Printre cele mai ușor și rapid de preparat, dar și printre cele mai adorate, rețetele de negrese pot fi adaptate în funcție de gusturi și de ingredientele la îndemână, cumputeți vedea și în Rețeta Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată.
Marti, 17.03.2020, 07:27Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o simplă și delicioasă rețetă de friptură din coaste de vițel cu salată de fasole roșie și salată verde.
Luni, 16.03.2020, 12:38Pieptul de pui este printre cele mai accesibile alimente, în materie de carne, dar adesea ne întrebăm cu ce să-l mai asortăm pentru un gust desăvârșit și pentru a oferi celor dragi altceva decât o banală friptură. Rețeta Piept de pui la grătar cu pesto de leurdă, sigur va fi altceva!
Luni, 16.03.2020, 08:09Se tot spune că leurda are acţiune depurativă şi diuretică, iar nutriționiști recomandă consumarea ei în sezonul de tranzit de la iarnă la primăvară. O primă rețetă cu leurdă este clasica rețetă Pesto de leurdă.
Luni, 16.03.2020, 07:24Cine crede că nu se poate delecta cu deserturi delicioase și în post, se înșală. Una dintre multele rețete de deserturi ce se pot prepara în post este această rețetă de Negresă de post cu unt de arahide, ce va fi îndrăgită de toți.
Vineri, 13.03.2020, 15:17Cu doar câteva ingrediente, la îndemâna tuturor, putem prepara o rețetă de post plină de gust, dar și de vitamine necesare organismului, primăvara: Mâncare de urzici cu orez, servită cu mămăliguță.
Vineri, 13.03.2020, 10:21Perfectă la început de primăvară și potrivită în perioada postului, această supă cremă de urzici cu spanac, plină de vitamine și gust!
Vineri, 13.03.2020, 09:18Una dintre cele mai cunoscute și simple rețete de prăjituri este cea de negresă și la mare căutare chiar și în varianta de post. Rețeta de Negresă de post cu cafea și nuci este deosebită atât prin aromă cât și prin textura densă și ușor umedă.
Vineri, 13.03.2020, 08:09Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o rețetă de ciorbă de lobodă roșie cu salată verde, plină de savoare și culoare, dar și de vitamine.
Joi, 12.03.2020, 15:04Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune ca din când în când să mai servim și preparate cu pește și ne oferă o idee de Rețetă de aperitiv cu trei feluri de pește și pastă de avocado, e care el a denumit-o "Somon îmbrățișat".
Miercuri, 11.03.2020, 15:04Uneori, rețetele de mâncăruri mai simple sunt mai gustoase și mai sănătoase cum este și această Rețetă de post - Mâncare de mazăre cu morcovi.
Miercuri, 11.03.2020, 11:11Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune o interesantă rețetă cu piept de porc și cartofi fondanți, precum și un sos de hrean delicios.
Miercuri, 11.03.2020, 09:39Rețetele de salate sunt cele mai frecvent preparate indiferent de sezon, iar combinațiile sunt multiple, în fucție de gustul fiecăruia, dar și de ingredientele disponibile.
Marti, 10.03.2020, 15:15Amalia Bellantoni, „Scorpia de la Chefi la cuţite”, şi soţul ei italian, puşi la zid din cauza coronavirusului. Întreaga familie a ajuns să trăiască în teroare! Copiii sunt priviţi ciudat la şcoală, iar oamenii fug de ei de teama îmbolnăvirii.
Marti, 10.03.2020, 09:05Pentru iubitorii preparatelor pe bază de paste făinoase, o rețetă destul de simplă, dar tare gustoasă și sățioasă: Budincă de paste cu brânză și broccoli.
Marti, 10.03.2020, 08:36Pentru că și în post poftim adesea la ceva dulce, ne putem răsfăța cu o diversitate de deserturi destul de simplu de preparat și cu ingrediente la îndemâna tuturor.
Luni, 09.03.2020, 15:59Nu există lună martie fără miros de Mucenici sau Sfinţişori! În Moldova, mucenicii nu sunt fierţi, ci făcuţi dintr-un aluat asemănător al cozonacului şi copţi în cuptor. Hmmm... DELICIOS!!!
Luni, 09.03.2020, 06:01Direct dintr-o patiserie foarte cunoscută, specialista în dulciuri ne-a divulgat care sunt secretele celui mai pufos aluat pentru mucenici și câteva sfaturi pentru reușita acestora.
Duminica, 08.03.2020, 11:54Pentru că este vineri şi este o zi dedicată desertului, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă de desert cu influenţe orientale pe care a denumit-o "Oriental dream"
Vineri, 06.03.2020, 14:21Pentru un prânz delicios și sățios în familie, o rețetă de post ce inspiră a primăvară: Chiftele de legume cu piure de cartofi și spanac.
Vineri, 06.03.2020, 09:29Sunt parteneri de viață și din primăvara aceasta devin, pentru prima oară, parteneri de ”scenă“. Chef Florin Dumitrescu și soția sa, Cristina, au parte de o premieră care îi aduce într-o ipostază nouă. Cei doi devin protagoniștii unei noi campanii pentru promovarea unei alimentații responsabile, „BIO cu tine”.
Joi, 05.03.2020, 13:47Pentru că adesea vă întrebați ce rețete culinare de post să mai gătiți, vă sugerăm o idee de meniu complet de post, pentru întreaga zi.
Joi, 05.03.2020, 10:18Cum să reziști tentației de a savura așa delicioase rulouri cu scorțișoară, foarte aromate, frumos rumenite și crocante?
Joi, 05.03.2020, 09:12Și în perioadele de post ne putem răsfăța cu deserturi delicioase și aspectuoase, cum este această prăjitură cu mere și morcovi foarte aromată și frumos colorată.
Miercuri, 04.03.2020, 10:55Gospodinele se întrec în această perioadă în a pregătii diverse rețete de mucenici, sau sfințișori, pentru Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia, prăznuită pe data de 9 martie. Una dintre cele mai apreciate rețete de mucenici este Rețeta de mucenici umpluți cu nucă.
Miercuri, 04.03.2020, 07:38Unul dintre ingredientele folosite des de români la prepararea unei ciorbe este borșul. Pentru cei care nu au cum să-l preparare în casă sau nu au găsit o sticlă la raftul magazinului, borșul la plic rămâne o variantă simplă și rapidă. Totuși, ingredientele conținute sunt o adevărată otravă pentru organism!
Marti, 03.03.2020, 19:57De la flori la preparate culinare nu pare să fie decât un pas. Ştim că florile decorează mai nou fiecare farfurie de fine dining, iar unele pot fi şi consumate. Şi sunt chiar sănătoase, spun specialiştii. Cam așa a ajuns și Răzvan Babană să le îmbine pe cele două. A mers la "Chefi la cuțite" cu un singur scop, acela de a o cunoaște pe Gina Pistol.
Marti, 03.03.2020, 14:57Pentru că a venit primăvara, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune s-o aducem și în bucătărie, preparând o delicioasă rețetă de tartă de primăvară cu spanac și roșii cherry.
Marti, 03.03.2020, 14:11Pentru perioadele de post, sau pentru perioadele în care dorim să ne hrănim mai sănătos, este chiar ideală o astfel de rețetă de spaghete din legume multicolore cu sos de avocado delicios și sănătos.
Marti, 03.03.2020, 09:39Și în perioadele de post ne putem hrăni cu preparate delicioase și, mai ales, sănătoase, cum este acest minunat preparat: Quinoa cu legume și mandarine.
Marti, 03.03.2020, 08:09Momente de panică pentru fanii emisiunii Chefi la cuțite, după ce Cătălin Scărlătescu s-a pozat în pijamale, pe patul de spital!
Marti, 03.03.2020, 00:27După ce au făcut iar autostopul și după ce au învățat un celebru cântec filipinez, concurenții au primit o nouă sarcină de la Gina Pistol, în a noua ediție din sezonul 3 al emisiunii Asia Express.
Luni, 02.03.2020, 23:59În restaurantul Amaliei Bellantoni, fostă concurentă Chefi la Cuțite, aproape că nu mai intră nimeni!
Vineri, 28.02.2020, 23:20Dacă sunteți în căutarea unei rețete de mărțișor dulce, rețeta acestor delicioase și frumoase gogoși americane glazurate, este chiar perfectă.
Vineri, 28.02.2020, 11:11Pentru că tot se poartă cadourile dulci, oferite celor dragi în spiritul sărbătoririi mărțișorului și a sosirii primăverii, aceste minunate fursecuri duo glazurate în culorile specifice mărțișorului, cu siguranță vor cuceri atât ca gust cât și ca aspect!
Vineri, 28.02.2020, 07:58Se știe că mărțișorul este considerat un simbol al primăverii, al revenirii la viață a naturii și a tot ce o înconjoară. Mărțișorul este reprezentat printr-un mic obiect legat cu un șnur împletit în două culori alb și roșu, care semnifică lupta vieții asupra morții, a sănătății împotriva bolii.
Joi, 27.02.2020, 08:55Chiftelele sunt apreciate de toți consumatorii preparatelor din carne, însă sosurile cu care sunt combinate le poate înnobila gustul delicios.
Miercuri, 26.02.2020, 10:45Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit în această dimineață o rețetă de clătite americane, sărate, asortate într-un decor primăvăratic cu mozzarella, roșii cherry și spanac, rețetă pe care a denumit-o "Clătite americane cu parfum de primăvară".
Marti, 25.02.2020, 12:03Pornind de la clasicele rețete de cheesecake, le putem adapta și în varianta sărată și le putem servi ca aperitive la mesele festive, sau pur și simplu ca și gustare în orice zi.
Marti, 25.02.2020, 11:26Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit în cadrul matinalului rețeta Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran.
Marti, 25.02.2020, 10:11Ce poate fi mai simbolic, într-o zi când se sărbătorește iubirea, decât un desert delicios, rapid și simplu de preparat? Și dacă desertul mai conține și căpșuni, ingrediente ce simbolizează iubirea prin culoare și forma de inimioară, deliciul va fi maxim.
Luni, 24.02.2020, 09:42Cornulețele sunt cele mai spornice dintre fursecurile preparate în casă și sunt cele mai potrivite a fi împărțite la diverse orânduieli bisericești precum sărindarele, sâmbăta moșilor, pomenirea morților, etc.
Vineri, 21.02.2020, 07:53Chef Florin Dumitrescu și-a pus fanii pe jar cu ultimele poze postate pe contul său de Facebook. Juratul emisiunii Chefi la cuțite i-a făcut pe mulți să se întrebe ce se întâmplă cu el!
Joi, 20.02.2020, 18:23Celebra Bad Angie a făcut senzație în sezonul 4 al emisiunii Chefi la cuțite, reușind să uimească pe tiți cu evoluția sa spectaculoasă din echipa mov a lui Chef Cătălin Scărlătescu.
Joi, 20.02.2020, 14:50Vine un moment în viață când trebuie să ne însușim ritualurile bisericești pe care, teoretic le cunoaștem, dar nu și practic. Unul dintre acestea este cum și când preparăm coliva.
Joi, 20.02.2020, 10:16Sicilianca de la emisiunea Chefi la cuțite a dat o super petrecere, chiar la restaurantul pe care îl deține împreună cu soțul său. Amalia Bellantoni a surprins din nou cu o apariție de senzație!
Joi, 20.02.2020, 09:28Conform datinilor străbune, în sâmbăta din weekend-ul în care se lasă sec pentru începutul Postului Mare, se pomenesc morții, după ritualul Moșilor de iarnă sau Sâmbăta morților. Ziua Moșilor de iarnă mai era cunoscută și ca ziua Moșilor de piftii sau sâmbăta piftiilor.
Miercuri, 19.02.2020, 09:42Perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, sau inclusă în diverse salate, brânza aromatizată se consumă foarte mult în zonele mediteraneene, dar a devenit îndrăgită și la noi și o găsim inclusă în meniurile restaurantelor.
Marti, 18.02.2020, 10:52Direct din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o interesantă rețetă de pâine cu cartofi dulci și semințe, care poate fi servită ca antreuri în orice restaurant.
Luni, 17.02.2020, 13:27Una dintre supele cremă specifice sezonului rece, este supa cremă de usturoi, recomandată pentru a ține răceala sau gripa la distanță.
Luni, 17.02.2020, 09:13