Antena Căutare

Articole despre reteta

VIDEO! Reteta zilei: supa de post cipriota

VIDEO! Reteta zilei: supa de post cipriota

Supele si ciorbele vegetale au, uneori, nevoie de un amestec special de condimente sau de ingrediente, pur si simplu, pentru a iesi din tipar si pentru a nu deveni banale. Reteta de astazi, venita din Cipru, propune o astfel de supa in care coriandrul, chimenul si boiaua iute isi pun amprenta intr-un mod inedit!

Vineri, 19.11.2010, 00:00
Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac

Vladutz gateste: "Prajitura cu dovleac"

Joi, 18.11.2010, 08:10
VIDEO! Reteta zilei: Salata calda vegetariana cu soia

VIDEO! Reteta zilei: Salata calda vegetariana cu soia

Soia si produsele de soia sunt printre alimentele cele mai iubite de catre vegetarieni si de catre cei care tin post acum, in aceasta perioada. Preparatul de astazi este unul de tip cald, o salata cu snitele de soia. Pofta buna!

Joi, 18.11.2010, 00:00
Salata de couscous cu legume

Salata de couscous cu legume

Vladutz gateste: "Salata de couscous cu legume" Ingrediente: 250g cuscus prefiert BIA 2 rosii coapte si decojite 2 cepe rosii potrivite patrunjel si menta ulei masline suc lamaie sare, piper si putin scortioara, dupa gust Preparare:...

Miercuri, 17.11.2010, 08:10
Reteta: Lasagna de post

Reteta: Lasagna de post

Lasagna vegetariana cu legume si vinete este o reteta originara din Italia. Aceasta reteta este perfecta pentru persoanele vegetariene sau poate constitui o garnitura ideala si pentru cei care consuma carne.

Miercuri, 17.11.2010, 00:00
Reteta zilei: Tauflik, preparat turcesc de post

Reteta zilei: Tauflik, preparat turcesc de post

Tauflik este un fel de mancare turcesc traditional, inedit, gustos si vegetarian, potrivit pentru cei care tin post in aceasta perioada.

Miercuri, 17.11.2010, 00:00
Piept de pui cu verdeturi mediteraneene

Piept de pui cu verdeturi mediteraneene

Vladutz gateste: "Piept de pui cu verdeturi mediteraneene"

Marti, 16.11.2010, 08:09
Ciorba de sprot, reteta in stil pescaresc

Ciorba de sprot, reteta in stil pescaresc

Sprotul este un peste mai putin cunoscut si accesibil romanilor, insa varianta lui afumata a ajuns in majoritatea magazinelor mari. Sprotul proaspat este insa foarte potrivit pentru o ciorba de tip pescaresc.

Marti, 16.11.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: mere coapte, de post

VIDEO! Reteta zilei: mere coapte, de post

Din 15 noiembrie s-a intrat in Postul Craciunului, moment in care multe gospodine se apuca sa gateasca conforma cerintelor specifice. Astazi, Nicolai, gazda emisiunii "Euforia Cuisine" de la Euforia TV si invitatul sau, bucatarul-sef Nicolaie, de la Restaurantul Albert, pregatesc un deset de mere coapte.

Marti, 16.11.2010, 00:00
Tagliatelle in sos de vinete

Tagliatelle in sos de vinete

Vladutz gateste: "Tagliatelle in sos de vinete" Ingrediente 250g Tagliatele proaspete cu oua Fratelli Pignatti 2 vinete potrivite 2 rosii potrivite si decojite 1 catel de usturoi 100g parmezan ras o mana de patrunjel si menta ulei masline,...

Luni, 15.11.2010, 08:09
VIDEO! Vladut a gatit tagliatelle in sos de vinete

VIDEO! Vladut a gatit tagliatelle in sos de vinete

Vladut si-a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" o reteta de tagliatelle in sos de vinete.

Luni, 15.11.2010, 00:00
Reteta zilei: Quiche Lorraine

Reteta zilei: Quiche Lorraine

In bucataria franceza, quiche este o tarta coapta la cuptor, umpluta cu o compozitia facuta din oua, lapte si/sau smantana. De obicei, aluatul este precopt, restul ingredientelor urmand sa fie adaugate apoi. Reteta originala de ‘quiche Lorraine’ include oua, lapte si bucati de bacon afumat. Mai tarziu a fost adaugata si branza – daca aceasta este Gruyère, tarta se numeste “quiche au gruyère”. De asemenea, “quiche alsacienne”este asemanatoare cu ‘quiche Lorraine’, diferenta fiind ca reteta include si ceapa.

Luni, 15.11.2010, 00:00
VIDEO! Reteta: Muschi de vita in sos de vin rosu

VIDEO! Reteta: Muschi de vita in sos de vin rosu

Afla cum se gateste in bistorurile pariziene, localurile responsabile pentru mancarea rapida, prin intermediul emisiunii "Arome Mediteraneene", de pe Euforia tv. Thierry Revillon, proprietarul localului "Le Bistro de la Tour" a pregatit o reteta pe baza de muschi de vita.

Duminica, 14.11.2010, 00:00
Reteta zilei: snitel de peste cu spanac

Reteta zilei: snitel de peste cu spanac

Snitelele nu trebuie sa fie doar din pui, porc sau vita ci si din peste. Si daca vom combina pestele cu spanacul atunci snitelele vor fi cu totul speciale! Pofta buna!

Sambata, 13.11.2010, 00:00
Salata cu ravioli

Salata cu ravioli

Vladutz gateste: "Salata cu ravioli" Echipa Neatza va ureaza pofta buna!

Vineri, 12.11.2010, 08:08
Ravioli cu sos de spanac si cascaval

Ravioli cu sos de spanac si cascaval

Vladutz gateste: "Ravioli cu sos de spanac si cascaval"

Joi, 11.11.2010, 08:15
Reteta zilei: Briose de ciocolata cu ananas

Reteta zilei: Briose de ciocolata cu ananas

Briosele sunt prajiturile preferate atat de adulti, cat si de copii. Sunt ideale dimineata alaturi de o cafea fierbinte, sau cu un pahar de lapte pentru cei mici. Iar pentru o combinatie de arome fructate, pot fi servite alaturi de fructe simple, sau caramelizate.

Joi, 11.11.2010, 00:00
Tortellini al forno

Tortellini al forno

Vladutz gateste: "Tortellini al forno" Echipa Neatza va ureaza pofta buna!

Miercuri, 10.11.2010, 08:08
VIDEO! Reteta: Piept de rata cu sos de ciocolata

VIDEO! Reteta: Piept de rata cu sos de ciocolata

Doresti sa mananci ceva gustos, dar si inedit? Atunci incearca aceasta reteta din piept de rata cu sos de ciocolata. Desi pare ciudata combinatia carne-ciocolata, cu siguranta te vei linge pe degete, dupa o portie copioasa din acest preparat.

Miercuri, 10.11.2010, 00:00
Reteta zilei: piept de curcan cu sos alb

Reteta zilei: piept de curcan cu sos alb

Carnea de curcan pare fada pentru foarte multi insa preparata alaturi de sosuri gustoase poate da un alt sens unei mese bogate. Reteta de astazi propune alaturarea unui piept de curcan cu un sos alb.

Miercuri, 10.11.2010, 00:00
Conchiglioni umplute la cuptor

Conchiglioni umplute la cuptor

Vladutz gateste: "Conchiglioni umplute la cuptor"

Marti, 09.11.2010, 08:11
Reteta zilei: rulouri cu dovleac

Reteta zilei: rulouri cu dovleac

Sezonul dovleacului trebuie speculat la maximum asa ca si reteta de astazi va propune un preparat tot pe baza de.....dovleac. Pofta buna!

Marti, 09.11.2010, 00:00
Spaghetti in sos de sardine, rosii si masline

Spaghetti in sos de sardine, rosii si masline

Vladutz gateste: "Spaghetti in sos de sardine, rosii si masline" Ingrediente: 250 g spaghetti BIO GRANORO (jumatate de punga); 800 g pulpa de rosii Expom (adica 2 conserve); 100 g masline maruntite; un catel de usturoi tocat; 1 ardei iute...

Luni, 08.11.2010, 08:06
VIDEO! Vladut a gatit spaghetti in sos de sardine, rosii si masline

VIDEO! Vladut a gatit spaghetti in sos de sardine, rosii si masline

Vladut si-a inceput saptamana de gatit din studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" preparand portii generoase de spaghetti.

Luni, 08.11.2010, 00:00
VIDEO! Reteta: supa cu fructe de mare si legume

VIDEO! Reteta: supa cu fructe de mare si legume

Chef Cezar a pregatit la emisiunea "Euforia Cuisine" de pe canalul Euforia TV o noua reteta pe baza de fructe de mare. De aceasta data o supa insa, plina de legume.

Sambata, 06.11.2010, 00:00
Reteta zilei: Tocana de cartofi cu carne de vita

Reteta zilei: Tocana de cartofi cu carne de vita

Daca frigul a venit pe langa noi, in viata noastra, a sosit si timpul mancarurilor care sa ne ofere energie, dar si gust in acelasi timp. Asa ca o tocanita clasica poate pica excelent, de aceasta data reteta fiind una completata de carnea de vita.

Sambata, 06.11.2010, 00:00
Ciorba taraneasca de linte

Ciorba taraneasca de linte

Vladutz gateste: "Ciorba taraneasca de linte" Ingrediente : 400g linte Expom (conserva) 2 cepe un morcov o radacina de patrunjel jumatate telina 1-2 catei usturoi o lingurita faina 500g smantana grasa 2 cuburi concentrat de gaina 80 g unt...

Vineri, 05.11.2010, 08:05
VIDEO! Ciorba taraneasca de linte pregatita de Vladut

VIDEO! Ciorba taraneasca de linte pregatita de Vladut

Vladut a pregatit, in ultima zi de gatit a saptamanii la "Neatza cu Razvan si Dani", o ciorba taraneasca gustoasa pe baza de linte.

Vineri, 05.11.2010, 00:00
Reteta zilei: chiftelute de peste

Reteta zilei: chiftelute de peste

Chiftelutele de peste nu sunt un produs foarte usor de realizat - pentru un gust perfect. Odata invatati insa pasii necesari se pot obtine specialitati cu adevarat gustoase.

Vineri, 05.11.2010, 00:00
Vinete cu trei feluri de branza la cuptor

Vinete cu trei feluri de branza la cuptor

Vladutz gateste: "Vinete cu trei feluri de branza la cuptor" Ingrediente: 4 vinete potrivite 200g branza cu mucegai albastru DorBlu Kaserei Champignon 200 g mozzarella 100 g Gran Primo Mix Agriform (amestec de branzeturi) 200 ml smantana...

Joi, 04.11.2010, 08:06
Reteta de mancat seminte

Reteta de mancat seminte

Dani ne prezinta la Neatza reteta de mancat seminte

Miercuri, 03.11.2010, 08:31
Tagliatelle cu spanac si sos de brinza

Tagliatelle cu spanac si sos de brinza

Vladutz gateste: "Tagliatelle cu spanac si sos de branza" Ingrediente: 250 g tagliatelle proaspete cu ou Fratelli Pignatti, 400 g spanac congelat sau proaspat, 2 catei usturoi, 5 fire ceapa verde,(daca nu aveti puteti o ceapa rosie) 250 g...

Miercuri, 03.11.2010, 08:10
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si mac

Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si mac

Prajitura cu lamaie este un deliciu pentru iubitorii de deserturi usor acrisoare, iar aceasta reteta are si o nota exotica, prin aroma subtila de ghimbir.

Miercuri, 03.11.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a pregatit tagliatelle cu spanac si sos de branza

VIDEO! Vladut a pregatit tagliatelle cu spanac si sos de branza

Tagliatelle cu spanac si sos de branza - o reteta speciala pe care Vladut a realizat-o astazi pentru Razvan, Dani si Daniela.

Miercuri, 03.11.2010, 00:00
Pappardelle cu sos ragu

Pappardelle cu sos ragu

Vladutz gateste: "Pappardelle cu sos ragu" Ingrediente : -250g paste pappardelle proaspete Fratelli Pignatti -500 gr carne tocata porc, sau porc cu vita -7-8 linguri concentrat pasta de tomate -1 ceapa si 3 morcovi potriviti -250 gr ciuperci...

Marti, 02.11.2010, 08:08
Reteta: Dorada la tava cu usturoi

Reteta: Dorada la tava cu usturoi

Incearca o reteta mediteraneeana de peste la cuptor: dorada pe pat de legume, stropite cu suc proaspat de lime.

Marti, 02.11.2010, 00:00
Papanasi cu branza si dulceata

Papanasi cu branza si dulceata

Vladutz gateste: "Papanasi cu branza si dulceata" Ingrediente: - doua cutii de branza Speisequark 250g EHRMANN (branza proaspata de vaca 20% grasime); - un varf de sare si unul de bicarbonat stins cu lamaie; - faina (in principiu 10-15...

Luni, 01.11.2010, 08:10
VIDEO! Oua si ton invelite in aluat de patiserie

VIDEO! Oua si ton invelite in aluat de patiserie

Ouale sunt un ingredient foarte important in bucataria franceza, iar Laura Calder ne invata in cadrul emisiunii "Sa gatim frantuzeste" o reteta pe baza de oua.

Luni, 01.11.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a pregatit papanasi cu branza si dulceata

VIDEO! Vladut a pregatit papanasi cu branza si dulceata

Vladut si-a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii Neatza realizand un desert traditional romanesc: papanasi!

Luni, 01.11.2010, 00:00
Reteta zilei: Ciorba de peste cu legume

Reteta zilei: Ciorba de peste cu legume

Daca vrei o supa acrisoara de peste, incearca aceasta reteta simpla si gustoasa.

Luni, 01.11.2010, 00:00
VIDEO! Invata reteta de Tauflik - preparat turcesc

VIDEO! Invata reteta de Tauflik - preparat turcesc

Emisiunea Arome Mediteraneene se afla astazi iar in Turcia, acolo unde un bucatar localnic pregateste Tauflik - un fel de mancare traditional, inedit si gustos.

Duminica, 31.10.2010, 00:00
Reteta zilei: Tocana belgiana

Reteta zilei: Tocana belgiana

Tocana belgiana este un preparat simplu si savuros, care nu difera foarte mult de tocana clasica, romaneasca. Secretul este un ingredient la indemana tuturor: berea neagra.

Duminica, 31.10.2010, 00:00
Reteta: Salata de fructe exotice

Reteta: Salata de fructe exotice

Incearca o altfel de reteta de salata de fructe: cu branza mascarpone, vin alb si menta. Este cremoasa si aromata, iar scortisoara este in ton cu atmosfera de sarbatoare care se apropie.

Sambata, 30.10.2010, 00:00
Lasagna cu vinet

Lasagna cu vinet

Vladutz gateste: "Lasagna cu vinete" Ingrediente: 16 foi de lasagna proaspete Fratelli Pignatti 2 vinete mari ulei de masline 3 cepe potrivite 8 rosii bine coapte si decojite 700gr carne tocata vita 200ml vin alb patrunjel tocat si oregano...

Vineri, 29.10.2010, 08:11
Reteta zilei: Terina de ficatei cu legume

Reteta zilei: Terina de ficatei cu legume

Terinele din ficatei sunt nu numai o delicatesa, dar si un produs nutritiv de mare efect. Iar daca ficateii sunt de pui, si nu de porc, atunci cu atat mai bine.

Vineri, 29.10.2010, 00:00
Spaghetti cu sos aromat si chiftelute

Spaghetti cu sos aromat si chiftelute

Vladutz gateste: "Spaghetti cu sos aromat si chiftelute" Ingrediente pentru chiftelute: - 1 kg carne tocata de vita sau amestec porc cu vita, miel, etc - 2 oua, preferabil de casa - o ceapa alba - o cana de Grana Padano rasa; - o cana de pesmet...

Joi, 28.10.2010, 08:10
Reteta: Lupi de mare in sos picant

Reteta: Lupi de mare in sos picant

Incearca o reteta exotica de peste, cu fructe de mare si sos picant. Este simplu de realizat, insa efectul este spectaculos.

Joi, 28.10.2010, 00:00
VIDEO! Reteta: Supa de legume in stil cipriot

VIDEO! Reteta: Supa de legume in stil cipriot

In traseul cipriot al emisiunii "Arome Mediteraneene" vom invata sa gatim o supa de legume realizata dupa o reteta traditionala.

Joi, 28.10.2010, 00:00
Reteta: Lup de mare in sos picant

Reteta: Lup de mare in sos picant

Pestele a mers intotdeauna cu un sos mai picant, iar reteta de astazi alatura lupul de mare unui sos pe baza de rosii. Pofta buna!

Joi, 28.10.2010, 00:00
Reteta zilei: piureu de cartofi dulci cu nuci

Reteta zilei: piureu de cartofi dulci cu nuci

Cartofii dulci sunt o prezenta mai noua in viata culinara a romanilor, insa gustul delicat si bogatia de vitamine atrag din ce in ce mai mult oameni sa ii incerce.

Joi, 28.10.2010, 00:00
x