Supele si ciorbele vegetale au, uneori, nevoie de un amestec special de condimente sau de ingrediente, pur si simplu, pentru a iesi din tipar si pentru a nu deveni banale. Reteta de astazi, venita din Cipru, propune o astfel de supa in care coriandrul, chimenul si boiaua iute isi pun amprenta intr-un mod inedit!
Vineri, 19.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Prajitura cu dovleac"
Joi, 18.11.2010, 08:10Soia si produsele de soia sunt printre alimentele cele mai iubite de catre vegetarieni si de catre cei care tin post acum, in aceasta perioada. Preparatul de astazi este unul de tip cald, o salata cu snitele de soia. Pofta buna!
Joi, 18.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Salata de couscous cu legume" Ingrediente: 250g cuscus prefiert BIA 2 rosii coapte si decojite 2 cepe rosii potrivite patrunjel si menta ulei masline suc lamaie sare, piper si putin scortioara, dupa gust Preparare:...
Miercuri, 17.11.2010, 08:10Lasagna vegetariana cu legume si vinete este o reteta originara din Italia. Aceasta reteta este perfecta pentru persoanele vegetariene sau poate constitui o garnitura ideala si pentru cei care consuma carne.
Miercuri, 17.11.2010, 00:00Tauflik este un fel de mancare turcesc traditional, inedit, gustos si vegetarian, potrivit pentru cei care tin post in aceasta perioada.
Miercuri, 17.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Piept de pui cu verdeturi mediteraneene"
Marti, 16.11.2010, 08:09Sprotul este un peste mai putin cunoscut si accesibil romanilor, insa varianta lui afumata a ajuns in majoritatea magazinelor mari. Sprotul proaspat este insa foarte potrivit pentru o ciorba de tip pescaresc.
Marti, 16.11.2010, 00:00Din 15 noiembrie s-a intrat in Postul Craciunului, moment in care multe gospodine se apuca sa gateasca conforma cerintelor specifice. Astazi, Nicolai, gazda emisiunii "Euforia Cuisine" de la Euforia TV si invitatul sau, bucatarul-sef Nicolaie, de la Restaurantul Albert, pregatesc un deset de mere coapte.
Marti, 16.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Tagliatelle in sos de vinete" Ingrediente 250g Tagliatele proaspete cu oua Fratelli Pignatti 2 vinete potrivite 2 rosii potrivite si decojite 1 catel de usturoi 100g parmezan ras o mana de patrunjel si menta ulei masline,...
Luni, 15.11.2010, 08:09Vladut si-a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" o reteta de tagliatelle in sos de vinete.
Luni, 15.11.2010, 00:00In bucataria franceza, quiche este o tarta coapta la cuptor, umpluta cu o compozitia facuta din oua, lapte si/sau smantana. De obicei, aluatul este precopt, restul ingredientelor urmand sa fie adaugate apoi. Reteta originala de ‘quiche Lorraine’ include oua, lapte si bucati de bacon afumat. Mai tarziu a fost adaugata si branza – daca aceasta este Gruyère, tarta se numeste “quiche au gruyère”. De asemenea, “quiche alsacienne”este asemanatoare cu ‘quiche Lorraine’, diferenta fiind ca reteta include si ceapa.
Luni, 15.11.2010, 00:00Afla cum se gateste in bistorurile pariziene, localurile responsabile pentru mancarea rapida, prin intermediul emisiunii "Arome Mediteraneene", de pe Euforia tv. Thierry Revillon, proprietarul localului "Le Bistro de la Tour" a pregatit o reteta pe baza de muschi de vita.
Duminica, 14.11.2010, 00:00Snitelele nu trebuie sa fie doar din pui, porc sau vita ci si din peste. Si daca vom combina pestele cu spanacul atunci snitelele vor fi cu totul speciale! Pofta buna!
Sambata, 13.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Salata cu ravioli" Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Vineri, 12.11.2010, 08:08Vladutz gateste: "Ravioli cu sos de spanac si cascaval"
Joi, 11.11.2010, 08:15Briosele sunt prajiturile preferate atat de adulti, cat si de copii. Sunt ideale dimineata alaturi de o cafea fierbinte, sau cu un pahar de lapte pentru cei mici. Iar pentru o combinatie de arome fructate, pot fi servite alaturi de fructe simple, sau caramelizate.
Joi, 11.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Tortellini al forno" Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Miercuri, 10.11.2010, 08:08Doresti sa mananci ceva gustos, dar si inedit? Atunci incearca aceasta reteta din piept de rata cu sos de ciocolata. Desi pare ciudata combinatia carne-ciocolata, cu siguranta te vei linge pe degete, dupa o portie copioasa din acest preparat.
Miercuri, 10.11.2010, 00:00Carnea de curcan pare fada pentru foarte multi insa preparata alaturi de sosuri gustoase poate da un alt sens unei mese bogate. Reteta de astazi propune alaturarea unui piept de curcan cu un sos alb.
Miercuri, 10.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Conchiglioni umplute la cuptor"
Marti, 09.11.2010, 08:11Sezonul dovleacului trebuie speculat la maximum asa ca si reteta de astazi va propune un preparat tot pe baza de.....dovleac. Pofta buna!
Marti, 09.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Spaghetti in sos de sardine, rosii si masline" Ingrediente: 250 g spaghetti BIO GRANORO (jumatate de punga); 800 g pulpa de rosii Expom (adica 2 conserve); 100 g masline maruntite; un catel de usturoi tocat; 1 ardei iute...
Luni, 08.11.2010, 08:06Vladut si-a inceput saptamana de gatit din studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" preparand portii generoase de spaghetti.
Luni, 08.11.2010, 00:00Chef Cezar a pregatit la emisiunea "Euforia Cuisine" de pe canalul Euforia TV o noua reteta pe baza de fructe de mare. De aceasta data o supa insa, plina de legume.
Sambata, 06.11.2010, 00:00Daca frigul a venit pe langa noi, in viata noastra, a sosit si timpul mancarurilor care sa ne ofere energie, dar si gust in acelasi timp. Asa ca o tocanita clasica poate pica excelent, de aceasta data reteta fiind una completata de carnea de vita.
Sambata, 06.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Ciorba taraneasca de linte" Ingrediente : 400g linte Expom (conserva) 2 cepe un morcov o radacina de patrunjel jumatate telina 1-2 catei usturoi o lingurita faina 500g smantana grasa 2 cuburi concentrat de gaina 80 g unt...
Vineri, 05.11.2010, 08:05Vladut a pregatit, in ultima zi de gatit a saptamanii la "Neatza cu Razvan si Dani", o ciorba taraneasca gustoasa pe baza de linte.
Vineri, 05.11.2010, 00:00Chiftelutele de peste nu sunt un produs foarte usor de realizat - pentru un gust perfect. Odata invatati insa pasii necesari se pot obtine specialitati cu adevarat gustoase.
Vineri, 05.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Vinete cu trei feluri de branza la cuptor" Ingrediente: 4 vinete potrivite 200g branza cu mucegai albastru DorBlu Kaserei Champignon 200 g mozzarella 100 g Gran Primo Mix Agriform (amestec de branzeturi) 200 ml smantana...
Joi, 04.11.2010, 08:06Dani ne prezinta la Neatza reteta de mancat seminte
Miercuri, 03.11.2010, 08:31Vladutz gateste: "Tagliatelle cu spanac si sos de branza" Ingrediente: 250 g tagliatelle proaspete cu ou Fratelli Pignatti, 400 g spanac congelat sau proaspat, 2 catei usturoi, 5 fire ceapa verde,(daca nu aveti puteti o ceapa rosie) 250 g...
Miercuri, 03.11.2010, 08:10Prajitura cu lamaie este un deliciu pentru iubitorii de deserturi usor acrisoare, iar aceasta reteta are si o nota exotica, prin aroma subtila de ghimbir.
Miercuri, 03.11.2010, 00:00Tagliatelle cu spanac si sos de branza - o reteta speciala pe care Vladut a realizat-o astazi pentru Razvan, Dani si Daniela.
Miercuri, 03.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Pappardelle cu sos ragu" Ingrediente : -250g paste pappardelle proaspete Fratelli Pignatti -500 gr carne tocata porc, sau porc cu vita -7-8 linguri concentrat pasta de tomate -1 ceapa si 3 morcovi potriviti -250 gr ciuperci...
Marti, 02.11.2010, 08:08Incearca o reteta mediteraneeana de peste la cuptor: dorada pe pat de legume, stropite cu suc proaspat de lime.
Marti, 02.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Papanasi cu branza si dulceata" Ingrediente: - doua cutii de branza Speisequark 250g EHRMANN (branza proaspata de vaca 20% grasime); - un varf de sare si unul de bicarbonat stins cu lamaie; - faina (in principiu 10-15...
Luni, 01.11.2010, 08:10Ouale sunt un ingredient foarte important in bucataria franceza, iar Laura Calder ne invata in cadrul emisiunii "Sa gatim frantuzeste" o reteta pe baza de oua.
Luni, 01.11.2010, 00:00Vladut si-a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii Neatza realizand un desert traditional romanesc: papanasi!
Luni, 01.11.2010, 00:00Daca vrei o supa acrisoara de peste, incearca aceasta reteta simpla si gustoasa.
Luni, 01.11.2010, 00:00Emisiunea Arome Mediteraneene se afla astazi iar in Turcia, acolo unde un bucatar localnic pregateste Tauflik - un fel de mancare traditional, inedit si gustos.
Duminica, 31.10.2010, 00:00Tocana belgiana este un preparat simplu si savuros, care nu difera foarte mult de tocana clasica, romaneasca. Secretul este un ingredient la indemana tuturor: berea neagra.
Duminica, 31.10.2010, 00:00Incearca o altfel de reteta de salata de fructe: cu branza mascarpone, vin alb si menta. Este cremoasa si aromata, iar scortisoara este in ton cu atmosfera de sarbatoare care se apropie.
Sambata, 30.10.2010, 00:00Vladutz gateste: "Lasagna cu vinete" Ingrediente: 16 foi de lasagna proaspete Fratelli Pignatti 2 vinete mari ulei de masline 3 cepe potrivite 8 rosii bine coapte si decojite 700gr carne tocata vita 200ml vin alb patrunjel tocat si oregano...
Vineri, 29.10.2010, 08:11Terinele din ficatei sunt nu numai o delicatesa, dar si un produs nutritiv de mare efect. Iar daca ficateii sunt de pui, si nu de porc, atunci cu atat mai bine.
Vineri, 29.10.2010, 00:00Vladutz gateste: "Spaghetti cu sos aromat si chiftelute" Ingrediente pentru chiftelute: - 1 kg carne tocata de vita sau amestec porc cu vita, miel, etc - 2 oua, preferabil de casa - o ceapa alba - o cana de Grana Padano rasa; - o cana de pesmet...
Joi, 28.10.2010, 08:10Incearca o reteta exotica de peste, cu fructe de mare si sos picant. Este simplu de realizat, insa efectul este spectaculos.
Joi, 28.10.2010, 00:00In traseul cipriot al emisiunii "Arome Mediteraneene" vom invata sa gatim o supa de legume realizata dupa o reteta traditionala.
Joi, 28.10.2010, 00:00Pestele a mers intotdeauna cu un sos mai picant, iar reteta de astazi alatura lupul de mare unui sos pe baza de rosii. Pofta buna!
Joi, 28.10.2010, 00:00Cartofii dulci sunt o prezenta mai noua in viata culinara a romanilor, insa gustul delicat si bogatia de vitamine atrag din ce in ce mai mult oameni sa ii incerce.
Joi, 28.10.2010, 00:00