Episodul 10 al sezonului 10 Hello Chef, din 8 noiembrie 2025. Roxana Blenche și chef Samuel au pregătit mai multe rețete cerute de Florin Gardoș, care au fost degustate și jurizate de către aceștia. Iată cine a câștigat provocarea!
Episodul 10 al sezonului 10 Hello Chef, din 8 noiembrie 2025. Roxana Blenche și chef Samuel gătesc în acestă ediție pentru Florin Gardoș. Cei doi chefi au pregătit patru rețete diferite: spring rolls de creveți, clătite cu brânză la cuptor,...
Sparanghelul la cuptor este unul dintre cele mai simple și elegante moduri de a savura această legumă rafinată, cu gust ușor dulceag și textură crocantă. Fie că este servit ca garnitură sau ca bază pentru un fel principal, sparanghelul copt își păstrează savoarea, mineralele și culoarea vibrantă.
Luni, 30.06.2025, 09:01
Elegantă, versatilă și extrem de gustoasă, quiche-ul cu sparanghel este o tartă sărată franțuzească ce îmbină textura fragedă a aluatului cu o umplutură onctuoasă din ouă, smântână și ingrediente variate. Este ideală pentru brunch, prânzuri ușoare sau mese festive.
Luni, 23.06.2025, 08:05
Muncitorii români au câștigat încrederea fermierilor germani, însă se gândesc cu teamă la faptul că li se vor putea mări salariie. Care este motivul care la prima vedere pare de neînțeles.
Joi, 24.04.2025, 10:31
Ediția din 17 martie 2025 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani. Dan Constantinescu, producător fructe şi legume bio, vorbește despre cum mâncăm să sparanghelul, vedeta din rețetele de primăvară. Ce verdețuri, fructe şi legume...
Sezonul de cules sparanghel începe în luna iunie și se termină la începutul lunii septembrie! Iată câți bani câștigă românii în această perioadă!
Vineri, 31.05.2024, 14:50
Este o perioadă grea în care prețurile alimentelor au explodat! Românii au fost uimiți când au aflat că un kilogram de carne este mai ieftin decât un kilogram de legume. Iată ce este planta care se ridică la o sumă mult prea mare pentru buzunarele românilor.
Duminica, 17.03.2024, 10:44
În ediția din 10 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de focaccia cu sparanghel și roșii cherry.
Roxana Blenche prepară în noul episod BeautiFood piept de pui cu sparanghel, pentru a impresiona colegii de la birou.
Duminica, 08.08.2021, 14:23
Chef Nicolai Tand a pregătit un preparat care conține sparanghel, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Ou cu sparanghel”.
Cotlete de berbecuț cu cartofi dulci, sparanghel și reducție de vin Porto, o rețetă de senzație preparată în cadrul îndrăgitului show culinar Chefi la cuțite, în sezonul 8.
Comisia "Sparanghel", cea care trebuia să ancheteze exodul muncitorilor în străinătate pe timpul stării de urgenţă, s-a dovedit a fi o mare pierdere de timp. Astăzi, au fost multe întrebări şi aproape niciun răspuns. Nimeni nu a putut să...
Miercuri, 02.09.2020, 19:26
Sparanghelul este considerat una dintre cele mai sănătoase legume de sezon cu multiple beneficii asupra organismului. Se gătește foarte rapid, deci nu-și va pierde proprietățile, iar pentru azi vă împărtășim 3 rețete cu sparanghel, simple și extraordinar de gustoase, gata în 20 de minute.
Marti, 07.07.2020, 08:09
Autorităţile din Austria Inferioară au dispus închiderea spaţiilor de cazare de la ferma de sparanghel unde lucrează mai mulţi români, din cauza neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Verificările au început după ce mai mulţi muncitori români au reclamat condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale.
Vineri, 03.07.2020, 22:09
Mulți dintre românii plecați în străinătate, în căutarea unui trai mai bun, îndură umilințe de nedescris. Iar un exemplu în acest sens este cazul unor persoane plecate în Austria, la cules de sparanghel. Pe lângă faptul că au fost puse să muncească 14 ore pe zi, ele au fost obligate să doarmă într-un grajd.
Marti, 09.06.2020, 14:20
Direct din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o delicioasă și spectaculoasă rețetă de Mușchiuleț de porc împletit, servit cu legume coapte și reducție din trei tipuri de vin.
În ultimele două luni, în ciuda pandemiei, mii de români au luat calea străinătăţii pentru a-şi câştiga pâinea, dar ieri, o parte din ei s-au întors acasă. Este vorba despre muncitorii care au plecat în Germania, la cules de sparanghel...
Sambata, 23.05.2020, 08:29
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține sparanghel, suncă, cașcaval dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Sparanghel fermecat".
Culturile de sparanghel, care îi îmbogăţesc pe nemţi, sunt aproape o necunoscută pentru agricultorii români. Deşi avem sol fertil şi clima potrivită, hrana regilor, aşa cum este cunoscută leguma, nu se cultivă la noi în ţară decât pe...
Luni, 27.04.2020, 16:28
Aflați de la specialiști cum se recoltează sparanghelul pentru care românii pleacă în Germania în plină pandemie.
Munciți ca sclavii, câte 12 ore pe zi, apă cu rația și condiții de cazare mizere. Așa trăiesc românii plecați în Germania la cules de sparanghel.
Joi, 23.04.2020, 14:34
Românii plecați la cules de sparanghel în Germania nu o duc deloc bine, iar acum mai mulți oameni au solicitat, în cadrul unui filmuleț făcut public pe Facebook, să se întoarcă acasă. Aceștia se plâng că sunt ținuți închiși și nu primesc mâncare.
Miercuri, 22.04.2020, 21:06
Românii plecați la cules de sparanghel în Germania au fost nevoiți să uite că ar fi trebuit să sărbătorească Paștele, întrucât aceștia ar fi fost obligați să muncească chiar și duminică, potrivit declarațiilor făcute de Adrian Ursu.
Luni, 20.04.2020, 08:03
Sărăcia e mai grea decât Coronavirusul! E concluziia miilor de români care, în ciuda pandemiei, îşi rică sănătatea şi pleacă la muncă în străinătate. Cei mai mulţi au luat drumul Germaniei, la cules de sparanghel. Acolo a fost...
Joi, 16.04.2020, 07:54
Un bărbat din Suceava, care se afla la cules de sparanghel în Germania, a murit. Bărbatul se afla la muncă de câteva săptămâni și nu prezenta simptome specifice coronavirus.
Marti, 14.04.2020, 12:56
La o simplă căutare pe internet, site-urile de recrutare conțin numeroase anunţuri de oferte de muncă în agricultură în Germania, la cules de sparanghel. Cât câștigă muncitorii?
Duminica, 12.04.2020, 20:34
Caracatița pare un ingredient pretențios, însă odată ce ai învățat s-o gătești, te vei îndrăgosti de gustul ei.
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare o interesantă și delicioasă rețetă: Caracatiță cu sparanghel și piure de fava.
Pieptul de rață gătit corect este delicios, iar dacă este combinat cu diverse piureuri gustoase, va fi și mai apreciat. Rețeta Piept de rață cu piure de conopidă și sparanghel este una din acele combinații.
Pentru că suntem în sezonul prazului gustos și sănătos să ne inspirăm din preparatele oltenești și să preparăm cu el ceva delicios: Sote de praz cu sparanghel la cuptor.
Sparanghelul, leguma-minune adorată de regi, i-a cucerit şi pe români. Pe cât arată de sofisticat în farfuriile chefilor, pe atât de simplu se găteşte. După ce importul de sparanghel s-a dublat în ultimul an, şi fermierii români i-au prins...
Luni, 13.05.2019, 19:48
Sfinţită de preoţi şi binecuvântată de ministrul Agriculturii, prima mare cultură de sparanghel din România a dat astăzi şi roade. Cu şampanie şi pâine cu sare, aşa a fost sărbătorit momentul. Un festivism agricol, e drept, ceva mai...
Joi, 04.04.2019, 19:20
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune delicioasa rețetă "Piept de rață cu fructe de pădure și sparanghel", cu care putem cuceri orice gurmand.
Combinația preparatelor din rețeta „Somon cu sparanghel și sos olandez”, este una clasică, dar foarte gustoasă!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza,ne propune rețeta Salată de năut, foarte gustoasă și hrănitoare, cu o combinație perfectă de ingrediente proaspete și conservate.
Pe cât de complexă, pe atât de gustoasă rețeta Biban de mare cu piure de țelină, sparanghel și sos de lămâie.
Vlăduț, bucatarul de la Neatza, ne arată cum se curăță sparanghelul alb!
N-ai cum sănu cucerești orice gurmand cu un astfel de preparat: „Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez”!
Savoare și nebunie în această farfurie cu creveți în sos meuniere cu sparanghel și piure de morcovi cu portocale!O combinație delicioasă de preparate care și-au completat perfect gusturile!
„Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate” este o rețetă veche, inspirată din bucătăriile anilor '80, dar foarte gustoasă, preparată cu ingrediente de sezon!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine porc, brocoli,sparanghel, unt dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Mușchiuleț în buchet".
Andrea Di Russo a gătit la Prietenii de la 11 o reţetă italiană de tartar de langustine cu sparanghel și trufe.
Andrea Di Russo a gătit la Prietenii de la 11 o reţetă italiană de tartar de langustine cu sparanghel și trufe.
Mihaela Leșan și Marian Cleante gătesc la "Prietenii de la 11" "Curcan în sos chili cu paste de orez și sparanghel"
Mihaela Leșan și Marian Cleante gătesc la "Prietenii de la 11" "Curcan în sos chili cu paste de orez și sparanghel"
Cod negru pane, cu sos alb și cartofi natur, trei preparate perfect asortate și cu bun gust asezonate.
Cotletele de miel au devenit favoritele iubitorilor de carne, iar dacă sunt preparate într-o crustă de muștar cu ierburi, vor fi chiar delicioase. Ingrediente 5 bucăți cotlet de miel, a câte 4 costițe 1 legătură...
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conține sparanghel, roșii, castraveți, pastăi galbene, mazăre, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Sparanghel vioi”.
Andreea Moldovan a pregătit o reţetă de post, cu doar câteva ingrediente. Cum se face o salată de cartofi cu sparanghel?