Zile-ntregi au stat cu marfa pe tarabe. Pe ultima suta, si-au umplut buzunarele. Ciobanii se lauda ca si la ei a fost azi aglomerat. Clientii s-ar fi batut pe marfa. Iar mieii s-au vandut pe banda. Nu intregi, insa. Ci la kilogram.
Vineri, 22.04.2011, 19:23Chef Cezar pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta delicioasa de rulouri de vita umplute cu ansoa si sos de vin dulce.
Joi, 21.04.2011, 00:00Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti face zece recomandari care ne ajuta sa prevenim toxiinfectiile alimentare si alte boli care apar frecvent in perioada Sarbatorilor Pascale.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Sarbatorile traditionale crestine sunt marcate la romani de consumul, uneori in exces, a mancarurilor pregatite pentru a marca evenimentele. "Masa de Craciun" sau "masa de Paste" reprezinta preocupari majore pentru mai toti romanii.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Fripturi suculente, drob indigest, multe oua, cozonaci si tot felul de prajituri, toate udate, de unii, cu bautura din plin... E greu sa te abtii, ar spune mai ales grumanzii, dar va asiguram ca nu e imposibil.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Masa pentru Sfintele Sarbatori de Pasti de anul acesta va fi mai saraca si mai scumpa decat anul trecut. Pretul cozonacilor si al carnii de miel s-a majorat cu 10%, respectiv 20% fata de anul trecut, iar pretul oualor s-a redus cu circa 25%.
Luni, 18.04.2011, 00:00In general, mesele de Paste romanesc au, in centrul lor, ca "piesa de rezistenta", mielul. Nu toata lumea consuma miel; exista persoane pe care le deranjeaza si mirosul acestui tip de carne, in timp ce alte persoane adora mielul preparat sub orice forma si-l consuma cu mare placere ori de cate ori au ocazia.
Sambata, 16.04.2011, 00:00Mare atentie de unde va faceti cumparaturile de Pasti! Pe rafturi mai gasiti si prajituri inghesuite langa oua si carne de miel la temperaturi de trei ori mai mari decat limita admisa. La aceste produse au ajuns mai repede inspectorii OPC din Ploiesti.
Joi, 14.04.2011, 00:00S-au umplut galantarele din piete si supermarketuri cu carne de miel. Scump, au rabufnit imediat oamenii, care nu se asteptau sa scoata din buzunar 30 de lei pentru un kilogram.
Marti, 12.04.2011, 00:00S-au umplut galantarele din piete si supermarketuri cu carne de miel. Scump, au rabufnit imediat oamenii, care nu se asteptau sa scoata din buzunar 30 de lei pentru un kilogram.
Luni, 11.04.2011, 19:28Rominii s-au invatat, sarbatorile vin cu scumpiri la alimente. Ei bine, nu in acest an, ne asigura chiar Ministrul Agriculturii. Valeriu Tabara spune ca n-avem de ce sa ne asteptam la preturi marite. Nici la carne. Nici la alte produse pentru masa de...
Duminica, 10.04.2011, 19:20Mielul, pentru multi dintre romani un simbol al Pastelui, ar putea deveni in curand un lux. Asta pentru ca buzunarele saracite de criza ale romanilor nu-si mai permit sa cumpere un miel, nici macar pentru o sarbatoare importanta , si nici macar de...
Sambata, 09.04.2011, 19:24Carnea de miel este mai pretentioasa decat alte tipuri de carne pentru ca necesita fie marinare sau condimentare speciala, pentru a-i atenua gustul specific.
Joi, 07.04.2011, 00:00Gurmanzii de cariera nu trebuie sa mearga mii de kilometri pentru un file de piton. Sau o friptura de crocodil sau cangur. Un magazin de cartier din Timisoara tine in galantare carne de la animale pe in Romania nu le intalnim nici la gradina zoologica. Dar si preturile sunt de speriat.
Sambata, 02.04.2011, 00:00Gurmanzii de cariera nu trebuie sa mearga mii de kilometri pentru un file de piton. Sau o friptura de crocodil sau cangur. Un magazin de cartier din Timisoara tine in galantare carne de la animale pe in Romania nu le intalnim nici la gradina zoologica....
Vineri, 01.04.2011, 19:47Gurmanzii de cariera nu trebuie sa mearga mii de kilometri pentru un file de piton. Sau o friptura de crocodil sau cangur. Un magazin de cartier din Timisoara tine in galantare carne de la animale pe in Romania nu le intalnim nici la gradina zoologica. Dar si preturile sunt de speriat.
Vineri, 01.04.2011, 00:00Cu ozi inainte de termenul dat de premierul Boc pentru iesirea din criza, crudul adevar a lovit din nou. Sute de oameni s-au inghesuit sa prinda cate un kilogram de carne, zahar sau cafea la pret redus. Ofertele promotionale au trezit interesul oamenilor, saraciti de criza economica si i-au facut sa uite de civilizatie.
Joi, 31.03.2011, 00:00Se vand tot mai bine si mieii ecologici. E ultima gaselnita a oierilor, care spun ca au crescut animalele suta la suta natural. Oferta nu e foarte generoasa, la acest capitol, dar macar e sanatoasa, spun producatorii.
Luni, 28.03.2011, 00:00Din granarul Europei, am ajuns importatorul intregii lumi. Aproape tot ce mancam, legume, fructe, carne si chiar lactate vine de la altii. In total, 65% din alimentele de baza. Produsele straine nu au concurenta romaneasca: crescatorii de animale isi...
Luni, 21.03.2011, 19:31Putina lume a auzit vorbindu-se despre vitamina T; descoprirea (si numele) i se datoreaza in mod bizar, viermelui de faina care, s-a constatat ca nu putea supravietui fara aceasta vitamina.
Sambata, 19.03.2011, 00:00Romanii se intereseaza prin piete si magazine cat costa carnea de miel pentru Paste. Crescatorii spun ca va fi mai scumpa anul acesta, dupa ce costurile de productie le-au crescut si cu 60%. Asta ii va face pe romani sa se reorienteze spre carnea de...
Vineri, 18.03.2011, 19:30Hrana este vitala pentru sanatatea si longevitatea cainelui. Prin urmare, este necesar sa stii care sunt ingredientele pe care trebuie obligatoriu sa le contina, dar si cele care sunt de evitat.
Vineri, 18.03.2011, 00:00Ingrediente: carne de vacuta - antricot 1 kg ceapa 1 kg lamaie 2 buc miere 400 gr pasta de ardei dulce si iute sare si piper cartofi 2 kg telina 1 kg lapte 250 gr unt 200 gr Mod de preparare: Carnea si ceapa sa taie fideluta se calesc in...
Joi, 10.03.2011, 08:35O razie de proportii a avut loc in aceasta dimineata in cel mai mare depozit din Capitala! Sute de tone de carne si brinza fara acte de provenienta au fost blocate de inspectorii Garzii Financiare. Speriat de control, soferul unui camion a rupt-o la fuga.
Sambata, 05.03.2011, 00:00Autoritatile britanice au descoperit in urma unei razii ca numeroase restaurante din Anglia comercializeaza ilegal carne de cimpanzeu, relateaza The Daily Mail.
Marti, 01.03.2011, 00:00Pretul alimentelor de baza variaza de la un judet la altul, iar diferentele nu sunt deloc mici. In Timis de exemplu, carnea de porc este de trei ori mai scumpa decat in Gorj. Si nu e singura diferenta majora.
Luni, 28.02.2011, 00:00Dragos si Stefan Bercea au pregatit pentru Euforia TV o reteta pe baza de carne - file de strut cu salata de sparanghel.
Vineri, 18.02.2011, 00:00Miile de retete si metode culinare au dat nastere unor mituri care nu au acoperire in realitate. Unele dintre aceste idei preconcepute nu au niciun fel de legatura cu arta culinara. Afla cele mai comune 5 conceptii false!
Miercuri, 09.02.2011, 00:00Vecina Silwia gateste la Neatza varza cu carne 'Bigos'
Luni, 07.02.2011, 08:49Dupa ce a fost criticata ca a facut sunculite, Oana Bercaru nu a lasat sa treaca prea mult timp si a luat masurile necesare pentru a reveni in forta. Asa s-a intamplat si dupa Sarbatorile de iarna
Luni, 07.02.2011, 00:00E un targ in Bucuresti, zilele acestea, unde puteti gasi toate bunatatile romanesti, din toate colturile tarii. De la preparatele din berbecut sau carnea de mistret, pina la tuica si palinca, toate stau frumos pe tarabe si asteapta cumparatorii
Sambata, 05.02.2011, 17:07Romanii mananca multa carne, de orice fel. Si cat mai putine legume. Mai grav este ca o cumpara in cantitati mari iarna si o gatesc de-a lungul anului. Nu e tocmai bine. De ce, ne spun colegii nostrii de la revista Felicia.
Vineri, 04.02.2011, 07:46Romanii mananca multa carne, de orice fel. Si cat mai putine legume. Mai grav este ca o cumpara in cantitati mari iarna si o gatesc de-a lungul anului. Iar acest lucru nu este tocmai unul benefic organismului.
Vineri, 04.02.2011, 00:00Populatia in continua crestere a lumii (anul acesta populatia Terrei va ajunge la sapte miliarde) ridica de ceva vreme problema hranei. De aceea, un cercetator din Statele Unite s-a gandit ca este momentul sa produca artificial carne. Vladimir Mironov de la Universitatea Medicala din Carolina de Sud este unul dintre putinii cercetatori din lume care incearca sa perfectioneze aceasta tehnica, relateaza Reuters.
Luni, 31.01.2011, 00:00Februarie aduce un nou val de scumpiri. Romanii vor cheltui mai mult pe alimentele de baza. In timp ce producatorii dau vina pe scumpirea carburantilor si a materiei prime, oficialii Ministerului Agriculturii dau asigurari ca scumpirile vor fi nesemificative.
Sambata, 29.01.2011, 00:00In Romania nu a intrat carne de porc infestata cu dioxina. Asta sustin cu tarie atat autoritatile, cat si procesatorii de carne autohtoni. Producatorii romani de carne au avertizat, ieri, ca este posibil ca in galantare sa fi ajuns produse din fermele...
Marti, 25.01.2011, 19:32Atentie ce carne de porc cumparati. Crescatorii romani de porci sunt convinsi ca romanii au mincat carne de porc adusa din Germania si care e posibil sa fie contaminata cu dioxina. Ei au cerut astazi Guvernului sa interzica importurile din aceasta tara.
Luni, 24.01.2011, 19:25Aveti grija de unde va faceti cumparaturile! Inspectorii OPC au gasit intr-un magazin din Brasov zeci de kilograme de carne si mezeluri, scoase la vanzare. Desi culoarea si mirosul cam dadeau de gandit, carnurile erau puse in galantar in asteptarea...
Marti, 18.01.2011, 13:22Aveti grija de unde va faceti cumparaturile! Inspectorii ANPC au gasit intr-un magazin din Brasov zeci de kilograme de carne si mezeluri, scoase la vanzare. Desi culoarea si mirosul cam dadeau de gandit, carnurile erau puse in galantar in asteptarea clientilor. Si de parca nu era de ajuns, unitatea nu avea nici autorizatie de functionare iar angajatii lucrau - cum altfel - decat la negru.
Marti, 18.01.2011, 00:00A manca un burger de marime medie sau o friptura imbibata pana peste poate cu grasimi, reprezinta una din simplele placeri ale vietii, la care nu intentionam sa renuntam prea curand. Problema cu industria fast-food este ca nu are in vizor sanatatea consumatorului. Piata pentru proteine de animale menite sa insanatoseasca, care sunt de asemenea ecologice si foarte gustoase, devine din ce in ce mai puternica. Brand-urile se imbunatatesc, micii producatori devin mai accesibili, iar unele companii mai mari devin si mai populare. Iata 5 surse credibile de proteine pe care le puteti gasi in majoritatea locurilor.
Vineri, 14.01.2011, 00:00Germania e din nou in alerta sanitara dupa ce autoritatile au descoperit primii porci contaminati cu dioxina. Unele animale au fost deja sacrificate, iar oficialii incearca acum sa gaseasca si sa recupereze carnea infestata. Inca nu stiu daca o parte a...
Miercuri, 12.01.2011, 06:37Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV a ajuns iar in Romania, mai exact la Sinaia, pentru prezentarea unei retete de ciorba de la munte, ciorba de vita cu legume.
Vineri, 07.01.2011, 00:00Carnea poate dauna grav sanatatii ? Cercetatorii americani spun ca da, daca este consumata de oamenii cu anumite boli.
Marti, 04.01.2011, 00:00Sigur ca Sarbatorile de Craciun sunt un prilej minunat de a savura bucate asteptate atata timp si pregatite cu drag. Insa daca vrei sa nu te sperii la inceput de ianuarie, cand te vei sui pe cantar sau cand vei vedea cum s-a modificat trupul tau, e bine sa tii cont de mai multe sfaturi care te vor ajuta sa nu capeti legitimatie de acces in "Orasul Grasilor".
Joi, 23.12.2010, 00:00Strudel cu ciuperci si carne - un preparat pregatit de Dragos Bercea si Istvan, bucatari, in studioul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia TV.
Miercuri, 22.12.2010, 00:00e nevoie de o bucata de carne de vita, nu neaparat muschi, care se taie apoi in cubulete mici de tot cu cutitul. Trebuie evitata grasimea in prepararea biftec tartarului. Se taie marunt de tot o ceapa rosie medie, apoi se maruntesc mai multe capere,...
Marti, 21.12.2010, 14:57Intr-o tigaie se pun 50 grame de unt la topit, apoi se adauga costita afumata taiata felii subtiri. Dupa un minut de amestecare continua se adauga o ceapa taiata rondele, dar si un praz, taiat tot rondele. Dupa inca doua minute se adauga ciupercile...
Marti, 21.12.2010, 14:41Agitatie mare astazi prin gospodarii. E Ignatul, deci se taie porcul. Traditiiile au fost respectate intocmai. Mai greu a fost cu normele europene. La doi ani de la aparitia regulilor care stabilesc exact cum se taie porcul european, aproape nimeni nu le respecta.
Luni, 20.12.2010, 00:00"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare (pui, rata, gasca, curcan) la cuptor - daca o vrem delicioasa. Ca deobicei, Cristi Roman, editorul websiteului de lifestyle culinar Foodblog.ro, ne arata care sunt timpii exacti de coacere a carnii de pasare la cuptor, dar si multe alte sfaturi sau mici secrete legate de acest tip de carne.
Joi, 16.12.2010, 00:00Dupa postul de Craciun, excesele alimentare va pot duce direct la spital. Exista insa niste reguli simple care odata respectate va pot ajuta sa aveti sarbatori cu adevarat fericite.
Miercuri, 15.12.2010, 00:00