Spune că pastele pregătite „ardente” nu ar îngrășa și o credem pe cuvânt având în vedere cum arată la 42 de ani! Ștefania Manea are un decolteu adânc, o fată de 24 de ani acasă, experiență în bucătăria italiană și talent cât încape: „O să mă duc fără cămașă la chefi, dacă o pătez!”, a glumit ea în timp ce a pregătit o rețetă de spaghete cu vongole și extract de hamsii.
Îți plac pastele, dar îți plac și scoicile, atunci combină-le într-o delicioasă rețetă de spaghete cu vongole și extract de hamsii!
După mesele copioase de care am avut parte de Paște, parcă nimic nu merge mai bine decât o masă ușoară și sănătoasă, bazată pe pește. Care este secretul unei super rețete de păstrăv cu legume?
După Paște, puteți reveni la o formă de invidiat dacă urmați Dieta Scarsdale! Nu vă chinuiți cu regimuri chinuitoare, ci profitați de faptul că pe piață găsiți legume de sezon și că a venit primăvara!
Joi, 12.04.2018, 08:23
După Paște, puteți reveni la o formă de invidiat dacă urmați dieta cufrucyr! Nu vă chinuiți cu regimuri chinuitoare, ci profitați de faptul că pe piață găsiți fructe de sezon și că a venit primăvara!
Miercuri, 11.04.2018, 09:30
De Paște, Amna a încercat să-și prepare singură cozonacul, însă ghinion: ”Nu mi-a ieșit. Am făcut tot ce scria pe rețetă, însă a ieșit tare ca un ou”.
De Paște, Amna a încercat să-și prepare singură cozonacul. ”Nu mi-a ieșit. Am făcut tot ce scria pe rețetă, însă a ieșit tare ca un ou”, a spus artista.
Romanii gătesc mult, de Sărbători, asta se ştie. Mese îmbelşugate, sarmale, cazonaci, dar ce te faci, când rămâi cu adevărate mormane de mâncare. Să nu te gândeşti să o arunci. Te poţi reinventa în bucătărie, cu cele mai tari preparate.
Luni, 09.04.2018, 10:19
Ți-au rămas multe preparate după masa de Paște? Uite ce rețete poți să faci din ele!
Luni, 09.04.2018, 10:08
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat special pentru Paște care conţine faină sare, grâu, nucă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Veșmintele Domnului".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat special pentru Paște care conţine faină sare, grâu, nucă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Veșmintele Domnului".
Dacă vrei să faci senzație de Paști cu o super rețetă, atunci iată cum se prepară cea mai bună friptură de miel din lume! Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar succesul este garantat!
Vrei să faci senzație de sărbătorile pascale? Cea mai bună rețetă de pască tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză îți asigură reușita unei mese de neuitat!
Pentru că Paștele este o sărbătoare atât de specială, m-am gândit să împărtășesc cu voi o rețetă la care țin foarte mult: plăcinta de berbecuț. E o rețetă care m-a muncit foarte mult și țin la ea pentru că e inspirată din rețeta clasică a marelui Radu Anton Roman, pe care îl admir foarte mult pentru felul în care a reușit să ne reînvie vechile comori culinare românești. Am reinterpretat această rețetă, i-am adăugat ceva din stilul meu, am daptat-o la personalitatea mea. Nu în ultimul rând, este un omagiu adus lui Radu Anton Roman.
"Eu sunt adeptul meselor de sărbătoare tradiționale. Astfel, de paște sunt nelipsite bucatele cu care suntem obișnuiți boi, românii, de la friptură de miel, la bdob și ouă roșii. Vă voi împărtăși în cele ce urmează care sunt pașii pe care îi respect eu atunci când gătesc pentru ai mei această friptură. Ingredientele secrete sunt muștarul de Dijon și legumele", este mesajul lui Chef Sorin Bontea pentru toate gospodinele care caută o sursă de inspirație pentru masa de Sărbători.
"Pentru masa de Paște vă propun o rețetă simplă, deloc greu de realizat, dar care vă va aduce succesul garantat. Secretul este să aveți răbdare, pentru că, după cum veți observa, rețeta asta necesită ceva timp de pregătire. Dar vă garantez că friptura astfel obținută se va topi de-a dreptul când o veți gusta", este mesajul lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru toate gospodinele care caută o sursă de inspirație pentru masa de Sărbători.
Dacă te-ai plictisit de rețeta clasică de drob și vrei să încerci un preparat gustos și ușor de pregătit încearcă drob vegan, o rețetă ce combină cele mai bune verdețuri de primăvară.
Joi, 05.04.2018, 09:40
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine condimente, pulpă de miel, cartofi, rosii, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Friptură de miel".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Friptură de miel fragedă, gustoasă și aromată, cu multe condimente, legume și un ingredient special care o frăgezește și îi dă gust.
Cu ciocolată italienească din abundenţă şi alune. Este o propunere inedită pentru a revigora tradiţionalul cozonac şi care vine de la câţiva maeştri în ale dulciurilor. E şi lesne de înţeles de ce reţetele încep să fie reinterpretate: românii au început să devină tot mai pretenţioşi, spun cofetarii.
Joi, 05.04.2018, 08:10
De ce e mare Săptămâna mare? Iisus Hristos se naşte sau învie de Paşte? Sunt întrebări în faţa cărora mulţi români caută răspunsurile. În aceste zile, religia este un subiect intens dezbătut. Ce cred oamenii, vedeţi într-un reportaj din satul românesc! Iar răspunsurile sunt...memorabile!
Miercuri, 04.04.2018, 19:42
Paştele se apropie cu paşi repezi, aşa ca gospodinele deja se gândesc la ce trebuie să preparare pentru masa pascala. Una dintre reţetele care nu are voie să lipsească este Pasca cu smântână
Dacă vrei să ieși din tipare, anul acesta, reţetă de pasca cu ciocolată este numai bună. Cei mici vor fi încântaţi, iar familia te va considera o gospodină desăvârşită.
Dacă îți mai rămân resturi de cozonac de Paște și totuși nu vrei să faci risipă și să le arunci, atunci poți folosi totul pentru a pregăti o budincă delicioasă, cu care îți vei cuceri toată familia!
Cu ocazia Paștelui cam toată lumea alege să pună pe masă și un cozonac rumen și frumos, fie făcut în casă, fie cumpărat. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce poți face cu feliile ce au rămas? Nu trebuie să le arunci, ci să le transformi în...savarine!
Românii se pregătesc pentru cumpărăturile de Paște și caută din zor oferte la carnea de miel, fără să știe în nicio secundă la ce pericole uriașe se expun! Un detaliu îngrijorător scapă tuturor clienților, care riscă să ajungă de urgență la spital!
Luni, 02.04.2018, 16:46
Postul Paştelui se încheie cu Săptămâna Mare, a patimilor lui Hristos. De-a lungul celor șase zile, până la Paște, există o serie de tradiții de care ar fi bine să țineți cont. Când se face pasca si când se vopsesc ouăle, de ce în Joia Mare se duc colaci la biserică și de ce în Vinerea Mare se ține post, aflați din materialul de mai jos.
Luni, 02.04.2018, 11:16
Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele își pun la încercare imaginația atunci când vine vorba de pregătit masa pentru Sărbătorile Pascale. Iar pe lângă friptura de miel, drob, cozonac, pască și ouă roșii, o prăjitură clasică, dar extrem de delicioasă, n-are cum nu fie apreciată de familie și de cei dragi.
Hotelierii şi proprietarii de vile şi pensiuni din staţiunile de pe Valea Prahovei au pachete turistice pentru sărbătorile de Paşti la preţuri care pornesc de la 350 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune şi masă festivă. Unele oferte inclus reduceri la centre SPA sau de divertisment sau acces la locuri de joacă pentru copii. Atât la Sinaia, cât şi la Buşteni şi Azuga mai sunt locuri libere pentru minivacanţa de săbători, unele unităţi de cazare având reduceri last minute.
Vineri, 30.03.2018, 15:21
Dacă vrei ca Paștele acesta să fie unul cu adevărat special și să îți surprinzi prietenii și familia cu un preparat deosebit, atunci înseamnă că trebuie neapărat să încerci o rețetă delicioasă de drob de curcan în aluat de foietaj.
Drobul de miel se numără printre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște, însă dacă te-ai plictisit de rețeta clasică îți propunem una mai ușoară și anume - drob de miel cu carne de pasăre.
Vineri, 30.03.2018, 08:53
Vine Paștele , e destul de previzibil că vom pregăti o masă îmbelșugată de unde nu vor lipsi cozonacul, drobul, dulciurile și pasca. Și gospodinele secolului trecut se pregăteau ca la carte de Paște , iar dulciurile...
Joi, 29.03.2018, 21:55
Sorina Dunac gătește la "Prietenii de la 11" o rețetă absolut delicioasă de Paște.
Secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru cel mai gustos cozonac.Paștele 2019 se apropie cu pași repezi, iar Masa de Paște nu poate fi completă fără cozonac. Îndrăgitul chef Cătălin Scărlătescu are cele mai bune trucuri, dar și o rețetă specială
Majoritatea gospodinelor se plâng adesea că li se crapă cozonacii în timp ce sunt la cuptor. Dacă vrei să te lauzi cu preparatele tale de Paște și să te mândrești cu un cozonac ce nu a crăpat, atunci iată câteva sfaturi utile!
Pasca este unul dintre preparatele de bază care se pun pe masa de Paște, alături de ouă, cozonac și miel. Cum a ajuns aceasta să fie nelipsită de Sărbătoarea Învierii Domnului și care este semnificația ei.
Joi, 29.03.2018, 08:41
Sărbătoarea Pascală se apropie cu pași repezi, iar masa de Paște e întotdeauna la loc de cinste la români. Gospodinele pregătesc bucate alese, iar deliciile făcute în casă nu au termen de comparație cu nimic din comerț.
Miercuri, 28.03.2018, 14:01
Crezi că n-ai nicio șansă să faci un cozonac ca la mama acasă, așa că dai fuga la supermarket sau la patiserie ca să cumperi unul? Ei bine, există o rețetă de cozonac extrem de simplă și de practică și care nu necesită frământare.
Un preparat nelipsit de pe masa de Paște este, fără doar și poate, pasca. Dacă te-ai plictisit, însă, de varianta clasică și vrei să încerci o rețetă nouă gătește pasca cu brânză, fără aluat.
Sărbătoarea de Paște se apropie cu pași repezi, iar pregătirile stau să înceapă. După ce, de Florii, gospodinele vor găti pește, întrucât e "dezlegare", cea de-a doua, după Buna Vestire.
Marti, 27.03.2018, 13:31
Sărbătoarea de Paște este incompletă fără preparatele tradiționale. Cozonacul este unul dintre ele. Cum timpul este dușmanul nostru, putem recurge la o rețetă simplă de cozonac, Panettone. Iată ce trebuie să știi despre prăjitura cu origini italiene.
Vineri, 23.03.2018, 16:22
Postul Paștelui este cea mai grea perioadă de abstinență, fiind și cea mai lungă. Pentru a ne ușura situația, putem apela la rețete ingenioase de post. Pizza cu blat de conopidă este una dintre acestea. Iată cum se pregătește.
Vineri, 23.03.2018, 12:36
Suntem în Postul Mare, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la micile plăceri ale vieții. Această prăjitură de post cu gem și nucă este delicioasă și se prepară ușor. Este cea mai bună rețetă de post!
Joi, 22.03.2018, 11:38
Cheg Gabi, cel mai bun bucătar pregătește paste penne bolognese. Gata în doar câteva minute, este rețeta ideală pentru pranz sau masa de seară
Joi, 22.03.2018, 10:12
Vlăduţ, bucătarul priceput de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a decis sî pregătească o super rețetă de paste, de care te vei îndrăgosti imediat! Cum se face „Boomerang”?
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de paste cu piept de pui și cârnat afumat din carne de vită, pe care a denumit-o "Boomerang", de la explozia de gusturi.
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la meniul de Paște. Printre toate bunătățile care se vor afla pe masa românilor, drobul nu trebuie să lipsească.
Miercuri, 21.03.2018, 18:54
Friptura din carne de miel este nelipsită de pe masa de Paște, motiv pentru care îți propunem să fii pregătită în acest an și să încerci această metodă pentru a marina carnea de miel, pentru ca aceasta să fie fragedă.
Miercuri, 21.03.2018, 12:27
Suntem în Postul Paştelui, iar gospodinele deja se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, cu cele mai bune bucate. Reteta de pasca fara aluat este in top!
Carnea de miel este nelipsită de pe masa românilor cu ocazia Sărbătorilor de Paşte. Pentru că mai este puțin până ce gospodinele vor pregăti mult așteptatele preparate, nu strică să știm care sunt secretele unei fripturi de miel reușite.
Marti, 20.03.2018, 16:52