Conservele de legume sau peşte sunt variante comode pentru perioada postului, dar această comoditate ar putea să ne coste. Mai ales dacă nu suntem atenţi la termenul de valabilitate şi la modul în care sunt păstrate. Iar asta este valabil şi...
Joi, 28.11.2019, 12:19
Dacă vă plac vinetele, dar v-ați plictisit de clasica salată, încercați aceste vinete marinate, perfecte pentru a fi folosite la diverse salate.
În plin sezon al murăturilor pentru iarnă, şi în bucătăria unui spital se munceşte din greu. La spitalul de Pneumologie din Sibiu, bucătăresele preferă să pregătească singure conservele. Spun că pacienţii mănâncă astfel mai...
Vineri, 18.10.2019, 16:44
Care sunt beneficiile și contraindicațiile consumului de murãturi, dar și ale conservelor pe care le punem pentru iarnă, în general. Vitaminele şi mineralele sunt la mare pret în sezonul rece si, cum nu avem la îndemână tot timpul anului...
Vineri, 18.10.2019, 13:56
În sezonul pregătirii conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte. Bistriţeanca Nina Rus este sigură că cine gustă o dată din zacusca din păstrăv afumat se îndrăgosteşte de preparatul delicios şi îi face loc imediat în cămară.
În sezonul pregătirii conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte. Bistriţeanca Nina Rus este sigură că cine gustă o dată din zacusca din păstrăv afumat se îndrăgosteşte de...
Joi, 03.10.2019, 13:38
Foarte buni ardeii iuți în stare crudă, serviți, cu diverse ciorbe, sau cu diverse feluri principale, dar buni vor fi și în sezonul rece, conservați în oțet!
Foarte buni vor fi mai târziu acești gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan, lângă orice friptură, sau orice garnitură.
În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în România este şi de patru ori mai mic decât în alte ţări europene. Astfel, chef Nina Rus spune că, pe lângă...
Luni, 16.09.2019, 19:39
Murăturile sunt sănătate în farfurie, potrivit nutriționistei Ligia Alexandrescu, care a explicat ce efecte nebănuite și uluitoare au acestea asupra organismului, atunci când sunt preparate corect.
Vineri, 13.09.2019, 15:22
Cei mai mulţi dintre noi au învăţat de la şcoală că toamna este anotimpul „belşugului în farfurie"! Se coc merele, perele, gutuile, strugurii şi o mulţime de legume. Să fim sincer, mirosul de vinete coapte sau zacuscă este un fel de...
Vineri, 13.09.2019, 13:48
Fie că vorbim de zacuscă, dulceaţă sau compot, conservele nu lipsesc aproape din nicio cămară românească. Însă tot mai puţine sunt gospodinele care le prepară acasă. Lipsa timpului şi efortul sunt doar câteva dintre motivele pentru care...
Marti, 13.08.2019, 19:32
Pentru gospodine a început cea mai agitată perioadă din an. Cămările lor sunt tot mai pline deja de borcane colorate şi delicoase. Zilele acestea, roşiile sunt transformate în cel mai gustos bulion. Într-un sat din Mureş, femeile şi-au pus...
Duminica, 11.08.2019, 19:34
Chiar dacă și iarna găsim în piețe legume proaspete, cu toții știm că nu sunt la fel de gustoase și nici sănătoase ca vara, când piețele abundă în legume de grădină. Așa că ne va fi tare util acest Zarzavat la borcan.
Vineri, 09.08.2019, 07:51
Simplă, gustoasă și foarte la îndemână această tocană de dovlecei pentru iarnă, mai ales în zilele de post, sau atunci când nu ai timp să gătești!
Autoritățile din Columbia au confiscat o tonă de cocaină care urma să fie trimisă în Belgia. Marfa era ascunsă în cutii de conserve care ar fi trebuit să fie umplute cu fructe.
Marti, 30.07.2019, 10:55
Una dintre metodele de acrit supele, sau ciorbele, este metoda corcodușelor verzi, însă, puțini știu că se poate prepara și bulion de corcodușe verzi, care poate fi păstrat în cămară pentru mai târziu.
Peste 20 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte, care erau alterate sau depozitate în condiţii improprii sau care prezentau data durabilităţii minimale depăşită au fost retrase de la vânzare în urma unor controale făcute, în aprilie, de Protecţia Consumatorilor.
Joi, 09.05.2019, 11:48
Peste 20 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte, care erau alterate sau depozitate în condiţii improprii sau care prezentau data durabilităţii minimale depăşită au fost retrase de la vânzare în urma unor controale făcute, în aprilie, de Protecţia Consumatorilor.
Joi, 09.05.2019, 10:28
iată cât cheltuiește Monica Tatoiu pe mâncare. ”Cumpăr mâncare să ajungă pentru trei luni. Am adus cârnați de casă, conserve și brânză din Franța”, a declarat aceasta.
Vineri, 08.02.2019, 21:35
Un borcan de zacuscă are la fel de mult zahăr ca un pahar cu suc. O arată un nou studiu făcut de o asociaţie pentru protecţia consumatorilor. Datele îi iau prin surprindere pe oameni - puţini sunt cei care citesc etichetele.
Sambata, 17.11.2018, 09:21
Reteta tocana de legume. Aceasta conserva pentru iarna se prepara in cel mult o ora si nu necesita multa priceprere. Daca doriti, puteti adauga orez spre finalul procesului de fierbere. Reteta tocana de legume traditionala, gustoasa si usor de preparat.
Conserve pentru iarna. Toti avem printre amintirile copilariei camara bunicii plina de conserve delicioase pe care le savuram pe timpul iernii. Aceasta reteta de gogosari opariti in otet este una simpla si gustoasa care rezista garantat peste iarna.
De ce să mai cumpărăm din comerț conserve de pește, dacă putem să preparăm în bucătăriile noastre această delicioasă zacusca de pește, ce ne va prinde bine mai ales în zilele de post cu dezlegare la pește?
Foarte bine ne va prinde la iarnă delicioasa Zacuscă de fasole boabe, sau în zilele de post când timpul nu-ți va fi chiar prieten bun! Doar desfaci borcanul și servești conținutul, rece sau cald, alături de niște murături gustoase.
Printre cele mai apreciate conserve pentru iarnă se numără și zacusca de ghebe, deci să o preparăm și noi după rețeta de zacusca de ghebe a bunicilor!
În Parcul Cişmigiu se desfăşoară weekendul acesta Târgul Fructelor de toamnă! Acolo se află şi solista de muzică populară Saveta Bogdan care ne învaţă cum să facem conservele de toamnă şi ce cumpărăm pentru ele!
Nutriționistul Cristi Mărgărit a venit, miercuri, în platoul emisiunii „Prietenii de la 11”, și a oferit câteva sfaturi utile pentru persoanele care pun legumele la conservat, precum și pentru cele care fac de an de an gemuri și dulcețuri.
Nutriționistul Cristi Mărgărit oferă câteva sfaturi utile gospodinelor care pun legumele la conservat, dar celor care fac de an de an gemuri și dulcețuri.
Retete romanesti de toamna. Va propunem ca in aceasta toamna sa nu ratati prepararea dulcetei de ardei iuti. Dulceata de ardei iuti se prepara usor si este cel mai bun sos pentru fripturi si nu numai.
Miercuri, 19.09.2018, 11:18
O armonie de gusturi și culori într-o Salată de murături asortate, pregătită la borcane pentru sezonul rece.
Retete romanesti de toamna. Toate gospodinele au inceput sa-si pregateasca rafturile din camara cu cele mai gustoase retete de toamna. Iata cea mai gustoasa reteta de ardei umpluti cu varza.
Dacă tot a venit toamna, ne-am gandit sa va propunem cateva retete romanesti de toamna. Iata propunerea noastra: reteta de vinete la borcan.
Foarte buni acești Gogoșari în sos de muștar, concurează cu succes clasicii Gogoșari în oțet, sau pe delicioșii Gogoșari în sos de roșii!
Toate gospodinele își umplu cămările cu gogoșari în oțet, dar foarte buni vor fi mai târziu și acești gogoșari în sos de roșii!
Nelipsiți din cămările gospodinelor și cei mai adorați, sunt castraveții murați fie preparați în saramură, sau în oțet, în stilul bulgăresc, dar mult mai rapid se prepară după această Rețetă clasică de castraveți în oțet.
Cea mai simpla reteta de bulion de rosii fara conservanti. Iata cum poti realiza si tu bilion pentru iarna.
Miercuri, 05.09.2018, 15:03
Zacusca şi murăturile sunt pe lista produselor ce nu trebuie să lipsească în sezonul rece. Iar în această perioadă se face aprovizionarea. Vinetele, gogoşarii şi ardeii kapia - ingredientele clasice din zacuscă - se găsesc din belşug la...
Marti, 04.09.2018, 09:25
Toamna aceasta, cămara se umple cu bunătăţi făcute de-a gata. Salata de vinete, zacusca sau dulceţurile se vând în cantităţi impresionante la târgurile tradiţionale. Multe gospodine aleg să le ia din comerţ, pentru că, astfel, scapă de...
Sambata, 01.09.2018, 19:34
Printre murăturile cele mai apreciate se numără și aceste Gogonele în oțet, care ies atât de gustoase, ușor crocante, nu foarte sărate, cu gust dulce-picant.
Dacă vă plăceau castraveciorii bulgărești care umpleau rafturile alimentarelor noastre pe vremuri, puteți să-i preparați singuri după această rețetă de Castraveciori murați în stil bulgăresc!
Pentru că salata de ardei copți este printre preferințele multora, putem profita de gustul ei și în sezonul rece, punând ardei copți la borcan, în oțet.
Dintre toate rețetele de zacuscă, cea mai simplă și cea mai căutată tot Rețeta clasică de zacuscă rămâne!
Pentru iubitorii gustului dulce-picant, este ideală această dulceață de ardei iuți sau sos iuțel, servită cu brânzeturi, fripturi sau diverse garnituri.
Iarna, când prețul legumelor va fi ridicat, ne va prinde bine acest Zarzavat pentru ciorbe la borcan!
Atât de bună va fi n sezonul rece, sau în perioadele de post, această tocană de fasole verde la borcan, c te va scoate din impas atunci când nu ai timp de gătit!
Perfecți pentru a fi serviți cu ciorbe acre, sarmale, sau alte mâncăruri, acești Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde!
Pe lângă zacusca clasică, preparată de majoritatea gospodinelor, se mai pot umple cămările și cu această Zacuscă combinată cu multe legume, va fi mult mai consistentă și mai spornică.
Această salată de ardei iuti cu ceapă este o alternativă gustoasă a ardeilor iuți în oțet, ce va fi apreciată, mai ales, în sezonul rece.
Preparată cu roșii de grădină bine coapte, această pastă de roșii cu ardei copți va fi perfectă la diverse sosuri pentru paste, fripturi și garnituri.