Gateste cele mai noi retete culinare alaturi de Chefii Antena 1. Descopera retetele de mancare traditionala romaneasca si secretele bucatariei internationale.
In categoria produselor lactate, iaurtul grecesc si-a facut un loc aparte, gratie texturii sale speciale. Daca este folosit chiar iaurt grecesc fara grasimi, atunci rezultatele pot fi foarte bune si pentru sanatate, nu doar pentru palatul gurii.
Luni, 02.08.2010, 00:00Gatesc pentru ca-mi place sa-i vad pe altii zambind. Incerc mereu retete si combinatii noi pentru ca-mi place sa ma surprind zambind. Zambiti in timp ce gatiti, cei ce vor gusta din mancarea voastra vor simti asta!
Vineri, 30.07.2010, 00:00Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista
Vineri, 30.07.2010, 00:00Japonezii cauta ca pe masa lor de zi cu zi sa se afle retete cat mai variate si... colorate. Aspectul da o savoare in plus mancarii, iar culorile naturale ale legumelor iti vor inviora cu siguranta ziua. Asa este si atunci cand vine vorba de "Tonjiru".
Joi, 29.07.2010, 00:00Daca ai vazut unul dintre cele mai savuroase filme ale anului 2009, in care Meryl Streep ii da viata unei maestre ale bucatariei, atunci iti amintesti sigur imeginile menite sa te faca sa te topesti de pofta. Dar si emotia tinerei Julie, cand dupa zeci de retete incercate, a ajuns la una pe cat de rustica, pe atat de complexa. Era vorba despre celebra "Boeuf Bourguignon" din cartea Juliei Child, reteta cu care avea sa impresioneze un critic culinar exigent. Daca nu ai vazut filmul si te intrebi de ce a ales tocmai aceasta specialitate, raspunsul este simplu: daca este facuta cum trebuie, este pur si simplu divina. Pregatita la foc molcom, in dulceata lasata de ceapa si morcov, in abur cald de vin, carnea devine frageda si suculenta, numai buna alaturi de niste paste fierte al dente.
Miercuri, 28.07.2010, 00:00Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.
Marti, 27.07.2010, 00:00O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.
Marti, 27.07.2010, 00:00Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa stai langa cuptorul incins, pazind o friptura. De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete care nu necesita foarte multa pregatire termica, ci daca se poate, cu legume crude, de vitaminele carora sa ne bucuram din plin. Fetele de la revista Good Food iti recomanda o salata de fasole, naut si feta.
Luni, 26.07.2010, 00:00Este cunoscut faptul ca fiecare natiune are cultura sa proprie, implicit din punct de vedere culinar. Noi avem sarmalele, italienii pastele, japonezii sushi, iar coreenii, soarecii. Da, exact, coreenii mananca soareci ca pe o delicatesa, iar asta nu e tot!
Luni, 26.07.2010, 00:00Oregano este un condiment culinar foarte important, fiind raspandit in bucatariile din tari precum Turcia, Palestina, Siria, Grecia, Portugalia, Spania, America Latina si Italia. Aceasta planta este mult mai aromata atunci cand este uscata.
Sambata, 24.07.2010, 00:00Tarta este un preparat copt in forme speciale, cu diferite umpluturi - carne, ciuperci, branzeturi, smantana, sau fructe, gem, stafide, alune etc.
Sambata, 24.07.2010, 00:00Desertul preferat pe timp de vara este unul cat mai rece. Si daca e usor si fructat, cu atat mai bine. Fetele de la Good Food ne propun o reteta cremoasa si simplu de realizat de inghetata cu coacaze.
Joi, 22.07.2010, 00:00Numit si untul pamantului, avocado este intr-adevar un fruct minune. Este foarte hranitor si bagat in grasimi sanatoase, potrivit pentru orice dieta, chiar si una de slabire sau detoxificare. Mai mult, este recomandata consumarea sa de catre femei, avand rol reglator asupra functiilor aparatului reproducator.
Joi, 22.07.2010, 00:00Sushi este cea mai cunoscuta mancare din bucataria japoneza, fiind si cel mai usor de preparat.
Miercuri, 21.07.2010, 00:00Vremea este frumoasa, numai buna de iesit la un gratar cu prietenii. Fetele de la revista Good Food iti propun 10 idei de retete potrivite pentru o iesire la iarba verde.
Miercuri, 21.07.2010, 00:00Daca ai pregatit cateva retete traditionale pentru o masa in stil spaniol, atunci totul trebuie asortat cu o bautura spumoasa si racoroasa, numai buna pentru zilele toride: sangria.
Marti, 20.07.2010, 00:00Caisele au inceput de ceva vreme sa-si faca aparitia prin piete si nu vreau sa pierd ocazia sa le savurez in cat mai multe combinatii. Pentru mine sunt o sursa dulce de sanatate.
Marti, 20.07.2010, 00:00O petrecere este reusita daca ai prieteni buni alaturi de tine, dar si o mancare si o bautura excelente. Si pentru a fi sigur ca toate felurile de mancare se potrivesc de minune intre ele, poti alege ceva tematic. Va fi si o ocazie buna de a experimenta din bucataria altei tari si a o cunoaste mai bine. Vom incepe cu Spania si cateva dintre cele mai reprezentative retete ale sale.
Vineri, 16.07.2010, 00:00Temperaturile fierbinti pot sa te faca sa iti fie foarte sete, dar o caffe latte cu gheata sau un smoothie de fructe pot depasi 500 de calorii. Insa exista bauturi gustoase care te vor racori fara sa adauge calorii.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00Foloseste lamaile in cat mai multe combinatii. Pe langa vitamina C, te vei putea bucura si de o savoare deosebita. Noi iti propunem o reteta de supa, o salata si un desert racoritor: prajitura cu lamaie.
Duminica, 04.07.2010, 00:00Fetele de la Good Food Romania au pregatit 10 idei simple si gustoase pentru gatitul de vara, cand nu ai chef de stat in fata unui cuptor incins.
Marti, 29.06.2010, 00:00Cand faci o reteta cremoasa, ouale sunt cele care leaga, confera o bogatie de gust si fac reteta mai hranitoare. Cu toate acestea, fie nu ai oua in casa, tii post sau pur si simplu ai vrea sa nu le folosesti, Martha Stewart iti propune trei metode prin care poti sa le inlocuiesti.
Marti, 29.06.2010, 00:00Nu ti-a iesit o prajitura si nu stii de ce? Iaurtul s-a stricat in frigider desi nu l-ai deschis de mult timp? Ai facut aluat de paine si vrei sa il congelezi? Afla cateva sfaturi legate de alimente si gatit de la revista Felicia:
Duminica, 27.06.2010, 00:00Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.
Vineri, 25.06.2010, 00:00Fie ca este preparata din carne sau legume, acrita cu bors, cu rosii sau cu corcoduse, sau pur si simplu "dulce", ciorba este nelipsita de pe mesele romanilor. Insa multi spun ciorbei "bors". Pana la urma, care e diferenta dintre cele doua?
Miercuri, 23.06.2010, 00:00Una dintre cele mai ieftine si folosite garnituri din lume, cartofii la cuptor, reprezinta o mancare atat de comuna incat, din pacate, de multe ori, se prepara in acelasi fel, intr-o banala rutina. Si uite asa ne pomenim dupa ani buni ca inca ne plac cartofii la cuptor, dar i-am vrea parca altfel.
Luni, 21.06.2010, 00:00Consumate proaspete, congelate sau uscate, acrisoare si apetisante, visinele sunt printre cele mai apreciate fructe. Culese in iunie-iulie, functie de soi, visinele se mananca proaspete sau prelucrate sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop sau lichior.
Duminica, 20.06.2010, 00:00Brocco-floarea sau conopida verde este cum poate ati ghicit din nume, o combinatie in broccoli si conopida. Are gustul unei conopide albe, dar culoarea de limeta ca un broccoli. Exista doua tipuri de "broccoflower": cea de tip californian si cea numita Romanesco Broccoli, care are o inflorescenta deosebita, fractala.
Vineri, 18.06.2010, 00:00O salata poate fi o buna sursa de vitamine si fibre, daca alegi legume proaspete si gustoase si le completezi cu un dressing sau alte condimente pentru a-i da aroma. Incearca mai multe combinatii fie daca o mananci ca fel principal sau drept garnitura pentru altceva. Indrazneste sa combini texturi si arome si vei realiza salate diferite in fiecare zi, de care nu te vei plictisi.
Joi, 17.06.2010, 00:00Te-ai intors de la piata cu niste fructe frumoase, dar cam tari? Daca ar fi un pic mai coapte, te-ai putea bucura intr-adevar de gustul lor. Insa nu e totul pierdut. Exista un mod foarte simplu si la indemana de a avea fructe rumene.
Joi, 17.06.2010, 00:00Daca esti in cautarea unei garnituri cu foarte putine calorii, atunci reteta de mai jos iti va veni la fix. Avand ca ingrediente principale sfecla si morcovii, salata contine doar aproximativ 50 de calorii.
Joi, 17.06.2010, 00:00Fetele de la revista Good Food Romania au gatit in centrul Bucurestiului, in ciuda caldurii, briose cu ciocolata, cu ajutorul unei retete usor de reprodus in orice gospodarie.
Miercuri, 16.06.2010, 00:00Cordon Bleu - inseamna in franceza "cordon/panglica albastru/a". Termenul se foloseste pentru a denumi un bucatar exceptional si un fel de mancare renumit, dar pana in secolul 18 denumirea putea fi atribuita oricui excela intr-un anumit domeniu. In timp, "cordon bleu" a fost tot mai mult asociat bucatarilor foarte talentati.
Luni, 14.06.2010, 00:00Fie il iubesti, fie il urasti. Vorbim despre foie gras, unul dintre cele mai controversate produse culinare din lume, care apartine bucatariei frantuzesti.
Sambata, 12.06.2010, 00:00Uleiul obtinut din prima presare a semintelor de floarea-soarelui este cel mai indicat pentru persoanele care vor sa gateasca cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti. Si pentru ca ingredientele naturale sunt, pe langa sanatoase, si cele mai gustoase, gatitul cu ulei Unisol asigura un succes garantat preparatelor tale.
Vineri, 11.06.2010, 00:00Se apropie lansarea filmului "Sex and the City 2" si ce mod mai bun de a sarbatori cu fetele decat prin cateva cocktailuri inspirate de personajele celebre din film:
Miercuri, 02.06.2010, 00:00Dovlecelul se gaseste in toate magazinele si pietele, de primavara pana toamna tarziu. La noi este cunoscut cel cu fruct lunguiet, cu coaja de un verde deschis.
Marti, 01.06.2010, 00:00Calatorul in Turcia, fie ca ajunge la Istanbul ori pe coasta Antalyei, se va lasa mereu sedus de jocul vanzatorilor de inghetata - dondurmalari ("dondurma", in limba turca, inseamna "inghetata") - care transforma un simplu moment negutatoresc intr-un spectacol ce strange public avid de senzational.
Duminica, 30.05.2010, 00:00"Gatesc pentru ca-mi place sa-i vad pe altii zambind. Incerc mereu retete si combinatii noi pentru ca-mi place sa ma surprind zambind. Zambiti in timp ce gatiti, cei ce vor gusta din mancarea voastra vor simti asta! Sa fiti sanatosi"(Adi Hadean)
Vineri, 28.05.2010, 00:00Vladut a inceput saptamana gatind la Neatza un delicios "Gulas de primavara".
Luni, 17.05.2010, 00:00Vladut a pregatit niste clatite speciale, mai "neatamparate" decat cele cunoscute de romani.
Vineri, 14.05.2010, 00:00Intr-o vestimentatie de vara, Vladut a pregatit un pui "gradinar", pregatit la cuptor, cu cartofi noi.
Joi, 13.05.2010, 00:00Intre 6 luni si 1 an copiii incep sa prinda gustul mancarii solide. Micutul porneste de la fructe si legume pana la carne slaba. Aici sunt cateva retete care ii vor “indulci” trecerea de la un regim alimentar la altul – la propriu si la figurat.
Joi, 06.05.2010, 00:00Bucate traditionale rusesti: kasha - un fel de paine; supe calde sau reci pregatite in cuptoare de lut; clatite - blini, blincichi si oladii; checuri, placinte - cu cartofi, cu branza si carne; turte dulci aromate (preaniki) etc.
Joi, 29.04.2010, 00:00