Antena Căutare

Articole despre reteta

VIDEO! Vladut a gatit mancare de fasole

VIDEO! Vladut a gatit mancare de fasole

Trei tipuri de fasole au fost folosite astazi de catre Vladut pentru a gati o mancare delicioasa in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani". Toate ingredientele retetei au fost de origine romaneasca.

Miercuri, 08.09.2010, 00:00
Reteta Zilei: icre pentru musafiri

Reteta Zilei: icre pentru musafiri

icre de crap 200 gr ulei de floarea soarelui 500 gr ulei de masline 200 gr ardei gras rosu 4 buc capere 100 gr masline verzi 200 gr lamai suc 2 suc cascaval 150 gr somon afumat 150 gr frunze de andive rosii cherry ceapa verde 2leg icrele...

Marti, 07.09.2010, 09:51
VIDEO! Reteta zilei: salata de icre cu somon

VIDEO! Reteta zilei: salata de icre cu somon

Vladutz a gatit astazi la "Neatza cu Razvan si Dani" o salata de icre garnisita cu rosii proaspete de toamna.

Marti, 07.09.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a gatit "salata tonica"

VIDEO! Vladut a gatit "salata tonica"

Emisiunea Neatza cu Razvan si Dani a revenit de astazi la Antena 1, ocazie cu care Vladut a pregatit o salata tonica, potrivita pentru inceputul unei saptamani de lucru.

Luni, 06.09.2010, 00:00
Reteta: Tocanita de ied ca pe Valea Muresului

Reteta: Tocanita de ied ca pe Valea Muresului

Romanul nu prea stie (ori a uitat) gustul carnii de ied. Doar pe ici, pe colo mai intalnim cate un gospodar care stie sa pretuiasca bucatele pregatite din carnita dulce si frageda a acestui animalut zburdalnic. Ideea e ca daca n-ati incercat pana acum tocana prezentata mai jos, ar trebui s-o faceti.

Duminica, 05.09.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: chec sarat cu masline si bacon

VIDEO! Reteta zilei: chec sarat cu masline si bacon

Din bucataria franceza vine astazi reteta de chec sarat, plin de masline si de bacon, excelent ca si gustare.

Vineri, 03.09.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: Stifado - tocanita cipriota

VIDEO! Reteta zilei: Stifado - tocanita cipriota

Stifado este unul din cele mai importante preparate din bucataria greceasca si cipriota, iar astazi invatam cum sa-l preparam si in casele noastre. Este un fel de mancare foarte gustos si hranitor, recomandat in special pentru serile friguroase de toamna sau de iarna.

Joi, 02.09.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: Invata sa faci sos bechamel

VIDEO! Reteta zilei: Invata sa faci sos bechamel

Sosul bechamel este un clasic al bucatariei franceze, dar si mondiale. E folosit si ca sos de sine statator, dar e util si ca baza pentru alte zeci de sosuri derivate sau preparate ale bucatariei franceze.

Miercuri, 01.09.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: Pui frantuzesc cu sampanie

VIDEO! Reteta zilei: Pui frantuzesc cu sampanie

Pui cu sampanie - o reteta frantuzeasca oferita de Euforia TV, aproape incredibila prin metodele de preparare, insa una care ii va impresiona si pe cei mai aprigi critici culinari! Si da, poti si tu prepara acasa asa ceva, insa cu multa, multa rabdare.

Marti, 31.08.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: Biscuiti fragezi de unt

VIDEO! Reteta zilei: Biscuiti fragezi de unt

Ce poate fi mai bun decat un biscuite de casa, cald si fraged, in care gustul suav si undulcit de unt sa predomine? Astazi afli cum poti sa faci in casa ta, pentru copiii tai sau chiar pentru propriul rasfat, biscuiti fragezi de unt.

Luni, 30.08.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: escalop de pui

VIDEO! Reteta zilei: escalop de pui

O reteta simpla prin care, in doar 10 minute, se poate prepara un delicios escalop de pui. Credeai ca e un fel de mancare pretentios? Nimic mai simplu!

Vineri, 27.08.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: supa verde frantuzeasca

VIDEO! Reteta zilei: supa verde frantuzeasca

O reteta de inspiratie franceza, gatita din legume verzi: spanac, praz, mazare si salata verde. O supa crema plina de vitamine si foarte fina!

Joi, 26.08.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: Piept de gasca cu portocala

VIDEO! Reteta zilei: Piept de gasca cu portocala

Desi tare, daca este preparat atent pieptul de gasca poate deveni fraged. Iar alaturi de portocale caramelizate se poate obtine un preparat nu doar aspectuos, dar si gustos, cu arome delicate.

Marti, 24.08.2010, 00:00
Aromele mediteraneene - savoare si sanatate

Aromele mediteraneene - savoare si sanatate

Tot mai des se vorbeste in ultimul timp despre dieta mediteraneana. Acum sa nu va inchipuiti ca mediteraneenii tin vreun regim pe viata. Nu, e vorba doar despre un stil de viata sanatos, care se caracterizeaza prin mese pline de fructe si legume, peste si fructe de mare, ulei de masline, condimente si cate un pahar cu vin.

Luni, 23.08.2010, 00:00
VIDEO! Chiftele de  dovlecei cu tzatziki

VIDEO! Chiftele de dovlecei cu tzatziki

Astazi invatam impreuna cum sa facem chiftele de dovlecei dar si gustosul sos grecesc tzatziki.

Sambata, 21.08.2010, 00:00
Sfaturi pentru a face un sos perfect

Sfaturi pentru a face un sos perfect

Fie ca vrei un sos pentru friptura, pentru gratar sau legumele fierte la aburi, cu siguranta acesta imbogateste si da savoare mancarii tale, indiferent daca este rece sau cald. Afla cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii un sos mai bun:

Joi, 19.08.2010, 00:00
Paste cu mazare si busuioc

Paste cu mazare si busuioc

O reteta usoara si destul de rapida, in care simplitatea da nastere unor arome racoroase, numai bune pentru zilele de vara. Lamaia si busuiocul ii dau o nota de prospetime, iar ardeiul un strop de caldura.

Miercuri, 18.08.2010, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: Insule flotante din bezele si creme anglaise

VIDEO! Reteta zilei: Insule flotante din bezele si creme anglaise

Un desert frantuzesc spectaculos ca aspect, ce incorporeaza, in principal, trei ingrediente: oua, zahar si lapte.

Miercuri, 18.08.2010, 00:00
Reteta zilei: Banana coapta in sos de struguri

Reteta zilei: Banana coapta in sos de struguri

Jakob Haussman a gatit la Duelul Bucatarilor, pe Euforia TV, o reteta inedita, dulce, bazata pe banane si pe struguri.

Marti, 17.08.2010, 00:00
Fantezii cu foietaj

Fantezii cu foietaj

Ingrediente: unt, oua, miere, dulceata de capsuni, faina, nuca de cocos, capsuni, pesmet, foietaj. Preparare: tava se unge cu unt si se adauga un pic de pesmet. Pe masa de lucru se pune faina apoi se intinde bine foietajul, dupa care se realizeaza...

Luni, 16.08.2010, 09:02
VIDEO! Reteta zilei: Invata sa faci crap pescaresc ca in Delta

VIDEO! Reteta zilei: Invata sa faci crap pescaresc ca in Delta

Daca iti e pofta de un crap pescaresc preparat ca in Delta Dunarii, atunci ai nimerit bine: astazi vei vedea si invata chiar de la bucatarii din Delta cum sa prepari acest produs care ii lasa pe multi cu gura apa!

Luni, 16.08.2010, 00:00
Fa o salata cat mai sanatoasa

Fa o salata cat mai sanatoasa

Dietele pot fi atat pentru slabit, cat si pentru ingrasat. Este adevarat ca cei mai multi dintre noi vrem sa slabim, dar intrebati-i si pe cei care vor sa se ingrase cat de greu obtin un kilogram in plus.

Duminica, 15.08.2010, 00:00
4 retete cu prune

4 retete cu prune

Reprezinta o excelenta sursa de substante nutritive necesare sanatatii. Consumate crude, prunele sunt o sursa naturala de vitamine si minerale, dar multe din proprietatile lor se pastreaza si atunci cand sunt gatite

Duminica, 15.08.2010, 00:00
Carpaccio de dovlecel

Carpaccio de dovlecel

Se taie in felii subtiri un dovlecel, apoi acestea se asaza la baza farfuriei pe careva fi servit preparatul, una langa alta. Se maruntesc apoi mai multe frunze de salata, care se pun apoi peste feliile de dovlecel. Se prepara apoi un dressing...

Vineri, 13.08.2010, 17:44
Pui iute si gustos

Pui iute si gustos

Vineri, 13.08.2010, 16:51
Creveti cu usturoi si mere la gratar cu garnitura de broccoli

Creveti cu usturoi si mere la gratar cu garnitura de broccoli

Preparare: se pune la incins ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat marunt, apoi putin patrunjel tocat marunt si o lingurita de pasta de ardei iute. Se adauga apoi crevetii si se lasa un minut sa sa prajeasca. Intre timp, se taie in...

Vineri, 13.08.2010, 11:55
Pui cu ierburi aromate, la grill

Pui cu ierburi aromate, la grill

Reteta de pui la grill este relativ simpla si indragita de multe persoane: carnea iese frageda si frumos rumenita, mai mult, puteti improviza si modifica modul de preparare. Adi Hadean va propune o varianta cu ierburi aromate si suc de greipfruit.

Vineri, 13.08.2010, 00:00
Reteta zilei: Salata de fructe cu branza

Reteta zilei: Salata de fructe cu branza

Desi multi oameni evita sa foloseasca in acelasi preparat si branza si fructele, aceasta combinatie nu este nu doar potrivita din punct de vedere nutritiv, dar gusturile unei branze mai tari se pot impleti excelent cu aromele suave ale fructelor si legumelor.

Vineri, 13.08.2010, 00:00
Piure de morcovi cu peste

Piure de morcovi cu peste

Preparare: prima oara se fierb morcovii, in apa clocotita, cu sare. Fileul de peste se condimenteaza cu sare si cu piper si se pune la prajit in unt topit in tigaie, pe ambele parti, pana cand se rumeneste uniform. Se adauga apoi rosiile cherry, langa...

Joi, 12.08.2010, 17:53
File de dorada cu legume

File de dorada cu legume

Preparare: se pune apa la fiert intr-un vas, dupa care se adauga conopida si se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp se fileteaza o dorada, cu atentie, si se pun fileurile la prajit, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline, mai intai pe partea cu pielea....

Joi, 12.08.2010, 17:52
Somon la gratar cu sos de mustar si cartofi natur

Somon la gratar cu sos de mustar si cartofi natur

Preparare: prima oara se pun cartofii la fiert, dupa ce au fost taiati in cubulete. Fileul de somon se asezoneaza cu sare si cu piper si se pune pe gratarul incins, 3-4 minute pe fiecare parte. Separat se face sosul: intr-un bol se amesteca 50 de...

Joi, 12.08.2010, 16:16
VIDEO! Reteta zilei: french toast cu scortisoara

VIDEO! Reteta zilei: french toast cu scortisoara

French toast este un mic dejun decadent, pentru zilele de rasfat, care se serveste in America de Nord si in unele tari din Europa, dar care in ultimul timp, devine din ce in ce mai popular in intreaga lume.

Joi, 12.08.2010, 00:00
Reteta zilei: Jamie Oliver te invata sa faci omleta perfecta

Reteta zilei: Jamie Oliver te invata sa faci omleta perfecta

Poate nu te-ai gandi ca banala reteta de omleta ar avea in spate o istorie interesanta. Ei bine, ea a fost inventata inca din timpuri antice, mai exact, in Orientul Apropiat. Pe atunci se consuma sub forma de oua batute cu ierburi aromate, rumenite bine, iar apoi taiate fasii.

Miercuri, 11.08.2010, 00:00
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Preparare: se intinde o foaie mare de placinta sau foietaj intr-un vas rotund de metal, circular, se tapeteaza inclusiv peretii vasului cu blatul. Se taie apoi in felii subtiri o bucata de 250-300 grame kaizer si jumatate de tulpina de praz, rondele...

Marti, 10.08.2010, 16:27
Reteta zilei: Frittata de vara

Reteta zilei: Frittata de vara

Frittata reprezinta o specialitate pe baza de oua, foarte asemanatoare cu o omleta, insa imbogatita substantial cu ajutorul mai multor ingrediente din categoria legumelor sau produselor din carne.

Marti, 10.08.2010, 00:00
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Preparare: se pune ulei de masline la incins in tigaie, apoi se adauga o ceapa rosie tocata marunt si doi-trei catei de usturoi. Intre timp se taie in bucati mari mai multe ciuperci, care se adauga apoi in tigaia de pe foc. Se toaca marunt apoi cateva...

Luni, 09.08.2010, 18:26
Linte cu orez

Linte cu orez

Preparare: se taie o ceapa rosie medie in rondele apoi s epune la sotat intr-o oala unsa cu ulei de masline. Se adauga 50 de grame de orez si 100 de grame de linte uscata, dupa care se toarna in oala doi litri de zeama de legume. Se acoepra oala si se...

Luni, 09.08.2010, 16:56
Reteta: Bucataria japoneza -  Omuraisu

Reteta: Bucataria japoneza - Omuraisu

Omuraisu este reteta care sta intre traditional si modern. Este traditionala, pentru ca se afla in categoria retetelor in care se foloseste orezul si moderna pentru ca a fost inventata dupa anii '50, din dorinta oamenilor de a manca rapid.

Luni, 09.08.2010, 00:00
Reteta zilei: Salata de curcan

Reteta zilei: Salata de curcan

Daca se intampla sa va ramana carne de curcan, de la diferite ocazii, gatiti o salata nutritiva, plina de vitamina A si C, acid folic si de proteine.

Luni, 09.08.2010, 00:00
Reteta zilei: Sparanghel cu fructe de mare

Reteta zilei: Sparanghel cu fructe de mare

O reteta relativ usor de realizat, in 25 de minute, care combina arome arome complexe si delicioase, plina de vitaminele D, K si B12.

Sambata, 07.08.2010, 00:00
Sandvis in stil italian: ciabatta cu mozarella si salam uscat

Sandvis in stil italian: ciabatta cu mozarella si salam uscat

Ciabatta (papuc de covor datorita formei sale), este un fel de paine alba italiana facuta din faina de grau si drojdie. Ea are forma alungita, lata si plata si ar trebui sa fie mai lasata in mijloc pentru a aminti de forma unui pantof. Ea a inceput sa devina populara inca din anii 1990, atat in Europa, cat si in SUA si este foarte mult folosita ca paine de sandvis.

Vineri, 06.08.2010, 00:00
Reteta zilei: Salata de pui la cuptor, in 15 minute

Reteta zilei: Salata de pui la cuptor, in 15 minute

Exista o gramada de salate pe baza de pui, insa astazi va propunem una in care pieptul de pui e facut la cuptor, fara a fi atins de nici o picatura de ulei in procesul de preparare. Reteta de astazi este indicata pentru un pranz sau o cina usoara si sanatoasa.

Vineri, 06.08.2010, 00:00
Reteta zilei: Miel cu rozmarin, gata in 15 minute

Reteta zilei: Miel cu rozmarin, gata in 15 minute

Rozmarinul pentru carnea de miel este ca motorina pentru un motor diesel: il face sa se simta plin de energie si de chef de viata. Azi vei afla cum poti face, in doar 15 minute, cu tot cu pregatire, miel la cuptor, cu rozmarin.

Joi, 05.08.2010, 00:00
3 retete de supe racoritoare, de vara

3 retete de supe racoritoare, de vara

Daca ai pofta de ceva usor si rapid, incearca sa faci o supa crema pe care sa o servesti apoi rece, de la frigider. Cu siguranta te va inviora!

Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Reteta: salata vegetariana sanatoasa

Reteta: salata vegetariana sanatoasa

Poate parea ciudata alaturarea termenului de "sanatos" de cel de "salata", avand in vedere evidenta acestui lucru. Salata nesanatoasa - iata ceva mai greu de gasit cu exceptia ocaziilor in care aceasta este plina de maioneza . Totusi, exista salate care au un continut de vitamine si de nutrienti exceptional.

Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Reteta: Omleta cu fructe de mare? De ce nu?

Reteta: Omleta cu fructe de mare? De ce nu?

Omletele de dimineata sunt destul de constante ca mod de preparare: pe langa oua aruncam poate niste ceapa, poatecascaval, poate ceva bacon, poate putin patrunjel si cam atat. Din pacate.

Marti, 03.08.2010, 00:00
Patru retete gustoase si sanatoase cu iaurt grecesc

Patru retete gustoase si sanatoase cu iaurt grecesc

In categoria produselor lactate, iaurtul grecesc si-a facut un loc aparte, gratie texturii sale speciale. Daca este folosit chiar iaurt grecesc fara grasimi, atunci rezultatele pot fi foarte bune si pentru sanatate, nu doar pentru palatul gurii.

Luni, 02.08.2010, 00:00
Retete pline de energie din "hrana vie"

Retete pline de energie din "hrana vie"

Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista

Vineri, 30.07.2010, 00:00
Ce este...Boeuf Bourguignon?

Ce este...Boeuf Bourguignon?

Daca ai vazut unul dintre cele mai savuroase filme ale anului 2009, in care Meryl Streep ii da viata unei maestre ale bucatariei, atunci iti amintesti sigur imeginile menite sa te faca sa te topesti de pofta. Dar si emotia tinerei Julie, cand dupa zeci de retete incercate, a ajuns la una pe cat de rustica, pe atat de complexa. Era vorba despre celebra "Boeuf Bourguignon" din cartea Juliei Child, reteta cu care avea sa impresioneze un critic culinar exigent. Daca nu ai vazut filmul si te intrebi de ce a ales tocmai aceasta specialitate, raspunsul este simplu: daca este facuta cum trebuie, este pur si simplu divina. Pregatita la foc molcom, in dulceata lasata de ceapa si morcov, in abur cald de vin, carnea devine frageda si suculenta, numai buna alaturi de niste paste fierte al dente.

Miercuri, 28.07.2010, 00:00
Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.

Marti, 27.07.2010, 00:00
x