Antena Căutare

Articole despre reteta

Românii redescoperă gusturile copilăriei. Cum au reinventat bucătarii de top mămăliga

Românii redescoperă gusturile copilăriei. Cum au reinventat bucătarii de top mămăliga

Gusturile copilăriei nu se uită niciodată. La cererea clienţilor, tot mai mulţi bucătari reinterpretează mâncărurile de pe vremea bunicii. Aşa se face că în meniurile restaurantelor au apărut mămăliga toponită, laptele de pasăre sau...

Joi, 16.05.2019, 20:11
Rețeta zilei! Vlăduț ne gătește Pulpe de rață fructate și caramelizate

Rețeta zilei! Vlăduț ne gătește Pulpe de rață fructate și caramelizate

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă ”Pulpe de rață fructate și caramelizate", perfectă pentru mesele de prânz luate în familie.

Joi, 16.05.2019, 08:32
Rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți

Rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți

Plăcintă cu carne și salată de ardei copți, este genul de preparat din care mănânci până nu mai poți.

Marti, 14.05.2019, 20:47
Sorin Bontea a terminat de gătit celebra rețetă, Chili con carne: Mâncarea, astăzi, este cadou!

Sorin Bontea a terminat de gătit celebra rețetă, Chili con carne: Mâncarea, astăzi, este cadou!

Sorin Bontea a gătit chili con carne, celebra lui rețetă cu multă carne. Toți membrii echipei așteaptă să fie serviți cu această delicatesă.

Marti, 14.05.2019, 19:39
Rețetă ieftină, care iese din prima! Cum se face cea mai bună supă cremă de linte, în stil oriental

Rețetă ieftină, care iese din prima! Cum se face cea mai bună supă cremă de linte, în stil oriental

Daca vrei să te bucuri de un preparat cu adevărat ieftin si gustos, atunci supa cremă de linte e perfectă pentru tine. Nici nu trebuie să te pricepi la gătit, fiindcă iese gustoasă din prima!

Marti, 14.05.2019, 11:36
Reţeta Zilei: Cremă de linte orientală - o supă delicioasă

Reţeta Zilei: Cremă de linte orientală - o supă delicioasă

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de supă cremă de linte pe care a denumit-o ”Cremă de linte orientală”.

Marti, 14.05.2019, 08:20
Burgerii au luat locul chiftelelor pe mesele românilor

Burgerii au luat locul chiftelelor pe mesele românilor

Burgerii au luat locul chiftelelor pe mesele românilor. Simbolul gastonomiei americane are de ceva timp chiar şi un festival pe tărâmurile noastre. Bucătarii au adaptat însă reţetele gusturilor locale: aşa au apărut burgărul cu brânză de...

Sambata, 11.05.2019, 19:20
Carmen Grebenişan a intrat în bucătărie şi s-a apucat de gătit o tartă delicioasă

Carmen Grebenişan a intrat în bucătărie şi s-a apucat de gătit o tartă delicioasă

Carmen Grebenişan a intrat în bucătărie şi s-a apucat de gătit o tartă delicioasă! Frumoasa bloggeriță ne-a demonstrat că este o foarte bună gospodină.

Sambata, 11.05.2019, 10:39
O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Borşul de verze, specifică judeţului Bacău, este simplu de pregătit şi plină de vitamine

O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Borşul de verze, specifică judeţului Bacău, este simplu de pregătit şi plină de vitamine

O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Asta pentru că borşul de verze, specifică judeţului Bacău, este simplu de pregătit şi plină de vitamine, datorită ingredientelor. Moldovencele spun că, cine ajunge pe Valea...

Vineri, 10.05.2019, 16:34
Cea mai gustoasă rețetă de cupcakes

Cea mai gustoasă rețetă de cupcakes

Ioana Romanescu, patiser, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani una dintre cele mai gustoase rețete de cupcakes, cel mai trendy desert. Această projitură este de origine americană.

Vineri, 10.05.2019, 10:15
Coaste de porc cu sos barbeque și cartofi crocanți! Un deliciu gata în doar 20 de minute!

Coaste de porc cu sos barbeque și cartofi crocanți! Un deliciu gata în doar 20 de minute!

CSe spune că o friptură delicioasă este întotdeauna însoțită de un sos echilibrat, ce întregește aroma cărnii făcută la grătar. De data aceasta îți arătăm cum poți pregăti un grătar delicios de porc, cu sos de barbeque!

Joi, 09.05.2019, 16:03
Rețeta zilei. Vinete domnești cu brânză

Rețeta zilei. Vinete domnești cu brânză

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine vinete, ulei de masline, roșii, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete domnești”.

Joi, 09.05.2019, 08:21
Colţunaşii, de la simplitate la fantezie

Colţunaşii, de la simplitate la fantezie

De la brânză dulce, la foie gras şi trufe. Imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele tradiţionale reinventate. N-au scăpat nici colţunaşii, un preparat al copilăriei pentru mulţi români. Din bucătăria...

Miercuri, 08.05.2019, 19:40
Rețeta zilei. Aripioare rusești cu un sos excelent și cartofi dulci

Rețeta zilei. Aripioare rusești cu un sos excelent și cartofi dulci

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine aripioare de pui, cartofi dulci, iaurt, maioneză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Aripioare rusești”.

Miercuri, 08.05.2019, 08:39
Haos în bucătărie! Surorile Crudu își încearcă norocul la Chefi la Cuțite

Haos în bucătărie! Surorile Crudu își încearcă norocul la Chefi la Cuțite

O nouă rundă de jurizări pe nevăzute din sezonul special al show-ului Chefi la Cuțite va pune în lumină familii talentate, ce sunt hotărâte să le demonstreze juraților că au cele necesare pentru a obține toate cele trei cuțite. Printre...

Marti, 07.05.2019, 21:40
Romano Hamos a venit să promoveze comunitatea rromă la Chefi la Cuțite

Romano Hamos a venit să promoveze comunitatea rromă la Chefi la Cuțite

Romano Hamos, membrii comunitati rrome, a venit la "Chefi la Cuțite" să-i cucerească pe jurați cu o tocăniță de berbecuț.

Marti, 07.05.2019, 21:14
Rețeta zilei. Salată cu pupici.Salată cu fructe și brânzeturi

Rețeta zilei. Salată cu pupici.Salată cu fructe și brânzeturi

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm papilele cu o delicioasă salată cu fructe și brânzeturi, pe care a denumit-o ”Salată cu pupici”.

Marti, 07.05.2019, 08:28
Cocktail-uri fără alcool - cele mai interesante și gustoase rețete

Cocktail-uri fără alcool - cele mai interesante și gustoase rețete

Doi barmani cunoscuți au prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani câteva rețete de cocktail-uri fără alcool.

Luni, 06.05.2019, 11:24
Rețeta zilei. Sparanghel vesel cu sos olandez și cartofi noi

Rețeta zilei. Sparanghel vesel cu sos olandez și cartofi noi

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune, acum în plin sezon al sparanghelului, o delicioasă rețetă de sparanghel cu sos olandez și cartofi noi, pe care a denumit-o ”Sparanghel vesel”.

Luni, 06.05.2019, 08:43
Rețeta zilei. Vecine dulci. O delicioasă combinație între clătite, orez  cu lapte și caramel

Rețeta zilei. Vecine dulci. O delicioasă combinație între clătite, orez cu lapte și caramel

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Razvan si Dani, a pregătit o delicioasă combinație între clătite, orez  cu lapte și caramel, rețetă pe care a denumit-o ”Vecine dulci”.

Vineri, 03.05.2019, 08:38
Marian Duță, la clătite înainte! Cele mai bune clătite din Parcul Național

Marian Duță, la clătite înainte! Cele mai bune clătite din Parcul Național

Marian Duță, reporter Neatza, în direct, din Parcul National, a aflat secretul clatitei perfecte.

Joi, 02.05.2019, 11:09
Rețeta zilei. Plăcintă cu vârtej - o delicioasă plăcintă cu brânză sărată și iaurt

Rețeta zilei. Plăcintă cu vârtej - o delicioasă plăcintă cu brânză sărată și iaurt

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit  o delicioasă rețetă de plăcintă aperitiv, cu brânză și iaurt, dar și alte ingrediente ce completează gustul, pe care a denumit-o ”Plăcintă cu vârtej”.

Joi, 02.05.2019, 08:28
Familia Băitoi îi pune în încurcătură pe chefi cu un preparat rusesc: Chef Florin Dumitrescu: Stai așa, că nu-i așa. Nu înțeleg cu ce să încep...

Familia Băitoi îi pune în încurcătură pe chefi cu un preparat rusesc: Chef Florin Dumitrescu: Stai așa, că nu-i așa. Nu înțeleg cu ce să încep...

Familia Băitoi, venită tocmai din Chișinău, îi pune în mare încurcătură pe jurații Chefi la Cuțite cu un preparat rusesc. ”Stai așa, că nu-i așa. Nu înțeleg cu ce să încep...”, a spus chef Florin Dumitrescu, vizibil surprins de...

Marti, 30.04.2019, 22:13
Emilia Iucinu a făcut ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Emilia Iucinu a făcut ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Emilia Iucinu a făcut ultimele pregătiri pentru masa de Paşte. Mama lui Andrei Tinu ne-a primit în bucătăria ei şi ne-a arătat cea mai simplă reţetă de pască. Însă, ne-a spus şi cine este ajutorul ei de nădejde.

Sambata, 27.04.2019, 17:32
Bătălia gusturilor: ciorba de miel

Bătălia gusturilor: ciorba de miel

Care este secretul ciorbei de miel perfecte? Răspunsul diferă de la o regiune la alta a ţării. Ardeiul şi lămâia, spun dobrogenii. Ba smântâna, vine răspunsul din nordul ţării. Ca să nu mai vorbim de verdeaţa specială, folosită de...

Vineri, 26.04.2019, 19:27
Rețetă de Paște. Veșmintele Domnului, mâncarea tradițională din Vinerea Mare

Rețetă de Paște. Veșmintele Domnului, mâncarea tradițională din Vinerea Mare

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conţine arpacaș, nucă, lămâie, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Veșmintele Domnului".

Vineri, 26.04.2019, 08:21
Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România

Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România

De la cotletul frăgezit în vin alb, din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are propria reţetă când vine vorba despre gătirea mielului.

Joi, 25.04.2019, 19:28
Chef Scărlătescu dă verdictul: Unde găsim cel mai bun drob din România?

Chef Scărlătescu dă verdictul: Unde găsim cel mai bun drob din România?

Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate. Nu şi pentru reporterii Observator care au umblat ţara în lung şi lat pentru a afla unde găsim cel mai bun drob.

Miercuri, 24.04.2019, 19:43
Unde găsim cel mai bun drob din România

Unde găsim cel mai bun drob din România

Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate.

Miercuri, 24.04.2019, 19:35
Cozonacul perfect pentru toate gusturile. Cele mai bune trucuri și o rețetă care nu dă greș niciodată

Cozonacul perfect pentru toate gusturile. Cele mai bune trucuri și o rețetă care nu dă greș niciodată

Nicio casă fără cozonac de Paște. Alina Dulămescu a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta cozonacului perfect pentru toate gusturile.

Miercuri, 24.04.2019, 12:05
Cozonacilor tradiţionali româneşti li s-a dus vestea până în China

Cozonacilor tradiţionali româneşti li s-a dus vestea până în China

Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua în aceste zile drumul Chinei. Desertul are câteva secrete: cozonacii sunt făcuţi după o reţetă veche de sute de ani şi sunt copţi în cuptoare de cărămidă nici mai...

Marti, 23.04.2019, 19:33
Make-up artistul vedetelor, Alexandru Abagiu, s-a apucat de făcut cozonaci

Make-up artistul vedetelor, Alexandru Abagiu, s-a apucat de făcut cozonaci

Make-up artistul vedetelor şi-a descoperit o nouă pasiune. Alexandru Abagiu s-a apucat de făcut cozonaci. Şi nu orice fel de cozonaci, ci unii preparaţi după o reţetă specială.

Duminica, 21.04.2019, 15:39
Tradiția spune că cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală

Tradiția spune că cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală

Cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală. Asta spune tradiţia şi are tot mai mulţi adepţi printre români. Aşa că în aceste zile e forfotă mare în restaurante. Bucătarii se pregătesc pentru a satisface toate poftele. Pentru cei atât de comozi încât şi restaurantul e departe, există o soluţie: peştele vine gata făcut acasă.

Vineri, 19.04.2019, 19:32
Vine weeekendul în care peştele va fi pe mesele multor români. Tradiția spune că cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală

Vine weeekendul în care peştele va fi pe mesele multor români. Tradiția spune că cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală

Cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală. Asta spune tradiţia şi are tot mai mulţi adepţi printre români. Aşa că în aceste zile e forfotă mare în restaurante. Bucătarii se pregătesc pentru a satisface toate poftele....

Vineri, 19.04.2019, 19:20
Reţeta zilei: Pupici de la bunici - un desert delicios şi pentru masa de Paşte

Reţeta zilei: Pupici de la bunici - un desert delicios şi pentru masa de Paşte

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un nou desert delicios denumit "Pupici de la bunici"

Vineri, 19.04.2019, 08:42
Reţeta zilei: Tăiței cu varză moțată - o rețetă de te lingi pe degete

Reţeta zilei: Tăiței cu varză moțată - o rețetă de te lingi pe degete

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit rețeta "Tăiței cu varză moțată", un preparat delicios, mai ales servit cu chipsuri de bacon afumat.

Joi, 18.04.2019, 08:29
Micul dejun al regilor! Încearcă și tu rețeta de ouă Benedict!

Micul dejun al regilor! Încearcă și tu rețeta de ouă Benedict!

Lucsandra Săndulescu, reporter "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-un restaurant din București, a aflat de la Chef Marian cum se prepară ouăle Benedict.

Marti, 16.04.2019, 09:50
Încep pregătirile pentru masa de Paște. Secretul unui cozonac gustos și pufos

Încep pregătirile pentru masa de Paște. Secretul unui cozonac gustos și pufos

Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici celebrele plăcinte cu brânză dulce nu vor lipsi.

Luni, 15.04.2019, 17:02
9 din 10 iaurturi vândute în supermarket sunt nesănătoase! Au lapte procesat și cu adaos de proteine

9 din 10 iaurturi vândute în supermarket sunt nesănătoase! Au lapte procesat și cu adaos de proteine

Să fie bio sau cu fructe, cu grăsimi sau fără. Decizia o ia consumatorul în funcţie de preferinţe sau de dietă. Însă de multe ori, ingredientele de pe etichetă rămân nişte necunoscute.

Luni, 15.04.2019, 16:31
Pregătirile pentru masa de Paște din Ţara Zarandului. Secretul unui cozonac gustos și pufos

Pregătirile pentru masa de Paște din Ţara Zarandului. Secretul unui cozonac gustos și pufos

Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici...

Luni, 15.04.2019, 16:30
Mâncăm iaurt din lapte procesat și cu adaos de proteine

Mâncăm iaurt din lapte procesat și cu adaos de proteine

Iaurtul este un aliment foarte bun pentru sănătatea noastră, numai că asta depinde de modul în care este fabricat! Majoritatea produselor de acest gen din magazine conţin lapte procesat, adaos de proteine şi - culmea - chiar lapte praf. În...

Luni, 15.04.2019, 16:20
Duță și Cornelia Rednic gătesc rețete de post: Prăjitură cu morcovi

Duță și Cornelia Rednic gătesc rețete de post: Prăjitură cu morcovi

Marian Duță, reporter "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, de acasă de la Cornelia Rednic, a aflat de la frumoasă artista care este cea mai delicioasă rețeta de post: Prăjitură cu morcovi.

Luni, 15.04.2019, 12:01
Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc

Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc

Un nou produs dobrogean îşi face, uşor uşor, loc pe harta gastronomică a României. Brânza de capră din Stejaru, Tulcea, a primit de la Ministerul Agriculturii atestarea de produs tradiţional local, statut care îi permite să protejeze...

Duminica, 14.04.2019, 08:57
Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană!

Reţetele de Paşte sunt reinterpretate la Sibiu, zonă decretată Regiune Gastronomică Europeană!

Asta nu înseamnă că chefii se limitează la a introduce elemente inedite din bucătăriile Bătrânului Continent. Cei mai îndrăzneţi au ajuns în stadiul în care combină stilul românesc de gătit cu bucătăria japoneză.

Vineri, 12.04.2019, 16:29
Rețeta zilei. Coaste vesele. Coaste de porc cu garnitură de cartofi și un sos foarte delicios

Rețeta zilei. Coaste vesele. Coaste de porc cu garnitură de cartofi și un sos foarte delicios

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă de Coaste de porc cu garnitură de cartofi și un sos foarte delicios pe care a denumit-o ”Coaste vesele”.

Joi, 11.04.2019, 08:30
Paula Chirilă a dezvăluit reţeta de ciorbă de varză care îi menţine silueta de invidiat!

Paula Chirilă a dezvăluit reţeta de ciorbă de varză care îi menţine silueta de invidiat!

Paula Chirilă crede că s-a îngrăşat de la sandvişurile pe care le mănâncă din benzinării când este în turneu cu teatrul. Actriţa are o reţetă miracol de ciorbă de varză care o ajută să slăbească!

Joi, 11.04.2019, 00:15
O rețetă delicioasă și sănătoasă. Supă crocantă de tortellini cu zucchini

O rețetă delicioasă și sănătoasă. Supă crocantă de tortellini cu zucchini

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de Supă crocantă de tortellini cu zucchini, ce este gata în 15 minute.

Miercuri, 10.04.2019, 09:07
„Limba soacrei”, rețeta specială pe care trebuie neaparat să o știi și tu! Vlădutz a explicat tot ce trebuie să faci

„Limba soacrei”, rețeta specială pe care trebuie neaparat să o știi și tu! Vlădutz a explicat tot ce trebuie să faci

Rețeta pentru „Limba soacrei”, un preparat special pe bază de mușchiuleț de porc, a fost prezentată de Vlădutz, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Marti, 09.04.2019, 12:56
Rețeta Limba soacrei. O rețetă specială cu ingredinte dulci, iuți și amărui!

Rețeta Limba soacrei. O rețetă specială cu ingredinte dulci, iuți și amărui!

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine orez, carne, arahide, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Limba soacrei".

Marti, 09.04.2019, 11:28
Un tânăr readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor

Un tânăr readus în actualitate una dintre reţetele tradiţionale: merele coapte în cuptor

Pentru mulţi dintre noi, mărul reprezintă fructul copilăriei! Mai ales al celei petrecute la bunici. Pentru că bunicile ştiau să le pregătească în fel şi chip. Nu aveau reţete foarte complicate, dacă ne amintim de merele coapte în cuptor...

Luni, 08.04.2019, 16:30
x