Maine este dezlegare la peste asa ca oamenii au iesit inca de dimineata in piete. Ca sa repsecte traditia din Postul Pastelui, au facut cozi imense in fata standurilor. Fie ca au luat pesti intregi, fie ca au cumparat doar cateva bucati, de pofta,...
Sambata, 24.03.2012, 16:37
Delectati-va mai jos cu cele mai trasnite forme si arome de inghetata.
Joi, 22.03.2012, 00:00
In ultimii ani, au inceput sa circule tot felul de studii care pun aparitia bolilor grave pe seama alimentelor. Expertii in nutritie spun ca acestea sunt doar niste idei preconcepute.
Joi, 15.03.2012, 00:00
Romanii cheltuie aproximativ 31% din venituri pentru alimente. Comparativ cu anul 2011, procentul a scazut, insa ramane ingrijorator de mare fata de media Uniunii Europene, de 15 %.
Marti, 13.03.2012, 00:00
O echipa a Observatorului a testat pastrama, jambonul si sunca scoase la vanzare de mai multi producatori de pe piata. Rezultatele sunt uluitoare. Preparatele au in compozitie peste 70% apa. Mai grav decat faptul ca suntem pacaliti, este ca ajungem sa...
Luni, 12.03.2012, 19:25
Romanii se gandesc deja la masa de Paste. Printre ouale rosii si cozonacii rumeni, se vor gasi si bucatele traditionale din miel. Anul acesta, comerciantii scot la vanzare mielul ecologic.
Joi, 08.03.2012, 00:00
Cand vine vorba de lenjerie intima, articolele pentru barbati nu sunt atat de speciale si de deosebite ca cele pentru femei. Totusi, cativa designeri au creat cateva modele bizare destinate barbatilor.
Miercuri, 07.03.2012, 00:00
Atunci cand gatesti, ai cu siguranta cateva obiceiuri despre care nu constientizezi ca sunt daunatoare mancarii pe care o prepari sau te impiedica sa atingi perfectiunea in bucatarie.
Miercuri, 29.02.2012, 00:00
Pizza este unul dintre primele preparate la care renunta femeile atunci cand incep sa tina dieta. Dar si acest fel de mancare poate fi adaptat in asa fel incat sa te bucuri de gustul lui si sa nu te ingrasi.
Marti, 28.02.2012, 00:00
Cumparam sare si apa in loc de carne in mezeluri, o combinaţie care nu doar ca nu ne hraneste, dar ne si imbolnaveste. E concluzia inspectorilor de la Protecţia Consumatorului care au gasit in jumatate din produsele verificate mai multa sare decât...
Luni, 27.02.2012, 19:15
Nici nu s-a terminat luna februarie si oamenii se gandesc deja la Paste. Cum masa de sarbatoare nu e la fel fara carne de miel in farfurie, romanii s-au pus pe cautat miei. Ultima oferta in materie este mielul cu rezervare. E mai ieftin si esti sigur ca nu ramai fara el de Paste.
Vineri, 17.02.2012, 00:00
Matinalii Razvan si Dani dau startul emisiunii Neatza intr-un ton revigorant, cu o reteta sanatoasa, plina de proteine: snitel din muschi file, cu salata si ciuperci champignon à la crème. Iata cum se prepara in cativa pasi simpli!
Miercuri, 15.02.2012, 00:00
Potrivit Daily Mail, Uniunea Europeana este sursa raspandirii epidemiei de obezitate in Europa din cauza tarifelor scazute la importul alimentelor grase in statele membre.
Joi, 09.02.2012, 00:00
Codul galben de ninsori a creat isterie in magazine. Hypermarket-urile au avut cu aproape 20 la suta mai multi clienti fata de joia trecuta, iar vanzarile au fost cu 70 de procente mai mari. Raioanele de carne, paine, legume si fructe care au ramas aproape goale ieri seara.
Vineri, 03.02.2012, 00:00
Daca vrei sa-i pregatesti iubitei tale o intalnire iesita din comun, poti incerca sa ii gatesti.
Marti, 31.01.2012, 00:00
Vladutz gateste "Fasole in stil mexican"
Afla aici cum s-a distrat Catalin Botezatu in Vietnam.
Luni, 23.01.2012, 17:59
Setea si foamea sunt nevoi primare. Iar doi barbati din judetul Bacau si-au spus ca nu se pot lupta cu ele. Au decis sa le rezolve si au dat iama in camarile vecinilor. Si pentru ca i-a lovit darnicia, au oprit la un prieten, ca sa petreaca in voie. Ce...
Joi, 19.01.2012, 16:43
Vladutz gateste: "Sote din carne de pui"
Starile depresive pot fi combatute prin metode naturiste, mai exact, prin anumite alimente. Iata mai jos care este recomandarea pofesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, in cartea sa "Si noi ce mai mancam?".
Marti, 10.01.2012, 00:00
Unul dintre barurile din Newcastle care permite accesul clientilor alaturi de cateii lor a inceput sa vanda bere facuta special pentru patrupede, relateaza Daily Mail.
Luni, 09.01.2012, 00:00
De ceva vreme, Costi Ionita s-a schimbat radical. Nu doar ca a trecut granitele tarii cu muzica sa si are succes in strainatate, dar si-a imbunatatit si stilul de viata.
Miercuri, 04.01.2012, 00:00
Aromata, gustoasa, mult mai usoara decat o friptura din porc traditionala. Sa fiti sanatosi!
Luni, 02.01.2012, 00:00
In timp ce in farfuriile noastre isi fac loc porcii vietnamezi sau americani, grasunul romanesc pregateste contraatacul. Dupa opt ani de restrictii din cauza pestei, Romania are voie sa exporte din nou carne de porc. Iar cand crescatorii romani se...
Sambata, 31.12.2011, 16:39
Un cuplu din China a pregatit cina acasa fara sa stie ca bucata de carne din care au facut friptura poate lumina in intuneric.
Miercuri, 28.12.2011, 00:00
Aceasta perioada a anului este una in care gospodinele gatesc intens, asadar cateva sfaturi practice care sa va ajute in bucatarie sunt mai mult decat binevenite. Cum din meniurile de sarbatori nu lipsesc fripturile, iata 4 sfaturi practice care va vor fi de ajutor in pregatirea fripturii perfecte.
Sambata, 24.12.2011, 00:00
Mare atentie la ce fel de carne cumparati inainte de Craciun. In hala Bucur Obor, politistii si inspectorii sanitar-veterinari au descoperit carne de cal, vanduta drept carne de vita. Au confiscat marfa si au amendat societatea care o vindea. Este insa...
Vineri, 23.12.2011, 13:07
In functie de zona, meniul de Craciun i-a facut pe romani sa-si calculeze bugetul. Pulpa de porc, de exemplu, cea mai cumparata in aceasta perioada ii costa pe bucuresteni aproape 12 lei pe kilogram. In tara insa, kilogramul de carne s-a vandut si la...
Marti, 20.12.2011, 19:26
E agitatie mare in gospodariile romanesti. Astazi, conform traditiei, se taie porcul pentru masa de Craciun.
Marti, 20.12.2011, 14:06
E forfota mare azi, in mai toate orasele din tara. Conform traditiei, pe 20 decembrie se taie porcul pentru masa de Craciun. Si cum traditia e traditie, toata lumea s-a pus pe treaba inca de dimineata. Unii au organizat adevarate petreceri de Ignat. Iar ce a iesit, va va lasa gura apa.
Marti, 20.12.2011, 00:00
Nu-i leguma mai buna decat porcul, Craciun fericit fara carnati, sarmale si fripturi sau Revelion fara piftie. Sunt teoriile in care cred cu tarie romanii, dar pe care urmatoarea mea invitata nu le mai ia in seama de vreo 5 ani. Maria Radu s-a lasat de...
Luni, 19.12.2011, 17:18
Cristian Tantareanu a dat de mancare la tot cartierul. A taiat zeci de porci, a incins gratarele, a adus bucatari priceputi si a facut pomana grasunelului. Opt sute de copii au ascultat sub bradul de Craciun povesti de iarna.
Luni, 19.12.2011, 17:11
Mai e o zi pana la Ignat, dar multi romani au facut deja pomana porcului. Pofta a fost mare, asa ca unii n-au mai avut rabdare sa-i faca analizele lui Ghita. L-au prajit direct in tigaie. Iata insa o informatie care ar trebui sa le dea de gandit....
Luni, 19.12.2011, 16:46
In Postul Craciunului ispitele vin parca mai multe ca niciodata. E plin de targuri de sarbatori peste tot si cele mai multe se lauda cu bunatatile din carne de porc. La Constanta de exemplu, tarabele sunt incarcate cu produse din Maramures sau Sighetul...
Luni, 19.12.2011, 13:30
Conform traditiei romanesti, porcul se taie de Ignat, dupa care toata iarna se consuma. Decembrie, ianuarie si februarie sunt lunile din an in care multi romani consuma carnea de porc si preparatele obtinute din ea (carnati, caltabosi, piftie, chiftele).
Luni, 19.12.2011, 00:00
Charlie Smith este un baietel de trei ani care nu se poate bucura de Craciun ca si ceilalti copii.
Luni, 19.12.2011, 00:00
Daca pentru multi dintre noi, porcul este obligatoriu pe masa de Craciun, altii nici nu vor sa auda de carne. Vegetarienii vor servi de sarbatori legume, fructe sau chiar branzeturi. Asa ca bucatarii au pregatit si pentru ei preparate cu adevarat...
Duminica, 18.12.2011, 19:24
Numaram zilele pana la Craciun. Insa in carmangerii e deja sarbatoare. Macelarii lucreaza la foc continuu si la sfarsitul zilei numara banii. Clientii stau la coada. Iar marfa nu ramane o clipa in galantare. Bataia se da, evident, pentru carnea de porc.
Duminica, 18.12.2011, 19:07
Ultima saptamana dinaintea Craciunului inseamna ultima suta de metri de pregatiri. Romanii cauta brazi, cadouri, dar mai ales carne pentru masa traditionala.
Duminica, 18.12.2011, 13:14
Daca vreti sa vedeti cum se sacrifica porcul si sa va bucurati de o sumedenie de preparate traditionale, dati o fuga la Agronomie. Acolo are loc, astazi, "Pomana Porcului".
Sambata, 17.12.2011, 10:06
Doresti sa incepi un regim de slabire pentru a da jos kilogramele in plus? Daca ai un organism sanatos, atunci poti sa incerci dieta cu ceai rosu. Este un regim de slabit usor, care te va ajuta sa slabesti intre doua si trei kilograme in cinci zile.
Sambata, 17.12.2011, 00:00
Sarmale, friptura sau carnati, toate de porc. Se poate si fara ele pe masa de sarbatori, spun tot mai multi romani, care se gandesc intai la sanatatea lor si apoi la traditia imbibata in. calorii. Solutii sunt destule iar fermierii au pregatit deja...
Miercuri, 14.12.2011, 16:43
Traditional, budinca de Craciun se face in 8 ore, cu o luna inainte de Craciun, timpul minim ce trebuie acordat maturarii. In tot acest timp, gustul se implineste. In ziua Craciunului budinca se asaza la abur inca doua ore si se serveste foarte fierbinte alaturi de creme aromate cu citrice sau coniac.
Luni, 12.12.2011, 00:00
Proaspat, sanatos si gustos, cu un rezonabil aport de 500 de calorii, Sloppy Joe devine un deliciu pentru toata lumea!
Vineri, 09.12.2011, 00:00
Cercetatorii britanici au descoperit ca doua zile de dieta pe saptamana te ajuta sa slabesti mai mult decat o dieta permanenta, relateaza Daily Mail.
Vineri, 09.12.2011, 00:00
In plin post, parlamentarii s-au strans la rugaciune si au mancat... carne! S-a intamplat la mic dejunul de rugaciune de la Palatul Parlamentului, unde alesii se roaga de doua zile la Cel de Sus sa ii ajute sa treaca bugetul pe 2012.
Joi, 08.12.2011, 00:00
Mai sunt doua saptamani pana la Craciun si toata lumea e curioasa sa stie cat costa carnea de porc? Raspunsul difera in functie de locul unde va faceti cumparaturile.Un kilogram de porc in viu costa de la 6 la 10 lei, iar in magazine pretul carnii se...
Miercuri, 07.12.2011, 19:30
Odata cu sfarsitul Postului, un loc de cinste pe masa de Sarbatori o vor avea preparatele pe baza de carne. Cel mai adesea cumparam carnea din locuri care ne-au fost recomandate, insa este bine de stiut ce calitati trebuie sa aiba si cum poti identifica o carne alterata de una proaspata, indiferent de locul de unde ai achizitionat-o.
Miercuri, 07.12.2011, 00:00
Desi are o varsta la care multe femei se gandesc la pensionare, Tania Budi arata mai bine ca oricand.
Luni, 28.11.2011, 00:00
Sarmale, toba sau carnati de casa. Toate pot fi mancate, pe saturate, la masa de Craciun. Fara sa ne mai facem griji pentru colesterol. Tot mai multi fermieri romani aleg sa creasca in propriile curti porci vietnamezi. Sunt mai scumpi fata cei...
Sambata, 19.11.2011, 19:29