De la an la an, carnea de miel e tot mai scumpa. Asa ca din ce in ce mai putini romanii isi permit sa puna pe masa de Pasti o bucata de friptura de miel sau drob. Dar oamenii se adapteaza. Un alt simbol al Pastelui castiga teren. in farfurii. Vorbim...
Vineri, 15.03.2013, 13:23Micii cu carne de cal sunt doar ultima problema, pe o lista lunga! In ultimele zile, am auzit si de cal cu eticheta de vrabioara de vita, de pui cu salmonella sau de curcan cu reziduuri de antibiotice. Nu e de mirare! Animalele si pasarile care ajung...
Joi, 14.03.2013, 19:26Nu i se face pomana, nu are o zi de Ignat si totusi curcanul concureaza cu succes pentru un loc pe masa de Craciun. Tot mai multi romani prefera friptura de peste ocean in locul celei traditionale. Medicii nutritionisti spun ca e cea mai buna alegere, mai ales ca pe langa efectele pozitive asupra sanatatii curcanul impiedica si aparatia ridurilor
Vineri, 21.12.2012, 20:30Vadut gateste "Friptura de vita cu sos de turta dulce si garnitura de paste".
Luni, 17.12.2012, 08:45Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor. Potrivit unui studiu, doua treimi dintre romanii de la oras consuma zilnic carne de pui. Intr-o luna, ajungem sa mancam si trei kilograme. Asta pentru ca, sunt de parere consumatorii, carnea de pui este mai ieftina si mai sanatoasa decat cea de porc sau vita.
Miercuri, 05.12.2012, 22:44Cu ocazia Zilei Recunostintei, Barack Obama a participat la traditionala ceremonie de „gratiere” a doi curcani, care, altfel, ar fi ajuns friptura.
Joi, 22.11.2012, 09:07Pe mesele celor care vor sa manance sanatos, curcanul ia locul fripturii de porc. Chiar si de sarbatori. E mai scump. Dar la mare moda, in ultimii ani. Dovada? Si la crescatorii de curcani se fac rezervari, cu o luna inainte de Craciun.
Duminica, 18.11.2012, 19:22Lupta marilor bucatari din Romania va incepe din 5 noiembrie, la Top Chef, numai la Antena 1! Concurentii lupta pentru marele premiu de 50 de mii de euro si un curs de specializare la un prestigios restaurant. Acestia vor trebui sa impresioneze juriul cu retetele lor si metodele de prepare. Pana atunci, insa, unii dintre ei ne-au prezentat meniurile pe gustul lor.
Miercuri, 10.10.2012, 18:14Vladutz a ales sa gateasca astazi o reteta potrivita cu temperaturile de afara: "Friptura cu sos Rubiniu".
Marti, 18.09.2012, 08:06Cum slabesti fara sa renunti la alimentele tale preferate? Exista cateva trucuri care iti vor face viata mai usoara si silueta... de invidiat!
Marti, 14.08.2012, 17:36Amatorii de senzatii tari care au stomacul puternic trebuie sa incerce preparatele servite la un restaurant din Riga. Absolut toate felurile de mancare si bauturile din meniu contin usturoi.
Marti, 07.08.2012, 15:51Poti consuma acest preparat alaturi de o garnitura de paste scurte sau cartofi copti cu rozmarin.
Luni, 02.07.2012, 13:39Pastele cu pui, mustar si miere se prepara din ingrediente pe care este posibil sa le aveti deja in bucatarie. Timpul de pregatire al acestei retete este de numai 20 de minute.
Luni, 18.06.2012, 00:00Incearca puiul la cuptor cu aroma usoara de tarhon pentru un pranz in familie!
Sambata, 19.05.2012, 00:00Iata o reteta copioasa si delicioasa pentru pranz!
Miercuri, 16.05.2012, 00:00Iata o reteta de friptura clasica cu un sos delicios!
Marti, 15.05.2012, 00:00Dressingul chimichurri este foarte aromat si se potriveste perfect cu muschiul de vita la gratar.
Joi, 10.05.2012, 00:00Daca facutul gratarelor ar fi un sport, sigur romanii ar fi campioni. De vineri, incontinuu, carbunii ard iar gratarele sfaraie non-stop. Si nu doar la malul marii. Fie in Mures sau Harghita mititeii, slaninuta sau fripturile "s-au bronzat" odata cu...
Luni, 30.04.2012, 16:31Costitele de porc se prepara usor si pot constitui un pranz delicios. Serveste-le alaturi de legume sau salata proaspata.
Duminica, 29.04.2012, 00:00Iata o varianta mai delicioasa, cu arome exotice, pentru friptura de porc!
Sambata, 28.04.2012, 00:00Fara gratar si bere, ziua de 1 mai nu poate fi sarbatorita. Specialistii avertizeaza ca modul in care gatesti carnea te-ar putea imbolnavi. Iata cum trebuie sa prepari un gratar!
Sambata, 28.04.2012, 00:00Vladut prezinta cateva secrete pentru masa de Paste.
Luni, 16.04.2012, 09:52Iata o noua varianta de a prepara friptura de Pasti. Ansoa ofera o aroma fina carnii de miel.
Sambata, 14.04.2012, 00:00Puteti incerca aceasta reteta delicioasa pentru masa festiva de Pasti. Rozmarinul si boabele de ienupar ii ofera mielului o aroma deosebita.
Vineri, 13.04.2012, 00:00Aceasta friptura se prepara usor si este extrem de delicios.
Marti, 28.02.2012, 00:00Aceasta reteta este ideala pentru un pranz de duminica, in familie!
Duminica, 12.02.2012, 00:00Friptura de pui cu guacamole este o reteta deosebita pe care o poti prepara la mesele festive.
Joi, 26.01.2012, 00:00Daca te-ai plictisit de clasicele fripturi la gratar sau la cuptor, poti incerca aceasta reteta. Aroma fina de unt si de hrean va fi pe gustul tuturor.
Marti, 24.01.2012, 00:00Potrivit Daily Mail, cel mai nesanatos fel de mancare ce se gaseste in Marea Britanie reprezinta o bomba calorica si, consumat des, creste riscul de a face infarct.
Vineri, 20.01.2012, 00:00Unul dintre barurile din Newcastle care permite accesul clientilor alaturi de cateii lor a inceput sa vanda bere facuta special pentru patrupede, relateaza Daily Mail.
Luni, 09.01.2012, 00:00Este o reteta perfecta pentru masa de Revelion!
Sambata, 31.12.2011, 00:00Un cuplu din China a pregatit cina acasa fara sa stie ca bucata de carne din care au facut friptura poate lumina in intuneric.
Miercuri, 28.12.2011, 00:00Aceasta perioada a anului este una in care gospodinele gatesc intens, asadar cateva sfaturi practice care sa va ajute in bucatarie sunt mai mult decat binevenite. Cum din meniurile de sarbatori nu lipsesc fripturile, iata 4 sfaturi practice care va vor fi de ajutor in pregatirea fripturii perfecte.
Sambata, 24.12.2011, 00:00Mai e o zi pana la Ignat, dar multi romani au facut deja pomana porcului. Pofta a fost mare, asa ca unii n-au mai avut rabdare sa-i faca analizele lui Ghita. L-au prajit direct in tigaie. Iata insa o informatie care ar trebui sa le dea de gandit....
Luni, 19.12.2011, 16:46Petrecere fastuoasa in Paradisul Verde. Omul de afaceri Cristian Tantareanu a organizat un chef pentru toti vecinii lui. Si nu sunt putini. Peste o mie de persoane au participat la petrecerea acestuia de Craciun. Cum evenimentul e organizat in fiecare an, afaceristul se lauda ca invitatii lui cresc in functie de proprietatile pe care reuseste sa le vanda.
Duminica, 18.12.2011, 00:00Sarmale, friptura sau carnati, toate de porc. Se poate si fara ele pe masa de sarbatori, spun tot mai multi romani, care se gandesc intai la sanatatea lor si apoi la traditia imbibata in. calorii. Solutii sunt destule iar fermierii au pregatit deja...
Miercuri, 14.12.2011, 16:43Vine weekendul si, desi frigul ne tine in casa, nimic nu poate sta in calea unui gratar delicios, alaturi de prieteni si familie. Fie ca este facut in curte sau in casa, gratarul este intotdeauna un prilej de a manca preparate delicioase, alaturi de cei dragi.
Sambata, 19.11.2011, 00:00O friptura este intotdeauna un rasfat, insa daca este servita cu unt cu aroma de hrean si arpagic devine ceva cu adevarat special. Se serveste cu garnitura de cartofi picanti si o salata. Pofta buna!
Joi, 17.11.2011, 00:00E celebra, frumoasa si iubitoare de animale. Paris Hilton, caci despre ea vorbim, a reusit sa surprinda din nou dupa ce a oferit o friptura in valoare de 60 de euro unui maidanez.
Miercuri, 16.11.2011, 00:00O noua reteta delicioasa pentru acest inceput de saptamana. Pofta buna!
Luni, 07.11.2011, 00:00O friptura clasica si frageda, consumata alaturi de un sos delicios.
Marti, 25.10.2011, 00:00Americanii au tinut sa ne demonstreze ca nu se pricep doar la hamburgeri si bauturi racoritoare acidulate. Si-au scos la inaintare vinurile si fripturile de vita, sau steak-urile, cum le numesc ei. Toate au putut fi gustate aseara, la resedinta ambasadorului american in Romania.
Miercuri, 28.09.2011, 00:00Muschiul de vita in combinatie cu condimentele chinezesti, si cu legumele asiatice, de genul ghimbirului, pot face din friptura ta de vita ceva cu adevarat spectaculos.
Sambata, 27.08.2011, 00:00Friptura perfecta e aceea care are si o garnitura asemenea. Porumbul dulce-picant si sosul delicat ofera o aroma explziva acestui fel de mancare, ideal la o intalnire cu prietenii, intr-un weekend insorit.
Joi, 28.07.2011, 00:00O friptura este intotdeauna un rasfat, insa daca este servita cu unt cu aroma de hrean si arpagic devine ceva cu adevarat special. Se serveste cu garnitura de cartofi picanti si o salata.
Joi, 14.07.2011, 00:00Gurmanzii cu dare de mana nu mai trebuie sa mearga pana la Paris pentru cea mai buna si mai scumpa friptura de vita din lume. Vita Wagyu, de origine japoneza, se gaseste acum si in Capitala. Un kilogram costa 1700 lei, cat o vaca intreaga. Iar lista preturilor de speriat e lunga.
Joi, 07.07.2011, 00:00Andreea Tonciu a mancat aseara o ciorba si o friptura la un restaurant, dupa o prezentare de moda, si in ciuda insistentelor chelnerilor, a refuzat sa plateasca.
Duminica, 12.06.2011, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV a ajuns in Serbia, pentru prezentarea unei retete regale din aceasta tara, friptura sarbeasca de vitel.
Miercuri, 05.01.2011, 00:00Cozonac cald, sarmalute, friptura si masa e gata. Frumos aranjata, in satele din Ardeal, prima masa de Craciun se serveste colindatorilor.
Vineri, 24.12.2010, 19:39Marian, bucatarul-sef al restaurantului Michele din Bacau prezinta pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de friptura de porc.
Luni, 06.12.2010, 00:00