Trei tipuri de fasole au fost folosite astazi de catre Vladut pentru a gati o mancare delicioasa in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani". Toate ingredientele retetei au fost de origine romaneasca.
Miercuri, 08.09.2010, 00:00icre de crap 200 gr ulei de floarea soarelui 500 gr ulei de masline 200 gr ardei gras rosu 4 buc capere 100 gr masline verzi 200 gr lamai suc 2 suc cascaval 150 gr somon afumat 150 gr frunze de andive rosii cherry ceapa verde 2leg icrele...
Marti, 07.09.2010, 09:51Vladutz a gatit astazi la "Neatza cu Razvan si Dani" o salata de icre garnisita cu rosii proaspete de toamna.
Marti, 07.09.2010, 00:00Emisiunea Neatza cu Razvan si Dani a revenit de astazi la Antena 1, ocazie cu care Vladut a pregatit o salata tonica, potrivita pentru inceputul unei saptamani de lucru.
Luni, 06.09.2010, 00:00Romanul nu prea stie (ori a uitat) gustul carnii de ied. Doar pe ici, pe colo mai intalnim cate un gospodar care stie sa pretuiasca bucatele pregatite din carnita dulce si frageda a acestui animalut zburdalnic. Ideea e ca daca n-ati incercat pana acum tocana prezentata mai jos, ar trebui s-o faceti.
Duminica, 05.09.2010, 00:00Din bucataria franceza vine astazi reteta de chec sarat, plin de masline si de bacon, excelent ca si gustare.
Vineri, 03.09.2010, 00:00Stifado este unul din cele mai importante preparate din bucataria greceasca si cipriota, iar astazi invatam cum sa-l preparam si in casele noastre. Este un fel de mancare foarte gustos si hranitor, recomandat in special pentru serile friguroase de toamna sau de iarna.
Joi, 02.09.2010, 00:00Sosul bechamel este un clasic al bucatariei franceze, dar si mondiale. E folosit si ca sos de sine statator, dar e util si ca baza pentru alte zeci de sosuri derivate sau preparate ale bucatariei franceze.
Miercuri, 01.09.2010, 00:00Pui cu sampanie - o reteta frantuzeasca oferita de Euforia TV, aproape incredibila prin metodele de preparare, insa una care ii va impresiona si pe cei mai aprigi critici culinari! Si da, poti si tu prepara acasa asa ceva, insa cu multa, multa rabdare.
Marti, 31.08.2010, 00:00Ce poate fi mai bun decat un biscuite de casa, cald si fraged, in care gustul suav si undulcit de unt sa predomine? Astazi afli cum poti sa faci in casa ta, pentru copiii tai sau chiar pentru propriul rasfat, biscuiti fragezi de unt.
Luni, 30.08.2010, 00:00O reteta simpla prin care, in doar 10 minute, se poate prepara un delicios escalop de pui. Credeai ca e un fel de mancare pretentios? Nimic mai simplu!
Vineri, 27.08.2010, 00:00O reteta de inspiratie franceza, gatita din legume verzi: spanac, praz, mazare si salata verde. O supa crema plina de vitamine si foarte fina!
Joi, 26.08.2010, 00:00Desi tare, daca este preparat atent pieptul de gasca poate deveni fraged. Iar alaturi de portocale caramelizate se poate obtine un preparat nu doar aspectuos, dar si gustos, cu arome delicate.
Marti, 24.08.2010, 00:00Tot mai des se vorbeste in ultimul timp despre dieta mediteraneana. Acum sa nu va inchipuiti ca mediteraneenii tin vreun regim pe viata. Nu, e vorba doar despre un stil de viata sanatos, care se caracterizeaza prin mese pline de fructe si legume, peste si fructe de mare, ulei de masline, condimente si cate un pahar cu vin.
Luni, 23.08.2010, 00:00Astazi invatam impreuna cum sa facem chiftele de dovlecei dar si gustosul sos grecesc tzatziki.
Sambata, 21.08.2010, 00:00Fie ca vrei un sos pentru friptura, pentru gratar sau legumele fierte la aburi, cu siguranta acesta imbogateste si da savoare mancarii tale, indiferent daca este rece sau cald. Afla cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii un sos mai bun:
Joi, 19.08.2010, 00:00O reteta usoara si destul de rapida, in care simplitatea da nastere unor arome racoroase, numai bune pentru zilele de vara. Lamaia si busuiocul ii dau o nota de prospetime, iar ardeiul un strop de caldura.
Miercuri, 18.08.2010, 00:00Un desert frantuzesc spectaculos ca aspect, ce incorporeaza, in principal, trei ingrediente: oua, zahar si lapte.
Miercuri, 18.08.2010, 00:00Jakob Haussman a gatit la Duelul Bucatarilor, pe Euforia TV, o reteta inedita, dulce, bazata pe banane si pe struguri.
Marti, 17.08.2010, 00:00Ingrediente: unt, oua, miere, dulceata de capsuni, faina, nuca de cocos, capsuni, pesmet, foietaj. Preparare: tava se unge cu unt si se adauga un pic de pesmet. Pe masa de lucru se pune faina apoi se intinde bine foietajul, dupa care se realizeaza...
Luni, 16.08.2010, 09:02Daca iti e pofta de un crap pescaresc preparat ca in Delta Dunarii, atunci ai nimerit bine: astazi vei vedea si invata chiar de la bucatarii din Delta cum sa prepari acest produs care ii lasa pe multi cu gura apa!
Luni, 16.08.2010, 00:00Dietele pot fi atat pentru slabit, cat si pentru ingrasat. Este adevarat ca cei mai multi dintre noi vrem sa slabim, dar intrebati-i si pe cei care vor sa se ingrase cat de greu obtin un kilogram in plus.
Duminica, 15.08.2010, 00:00Reprezinta o excelenta sursa de substante nutritive necesare sanatatii. Consumate crude, prunele sunt o sursa naturala de vitamine si minerale, dar multe din proprietatile lor se pastreaza si atunci cand sunt gatite
Duminica, 15.08.2010, 00:00Se taie in felii subtiri un dovlecel, apoi acestea se asaza la baza farfuriei pe careva fi servit preparatul, una langa alta. Se maruntesc apoi mai multe frunze de salata, care se pun apoi peste feliile de dovlecel. Se prepara apoi un dressing...
Vineri, 13.08.2010, 17:44Preparare: se pune la incins ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat marunt, apoi putin patrunjel tocat marunt si o lingurita de pasta de ardei iute. Se adauga apoi crevetii si se lasa un minut sa sa prajeasca. Intre timp, se taie in...
Vineri, 13.08.2010, 11:55Reteta de pui la grill este relativ simpla si indragita de multe persoane: carnea iese frageda si frumos rumenita, mai mult, puteti improviza si modifica modul de preparare. Adi Hadean va propune o varianta cu ierburi aromate si suc de greipfruit.
Vineri, 13.08.2010, 00:00Desi multi oameni evita sa foloseasca in acelasi preparat si branza si fructele, aceasta combinatie nu este nu doar potrivita din punct de vedere nutritiv, dar gusturile unei branze mai tari se pot impleti excelent cu aromele suave ale fructelor si legumelor.
Vineri, 13.08.2010, 00:00Preparare: prima oara se fierb morcovii, in apa clocotita, cu sare. Fileul de peste se condimenteaza cu sare si cu piper si se pune la prajit in unt topit in tigaie, pe ambele parti, pana cand se rumeneste uniform. Se adauga apoi rosiile cherry, langa...
Joi, 12.08.2010, 17:53Preparare: se pune apa la fiert intr-un vas, dupa care se adauga conopida si se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp se fileteaza o dorada, cu atentie, si se pun fileurile la prajit, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline, mai intai pe partea cu pielea....
Joi, 12.08.2010, 17:52Preparare: prima oara se pun cartofii la fiert, dupa ce au fost taiati in cubulete. Fileul de somon se asezoneaza cu sare si cu piper si se pune pe gratarul incins, 3-4 minute pe fiecare parte. Separat se face sosul: intr-un bol se amesteca 50 de...
Joi, 12.08.2010, 16:16French toast este un mic dejun decadent, pentru zilele de rasfat, care se serveste in America de Nord si in unele tari din Europa, dar care in ultimul timp, devine din ce in ce mai popular in intreaga lume.
Joi, 12.08.2010, 00:00Poate nu te-ai gandi ca banala reteta de omleta ar avea in spate o istorie interesanta. Ei bine, ea a fost inventata inca din timpuri antice, mai exact, in Orientul Apropiat. Pe atunci se consuma sub forma de oua batute cu ierburi aromate, rumenite bine, iar apoi taiate fasii.
Miercuri, 11.08.2010, 00:00Preparare: se intinde o foaie mare de placinta sau foietaj intr-un vas rotund de metal, circular, se tapeteaza inclusiv peretii vasului cu blatul. Se taie apoi in felii subtiri o bucata de 250-300 grame kaizer si jumatate de tulpina de praz, rondele...
Marti, 10.08.2010, 16:27Frittata reprezinta o specialitate pe baza de oua, foarte asemanatoare cu o omleta, insa imbogatita substantial cu ajutorul mai multor ingrediente din categoria legumelor sau produselor din carne.
Marti, 10.08.2010, 00:00Preparare: se pune ulei de masline la incins in tigaie, apoi se adauga o ceapa rosie tocata marunt si doi-trei catei de usturoi. Intre timp se taie in bucati mari mai multe ciuperci, care se adauga apoi in tigaia de pe foc. Se toaca marunt apoi cateva...
Luni, 09.08.2010, 18:26Preparare: se taie o ceapa rosie medie in rondele apoi s epune la sotat intr-o oala unsa cu ulei de masline. Se adauga 50 de grame de orez si 100 de grame de linte uscata, dupa care se toarna in oala doi litri de zeama de legume. Se acoepra oala si se...
Luni, 09.08.2010, 16:56Omuraisu este reteta care sta intre traditional si modern. Este traditionala, pentru ca se afla in categoria retetelor in care se foloseste orezul si moderna pentru ca a fost inventata dupa anii '50, din dorinta oamenilor de a manca rapid.
Luni, 09.08.2010, 00:00Daca se intampla sa va ramana carne de curcan, de la diferite ocazii, gatiti o salata nutritiva, plina de vitamina A si C, acid folic si de proteine.
Luni, 09.08.2010, 00:00O reteta relativ usor de realizat, in 25 de minute, care combina arome arome complexe si delicioase, plina de vitaminele D, K si B12.
Sambata, 07.08.2010, 00:00Ciabatta (papuc de covor datorita formei sale), este un fel de paine alba italiana facuta din faina de grau si drojdie. Ea are forma alungita, lata si plata si ar trebui sa fie mai lasata in mijloc pentru a aminti de forma unui pantof. Ea a inceput sa devina populara inca din anii 1990, atat in Europa, cat si in SUA si este foarte mult folosita ca paine de sandvis.
Vineri, 06.08.2010, 00:00Exista o gramada de salate pe baza de pui, insa astazi va propunem una in care pieptul de pui e facut la cuptor, fara a fi atins de nici o picatura de ulei in procesul de preparare. Reteta de astazi este indicata pentru un pranz sau o cina usoara si sanatoasa.
Vineri, 06.08.2010, 00:00Rozmarinul pentru carnea de miel este ca motorina pentru un motor diesel: il face sa se simta plin de energie si de chef de viata. Azi vei afla cum poti face, in doar 15 minute, cu tot cu pregatire, miel la cuptor, cu rozmarin.
Joi, 05.08.2010, 00:00Daca ai pofta de ceva usor si rapid, incearca sa faci o supa crema pe care sa o servesti apoi rece, de la frigider. Cu siguranta te va inviora!
Miercuri, 04.08.2010, 00:00Poate parea ciudata alaturarea termenului de "sanatos" de cel de "salata", avand in vedere evidenta acestui lucru. Salata nesanatoasa - iata ceva mai greu de gasit cu exceptia ocaziilor in care aceasta este plina de maioneza . Totusi, exista salate care au un continut de vitamine si de nutrienti exceptional.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00Omletele de dimineata sunt destul de constante ca mod de preparare: pe langa oua aruncam poate niste ceapa, poatecascaval, poate ceva bacon, poate putin patrunjel si cam atat. Din pacate.
Marti, 03.08.2010, 00:00In categoria produselor lactate, iaurtul grecesc si-a facut un loc aparte, gratie texturii sale speciale. Daca este folosit chiar iaurt grecesc fara grasimi, atunci rezultatele pot fi foarte bune si pentru sanatate, nu doar pentru palatul gurii.
Luni, 02.08.2010, 00:00Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista
Vineri, 30.07.2010, 00:00Daca ai vazut unul dintre cele mai savuroase filme ale anului 2009, in care Meryl Streep ii da viata unei maestre ale bucatariei, atunci iti amintesti sigur imeginile menite sa te faca sa te topesti de pofta. Dar si emotia tinerei Julie, cand dupa zeci de retete incercate, a ajuns la una pe cat de rustica, pe atat de complexa. Era vorba despre celebra "Boeuf Bourguignon" din cartea Juliei Child, reteta cu care avea sa impresioneze un critic culinar exigent. Daca nu ai vazut filmul si te intrebi de ce a ales tocmai aceasta specialitate, raspunsul este simplu: daca este facuta cum trebuie, este pur si simplu divina. Pregatita la foc molcom, in dulceata lasata de ceapa si morcov, in abur cald de vin, carnea devine frageda si suculenta, numai buna alaturi de niste paste fierte al dente.
Miercuri, 28.07.2010, 00:00Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.
Marti, 27.07.2010, 00:00