Roșiile sunt astăzi nelipsite din bucătării, din grădini și din aproape orice preparat savuros – de la paste și pizza, până la salate și salsa.
Vineri, 28.11.2025, 12:20
Deserturile rapide, sănătoase și gustoase sunt tot mai căutate, iar budinca de ciocolată pe bază de avocado a devenit, în ultimii ani, una dintre rețetele-vedetă.
Joi, 27.11.2025, 11:29
Guacamole este unul dintre acele preparate care impresionează prin simplitate.
Miercuri, 26.11.2025, 12:58
Piața globală a avocado-ului trece printr-o perioadă de expansiune fără precedent.
Marti, 25.11.2025, 12:57
Avocado își are rădăcinile în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, în regiunile tropicale din Mexic, Guatemala și Indiile de Vest.
Luni, 24.11.2025, 15:12
Episodul 41 de la MediCOOL - Sezonul 9, din 3 noiembrie 2025. Dan Vodnar, profesor de gastronomie biomoleculară și biotehnologii alimentare, explică ce tip de ulei este cel mai potrivit pentru gătit, în funcție de punctul de ardere și de...
Burgerii sunt unele dintre preparatele vedetă ale verii, dar nu numai. Când vremea e frumoasă îi poți prepara chiar tu pe grătar, afară în curte. Fie că îi preferi bine făcuți sau mediu, simpli sau cu brânzeturi, bacon, avocado sau combinații îndrăznețe de ceapă și ardei, cheia unui burger reușit stă în atenția acordată fiecărei etape.
Sambata, 27.09.2025, 10:01
Guacamole este mai mult decât o gustare sănătoasă. Este un simbol al bucătăriei mexicane, cu o istorie de mii de ani și o versatilitate care i-a asigurat un loc de onoare în meniurile moderne.
Miercuri, 25.06.2025, 09:05
Episodul 20 al sezonului 15 Chefi la cuțite, din 22 aprilie 2025. După ce echipele au pus farfuriile pe bandă, tehniciene din industria beauty au început degustarea. ”Mi-a plăcut foarte mult. Seamă cu un sushi. Foarte bună pasta de avocado”,...
Maioneza vegană a devenit un preparat esențial pentru mulți dintre cei care adoptă un stil de viață sănătos, dar și pentru cei care doresc să reducă aportul de produse de origine animală.
Joi, 16.01.2025, 14:29
Episodul 8 al sezonului 12 Chefi la cuțite, din 11 septembrie 2023. Ciprian Dobrogeanu are 23 de ani și vine din Băicoi. De meserie este agent vânzări. Concurenta a gătit paste cremoase cu avocado.
Episodul 3 al sezonului 12 Chefi la cuțite, din 4 septembrie 2023. Gabriela Mariana Țugui a gătit somon la grătar cu sos de avocado. Concurenta de 23 de ani este casnică și provine din Bacău.
Avocadoul este un fruct popular în lume, adorat de mulți pofticioși. Însă ce se întâmplă dacă consumi regulat avocado?
Marti, 24.01.2023, 12:41
În ediția din 20 decembrie, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a pregătit Somon în crustă cu salsa picantă și sos avocado. Iată ce ingrediente a folosit, dar și modul de preparare.
Ediția din dată de 20 septembrie 2022 a emisiunii Chefi la Cuțite, sezonul 10. Sorin Bontea, la "Rețetă de Amuletă", a pregătit "file de lup de mare cu avocado".
Ediția din dată de 20 septembrie 2022 a emisiunii Chefi la Cuțite, sezonul 10. Cătălin Scărlătescu, la "Rețetă de Amuletă", a pregătit "rulou de ton cu mousse de avocado".
În ediția din 1 septembrie, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tând a pregătit o un cheese burger delicios, pe bază de ciuperci, pătrunjel, sare, usturoi, antricot de vită, brânză, ceapă, salată, roșii, ceapă verde, castraveți murați, maioneză, lipii, iaurt, avocado, gulie, ardei verde, carne de rată, ardei roșu, aripioare de pui, dar și alte ingrediente delicioase.
Chef Nicolai Tand a gătit la Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de aperitiv din mușchi de vită cu avocado și rețetă de spumă de conopidă, foarte gustoase și interesante.
Chef Nicolai Tand a gătit la Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de mușchi de vită cu avocado și spumă de conopidă.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de bruschete cu pastă de măsline și salată caprese cu avocado, pe care a denumit-o ”Bruschete cochete".
Mădălina Vasile, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", ne da ideei de mic dejun pe baza de avocado.
Din meniul de post fac parte burgerul cu quinoa, pastele cu caju și avocado, dar și lipia cu humus și legume.
Vlăduț, iscusitul bucătar de la neatza cu Răzvan și Dani, ne propune să ne delectăm în bucătărie, preparând o rețetă plină de culoare și savoare. o rețetă de pâine tricoloră cu mousse de avocado.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține dovlecei, avocado, sfeclă roșie, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Pâine în trei culori cu mousse de avocado".
Pentru că se apropie perioada postului și pentru că piața abundă în legume gustoase și colorate, putem pregăti din ele o minunată rețetă de spaghete din legume cu sos pesto de avocado.
Luni, 09.11.2020, 19:15
Ceviche de biban de mare pe pat de avocado și rondele de baghetă albă, o rețetă plină de savoare și sănătate, pregătită în platoul emisiunii Chefi la cuțite.
Ce se poate întâmpla dacă mănânci avocado în fiecare zi. Ce spun specialiștii
Miercuri, 28.10.2020, 15:04
Pentru porția de dulce, dar și pentru porția de sănătate, este chiar ideal un astfel de desert simplu și delicios, fără coacere: Mousse de avocado!
Pentru iubitorii preparatelor cu gust exotic, o rețetă de creveți în crustă de cocos cu salsa de mango și avocado
Guacamole este un sos consistent, sau o pastă având ca ingrediente de bază avocado și care poate fi consumată ca atare, ca dressing pentru salată sau ca sos pentru friptură. Se pregătește rapid și ușor doar din ingrediente proaspete.
Miercuri, 16.09.2020, 12:08
Din dorinta ca preparatul său să arate altfel decât în modul clasic, Paul Păcurar,un tânăr din Cluj și-a lăsat imaginația să zburde liber, pregătind o salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez.
Avocado este o bună sursă de vitamine, precum și de minerale, printre care se numără magneziu, sodiu, calciu și fier. Consumul acestui fruct pe termen lung ajută la menținerea sănătății organismului, dar și a frumuseții.
Marti, 14.07.2020, 13:40
Pentru mic dejunuri lejere, de vară, foarte savuroase, dar mai ales sănătoase, o rețetă de Avocado toast cu brânză și căpșuni.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă delicioasă pe bază de file de ton, ceapa verde, avocado, dar şi alte ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o " Ton fructat".
Este piața plină de căpșuni și vă gândiți să le serviți în combinații diverse, dar sunteți în pană de idei? Nimic mai simplu și delicios decât aceste trei rețete simple de salată cu căpșuni pentru porția zilnică de gust bun și vitamine.
Cea mai simplă și rapidă salată, dar și cea mai des preparată este salata verde cu roșii și castraveți. Este destul de gustoasă și se asortează cu orice friptură, sau garnitură, dar dacă îi mai adăugăm câteva ingrediente gustoase și sățioase, nu mai avem nevoie nici de friptură, nici de garnitură.
Plină de culoare, vitamine și savoare, salata de rucola cu avocado și legume asortate este perfectă pentru a fi servită alături de orice garnitură de post, sau orice friptură pentru cei care nu țin post.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune ca din când în când să mai servim și preparate cu pește și ne oferă o idee de Rețetă de aperitiv cu trei feluri de pește și pastă de avocado, e care el a denumit-o "Somon îmbrățișat".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține rodie, hrean și avocado, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit " Somon îmbrățișat".
Pentru perioadele de post, sau pentru perioadele în care dorim să ne hrănim mai sănătos, este chiar ideală o astfel de rețetă de spaghete din legume multicolore cu sos de avocado delicios și sănătos.
Pentru că avocado are nenumărate beneficii asupra organismului, fiind bogat în proteine, grasimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, precum și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, să încercăm să îl includem în cât mai multe preparate!
Rețeta lui Vlăduț de astăzi de la Neatza cu Răzvan și Dani este una simplă și tare gustoasă, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor: Tartar din ton roșu cu avocado, sfeclă roșie și rodie.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține paste, peste afumat, avocado, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit Paste răsfățate cu pește afumat.
Inspirate din bucătăria orientală, rețetele de hummus au devenit cele mai apreciate în perioadele de post.
O explozie de gusturi la pahar, pentru a-ți impresiona musafirii și familia: Cocktail de creveți cu avocado!
Pentru o cină simplă și lejeră merge de minune o Salată cu piept de pui și legume!
Pâine de casă gustoasă și sănătoasă, Salata de avocado cu ton si rodie, plină de savoare și culoare, Cotlet de porc cu os, cu ierburi si cartofi rantăliți - o nebunie-n farfurie și Desert cu iaurt și fructe de pădure foarte delicios și aspectuos șunt patru rețete delicioase pentru un meniu complet.
Perfecte, mai ales pentru un mic dejun de weekend aceste gustoase Ouă Benedict cu pastă de avocado!
Foarte cremoasă și gustoasă, de o culoare ce te îndeamnă la visare, această minunată înghețată de avocado cu banane și mentă!
Pornind de la celebra rețetă spaniolă Gazpacho, supă de rosii rece, rețetele rețetele s-au diversificat în funcție de gusturi și idei, una dintre ele fiind și rețeta Gazpacho de castraveți cu avocado.