Gusturile copilăriei nu se uită niciodată. La cererea clienţilor, tot mai mulţi bucătari reinterpretează mâncărurile de pe vremea bunicii. Aşa se face că în meniurile restaurantelor au apărut mămăliga toponită, laptele de pasăre sau...
Joi, 16.05.2019, 20:11
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă ”Pulpe de rață fructate și caramelizate", perfectă pentru mesele de prânz luate în familie.
Plăcintă cu carne și salată de ardei copți, este genul de preparat din care mănânci până nu mai poți.
Sorin Bontea a gătit chili con carne, celebra lui rețetă cu multă carne. Toți membrii echipei așteaptă să fie serviți cu această delicatesă.
Daca vrei să te bucuri de un preparat cu adevărat ieftin si gustos, atunci supa cremă de linte e perfectă pentru tine. Nici nu trebuie să te pricepi la gătit, fiindcă iese gustoasă din prima!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de supă cremă de linte pe care a denumit-o ”Cremă de linte orientală”.
Burgerii au luat locul chiftelelor pe mesele românilor. Simbolul gastonomiei americane are de ceva timp chiar şi un festival pe tărâmurile noastre. Bucătarii au adaptat însă reţetele gusturilor locale: aşa au apărut burgărul cu brânză de...
Sambata, 11.05.2019, 19:20
Carmen Grebenişan a intrat în bucătărie şi s-a apucat de gătit o tartă delicioasă! Frumoasa bloggeriță ne-a demonstrat că este o foarte bună gospodină.
Sambata, 11.05.2019, 10:39
O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Asta pentru că borşul de verze, specifică judeţului Bacău, este simplu de pregătit şi plină de vitamine, datorită ingredientelor. Moldovencele spun că, cine ajunge pe Valea...
Vineri, 10.05.2019, 16:34
Ioana Romanescu, patiser, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani una dintre cele mai gustoase rețete de cupcakes, cel mai trendy desert. Această projitură este de origine americană.
CSe spune că o friptură delicioasă este întotdeauna însoțită de un sos echilibrat, ce întregește aroma cărnii făcută la grătar. De data aceasta îți arătăm cum poți pregăti un grătar delicios de porc, cu sos de barbeque!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine vinete, ulei de masline, roșii, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete domnești”.
De la brânză dulce, la foie gras şi trufe. Imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele tradiţionale reinventate. N-au scăpat nici colţunaşii, un preparat al copilăriei pentru mulţi români. Din bucătăria...
Miercuri, 08.05.2019, 19:40
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine aripioare de pui, cartofi dulci, iaurt, maioneză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Aripioare rusești”.
O nouă rundă de jurizări pe nevăzute din sezonul special al show-ului Chefi la Cuțite va pune în lumină familii talentate, ce sunt hotărâte să le demonstreze juraților că au cele necesare pentru a obține toate cele trei cuțite. Printre...
Romano Hamos, membrii comunitati rrome, a venit la "Chefi la Cuțite" să-i cucerească pe jurați cu o tocăniță de berbecuț.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să ne răsfățăm papilele cu o delicioasă salată cu fructe și brânzeturi, pe care a denumit-o ”Salată cu pupici”.
Doi barmani cunoscuți au prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani câteva rețete de cocktail-uri fără alcool.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune, acum în plin sezon al sparanghelului, o delicioasă rețetă de sparanghel cu sos olandez și cartofi noi, pe care a denumit-o ”Sparanghel vesel”.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Razvan si Dani, a pregătit o delicioasă combinație între clătite, orez cu lapte și caramel, rețetă pe care a denumit-o ”Vecine dulci”.
Marian Duță, reporter Neatza, în direct, din Parcul National, a aflat secretul clatitei perfecte.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de plăcintă aperitiv, cu brânză și iaurt, dar și alte ingrediente ce completează gustul, pe care a denumit-o ”Plăcintă cu vârtej”.
Familia Băitoi, venită tocmai din Chișinău, îi pune în mare încurcătură pe jurații Chefi la Cuțite cu un preparat rusesc. ”Stai așa, că nu-i așa. Nu înțeleg cu ce să încep...”, a spus chef Florin Dumitrescu, vizibil surprins de...
Emilia Iucinu a făcut ultimele pregătiri pentru masa de Paşte. Mama lui Andrei Tinu ne-a primit în bucătăria ei şi ne-a arătat cea mai simplă reţetă de pască. Însă, ne-a spus şi cine este ajutorul ei de nădejde.
Sambata, 27.04.2019, 17:32
Care este secretul ciorbei de miel perfecte? Răspunsul diferă de la o regiune la alta a ţării. Ardeiul şi lămâia, spun dobrogenii. Ba smântâna, vine răspunsul din nordul ţării. Ca să nu mai vorbim de verdeaţa specială, folosită de...
Vineri, 26.04.2019, 19:27
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conţine arpacaș, nucă, lămâie, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Veșmintele Domnului".
De la cotletul frăgezit în vin alb, din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are propria reţetă când vine vorba despre gătirea mielului.
Joi, 25.04.2019, 19:28
Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate. Nu şi pentru reporterii Observator care au umblat ţara în lung şi lat pentru a afla unde găsim cel mai bun drob.
Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre exemplu, are aceeaşi formă, dar o mie de gusturi. Iar secretele sunt bine păstrate.
Miercuri, 24.04.2019, 19:35
Nicio casă fără cozonac de Paște. Alina Dulămescu a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta cozonacului perfect pentru toate gusturile.
Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua în aceste zile drumul Chinei. Desertul are câteva secrete: cozonacii sunt făcuţi după o reţetă veche de sute de ani şi sunt copţi în cuptoare de cărămidă nici mai...
Marti, 23.04.2019, 19:33
Make-up artistul vedetelor şi-a descoperit o nouă pasiune. Alexandru Abagiu s-a apucat de făcut cozonaci. Şi nu orice fel de cozonaci, ci unii preparaţi după o reţetă specială.
Duminica, 21.04.2019, 15:39
Cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală. Asta spune tradiţia şi are tot mai mulţi adepţi printre români. Aşa că în aceste zile e forfotă mare în restaurante. Bucătarii se pregătesc pentru a satisface toate poftele. Pentru cei atât de comozi încât şi restaurantul e departe, există o soluţie: peştele vine gata făcut acasă.
Vineri, 19.04.2019, 19:32
Cine mănâncă peşte în ziua de Florii scapă de orice boală. Asta spune tradiţia şi are tot mai mulţi adepţi printre români. Aşa că în aceste zile e forfotă mare în restaurante. Bucătarii se pregătesc pentru a satisface toate poftele....
Vineri, 19.04.2019, 19:20
Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un nou desert delicios denumit "Pupici de la bunici"
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit rețeta "Tăiței cu varză moțată", un preparat delicios, mai ales servit cu chipsuri de bacon afumat.
Lucsandra Săndulescu, reporter "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, dintr-un restaurant din București, a aflat de la Chef Marian cum se prepară ouăle Benedict.
Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici celebrele plăcinte cu brânză dulce nu vor lipsi.
Luni, 15.04.2019, 17:02
Să fie bio sau cu fructe, cu grăsimi sau fără. Decizia o ia consumatorul în funcţie de preferinţe sau de dietă. Însă de multe ori, ingredientele de pe etichetă rămân nişte necunoscute.
Luni, 15.04.2019, 16:31
Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici...
Luni, 15.04.2019, 16:30
Iaurtul este un aliment foarte bun pentru sănătatea noastră, numai că asta depinde de modul în care este fabricat! Majoritatea produselor de acest gen din magazine conţin lapte procesat, adaos de proteine şi - culmea - chiar lapte praf. În...
Luni, 15.04.2019, 16:20
Marian Duță, reporter "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, de acasă de la Cornelia Rednic, a aflat de la frumoasă artista care este cea mai delicioasă rețeta de post: Prăjitură cu morcovi.
Un nou produs dobrogean îşi face, uşor uşor, loc pe harta gastronomică a României. Brânza de capră din Stejaru, Tulcea, a primit de la Ministerul Agriculturii atestarea de produs tradiţional local, statut care îi permite să protejeze...
Duminica, 14.04.2019, 08:57
Asta nu înseamnă că chefii se limitează la a introduce elemente inedite din bucătăriile Bătrânului Continent. Cei mai îndrăzneţi au ajuns în stadiul în care combină stilul românesc de gătit cu bucătăria japoneză.
Vineri, 12.04.2019, 16:29
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă de Coaste de porc cu garnitură de cartofi și un sos foarte delicios pe care a denumit-o ”Coaste vesele”.
Paula Chirilă crede că s-a îngrăşat de la sandvişurile pe care le mănâncă din benzinării când este în turneu cu teatrul. Actriţa are o reţetă miracol de ciorbă de varză care o ajută să slăbească!
Joi, 11.04.2019, 00:15
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de Supă crocantă de tortellini cu zucchini, ce este gata în 15 minute.
Rețeta pentru „Limba soacrei”, un preparat special pe bază de mușchiuleț de porc, a fost prezentată de Vlădutz, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine orez, carne, arahide, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Limba soacrei".
Pentru mulţi dintre noi, mărul reprezintă fructul copilăriei! Mai ales al celei petrecute la bunici. Pentru că bunicile ştiau să le pregătească în fel şi chip. Nu aveau reţete foarte complicate, dacă ne amintim de merele coapte în cuptor...
Luni, 08.04.2019, 16:30