Crema Caramel (sau crema de zahar-ars) este unul din cele mai cunoscute deserturi din lume si provine din bucataria franceza. Laura Calder iti prezinta astazi propria ei varianta, insa una perfectionata dupa ani intregi petrecuti in Franta.
Duminica, 17.10.2010, 00:00
Carnea de peste este bogata in uleiuri sanatoase si se pregateste foarte rapid. Incearca o reteta de galuste pufoase, in care gustul marin se imbina ideal cu cel al andivelor.
Duminica, 17.10.2010, 00:00
O reteta cipriota traditionala foarte simpla, Afelia, pe baza de carne de porc, prezentata in turneul european al emisiunii "Arome Mediteraneene", difuzata de Euforia TV.
Sambata, 16.10.2010, 00:00
Sofia Vicoveanca a intervenit telefonic pentru a-i oferi Simonei un leac foarte bun, o reteta alcatuita din galbenus de ou, unt, lapte fierbinte, zahar.
Vineri, 15.10.2010, 17:55
Vladutz gateste: "Cuscus cu aripioare si legume" Ingrediente: 8 aripioare de pui sau curcan, 500 gr cus-cus prefiert BIA, 4 rosii, 2 ardei rosii, un morcov potrivit, o conserva de porumb dulce,ulei de masline sau unt,1 ceapa mare,un catel de...
Dani ne prezinta cum face clatite in direct din casa lui
Vladutz gateste: "Supa picanta cu ravioli" Ingrediente: 800 grame pulpa de rosii 2 cani supa de pui 1 ceapa rosie si un catel usturoi 1 ardei iute 2 linguri de unt 2 linguri de faina frunze de menta si busuioc tocate 250g Ravioli CASA...
Laura Calder, prezentatoarea emisiunii "Sa gatim frantuzeste", de la Euforia TV, a pregatit oua coapte in forme - o reteta speciala, cu arome fine date de somon si de trufa. E un preparat excelent fie pentru un mic dejun savuros, fie pentru momentele in care avem oaspeti si dorim sa-i impresionam cu orice chip.
Joi, 14.10.2010, 00:00
Vladut a pregatit astazi pentru Razvan, Dani si Daniela o supa picanta pe baza de ravioli.
Joi, 14.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Tortellini cu sos de smantana"
O salata cu linte si ardei se incadreaza in parametrii pe care nutritionistii ii recomanda pentru mancarea sanatoasa: proteine usor de asimilat, grasimi sanatoase si legume proaspete. In plus, e usor de facut si e gata intr-un sfert de ora.
Miercuri, 13.10.2010, 00:00
Saptamana dedicata pastelor a continuat si in aceasta dimineata la "Neatza cu Razvan si Dani": Vladut a preparat de aceasta data tortellini cu smantana.
Miercuri, 13.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: " Tagliolini cu verdeturi" Preparare: Se fierb pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare si cateva picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca. Atentie,pastele proaspete se fierb mai repede, si orice fel de...
Vladut se afla in plina saptamana a prepararii de paste la emisiunea "Neatza cu Razvan si Dani", asa ca si astazi el a pregatit o specialitate cu verdeturi.
Marti, 12.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Tagliatelle cu sos de samnatana si parmezan" Mod de preparare: Fierbeti pastele putin, in apa cu sare si putin ulei, conform indicatiilor de pe ambalaj. Fiind paste proaspete ele se fierb mai repede, deci atentie la indicatii....
Vladut a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" pregatind tagliatelle proaspete cu sos de smantana si parmezan.
Luni, 11.10.2010, 00:00
Cui nu ii plac gogosile? Pufoase si dulci, umplute cu gem, caramel, vanilie sau doar pudrate cu zahar, rotunde sau impletite, ele se pot face in atatea feluri, in functie de gusturile pofticiosului. Cele cu menta sunt pentru iubitorii de plante aromate si merg de minune cu un ceai verde sau o limonada.
Luni, 11.10.2010, 00:00
Kataryna Markos, o gospodina din Lindos (Grecia) a prezentat la emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV cum se realizeaza pastizio, un preparat traditional grecesc ce are insa influente italienesti.
Duminica, 10.10.2010, 00:00
Cornel, bucatar-sef la restaurantul Zen Sushi din Bucuresti, a pregatit pentru emisiunea Euforia Cuisine o supa spicy asiatica, de inspiratie sud-coreeana.
Sambata, 09.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Piept de pui in sos Bechamel" Mod de preparare: Curatam puiul de pielita, il dezozam si il taiem pe lungime fasii subtiri. Le pudram cu sare si piper, tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, si asezam fasiile de pui...
Nu credeti ca si gatitul este o arta? Mai ganditi-va o data. Dar dupa ce vedeti materialul care urmeaza. La Pitesti o multime de maestri ai mancarurilor s-au intalnit pentru a se intrece in specialitati. Si s-au intrecut, nu gluma. Nici cei mai mari...
Vineri, 08.10.2010, 07:31
Vladut a pregatit vineri dimineata, in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani", piept de pui in sos Bechamel.
Vineri, 08.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Briose cu iaurt si fructe si Placintele picante" Mod de preparare: Adaugati de la inceput toate ingredientele, inclusiv ceapa si costita calite in o lingura de ulei, framantati si lasati la crescut o ora. Aluatul se intinde apoi...
Vladutz gateste: "Placinte sarate cu branza si ciuperci" Mod de preparare: Dizolvati drojdia si zaharul in lapte. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini, apoi lasati-l la dopsit...
Specialistii se pronunta impotriva metodei naturiste, dar Monica Tatoiu sustine in continuare ca ea a fost foarte multumita si rezultatele in cazul ei au fost formidabile.
Marti, 05.10.2010, 17:23
Reteta miraculoasa a Monicai Tatoiu este aspru criticata de catre medicii oncologi care au fost uimiti sa constate ca foarte multi pacienti au renuntat la tratamentele cu medicamente si citostatice pentru a apela la metoda naturista promovata de Monica...
Marti, 05.10.2010, 17:19
Vladutz gateste: "Pizza Quatro Formaggi" Mod de preparare: Se prepara aluatul sau se cumpara unul gata facut. Se inteapa blatul pe alocuri, se unge cu sos de rosii si se rade putina mozzarella, se presara apoi sare, piper si oregano apoi se pun...
Reteta miraculoasa a Monicai Tatoiu este aspru criticata de catre medicii oncologi care au fost uimiti sa constate ca foarte multi pacienti au renuntat la tratamentele cu medicamente si citostatice pentru a apela la metoda naturista promovata de Monica Tatoiu.
Marti, 05.10.2010, 00:00
Vladut a preparat marti dimineata, in studioul emisiunii Neatza, pizza quatro formaggi.
Marti, 05.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Toast de branza cu mucegai si dulceata " Mod de preparare: Sfaramati branza cu o furculita pentru a o putea intinde mai usor pe paine. Faceti feliile de paine perechi 2 cate 2 si puneti branza in mod egal intre ele. Ungeti cu unt...
Varza alba - cruda sau murata - poate fi consumata proaspata, sub forma de salate, sau transformata in sarmale, garnituri, placinte ori rulade.
Luni, 04.10.2010, 00:00
Reteta de curry cu vitel este una indiano-araba, simpla si la obiect. E un curry de vitel cu ardei iute si se prepara asa cum veti vedea mai jos. Am ales pentru ea niste carne de vitel (cam 500-600 de grame), cu pielite putine si suficient de frageda.
Duminica, 03.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Rulada de omleta cu ciuperci" Mod de preparare: Ciupercile se spala se taie feliute si se trag la tigaie in ulei de masline si se condimenteaza si se adauga smantana si branza topita obtinand astefle o compozitie cremoasa si...
Vladutz gateste: "Salata de cruditati"
Vladutz gateste:"Ciorba de fasole verde rapida” Mod de preparare: Legumele se taie in bastonase de 2-3 cm si se pun la fiert. Fasolea verde se curata si se taie in bastonase de 2-3 cm se adauga peste legume. Apoi totul se fierbe la foc scazut...
Vladutz gateste: "Musaca minunata" Mod de preparare: Se fierb cartofi in coaja si se lasa la racit apoi se decojesc si se taie in felii subtiri. Apoi toate legumele se taie in cubulete mici se inabusa intr-o tigaie in ulei de masline, se...
Atata timp cat mai sunt la piata legume de sezon, cum ar fi ardeii, dovleceii, dar si ciupercile de padure, profitati de ele nu doar pentru a face zacusca sau alte conserve pentru iarna, dar si o tocanita delicioasa cu pui. Pentru un accent exotic, Adi Hadean pregateste reteta cu taitei de orez.
Luni, 27.09.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Strudel cu mere si gutui" Mod de preparare: Merele se docojesc si se taie in cubulete, apoise adauga zaharul, biscuiti pisati,Scortisoara, esenta de vanilie si gutuile razuite obtinand astfel o compozitie savuroasa. Apoi aluatul...
Naciye, bucatar al Ambasadei Turciei in Romania, pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de desert traditional turcesc. cataif nuci unt zahar lamaie Preparare: Se topese un pachet de unt pentru o jumatate de kilogram de...
Joi, 23.09.2010, 12:53
muschi de vita ciuperci ceapa verde gogosari telina dovlecel marar smantana ulei de masline parmezan sare si piper Prepare: Ciupercile nu se spala, ci se cojesc de pielita, se curata de alte impuritati. Intr-o tigaie se pune uleiul de...
Joi, 23.09.2010, 12:49
ton fasole rosie fasole alba doua cepe rosii rosii patrunjel lamaie dressing sare si piper Preparare: Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de fasole. Se taie ceapa marunt, iar rosia cubulete. Peste ele se pune sare si piper pentru aroma...
Joi, 23.09.2010, 12:46
Vladutz gateste: "Ciorba de rosii cu taietei de casa" Mod de preparare: Legumele se taie julien si se pun la fiert in apa cu sare. Apoise adauga sucul de rosii, rosiile decojite taiate sferturi sii se lasala foc potrivit 20 de minute. Faina se...
Preparare: se ia un piept mare de pui si se taie in fasii lungi. Acelasi lucru se face apoi si cu un morcov mare, dar si cu o radacina de telina. Se pun apoi fasiile de pui la prajit, intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Se asezoneaza cu sare si...
Miercuri, 22.09.2010, 14:31
Nicolai a pregatit la "Euforia Cuisine" o supa de tip crema de conopida. Preparare: prima oara, intr-un vas metalic aflat pe foc, se pun 200 ml de lapte, in care se adauga apoi conopida, separata in buchetele. Se adauga apoi smantana lichida, dar...
Miercuri, 22.09.2010, 14:29
Preparare: se separa albusul de galbenus de la sase oua, apoi se pune albusul intr-un bol peste care se adauga 50 de grame de zahar si se amesteca bine cu un tel. Se topeste apoi o ciocolata neagra, dupa care se adauga aici un cubulet de unt topit...
Miercuri, 22.09.2010, 14:27
Vladutz gateste: "Linte in stil german" Mod de preparare: Lintea se spala in 10 ape si se fierbe la foc scazut. Apoi zarzavatul se taie in cubulete mici si se fierb in putina apa cat sa le acopere, cand sunt toate gata se adauga zarzavatul peste...
Vladutz gateste: "Rizotto arlechin" Mod de preparare: Se taie toate legumele in cubulete sau felii apoi si se trag la tigaie in ulei de masline, se condimenteaza cu sare apoi se adauga orezul. Apoi se pune totul intr-o tava si se dau la cuptor la...