Cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor de sărbători, fiind un desert tradițional care adună în jurul lui întreaga familie. Aromat, pufos și cu o umplutură delicioasă de vanilie și ciocolată, cozonacul este un adevărat răsfăț culinar. Prepararea cozonacului necesită timp și răbdare, dar rezultatul final merită fiecare efort. Iată cum puteți prepara un cozonac pufos, cu umplutură bogată și aromată.
Luni, 11.11.2024, 15:03Femeii nu i-a venit să creadă ce vede în interiorul cozonacului, după ce a început să taie prima felie. Imaginile filmate de ea au stârnit reacții aprinse în mediul online.
Miercuri, 08.05.2024, 12:40O româncă a răbufnit pe internet, după ce a plătit o sumă uriașă pentru câteva felii de cozonac de la un supermarket cunoscut.
Marti, 30.04.2024, 14:53Gospodinele au început deja pregătirile pentru masa de Paște. Nelipsit este cozonacul. Iată ce trebuie să faci pentru a pregăti un cozonac copt uniform.
Luni, 29.04.2024, 14:17Mirosul îmbietor al cozonacului începe să se răspândească în toate locuințele în preajma sărbătorilor de irană. Gospodinele din Sibiu au „demarat” deja pregătirile pentru Crăciun și prezența cozonacului umplut cu nucă este nelipsită de pe masa festivă. Care este secretul unui cozonac tradițional pufos cu nucă fragedă.
Sambata, 23.12.2023, 14:21Freamătul sărbătorilor de iarnă intră rapid și în bucătărie sau poate chiar de acolo se răspândește în zilele următoare. Odată cu atmosfera de Crăciun gospodinele își împărtășesc din secrete.
Duminica, 17.12.2023, 17:59Bucătăria românească abundă în tradiții culinare autentice, iar în centrul multor festivități și sărbători se află deliciosul cozonac.
Marti, 12.12.2023, 16:09Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște 2023. Ți-am pregătit o rețetă simplă, cea a chefului Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite. Se prepară ușor și cozonacul iese delicios. Iată pas cu pas cum se gătește.
Marti, 11.04.2023, 12:20Mirela Vaida i-a cucerit pe fani cu rețeta sa de cozonac, fiind de nelipsit de pe masa de Paște.
Luni, 10.04.2023, 15:45Chef Sorin Bontea știe cum se face cozonacul perfect pentru masa de Paște, așadar iată care sunt ingredientele, dar și modul de preparare pe care le folosește juratul de la Chefi la cuțite, marca Antena 1.
Luni, 10.04.2023, 14:40De sărbători, mesele sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Paște 2023, acesta nu poate să lipsească de lângă ouăle roșii, drobul de miel sau alte bunătăți specifice acestei sărbători. Iată ce preț are cozonacul lui Cătălin Scărlătescu și ce ingrediente îți trebuie pentru a îl pregăti la tine acasă.
Marti, 04.04.2023, 11:16Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac pentru Sărbători. Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios.
Miercuri, 20.04.2022, 12:07De Paște în România creștinii pun pe masă bucatele tradiționale ale acestei sărbători: pască, ouă roșii, cozonac și miel. V-ați întrebat vreodată de ce avem aceste tradiții culinare de sărbătoare? Iată ce simbolizează fiecare aliment!
Miercuri, 20.04.2022, 10:36Este momentul în care casele se umple de veselie, iubire și miros de cozonaci. Dacă ești în căutarea rețetei perfecte pentru masa festivă, am pregătit pentru tine rețete de cozonaci pufoși cu nucă și rahat, respectiv cu umplutură de cacao, pentru a-i impresiona pe cei dragi. Iată cum prepari cozonaci aromați, cu miez pufos și crustă delicioasă.
Luni, 20.12.2021, 11:23Mirela Vaida le-a prezentat fanilor rețeta de cozonac moldovenesc pe care o știe de la mama ei.
Joi, 29.04.2021, 12:30Echipa de la Neatza cu Răzvan și Dani a prezentat ce sortimente de cozonac și de pască își comandă românii pentru masa de Paște.
Joi, 29.04.2021, 09:27Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține făină, unt, scorțișoară, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Cozonac fâșii, fâșii".
Joi, 29.04.2021, 08:26Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne prezintă modul de preparare a pâinii într-o brutărie artizanală.
Joi, 01.04.2021, 08:57Ondina Micu, manager cofetărie, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre cozonac, desertul nelipsit de pe mesele romînilor în perioada sărbătorilor de iarnă.
Joi, 24.12.2020, 09:54Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține scorțișoară, portocale, stafide, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Barba lui Moș Crăciun".
Miercuri, 23.12.2020, 13:28Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține scorțișoară, portocale, stafide, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Barba lui Moș Crăciun".
Miercuri, 23.12.2020, 08:23Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne prezintă bunătățile de la târgul de la Agronomie.
Luni, 21.12.2020, 11:30Pentru că se apropie perioada pregătirii cozonacilor pentru masa de Crăciun, vă oferim de la specialiști, câteva sfaturi și trucuri pentru reușita unui cozonac bine crescut și necrăpat.
Vineri, 18.12.2020, 17:04Făina potrivită, untul potrivit, cantitatea de zahăr sau cantitatea de umplutură fac cel mai bun cozonac. Pe hârtie totul pare atât de uşor, însă în realitate este nevoie de mult exerciţiu şi de un profesor desăvârşit. Aşa că am...
Joi, 17.12.2020, 17:23Pentru că de sărbători, pe lângă cozonacii clasici, românești, au apărut și celebri cozonaci italienești Panettone, să afăm amănunte despre istoria acestora și ce ingrediente se folosesc în rețeta clasică de Panettone.
Miercuri, 02.12.2020, 11:33Coșul clasic cu vin și cozonac, pe care îl dăruim de sărbători, capătă efect cu ajutorul florilor. Buchetele sunt înlocuite în acest sezon de aranjamente bogate menite să reziste mai mult timp.
Miercuri, 25.11.2020, 09:45Iată cum arată o masă îmbelșugată cu preparate gustoase pentru masa de Înălțare.
Joi, 28.05.2020, 12:36La 40 de zile de la Înviere, gospodinele coc din nou cozonac și vopsesc ouă. Înălțarea Domnului este una dintre cele mai mari sărbători religioase ale anului.
Miercuri, 27.05.2020, 11:10Când concurenții s-au apucat de cozonaci, Florin a avut o descărcare nervoasă. Oare pentru că Andreea a ales să rămână cu Lică? În tot acest timp, lIcă o punea la treabă pe Andreea, să facă cel mai frumos cozonac.
Vineri, 17.04.2020, 16:34Atac la cozonac, conflict de proporții. Cine l-a sabotat pe Lică în bucătărie. Dacă vreţi să revedeți cele mai bune momente din emisiunea Mireasa și să urmăriți live pe concurenți 24/24, atunci sunteţi la un singur click de această...
Vineri, 17.04.2020, 16:02Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a preparat în cadrul îndrăgitului matinal, două rețete delicioase de cozonac: o rețetă de cozonac cu stafide și rahat și o rețetă de cozonac dietetic
Vineri, 17.04.2020, 11:58Chef Munti pregăteşte de la Star Matinal două tipuri de cozonac cu stafide şi rahat şi dietetic.
Vineri, 17.04.2020, 11:11Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă specială de Cozonac sub formă de coroniță cu umplutură de ciocolată și glazură icing. Un desert ușor realizabil, dar și delicios și foarte aspectuos.
Joi, 16.04.2020, 10:15Cu nucă, rahat, stafide sau ciocolată, cozonacul nu lipsește de pe masă de sărbătoare.
Miercuri, 15.04.2020, 10:48Miruna Lică, food blogger, izolată în casă, face cei mai pufoși cozonaci de Paște.
Miercuri, 15.04.2020, 10:30Miruna Lică, food blogger, izolată în casă, face cei mai pufoși cozonaci de Paște.
Miercuri, 15.04.2020, 10:17Ce-ar fi Paştele fără cozonacul şi pasca făcute de bunica? Cum starea de urgenţă ne ţine departe de cei dragi, tradiţia trebuie păstrată şi reinterpretată. Nu vă mai frământaţi, avem noi o soluţie, proaspăt scoasă din cuptor.
Luni, 13.04.2020, 19:43Mai sunt câteva zile până la Paşte, iar brutăriile sunt cât se poate de aglomerate, ca să facă faţă comenzilor. Printre cele mai căutate produse sunt pasca şi cozonacul. În acest an, în Harghita se va consuma şi cozonac frământat de...
Luni, 13.04.2020, 16:39Dacă te-ai întrebat adesea ce metode folosesc unele gospodine pentru a prepara cozonac pufos, află că una dintre metode este folosită la această Rețetă de Cozonac cu aluat opărit.
Vineri, 10.04.2020, 08:44Măsurile impuse de starea de urgenţă fac ca pregătirile pentru sărbătorile pascale să fie cu totul altfel. Nu mai colindăm prin magazine ci pe internet. Zarzavaturile, pasca şi cadourile pentru cei dragi sunt acum la un click distanţă.
Marti, 07.04.2020, 21:42Măsurile impuse de starea de urgenţă fac ca pregătirile pentru sărbătorile pascale să fie cu totul altfel. Nu mai colindăm prin magazine ci pe internet. Zarzavaturile, pasca şi cadourile pentru cei dragi sunt acum la un click distanţă....
Marti, 07.04.2020, 19:44Cristiana Copos, antreprenor, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre cum se fac cozonacii în vreme de pandemie, dar și cum pot ajunge pe mesele românilor.
Marti, 07.04.2020, 11:47Cristiana Copos, antreprenor, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre cum se fac cozonacii în vreme de pandemie, dar și cum pot ajunge pe mesele românilor.
Marti, 07.04.2020, 10:47Sărbătorile de iarnă sunt în toi. Aşa că avem toate scuzele să ne răsfăţăm cu bunătăţi tradiţionale. Iar gândul mă duce mereu la cozonacul românesc, împletit, cu multă cacao, nucă şi stafide aromate.
Vineri, 27.12.2019, 12:27Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit un preparat cozonac.
Miercuri, 25.12.2019, 11:34În Bucovina, sărbătorile au un gust aparte. Gospodinele au trudit toată ziua, au pregătit poale-n brâu şi au stat cu orele pe lângă sarmalele puse la fiert. Aici, reţetele gustoase sunt cea mai de preţ moştenire.
Marti, 24.12.2019, 19:20Diana Stejereanu, instructorul fitness de la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Ramona Olaru, un antrenament în funcție de masă de Crăciun: cârnați, piftie, sarmale și cozonac.
Marti, 24.12.2019, 08:30Din târgurile de Crăciun ne mutăm acum în bucătările pensiunilor, acolo unde acum este forfota cea mai mare. În Bucovina, spiritul sărbătorilor rămâne mereu acelaşi. Bucătari iscusiţi prepară de zor produse afumate, sarmale tradiţionale...
Luni, 23.12.2019, 16:28Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când toată lumea poftește la o felie de cozonac. Totuși, când ar trebui să-l mâncăm, astfel încât să nu ne îngrășăm?
Luni, 23.12.2019, 13:41Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține făină, ouă, lapte, ulei,crăciun, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "cozonac".
Luni, 23.12.2019, 08:24