Noi, romanii, suntem obisnuiti sa nu combinam niciodata preparatele dulci, cu cele sarate. Insa "ruloul de curcan cu pere" este dovada clara ca aceste combinatii pot fi posibile.
Vineri, 22.10.2010, 00:00
Un oficial rus sustine a gasit o rama in salata pe care urma s-o manance la o receptie oficiala la Kremlin. Guvernatorul Dmitri Zelenin a povestit, pe Twitter, ca platoul cu friptura de vita a venit insotit de o salata, dar si de un vierme viu.
Vineri, 15.10.2010, 06:29
Un oficial rus sustine a gasit o rama in salata pe care urma s-o manance la o receptie oficiala la Kremlin. Guvernatorul Dmitri Zelenin a povestit, pe Twitter, ca platoul cu friptura de vita a venit insotit de o salata, dar si de un vierme viu.
Vineri, 15.10.2010, 00:00
O salata cu linte si ardei se incadreaza in parametrii pe care nutritionistii ii recomanda pentru mancarea sanatoasa: proteine usor de asimilat, grasimi sanatoase si legume proaspete. In plus, e usor de facut si e gata intr-un sfert de ora.
Miercuri, 13.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: " Tagliolini cu verdeturi" Preparare: Se fierb pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare si cateva picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca. Atentie,pastele proaspete se fierb mai repede, si orice fel de...
Gastronomia libaneza, foarte simpla si sanatoasa, isi are radacinile in traditiile arabe. Anticii fenicieni au trebuit sa se mute in munti, in acest fel fiind nevoiti sa se adapteze noilor conditii de viata, ceea ce a influentat categoric si bucataria traditionala.
Miercuri, 06.10.2010, 00:00
Preparare: prima oara se caleste pieptul de pui, taiat fasii, in ulei de masline. floarea soarelui. Intre timp se prepara amestecul de salata: se pun frunze de radichio (o salata de culoare inchisa), de salata chinezeasca (verde foarte deschis),...
Vineri, 01.10.2010, 17:30
Se pune putin ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia o bucata mare de fileu de pangasius si se taie in fasii de 2 cm latime. Acestea se pun apoi la prajit in tigaie. Se taie apoi doua rosii mici in sferturi si se maruntesc doi catei de...
Vineri, 01.10.2010, 17:27
creveti andive smantana lichida ceapa rosie lamaie rosii cherry rucola salata ulei de masline patrunjel sare Ti-e foame, vrei sa mananci ceva repede? Invata de la Chef Cezar o reteta rapida, fara foc, bogata in proteina si vitamine....
Vineri, 01.10.2010, 17:17
Vladutz gateste: "Salata de cruditati"
Asemanatoare la gust cu varza si conopida, gulia poate fi consumata cruda, fiarta sau coapta. Atunci cand cumperi gulii, alege-le pe cele mici, fiindca sunt mai dulci si nu foarte tari. Cele cu diametrul de 2-3 cm pot fi gatite intregi, cu tot cu coaja. Poti face din ele piure, le poti prepara pane sau praji ca pe cartofi.
Duminica, 26.09.2010, 00:00Atunci cand ne decoram locuinta tinem seama de culorile pe care le folosim pentru a crea o anumita atmosfera. Ele sunt importante in transmiterea unei anumite stari de spirit, de aceea le acordam o atentie sporita.
Vineri, 24.09.2010, 00:00
ton fasole rosie fasole alba doua cepe rosii rosii patrunjel lamaie dressing sare si piper Preparare: Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de fasole. Se taie ceapa marunt, iar rosia cubulete. Peste ele se pune sare si piper pentru aroma...
Joi, 23.09.2010, 12:46
O salata cu morcovi, telina, ridichi asezonata cu otet de mere si ulei de masline este o alegere potrivita pentru prinz sau cina daca vrem sa scapam de kilogramele in plus.
Joi, 23.09.2010, 00:00
165 de calorii - aceasta este energia pe care ne-o ofera 100 g avocado crud. Avocado are mai multe calorii decat celelalte fructe, deoarece contine intre 5% si 25% grasimi vegetale, usor asimilabile. Sunt insa grasimi de calitate, care protejeaza vasele sangvine.
Marti, 14.09.2010, 00:00
Jakob Haussman a pregatit la Euforia Cuisine salata caprese, insa cu ajutorul metodelor moleculare. Preparare: Se taie cubulete o bucata de mozzarella, iar rosiilor li se scoate miezul apoi se taie si ele in cubulete. Se toaca marunt apoi cateva...
Marti, 07.09.2010, 18:03
O reteta delicioasa preparata de Nicolai - salata de fsole verde cu foie gras. Preparare: prima oara se realizeaza dressing-ul - se toaca ceapa marunt apoi se pun trei linguri de ulei de masline si una de otet. Se asezoneaza cu sare si cu piper si...
Marti, 07.09.2010, 17:29
Preparare: fileul de somon se prajeste in ulei de masline incins, pe ambele parti, dupa ce a fost asezonat cu sare si cu piper. Intre timp, se realizeaza o marinada, amestecand ulei de masline extravirgin, o lingura de mustar, miere, zeama de la...
Marti, 07.09.2010, 16:45
Vladutz a gatit astazi la "Neatza cu Razvan si Dani" o salata de icre garnisita cu rosii proaspete de toamna.
Marti, 07.09.2010, 00:00
ton picant 300 gr ardei gras rosu si verde 6 buc porumb boabe 50 gr ceapa 1 buc arpagic murat 100 gr capere 200 gr parmezan 100 gr masline verzi 100 gr oregano proaspat 1 leg coacaze rosii 50 gr ulei masline 30 gr lamaie- zeama 2 buc ardei...
Emisiunea Neatza cu Razvan si Dani a revenit de astazi la Antena 1, ocazie cu care Vladut a pregatit o salata tonica, potrivita pentru inceputul unei saptamani de lucru.
Luni, 06.09.2010, 00:00
Marius, bucatar sef la restaurantul Casa Freya din Busteni, a pregatit in decor natural o salata mediteraneeana cu sofon afumat, special pentru emisiunea "Euforia Cuisine". Preparare: se iau mai multe frunze de salata si se rup cu mana, in bucati...
Vineri, 03.09.2010, 18:34
Ionut Stan, bucatar la restaurantul Riviera din Bucuresti, a gatit la Euforia Cuisine o salata mexicana. Preparare: Se calesc intai pieptul de pui, taiat fasii, si legumele (ardeiul gras), separat insa, puiul intr-o tigaie, legumele in alta - totul...
Marti, 31.08.2010, 16:13
Liviu Onica, bucatar-sef la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, a gatit la Euforia Cuisine o salata bavareza de la poale de munte. Preparare: mai intai se taie o bucata de cascaval, de 200 de grame, in cubulete (pont: este recomandat sa...
Luni, 30.08.2010, 21:08
O reteta de inspiratie franceza, gatita din legume verzi: spanac, praz, mazare si salata verde. O supa crema plina de vitamine si foarte fina!
Joi, 26.08.2010, 00:00
Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza.
Joi, 26.08.2010, 00:00
pastai de fasole verde ceapa piept de rata afumat foie gras ulei de masline otet balsamic verdeata sare si piper Se fierb pastaile si se oun direct pe gheata. Se pun intr-un bol, peste ele se adauga ceapa, patrunjelul, sare si piper, doua...
Miercuri, 25.08.2010, 17:09
Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza.
Marti, 24.08.2010, 00:00
Salata se taie marunt, intocmai ca si ardeiul gras, rosiile si castravetii. Se adauga branza telemea, ceapa rosie si sunculita. Sus de tot se pune un ou fiert, taiat pe din doua. Dressingul se face din ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. La...
Joi, 19.08.2010, 18:40
Dietele pot fi atat pentru slabit, cat si pentru ingrasat. Este adevarat ca cei mai multi dintre noi vrem sa slabim, dar intrebati-i si pe cei care vor sa se ingrase cat de greu obtin un kilogram in plus.
Duminica, 15.08.2010, 00:00
Detoxifierea organismului, aport de vitamine si minerale indispensabile organismului, intarirea sistemului imunitar. Asta iti promit rosiile si castravetii, cu conditia sa le mananci proaspete.
Duminica, 15.08.2010, 00:00
Desi multi oameni evita sa foloseasca in acelasi preparat si branza si fructele, aceasta combinatie nu este nu doar potrivita din punct de vedere nutritiv, dar gusturile unei branze mai tari se pot impleti excelent cu aromele suave ale fructelor si legumelor.
Vineri, 13.08.2010, 00:00
Marii bucatari ai lumii au mai numit baconul ca fiind "acadeaua oferita de natura". Nu conteaza cum il tai, deoarece este intotdeauna delicios. Chiar si vegetarienii au probleme cand vine vorba de mirosul acestui preparat.
Joi, 12.08.2010, 00:00
Preparare: se intinde o foaie mare de placinta sau foietaj intr-un vas rotund de metal, circular, se tapeteaza inclusiv peretii vasului cu blatul. Se taie apoi in felii subtiri o bucata de 250-300 grame kaizer si jumatate de tulpina de praz, rondele...
Marti, 10.08.2010, 16:27
Daca se intampla sa va ramana carne de curcan, de la diferite ocazii, gatiti o salata nutritiva, plina de vitamina A si C, acid folic si de proteine.
Luni, 09.08.2010, 00:00
Exista o gramada de salate pe baza de pui, insa astazi va propunem una in care pieptul de pui e facut la cuptor, fara a fi atins de nici o picatura de ulei in procesul de preparare. Reteta de astazi este indicata pentru un pranz sau o cina usoara si sanatoasa.
Vineri, 06.08.2010, 00:00
O salata cu morcovi, telina, ridichi asezonata cu otet de mere si ulei de masline este o alegere potrivita pentru prinz sau cina daca vrem sa scapam de kilogramele in plus.
Joi, 05.08.2010, 00:00
Fiecare virsta are dieta ei – ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi. Metabolismul nostru este altul la virsta de 1 an, la 20, 30, 40 sau 50 de ani. La 20 de ani ne permitem sa ne desfatam cu prajituri cu multe calorii, deoarece la aceasta virsta ne mentinem greutatea destul de usor.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Poate parea ciudata alaturarea termenului de "sanatos" de cel de "salata", avand in vedere evidenta acestui lucru. Salata nesanatoasa - iata ceva mai greu de gasit cu exceptia ocaziilor in care aceasta este plina de maioneza . Totusi, exista salate care au un continut de vitamine si de nutrienti exceptional.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Daca vrei o salata rapida si consistenta, poti sa ii adaugi paste, iar daca le alegi pe cele din orez, te vei asigura ca nu mananci ceva cu multe calorii.
Marti, 03.08.2010, 00:00
Serviciile pe care le vor gasi strainii in staiunile noastre nu sunt printre cele mai bune, asta se stie deja. Dar daca ai prea multe pretentii, la restaurant de exemplu, poti sa te alegi si cu o bataie. Asta au patit niste turisti din Eforie Nord...
Vineri, 30.07.2010, 07:26
Preparare: se rup mai multe frunze de salata verde si se pun intr-un bol. Deasupra se pune o jumatate de castravete taiata felii, ardei gras rosu taiat julien, doua ciuperci taiate felii subtiri, masline rondele,boabe de porumb. Se presara putina sare...
Joi, 29.07.2010, 18:52
Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa stai langa cuptorul incins, pazind o friptura. De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete care nu necesita foarte multa pregatire termica, ci daca se poate, cu legume crude, de vitaminele carora sa ne bucuram din plin. Fetele de la revista Good Food iti recomanda o salata de fasole, naut si feta.
Luni, 26.07.2010, 00:00
Moutabal e un fel de salata de vinete din Orientul Mijlociu. Adi Hadean a adaptat aceasta reteta, inlocuind zeama de lamaie cu iaurt de bivolita si oaie. A mai pus in plus ceapa verde, iar ardeiul folosit in mod normal la garnisire l-a copt odata cu vinetele si l-a amestecat in salata. Rezultatul il puteti afla mai jos.
Duminica, 25.07.2010, 00:00
Vara este momentul ideal sa te bucuri cat mai mult de fructe. Fie simple sau intr-o salata, ele iti vor oferi un plus de energie. Dar pe cat de mult te pot ajuta pe interior, la fel de tonice sunt si intr-un tratament facial.
Vineri, 23.07.2010, 00:00
Numit si untul pamantului, avocado este intr-adevar un fruct minune. Este foarte hranitor si bagat in grasimi sanatoase, potrivit pentru orice dieta, chiar si una de slabire sau detoxificare. Mai mult, este recomandata consumarea sa de catre femei, avand rol reglator asupra functiilor aparatului reproducator.
Joi, 22.07.2010, 00:00
Ingredinte: 100g foietaj de placinta 300g ceapa caramelizata 100g ciuperci foliate 1 ou verdeata 3 rosii cherry cimbru, busuioc, mix de salate 4 cubulete unt ulei de masline suc de lamaie sare si piper Mod de preparare: - foietajul se...
Miercuri, 21.07.2010, 16:27
Ingrediente: muschi de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa verde, usturoi, mozzarella, cimbri, zahar brin, sos worchester, ulei, sare, piper Preparare: muschiuletul se umple cu mozzarella si cu ardei gras, tot acest amestec fiind dat prin ulei de...
Sambata, 17.07.2010, 20:31
Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...
Vineri, 16.07.2010, 22:23