Cu două căni de mălai şi mult talent, un bucătar de 37 de ani din Cluj i-a deschis apetitul Papei Francisc. A mizat pe desertul tradiţional românesc şi l-a cucerit în timpul vizitei din Transilvania. Prăjitura cu mălai, un fel de alivancă...
Marti, 11.06.2019, 19:36Fără îndoială fiecare țară are metode diferite de a face clatitele. Am tot auzit de clatitele americane, faimoasele crêpe ale francezilor și bineînțeles clatitele românilor tradiționale, dar prea puțin s-a vorbit de clătilele japoneze. Aceste clătite sunt o combinație între cele românești și cele americane, însă sunt cu mult mai pufoase decât acestea.
Nu putem lăsa sezonul căpșunelor să treacă fără a ne delecta cu un desert simplu și delicios: Rețetă de pandișpan cu căpșune.
La Neatza cu Răzvan și Dani poți vedea cum se face cea mai delicioasă tartă cu mere.
Lapte, zahăr, făină şi flori de salcâm! Acestea sunt ingredientele unui desert savuros şi foarte parfumat, realizat de gospodinele din judeţul Argeş. Gogoşile cu salcâm sunt făcute după o reţetă de sute de ani. Însă oricine poate să le...
Luni, 03.06.2019, 16:33Pentru că este vineri, este zi de desert la Neatza! Vlăduţ a pregătit astăzi o reţeta mai specială de "Pavlova".
Familia Mangu, formată din Alesia, Ionuț, Cătălin și Adonis, au venit la "Chefi la Cuțite" să-i cucerească pe jurați cu cele mai bune paște cu curry.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pentru că este vineri, a pregătit o delicioasă rețetă de Plăcintă cu iaurt, pe care orice gurmand o va îndrăgi de la prima degustare.
Ioana Romanescu, patiser, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani una dintre cele mai gustoase rețete de cupcakes, cel mai trendy desert. Această projitură este de origine americană.
De la brânză dulce, la foie gras şi trufe. Imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele tradiţionale reinventate. N-au scăpat nici colţunaşii, un preparat al copilăriei pentru mulţi români. Din bucătăria...
Miercuri, 08.05.2019, 19:40Deși abia ajunge la bancul de lucru, băiatul va găti ca într-o joacă, alături de mama, mătușa și bunica sa, două rețete ce nu vor trăda faptul că este începător în bucătărie: ”Este mâncarea lui preferată”, afirmă mama...
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Razvan si Dani, a pregătit o delicioasă combinație între clătite, orez cu lapte și caramel, rețetă pe care a denumit-o ”Vecine dulci”.
Pasca nu poate lipsi din niciun meniu tradiţional de Paşte. Însă tradiţiile diferă de la o regiune la alta a ţării. La fel şi ingredientele. În Dobrogea, brânza dulce e înlocuită cu urdă stropită cu vin, în timp ce în Transilvania,...
Sambata, 27.04.2019, 19:24Rețete de prăjituri de Paște. Ați început deja pregătirile pentru masa de Paște și vreți părjituri de casă deosbite pentru sărbători. Iată cibci rețete delicioase de prăjituri de casă
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă specială de Cozonac magic cu umplutură de ciocolată. Un desert ușor realizabil, dar și delicios și foarte aspectuos.
Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua în aceste zile drumul Chinei. Desertul are câteva secrete: cozonacii sunt făcuţi după o reţetă veche de sute de ani şi sunt copţi în cuptoare de cărămidă nici mai...
Marti, 23.04.2019, 19:33Chiar şi cei cu puţini angajaţi au de livrat sute de comenzi, în mai puţin de 4 zile. Telefoanele sună continuu, centralizatoarele sunt pline, iar unii sunt deja pe listele de aşteptare. Cu toate astea, patronii cofetăriilor din Capitală spun...
Luni, 22.04.2019, 19:36Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de pască fără aluat, unul dintre deserturile preferate pe masa sărbătorilor pascale.
Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un nou desert delicios denumit "Pupici de la bunici"
Oamenii nu au ajuns încă pe Marte, dar chinezii au, deja, ocazia să trăiască o experienţă asemănătoare unei misiuni pe planeta roşie. Prototipul unei baze a pământenilor pe Marte a fost construit în deşertul Gobi, din nord-vestul Chinei,...
Joi, 18.04.2019, 09:44Dacă sunteţi împătimiţi ai dulciurilor, aflaţi că un nou desert începe să fie tot mai mult la căutare şi la noi. Atenţie, vorbim despre. pizza. Da, chiar dacă vă gândiţi la blatul pufos acoperit cu sos de roşii, brânzeturi sau tot...
Joi, 11.04.2019, 07:51Doi tineri au dus clătitele la nivel de artă! Sărate sau dulci, cu ciocolată, fructe, îngheţată sau frişcă creaţiile lor atrag pofticioşii. Pentru un plus de culoare, deserturile preferate ale românilor au primit şi nume de pictori celebre.
Vineri, 05.04.2019, 16:30Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o reţetă de tort delicioasă denumită "Sweet kiss" - un tort blat de biscuţi şi ciocolată cu multe căpşuni.
Lucsandra Săndulescu, reporter Neatza, în direct, dintr-o cofetarie din Bucuresti, a aflat de la Marinela, cofetar cu experienta, cate tipuri de mosse-uri exista. Mousse este un desert tradițional francez care constă într-o cremă de ciocolată...
Legenda spune că francezii reuşesc să fie supli, pentru că mănâncă foarte puţin! Nimic mai fals, spun chefii români familiarizaţi cu gastronomia din Franţa. Mănâncă bine, dar nu în exces, iar desertul şi paharul cu vin nu lipsesc de la...
Marti, 02.04.2019, 16:38Pavlova, un desert mereu la modă. Alina Dulămescu, creator de dulciuri, ne arată rețetele de succes pentru prăjituri delicioase
Joi, 28.03.2019, 12:23Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine mere, dulceață de căpșuni, lapte, făînă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Mere in pijama".
Cremă de zahăr ars. Rețetă rapidă. 3 Secrete ale celui mai gustos desert al copilăriei. Crema de zahăr ars este un desert iubit și apreciat de milioane de oameni, descoperă secretele acestei prăjituri, pas cu pas.
Delicii franțuzești făcute de români
Vineri, 15.03.2019, 12:26Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert deosebit denumit "Bomboloni", care sunt de fapt niște delicioase gogoși din aluat opărit umplute cu cremă de vanilie.
Postul Paştelui este cel mai restrictiv, iar pentru amatorii de dulciuri e şi cel mai greu de ţinut! Asta doar dacă nu ştiu să-şi pregătească prăjituri de post. Reţetele nu sunt scumpe.
Miercuri, 13.03.2019, 16:30Veţi spune că nu este o noutate, pentru că - pe piaţa din România - există aşa ceva de ceva vreme. De acord, dar ciocolata roz produsă la Cluj-Napoca este preparată din boabe speciale de cacao. Iar acestea au fost obţinute de câţiva...
Luni, 11.03.2019, 16:42Dacă ai urmărit ”Chefi la cuțite”, atunci, cu siguranță, îți amintești de chef Cristian Andrei Olteanu, care a câștigat cel de-al patrulea sezon al emisiunii de la Antena 1.
Cristian Andrei Olteanu, câștigătorul Chefi la cuțite din sezonul patru, le-a răsfățat pe femei cum știe el mai bine. Cheful le-a pregătit două deserturi extrem de delicioase.
Sambata, 09.03.2019, 12:14Prăjiturile sunt cel mai gustos desert preferat de copii, dar și de către cei mari. Unii, din dorința de a cunoaște cât mai multe despre prepararea lor, au renunțat la job și și-au deschis propria afacere cu prăjituri.
Slănina maturată e ingredientul perfect şi pentru deserturi. La Sibiu, bucătarii au inclus-o şi în reţeta trufelor de ciocolată, de exemplu. Combinaţiile inedite de arome au avut un singur ţel. Să-i cucerească pe vizitatori, dar şi pe...
Sambata, 23.02.2019, 19:20Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o nouă reţetă de gogoși cu mere, denumită Petrecere cu mere.
Vlăduţ, bucătarul de la "Neatza", a pregătit cea mai bună rețetă de gogoși numită "Minciunele". Cum se face?
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit unul dintre deserturile preferate ale copilăriei, mai ales a celor care au crescut la bunici și anume: delicioasele "Minciunele", dar și un sos gustos de mere, lângă ele.
Încearcă o rețetă de pizza dulce! Iată rețeta de pizza care conține ciocolată, biscuiți și fructe de pădure.
Brânza dulce, numai bună de folosit la plăcinte, este făcută de sute de ani de moţii din zona Arieşeniului. Gusturile au evoluat, la fel şi apetitul turistilor pentru desert. Aşa că, mai nou, produsul vedetă al zonei este brânza cu...
Duminica, 27.01.2019, 19:30Desertul, ultima parte din meniu, decide marele învingător. Cei 11 jurați au o sarcină dificilă în marea finală de la Chefi la cuțite.
Marea finală a început! Cele trei echipe trebuie să facă starter, main course și desert pentru jurați
Un meniu de weekend, sau, de ce nu, un meniu de zi cu zi, parcă nu este complet fără o porție mică de desert, iar rețeta de prăjitură cu cremă de cacao și aromă intensă de rom, este perfectă pentru a completa orice meniu.
Astăzi te învățăm cum să pregătești o prăjitură de sezon fragedă și delicioasă, care în mod cert îți va surprinde toți musafirii. Deși este asemănătoare cu prăjitura-cozonac ,,Floare de Crăciun'', prăjitura ,,Brad de Crăciun'' cu Nutella are un aspect special, perfect pentru atmofera de sărbătoare.
Din cauza unei defecțiuni tehnice, un rezervor plin cu ciocolată lichidă al unei fabrici de praline din oraşul Werl, Germania, s-a revărsat şi o tonă din “desertul” delicios a ajuns direct pe şosea. Pompierii au oprit circulaţia şi au reuşit să cureţe parţial ciocolată întărită, cu lopata, până la sosirea unei companii specializată în curăţarea drumurilor
Miercuri, 12.12.2018, 19:17De ziua internațională a căsuțelor din turtă dulce, Marian Duță merge în raiul acestui desert, la Târgul de Crăciun.
Andreea Enache, 16 ani, iubește să facă desert. Concurenta să intre în echipa lui Florin Dumitrescu, juratul ei preferat.
Mihai Cuciureanu este fost concurent Chefi la cuțite. De această dată, tânărul vrea să-i impresioneze pe jurați și cu preparatul său, nu doar cu vocea.
Minodora trăiește cu frica în sân când vine vorba de fiul ei. Zilnic este înconjurat de pericolele care îl pândesc la orice pas. Aflați de ce se teme cel mai tare artista când vine vorba de propriul copil.
Joi, 22.11.2018, 21:53