Strugurii negri, dulci și parfumați, sunt vedetele toamnei și pot fi transformați într-un gem sănătos, fără adaos de zahăr. Este o rețetă simplă, dar plină de savoare, care păstrează aroma fructelor și aduce în farfurie un desert dietetic, potrivit pentru întreaga familie.
Vineri, 24.10.2025, 10:01
Gemul de smochine este una dintre acele deserturi cu personalitate, care strânge într-un borcan toată maturitatea verii târzii. Vei avea într-o singură linguriță pulpă catifelată, semințe care pocnesc discret între dinți și un parfum cald, cu accente de miere.
Vineri, 03.10.2025, 09:05
Multe gospodine fac în această perioadă a anului dulceață de căpșune. Află cum se face cea mai bună rețetă și de ce ingrediente ai nevoie. Sunt trucuri pentru etapa fierberii, dar și pentru conservarea cât mai îndelungată a dulceții de căpșuni.
Uneori, nu este nimic mai gustos decât o felie de pâine prăjită cu gem de căpșuni de casă.
Marti, 30.05.2023, 16:34
În cămara cu produse pentru sezonul rece, mai este timp să-și facă loc şi gemul de porumbe. Iar pentru acesta, ne putem inspira după rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului.
Vineri, 06.11.2020, 17:23
Iarna ne bate la uşă, iar gospodinele sunt la treabă în bucătărie de dimineaţa până seara. În cămara cu produse pentru sezonul rece, şi-a făcut loc şi gemul de.... porumbe. Acele fructe mici, de culoare mov şi cu un gust asemnănător...
Vineri, 06.11.2020, 16:27
Ucenicul Marian Duță învață de la gospodinele din Dâmbovița cum se prepară conservele de toamnă.
Şi cu siguranţă în casa bunicii găsim şi bunătăţile copilăriei. Despre ele vorbim şi în continuare. Toamna este anotimpul gemurilor şi al murăturilor. Dar puţini sunt cei care ştiu că putem să renunţăm la gogonelele murate ca să le...
Vineri, 02.10.2020, 16:44
Suc, gem şi vin. Sunt produsele pe care un agronom din Harghita le produce din prorpia plantaţie de coacăze negre. Nu se ocupă singur de tot, bărbatul are parte de ajutor de nădejde. Seniorii ieşiţi la pensie, care vor să se relaxeze într-o...
Sambata, 25.07.2020, 19:34
Suc, gem şi vin. Sunt produsele pe care un agronom din Harghita le produce din prorpia plantaţie de coacăze negre. Nu se ocupă singur de tot, bărbatul are parte de ajutor de nădejde. Seniorii ieşiţi la pensie, care vor să se relaxeze într-o...
Sambata, 25.07.2020, 08:47
Frumos colorat și plăcut aromat, gemul de căpșuni este preferatul tuturor, mai ales pentru umplerea clătitelor, sau a papanașilor. Și cum, de la un timp, mulți optăm pentru a incerca să excludem cât se poate zahărul din preparate, vă invităm să vedeți cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr.
Pentru că este sezonul fructelor, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne învață cum să preparăm în cel mai rapid timp o rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe.
Pentru că este sezonul fructelor, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să preparăm o rețetă simplă și rapidă de gem din fructe de pădure și cireșe.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține piersici, zahar, lavanda, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Gem de piersici cu flori de lavandă".
Gemul de căpșuni este adorat oricum, dar în combinație cu rubarbă și fără semințe este foarte fin și delicios și se poate folosi chiar și la deserturi, pe post de jeleu.
Deseori, în drum spre școli, sau spre serviciu, am fost tentați să cumpărăm câte un corn cu gem pentru că ne îmbia mirosul acestora. De ce să nu ne îmbie mirosul unor cornuri cu gem la noi ăn bucătărie dacă se pot prepara simplu și ușor? Iată o rețetă de pariziene cu gem, pcu care ne putem delecta în bucătăriile noastre.
Puțini știu că din anumite fructe poți prepara gem fără adaos de zahăr. Încercați rețeta Gem de smochine fără zahăr și veți vedea cât este de gustoasă, dar și mai sănătoasă!
Dani Oțil și Răzvan Simion vor să strângă bani, așa că nu vor mai cumpăra prea multă mâncare. Se vor baza pe ceaiuri și renumita pâine cu unt și gem.
Dani Oțil și Răzvan Simion vor să strângă bani, așa că nu vor mai cumpăra prea multă mâncare. Se vor baza pe ceaiuri și renumita pâine cu unt și gem.
O bombă sexy de la noi, cât pe ce să moară din cauza unei clătite cu gem! Vedeta a ajuns de urgenţă pe mâna medicilor după ce clătita i-a rămas în gât.
Vineri, 08.03.2019, 00:22
Cu puține ingrediente și la îndemâna tuturor, poți prepara o delicioasă negresă de post cu gem și nuci și pe cei dragi îi vei cuceri.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine ouă, zahăr, făină, cocos, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Draga mea”.
La clătite, tot înainte! Braşovenii au dat gata câteva mii de porţii umplute cu tot ce au găsit bucătarii mai gustos.
Luni, 24.02.2014, 00:10
Vladut gateste: "Vrabioara cu gem de ceapa"
Retete romanesti, vechi de sute de ani, de zacusca, dulceata sau muraturi vor ajunge acum pe mesele europenilor. La Topoloveni, in judetul Arges, un afacerist arab a investit peste 14 milioane de euro intr-o fabrica ce va produce preparate traditionale romanesti.
Sambata, 20.10.2012, 13:21
Dupa ce l-au cucerit pe Printul Charles cu peisajele, arhitectura si mancarea, satenii din Viscri planuiesc sa cucereasca Parisul cu un gem de lux. Suta la suta natural, ar trebui sa impresioneze prin gust, dar si prin aspect. Pus la pastrare in borcane decorate traditional, gemul ar trebui sa se vanda la un pret demn de o mini opera de arta.
Marti, 25.09.2012, 21:03
Dupa ce l-au cucerit pe Printul Charles cu peisajele, arhitectura si mancarea, satenii din Viscri planuiesc sa cucereasca Parisul cu un gem de lux. Suta la suta natural, ar trebui sa impresioneze prin gust, dar si prin aspect. Pus la pastrare in...
Marti, 25.09.2012, 20:31
Angajatii din fabricile de dulceturi roiesc mai ceva ca albinele. De la "gospodinele robotizate" din fabrica regala de magiun, din Arges, pana la bucataresele preferate ale printului Charles, din Mures, niciuna nu sta o clipa! Se-ntrec in arome. Si...
Sambata, 23.06.2012, 19:38
Poti prepara clatitele pentru micul dejun si le poti umple cu gemuri sau cu cascaval.
Vineri, 04.05.2012, 00:00
Vladut ne gateste clatite in pijama, umplute cu dulceata de capsuni.
Este vremea gemurilor delicioase, care sa aduca aminte de copilarie.
Duminica, 30.10.2011, 00:00
Toamna este perioada ideala pentru a prepara gemuri si dulceturi delicioase. Gutuile, merele, prunele si chiar dovleacul sunt produsele perfecte pentru acest desert!
Vineri, 28.10.2011, 00:00
O prajitura delicioasa, cu arome exotice si ingrediente delicioase
Luni, 24.10.2011, 00:00
Din malai romanii nu faceau doar mamaliga, ci si prajituri. Desertul de malai putea fi gasit si pe masa ragateanului, si pe-a munteanului, si pe-a bucovineanului. Era pe gustul si in farfuria tuturor.
Joi, 20.10.2011, 00:00
Pentru a preveni contaminarea si a prelungi perioada de valabilitate a conservelor facute in casa e important sa stii cum sa sterilizezi borcanele si sticlele.
Vineri, 30.09.2011, 00:00
O prajitura care iti va placea atat de mult incat o vei face de cate ori vei avea ocazia.
Joi, 01.09.2011, 00:00
Vara, tarabele din piete sunt pline cu caise - fructe rotunde, galben-portacalii, cu coaja pufoasa si catifelata, cu o tenta roz, pulpa carnoasa, dulce si parfumata. La noi in tara, caisele se coc in perioada 1 iulie-15 august.
Joi, 14.07.2011, 00:00
Conservarea fructelor de sezon – atat a celor din livada, cat si a fructelor de padure - permite consumarea lor tot timpul anului, ca atare, sau ca ingredient in sosuri, torturi, prajituri, inghetate - deserturi in general.
Marti, 12.07.2011, 00:00
Vladutz gateste: "Gem de piersici".
Fiindca in sezonul rece se consuma multe citrice, in special portocale si mandarine, un surplus de astfel de fructe se poate tranforma rapid intr-un delicios gem. Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV iti arata cum sa faci in casa un gem de mandarine.
Miercuri, 29.12.2010, 00:00
Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV s-a aflat in Romania, pentru prezentarea unui preparat traditional: papanasi.
Marti, 28.12.2010, 00:00
Michel Montignac avea o vorba: "Oamenii nu se ingrasa pentru ca mananca prea mult, ci pentru ca mananca gresit".
Vineri, 12.11.2010, 00:00
Cui nu ii plac gogosile? Pufoase si dulci, umplute cu gem, caramel, vanilie sau doar pudrate cu zahar, rotunde sau impletite, ele se pot face in atatea feluri, in functie de gusturile pofticiosului. Cele cu menta sunt pentru iubitorii de plante aromate si merg de minune cu un ceai verde sau o limonada.
Luni, 11.10.2010, 00:00
Teribilismul adolescentei nu are intotdeauna urmari negative. Uneori planurile marete si visele adolescentilor sunt puse in practica chiar de ei, ajungand sa aiba rezultate extraordinare.
Luni, 07.06.2010, 00:00
Dani nu se mai poate abtine de la preparatul lui Vladutz, care gateste gogosi cu gem.