Iata o reteta de pui la cuptor in stil marocan.
Marti, 15.11.2011, 00:00Usoara si delicioasa, aceasta reteta a fost propusa de bucatarul de placere Marius Tudosiei, supranumit si bacan sef.
Joi, 20.10.2011, 00:00Frigaruile sunt deliciul unui gratar. Insa ele pot fi preparate si in casa, intr-o tigaie speciala. Gustul lor depinde, in primul rand, de combinatia de arome folosita. Fructul de mango ofera o savoare exotica, delicioasa.
Miercuri, 12.10.2011, 00:00Unele tipuri de grasimi care se gasesc in uleiurile vegetale sunt inofensive, ba chiar benefice pentru sanatate. Acestea iti ofera energie si reduc riscul aparitiei cancerului sau a bolilor cardiovasculare.
Duminica, 09.10.2011, 00:00Urmasii moderni ai sapunului traditional - lichizi, gelificati sau glicerati - sunt in continua transformare si concurenta. Ii gasim intr-o multime de forme, de culori si parfumuri. Insa „originalul" milenar se afla numai in Siria.
Sambata, 17.09.2011, 00:00Incearca o supa gustoasa si hranitoare, cu morcov si lapte. Este putin dulce-picanta, ideala pentru cei carora le plac retetele mai exotice.
Joi, 08.09.2011, 00:00Pielea este prima aparare in fata oricarei invazii din exterior, care ar putea dauna organismului. In plus, este cel mare si, totodata, cel mai sensibil organ, asa ca trebuie sa ai mare grija de el.
Marti, 23.08.2011, 00:00Locuitorii unei insule din Croatia sunt renumiti pentru producerea uleiului de masline.Chiar ei l-au denumit "lichidul de aur". De la aceasta expresie si pana la un ulei cu adevarat de aur nu a mai fost decat un pas.
Joi, 11.08.2011, 12:14Reteta de post a zilei combina vinetele cu ciupercile, ca si ingrediente principale, insa aromele finale sunt aduse de mult mai multe legume si condimente. Pofta buna!
Vineri, 22.07.2011, 00:00Reteta zilei de marti vine din Italia, se cheama panzanella si este una din cele mai cunoscute salate reci din aceasta tara. Plus: este o modalitatea practica de a face ceva din painea veche. Pofta buna!
Marti, 12.07.2011, 00:00Reteta zilei de sambata este una speciala, potrivita pentru 4 persoane. Pofta buna!
Sambata, 09.07.2011, 00:00Reteta de post a acestei zile de vineri este compusa din sparanghel, ca ingredient de baza, alaturi de rosii, masline si busuioc - totul la cuptor. Pofta buna si un weekend frumos!
Vineri, 03.06.2011, 00:00Reteta de astazi aduce in prim-plan codul, un peste nu foarte gustos insa consumat des, fiindca poate fi combinat usor cu o multime de alte ingrediente. Iar astazi un astfel de ingredient este rosia. Pofta buna!
Joi, 02.06.2011, 00:00Savoare de primavara in fiecare felie. Daca nu ai descoperit pana acum sparanghelul, acum este momentul oportun.
Sambata, 28.05.2011, 00:00Cei de la Good Food ne ofera un ghid culinar al uneia dintre cele mai populare destinatii mediteraneene: Grecia: "Amintirile mele grecesti se vor lega intotdeauna nu de Acropole, ci de tavernele mici si umbrite de pe malul marii, de insulele pline de maslini si de brutariile ademenitoare de pe stradute ascunse.
Sambata, 21.05.2011, 00:00Reteta de post a zilei de vineri este realizata pe baza de paste fara ou - spaghetti in acest caz, si de rosii, rucola si masline. Pofta buna!
Vineri, 20.05.2011, 00:00Maslinele pot fi consumate simplu, neprelucrate termic, ca aperitiv, adaos in salate, sau ca ingredient principal, la micul dejun, pranz sau la cina.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Obiceiurile alimentare moderne ne pot da peste cap sanatatea fizica si psihica. Cercetatorii ne avertizeaza ca putem deveni depresivi daca nu renuntam la meniurile nesanatoase.
Joi, 31.03.2011, 00:00Cartofii sunt un ingredient la indemana, mai ales in perioada postului. Daca iti plac, insa te-ai plictisit de retetele clasice pe care le stii, incearca sa faci mici schimbari, care vor face ca o reteta banala sa fie noua si interesanta.
Marti, 22.03.2011, 00:00Din cele mai vechi timpuri se stie ca maslinele si uleiul de masline au proprietati terapeutice. Contin multe vitamine si chiar pot ajuta la vindecarea unor boli. Dar mai multe aflam de la colegii nostrii de la revista Felicia.
Marti, 15.02.2011, 06:38Din cele mai vechi timpuri, maslinele si uleiul de masline au fost recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice. Acestea contin multe vitamine si chiar pot ajuta la vindecarea unor boli. Puteti afla mai jos cateva dintre secretele maslinelor.
Marti, 15.02.2011, 00:00Marius Tudosiei, de la Bacania Veche, a prezentat in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe canalul Euforia TV o reteta de paine cu masline, aromatizata si cu o gramada de alte ierburi.
Duminica, 13.02.2011, 00:00Ioana Zaharia, bucatar la restaurantul Anatolia din Bucuresti, a pregatit la Euforia TV o reteta clasica - pui involtini cu cartof copt.
Luni, 24.01.2011, 00:00Laura Calder, gazda emisiunii "Sa gatim frantuzeste" de pe canalul Euforia TV, a gatit spirale din foietaj date prin pasta de masline.
Miercuri, 22.12.2010, 00:00Toni si Ibi, bucatari la restaurantul Chez Toni din Bucuresti, au prezentat doua retete de salate la emisiunea Euforia Cuisine de pe canalul Euforia TV: salata fatoush si salata de masline.
Luni, 20.12.2010, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV este in Grecia, pentru prezentarea unui preparat special: file de peste spada in sos de ouzo si de rosii.
Luni, 13.12.2010, 00:00Nicolai si Vasile Leu, bucatar-sef la Trattoria Italiana din Ploiesti, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" de pe Euforia TV o reteta de spaghete cu ton.
Luni, 13.12.2010, 00:00Mustarul poate fi ingredientul care da savoare si rafinament un retete, altminteri banale, precum friptura de porc.
Joi, 11.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Spaghetti in sos de sardine, rosii si masline" Ingrediente: 250 g spaghetti BIO GRANORO (jumatate de punga); 800 g pulpa de rosii Expom (adica 2 conserve); 100 g masline maruntite; un catel de usturoi tocat; 1 ardei iute...
Luni, 08.11.2010, 08:06Tocana belgiana este un preparat simplu si savuros, care nu difera foarte mult de tocana clasica, romaneasca. Secretul este un ingredient la indemana tuturor: berea neagra.
Duminica, 31.10.2010, 00:00Piept de pui in sos de portocale - un preparat exotic, foarte aromat si nu in ultimul rand plin de vitamine. Este potrivit mesei de pranz (in principal), dar si celei de seara.
Sambata, 30.10.2010, 00:00Preparare: se realizeaza intai frigaruile, din creveti, salau si somon, care se asezoneaza cu sare de mare si cu piper proaspat macinat, dar si cu piper de lamaie indian, foarte iute. Apoi - in tigaia cu ulei de masline incins se pun la rumenit...
Miercuri, 06.10.2010, 20:54Chimenul are o aroma puternica, dulce, cu o usoara tenta amaruie si picanta. Acest condiment este utilizat la supe, salate de varza, sfecla, in unele produse de panificatie - chifle, paine, in mancarurile pe baza de carne de mielarom
Sambata, 25.09.2010, 00:00O mixtura intre gastronomiile berbera, spaniola, corsicana, portugheza, franceza, maura, mediteraneana si africana, bucataria marocana este considerata una dintre cele mai alese din lume.
Vineri, 24.09.2010, 00:00Vine toamna, bine-mi pare, in farfurie am.......vinete! Prin continutul bogat de vitamine si de minerale, o cura de vinete iti va hidrata si detoxifia organismul.
Vineri, 10.09.2010, 00:00ton picant 300 gr ardei gras rosu si verde 6 buc porumb boabe 50 gr ceapa 1 buc arpagic murat 100 gr capere 200 gr parmezan 100 gr masline verzi 100 gr oregano proaspat 1 leg coacaze rosii 50 gr ulei masline 30 gr lamaie- zeama 2 buc ardei...
Luni, 06.09.2010, 10:05Din bucataria franceza vine astazi reteta de chec sarat, plin de masline si de bacon, excelent ca si gustare.
Vineri, 03.09.2010, 00:00Salata se taie marunt, intocmai ca si ardeiul gras, rosiile si castravetii. Se adauga branza telemea, ceapa rosie si sunculita. Sus de tot se pune un ou fiert, taiat pe din doua. Dressingul se face din ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. La...
Joi, 19.08.2010, 18:40Ingrediente: paste penne bacon masline capere rosii cherry sos de rosii cu busuioc salvie parmesan sare piper pepperoncino ulei de masline Mod de preparare: - baconul se caleste in ulei de masline, apoi se adauga sosul de rosii -...
Miercuri, 21.07.2010, 17:46Marti dimineata, Vladut a ales sa prepare o reteta usor de facut si care nu ingrasa: salata de ton.
Marti, 22.06.2010, 00:00Vladut a ales sa gateasca astazi o reteta potrivita cu temperaturile de afara: aripioare de pui cu parfum de vara.
Miercuri, 09.06.2010, 00:00Produsele L`occitane sunt 100% naturale. Una dintre cele mai iubite game de creme este cea pe baza de extract de maslin de Provence.
Marti, 01.06.2010, 00:00Vladutz gateste: Fusilo cu pasta de masline si usturoi o punga de paste fara ou Fusillo; 150g masline verzi un catel de usturoi ulei de masline busuioc si menta, dupa gust Fiebem pastele cu 2 picaturi de ulei de masline si putina sare...
Miercuri, 26.05.2010, 10:25Pentru aceasta dimineata Vladut a ales din nou paste. De aceasta data fusillo cu sos de masline si usturoi.
Miercuri, 26.05.2010, 00:00