cartofi noi, usturoi verde, rozmarin, castraveţi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Pui grecesc ”.
Joi, 27.04.2017, 08:39Cei trei chefi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu sunt cu ochii pe concurenți și le oferă indicații ori de câte ori cred că se impune.
Marti, 25.10.2016, 21:09Multe femei se plâng de probleme legate de căderea părului. Fie că abia au născut, fie din cauza vopsirii sau decolorării excesive, problemele de acest gen îţi afectează încrederea în tine.
Joi, 25.02.2016, 09:48Uită de produsele extrem de scumpe şi pline de substanţe chimice. Acum poţi avea un păr superb cu o mască preparata acasă
Sambata, 06.02.2016, 15:10Vlăduţ, bucătarul chef de la Neatza, provoacă telespectatorii cu un preparat nou: "Pui cu rozmarin şi mere".
Joi, 24.09.2015, 08:12Ingrediente 200 grame cotlet de berbec (dezosat) 50 ml vin rosu 2 catei de usturoi 150 grame cartofi o ceapa alba mare un fir de rozmarin o lingura de zahar o lingurita de otet balsamic o lingurita sos de soia sare piper Mod de preparare...
Miercuri, 08.10.2014, 16:20Oamenii de știință au descoperit că rozmarinul creşte performanţele intelectuale chiar şi cu 75% dintr-o simplă adulmecare. Așa că cei care uită des și nu pot reține cifre sau nume ar fi bine să miroasă ulei esenţial de rozmarin sau să ţină pe biroul de la muncă ori de acasă o astfel de plantă.
Miercuri, 19.03.2014, 15:44Oamenii de știință au descoperit că rozmarinul creşte performanţele intelectuale chiar şi cu 75% dintr-o simplă adulmecare. Așa că cei care uită des și nu pot reține cifre sau nume ar fi bine să miroasă ulei esenţial de rozmarin sau să ţină pe biroul de la muncă ori de acasă o astfel de plantă.
Miercuri, 19.03.2014, 15:03Astăzi, Vlădutz de la ”Neatza” îți propune o rețetă delicioasă de spaghete cu parfum de weekend, ce îți va aminti de vacanța de vară.
Vineri, 22.11.2013, 08:54Vladutz, bucatarul de la Neatza, a pregatit astazi o reteta de pui cu vin si rozmarin
Luni, 27.05.2013, 08:46Supa de cartofi dulci este extrem de delicioasa, iar rozmarinul ii ofera o aroma deosebita.
Luni, 28.05.2012, 00:00Pentru o dupa-amiaza placuta de duminica, va recomandam un desert delicios: tarta cu smochine, mascarpone, rozmarin si miere. Timp de preparare: 2 ore. Pofta buna!
Duminica, 22.04.2012, 00:00Iata o noua varianta de a prepara friptura de Pasti. Ansoa ofera o aroma fina carnii de miel.
Sambata, 14.04.2012, 00:00Cartofii - un ingredient atat de popular si gustos ce poate fi folosit in supe, salate sau ca garnitura. Incearca aceasta reteta simpla si aromata, ideala in zilele de post.
Vineri, 23.03.2012, 00:00Iata o reteta simpla si sanatoasa! Pestele contine acizi grasi omega 3 recomandati pentru organism.
Miercuri, 29.02.2012, 00:00Aveti pofta de un desert delicios si rapid de preparat? Ei bine, noi va recomandam prune si mure in sirop de rozmarin. Foarte dulce si foarte simplu - prepararea lui nu dureaza decat 30 de minute.
Marti, 28.02.2012, 00:00Mirosul plantei de rozmarin iti poate intensifica activitatea cerebrala, au spus oamenii de stiinta.
Marti, 28.02.2012, 00:00Puiul la cuptor este sanatos si poate fi foarte gustos cu ajutorul condimentelor potrivite. Avand putine calorii, puiul poate fi consumat cu o garnitura de legume gratinate sau puse la cuptor, in aceeasi tava cu puiul.
Joi, 19.01.2012, 00:00Vladut gateste snitel rustic, cartofi cu rozmarin si vin
Miercuri, 07.12.2011, 09:33Focaccia este o paine plata originara din Italia aromata cu diferite ierburi si ulei de masline. Se prepara destul de usor, aproximativ la fel ca si un aluat de pizza, doar ca toppingul difera.
Marti, 29.11.2011, 00:00Bogate in vitamina C, cafeina, magneziu si fier, anumite plante sunt recunoscute prin efectul lor impotriva starilor de oboseala si a tonusului scazut.
Joi, 10.11.2011, 00:00Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.
Joi, 03.11.2011, 00:00Dupa ani si ani de casnicie intervine, inevitabil, rutina. Fara pasiunea de altadata, lucrurile par acum monotone. Ce trebuie sa faci pentru ca lucrurile sa reintre pe fagasul normal, afli citind articolul de mai jos!
Miercuri, 28.09.2011, 00:00Pana si cele mai mici apartamente au macar un pervaz suficient de mare pentru un vas cu salata sau verdeata. Nici macar nu ai nevoie de conditii speciale sau de foarte mult loc ca sa incepi, dar depinde ce vrei exact sa faci.
Luni, 19.09.2011, 00:00Ierburile aromate si condimentele nu doar adauga gust, ci explodeaza de savoare. Iti dezvaluim cum poti adauga un strop de sanatate fiecarei mese.
Joi, 01.09.2011, 00:00Aroma intens parfumata a rozmarinului a fost in mod traditional asociata cu preparate din miel, pui si vanat, dar aceasta se potrivește la fel de bine si cu mancaruri din peste sau fasole.
Miercuri, 31.08.2011, 00:00Tratamentele si impachetarile de la saloanele de infrumusetare te pot costa o mica avere si, cel mai rau, cremele folosite de specialisti iti pot cauza alergii sau diferite reactii adverse.
Vineri, 19.08.2011, 00:00Plantele aromate care se folosesc la gatit nu sunt doar un moft pentru cunoscatori. Cu putina pricepere si rabdare, vei invata la ce fel de tip de retete se potrivesc si vei descoperi ca ele dau o savoare anume. Insa, mai mult decat atat, cele mai multe au si proprietati benefice asupra sanatatii.
Joi, 18.08.2011, 00:00Reteta zilei de sambata este una pentru toata familia: un pui intreg gatit la cuptor, cu mult rozmarin si cu garnitura de ceapa rosie coapta. Pofta buna!
Sambata, 16.07.2011, 00:00Reteta de post a zilei este reprezentata de clasicii cartofi, gatiti insa de aceasta data la aburi si apoi transformati intr-o salata calda. Pofta buna!
Vineri, 15.07.2011, 00:00Pui fraged, cu crusta, gustul delicat al usturoiului si aroma inedita a rozmarinului se imbina perfect si iti incanta papilele gustative. Pur si simplu savuros...
Miercuri, 13.07.2011, 00:00Atunci cand frigi puiul cu un strop de suc de lamaie, va avea un gust usor astringent. Pentru marinata, daca pui intai crenguta de rozmarin in apa fierbinte, gustul i se va intensifica. Martha Stewart iti propune o reteta savuroasa, ideala pentru gratar.
Joi, 07.07.2011, 00:00V-ati obisnuit poate sa asociati rozmarinul cu bucataria mediteraneana si lavanda cu... mirosul dulapurilor bunicii (folosita fiind adeseori contra moliilor). Cele doua plante si-au dovedit insa eficienta si in tratarea stresului, a insomniei, a anxietatii si a angoasei.
Marti, 21.06.2011, 00:00Reteta zilei de sambata reprezinta o sursa buna de vitamina C si acid folic (asigura 4/5 din necesarul zilnic) si are un continut scazut de grasimi.
Sambata, 11.06.2011, 00:00Ierburile naturale si proaspete transforma un piept de pui comun intr-un preparat special si gustos. O reteta care presupune un timp scazut de gatire, dar cu rezultate spectaculoase. Pofta buna!
Marti, 10.05.2011, 00:00Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.
Vineri, 22.04.2011, 00:00Mielul este un ingredient esential al retetelor traditionale romanesti, de aceea revista Good Food ne propune o reteta clasica de friptura de miel, insa cu un strop de miere ce ii da un gust deosebit, floral.
Marti, 19.04.2011, 00:00Prima reteta de post a saptamanii aduce in prim-plan fasolea si rozmarinul, intr-o combinatie interesanta sub forma unei supe care e excelenta de mancat si a doua zi dupa preparare. Pofta buna!
Luni, 04.04.2011, 00:00Rozmarinul (rosmarinus) cuprinde 3 specii de plante, dintre care una este deosebit de apreciata in gradini, dar si in farfurii.
Duminica, 27.03.2011, 00:00Chef Cezar a pregatit la Euforia Cuisine, pe canalul Euforia Tv, o reteta orientala: salata turceasca, pe baza de piept de pui, legume si dressing de smantana cu usturoi.
Vineri, 25.03.2011, 00:00Chef Cezar a gatit in studioul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de carne de porc cu cartofi cu rozmarin - un preparat pe dragul gurmanzilor adevarati.
Joi, 24.03.2011, 00:00Cartofii sunt un ingredient la indemana, mai ales in perioada postului. Daca iti plac, insa te-ai plictisit de retetele clasice pe care le stii, incearca sa faci mici schimbari, care vor face ca o reteta banala sa fie noua si interesanta.
Marti, 22.03.2011, 00:00Iulia Creanga si invitatul sau, Bogdan de la restaurantul Class din Bacau, au preparat pentru emisiunea Euforia Cuisine o reteta pe baza de carne de porc: cotlet cu sos de smantana.
Vineri, 18.03.2011, 00:00Nicolai si Ahmed, de la restaurantul Habibi, au pregatit la Euforia TV o reteta de friptura arabeasca.
Luni, 14.03.2011, 00:00Cartofii - un ingredient atat de popular si gustos ce poate fi folosit in supe, salate sau ca garnitura. Incearca aceasta reteta simpla si aromata, ideala in zilele de post.
Vineri, 11.03.2011, 00:00