Antena Căutare

Articole despre branza

Retete pur romanesti: mamaliga cu branza si smantana

Retete pur romanesti: mamaliga cu branza si smantana

Calendarul pastoral, care in lumea satului merge in paralel cu cele agrar si religios, are cateva momente-cheie. Prima etapa este cea a invoielilor, cand gospodarii se tocmeau cu ciobanii, stabilindu-se atat numarul de oi, cat si locul de pasunat. Urmeaza masura laptelui, notandu-se cantitatea de lapte pe care o da zilnic fiecare oaie.

Vineri, 01.10.2010, 00:00
Bucataria britanica, intre traditie si modernitate

Bucataria britanica, intre traditie si modernitate

Daca in trecut baza bucatariei britanice o constituiau carnea si legumele fierte, in prezent aceasta s-a diversificat foarte mult prin contributia in plan culinar a comunitatilor evreiesti, arabe, chinezesti, indiene.

Miercuri, 29.09.2010, 00:00
Foietaj cu carnati si branza

Foietaj cu carnati si branza

Joi, 23.09.2010, 17:33
Toamna, anotimpul sarbatorilor culinare

Toamna, anotimpul sarbatorilor culinare

Toamna este bogata in sarbatori si targuri, pentru ca timpul este prielnic culesului. Din vii se strang si ultimii ciorchini, iar mustul deja incepe a curge in cani.

Joi, 23.09.2010, 00:00
Cozonacul, traditionalul gust al sarbatorii

Cozonacul, traditionalul gust al sarbatorii

Traditia romaneasca spune ca daca ai cozonac pe masa inseamna ca sarbatoresti. Cozonacul este o reteta cu o lunga istorie.

Joi, 16.09.2010, 00:00
VIDEO! Vladut iti arata cum sa pregatesti pachetelul de scoala al copilului

VIDEO! Vladut iti arata cum sa pregatesti pachetelul de scoala al copilului

Vladut a pregatit in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" un pachetel scolar, potrivit pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata a copilului atunci cand acesta se afla la scoala.

Marti, 14.09.2010, 00:00
Pachetel de scolari

Pachetel de scolari

Vladutz gateste: "Pachetel de scolari" Ingrediente: paine feliata integrala unt past ade masline sunca de praga cascaval branza de telemea rosii castraveti salata verde Echipa Neatza va ureaza pofta buna!

Luni, 13.09.2010, 09:54
Gigi Becali mananca branza si ceapa in casino

Gigi Becali mananca branza si ceapa in casino

Pasiunea lui Gigi Becali pentru branza si ceapa este nemarginita. A demonstrat-o chiar la cel mai luxos casino din Bucuresti.

Joi, 02.09.2010, 00:00
Zucchini pane cu crema de branza

Zucchini pane cu crema de branza

zucchini feta de capra gorgonzola smantana ceapa rosie ou pesmet faina mix de salate rosii cherry sare si ulei de masline Preparare: Se spala zucchini si se taie felii, se sareaza putin. Oul se sparge intr-un castron si se bate cu un praf...

Miercuri, 01.09.2010, 13:37
Reteta: Ratatouille cu branza de capra

Reteta: Ratatouille cu branza de capra

Intr-o lume de fantezie, "Ratatouille" ar fi mancarea preferata a soriceilor, insa, in lumea reala acest fel de mancare sanatos este o modalitate perfecta pentru a manca o portie buna de legume.

Luni, 30.08.2010, 00:00
Pedelistul Branza

Pedelistul Branza

Mircea Badea despre William Branza care este un mare activist PDL in afara tari

Miercuri, 25.08.2010, 10:37
Reteta zilei: Salata de fructe cu branza

Reteta zilei: Salata de fructe cu branza

Desi multi oameni evita sa foloseasca in acelasi preparat si branza si fructele, aceasta combinatie nu este nu doar potrivita din punct de vedere nutritiv, dar gusturile unei branze mai tari se pot impleti excelent cu aromele suave ale fructelor si legumelor.

Vineri, 13.08.2010, 00:00
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Preparare: se intinde o foaie mare de placinta sau foietaj intr-un vas rotund de metal, circular, se tapeteaza inclusiv peretii vasului cu blatul. Se taie apoi in felii subtiri o bucata de 250-300 grame kaizer si jumatate de tulpina de praz, rondele...

Marti, 10.08.2010, 16:27
Caracas, orasul noptii

Caracas, orasul noptii

Pentru a descoperi spiritul urban al Venezuelei, trebuie neaparat sa ii cunoasteti capitala, Caracas. Desi nu este una din destinatiile de top pentru turisti, capitala venezueleana este un loc fascinant de explorat, datorita artei superbe, mancarii si vietii de noapte agitate.

Luni, 09.08.2010, 00:00
Aperitive servite la zero grade Celsius

Aperitive servite la zero grade Celsius

Pentru un aperitiv inedit, fa o crema de legume, condimenteaz-o din belsug si serveste-o direct din frigider.

Joi, 29.07.2010, 00:00
Intoxicati cu branza

Intoxicati cu branza

16 galateni au ajuns la spital dupa ce au consumat cas proaspat de oaie. Oferta magazinului a fost de nerefuzat, astfel ca nu mai putin de 32 de persoane au avut probleme. Medicii spun ca la prima vedere pare a fi vorba despre un stafilococ....

Luni, 26.07.2010, 16:24
Echipa feminina de spada a Romaniei, eliminata in sferturi la Campionatele Europene

Echipa feminina de spada a Romaniei, eliminata in sferturi la Campionatele Europene

Nationala feminina de spada a Romaniei a fost eliminata in sferturile de finala ale Campionatului European de scrima de la Liepzig.

Miercuri, 21.07.2010, 00:00
Cum a cucerit lumea branza Cheddar

Cum a cucerit lumea branza Cheddar

Inventata intr-un orasel din partea de vest a Marii Britanii, branza Cheddar este astazi una dintre cele mai cunoscute pe plan mondial. Numele sau denota si o anumita parte a procesului de productie - cheddaring, acesta fiind foarte popular de-a lungul secolelor si imitat in intreaga lume, dar versiunea originala vine din Somerset.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Vladutz gateste placinta dobrogeana

Vladutz gateste placinta dobrogeana

Vladutz gateste astazi placinta dobrogeana Ingrediente: branza 1 kg oua 8 buc ulei masline iaurt menta se piseaza branza in care se amesteca 4 oua intregi si 4 galbenusuri. Branza se aseaza in straturi intre foi de placinta, se da o...

Luni, 12.07.2010, 10:08
VIDEO! Placinta dobrogeana pregatita de Vladut

VIDEO! Placinta dobrogeana pregatita de Vladut

Intors de la mare mai bronzat sicu chef de gatit, Vladut a preparat luni dimineata, in studioul emisiunii Neatza cu Razvan si Dani, o placinta de inspiratie......dobrogeana, in cinstea perioadei petrecuta pe litoral.

Luni, 12.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a pregatit un sandvis racoritor cu branza

VIDEO! Vladut a pregatit un sandvis racoritor cu branza

Vladut a preparat pe plaja, la mare, un sandwich racoritor, cu un ingredient special: branza daneza Arla.

Vineri, 09.07.2010, 00:00
Branza de oaie - nelipsita in meniul lui Becali la Bruxelles

Branza de oaie - nelipsita in meniul lui Becali la Bruxelles

In meniul lui Gigi Becali , chiar si la Bruxelles in restaurantul luxos unde obisnuieste sa manance, branza de oaie este nelipsita. Desi serveste meniuri sofisticate si foarte scumpe, Gigi Becali nu se desparte de branza de oaie.

Marti, 06.07.2010, 17:26
VIDEO! Vladut pregateste "branzeturi rasfatate"

VIDEO! Vladut pregateste "branzeturi rasfatate"

Pentru ca vara avem nevoie de vitamine, Vladut a pregatit "branzeturi rasfatate".

Marti, 06.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a facut o salata de fructe si legume

VIDEO! Vladut a facut o salata de fructe si legume

Vladutz a preparat o salata de fructe si legume.

Luni, 05.07.2010, 00:00
Salata proaspata de vara: rosii cu pepene

Salata proaspata de vara: rosii cu pepene

Salate de vara face aproape oricine, insa nu oricine face salata de vara din rosii si din pepene verde: o combinatie racoritoare si energizanta intre legume si fructe.

Vineri, 02.07.2010, 00:00
Vladut gateste rosii umplute

Vladut gateste rosii umplute

Ingrediente pentru rosii umplute: rosii branza de telemea ardei gras tricolor marar patrunjel unt se amesteca branza cu untul si ardeiul gras taiat cubulete fine pulpa de la rosii se maruntestesi se amesteca cu branza maruntita se umplu...

Joi, 24.06.2010, 10:28
VIDEO! Vladut gateste rosii umplute

VIDEO! Vladut gateste rosii umplute

Joi dimineata, Vladut a gatit o reteta simpla, rapida, dar gustoasa: rosii umplute.

Joi, 24.06.2010, 00:00
Vladut gateste dovlecei cu branza la cuptor

Vladut gateste dovlecei cu branza la cuptor

Ingrediente pentru dovlecei cu branza la cuptor: dovlecei 3 kg branza te telemea 800 gr oua 8 buc marar 2 leg smantana 200 gr cascaval 200 gr rosii 3-4 buc mozarella 100 gr dovleceii se taie rondele subtiri se sareaza se lasa la scurs si...

Miercuri, 23.06.2010, 10:30
VIDEO! Vladut a gatit dovlecei cu branza la cuptor

VIDEO! Vladut a gatit dovlecei cu branza la cuptor

Vladut a pregatit pentru astazi o noua reteta bazata pe legume: dovlecei cu branza la cuptor.

Miercuri, 23.06.2010, 00:00
Mozzarela cu probleme

Mozzarela cu probleme

Alerta in Italia, unde au fost retrase de la vanzare 70 de mii de pachete cu mozzarela, produse in Germania. Din alba, branza devenea albastra la deschiderea pachetului. Deocamdata, autoritatile romane spun ca produsul nu ar fi ajuns la noi.

Luni, 21.06.2010, 12:04
Branza mucegaita naturala - brand frantuzesc!

Branza mucegaita naturala - brand frantuzesc!

Cand te gandesti la gastronomia Frantei, iti vin in minte retete ca cea de Ratatouille, mirosul unui croisant pufos sau gustul dulce acrisor al unei crepe Suzette. Dar si gustul fin si rafinat, iubit de unii, detestat de altii, al unei branze cu mucegai.

Marti, 08.06.2010, 00:00
Sanatate de 5 stele: Salata mediteraneeana cu linte

Sanatate de 5 stele: Salata mediteraneeana cu linte

Este cunoscut faptul ca dieta mediteraneeana este una dintre cele mai sanatoase din lume, iar locuitorii zonei Mediterane (de la Franta, Italia, Spania, Grecia pana la Turcia, Israel sau Libia) au un indice de raspandire al cancerului si al bolilor de inima mai scazut decat multe alte zone ale Planetei.

Vineri, 04.06.2010, 00:00
In urmarirea branzei

In urmarirea branzei

Senzatii tari. in Marea Britanie, unde a avut loc prima editie neoficiala a traditionalei curse de rostogolire a branzei. Sute de concurenti din toate colturile lumii au sfidat avertismentele autoritatilor si s-au aruncat pe urmele uriasei role de...

Marti, 01.06.2010, 16:42
La placinte... inainte

La placinte... inainte

Branza de burduf, caltabos, carnati afumati, piftie sau placinte, toate preparate dupa retete traditionale. Cu astfel de produse i-au asteptat negustorii pe cei care au venit la Targul Slow Food, organizat in centrul Brasovului. Localnicii si turistii...

Luni, 31.05.2010, 12:50
Ravioli cu branza

Ravioli cu branza

Vladutz gateste: Ravioli cu branza o punga de tortellini/ravioli cu branza 200ml suc de rosii 2-3 linguri de smantana 2-3 catei usturoi pisat busuioc proaspat si maruntit 100g de branza rasa Grana Padano Fierbeti pastele umplute in apa...

Joi, 27.05.2010, 10:00
VIDEO! Vladut gateste ravioli cu branza

VIDEO! Vladut gateste ravioli cu branza

Vladut a pregatit pentru astazi o noua reteta din bucatarie italieneasca: Ravioli cu branza.

Joi, 27.05.2010, 00:00
Reteta rapida: toast cu crema de branza

Reteta rapida: toast cu crema de branza

Pentru un mic dejun mai consistent sau o gustare intre mese, poti alege o reteta simpla care necesita doar cateva minute.

Miercuri, 26.05.2010, 00:00
Vezi care sunt cele mai sanatoase si cele mai toxice alimente!

Vezi care sunt cele mai sanatoase si cele mai toxice alimente!

Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi, cum sunt, de exemplu, margarina, bauturile carbogazoase, mezelurile, cartofii prajiţi sau guma de mestecat, dăuneaza grav sanatatii. Insa, in acelasi timp, vestea buna e ca exista tot atat de multe alimente sanatoase. Hai sa vedem impreuna cum arata cele doua liste!

Vineri, 21.05.2010, 00:00
"Vinovati" de viata cea lunga

"Vinovati" de viata cea lunga

In anii ’50, cand dr Ancel Keys ajungea pe Insula Creta, se declara uimit de cat de mult ulei de masline obisnuiau sa toarne in salata cretanii. "Dumnezeule!", a exclamat el, "dar frunzele voastre de salata inoata in ulei!".

Miercuri, 12.05.2010, 00:00
Lasagna cu branzeturi

Lasagna cu branzeturi

ingrediente pentru lasagna cu branzeturi: branza telemea 500 gr branza de vaca 500 gr oua 6 buc sos alb 500 gr busuioc 2 leg smantana 500 gr parmezan 150 gr sos de rosii 400 gr cascaval 400 gr se prepara un amestec din branzeturi oua...

Luni, 10.05.2010, 10:15
Vladut a inceput saptamana cu lasagna cu branzeturi

Vladut a inceput saptamana cu lasagna cu branzeturi

Vladut a pregatit pentru inceputul de saptamana o delicioasa lasagna cu branzeturi.

Luni, 10.05.2010, 00:00
Comert in praf

Comert in praf

Branza mucegaita, siropuri fermentate si carne asezata in soare, la discretia mustelor. Asta au gasit ieri inspectorii OPC pe tarabele vanzatorilor din BRAN.

Duminica, 09.05.2010, 11:22
De la piata, la spital. Intoxicati de la branza

De la piata, la spital. Intoxicati de la branza

15 brasoveni au ajuns ieri la spital dupa ce au mancat branza telemea cumparata dintr-o hala din oras. Oamenii se plang ca imediat dupa ce au comsumat branza, a inceput sa li se faca rau. 9 dintre ei au fost internati in spital. Pacientii au facut deja...

Sambata, 08.05.2010, 10:53
Cheesecake, o prajitura minunata

Cheesecake, o prajitura minunata

Daca poftesti la o prajitura cu branza, fructe de padure si ciocolata alba, iti dam noi reteta, tot ceea ce trebuie facut este sa te pui pe gatit.

Luni, 03.05.2010, 00:00
Toxiinfectie alimentara la o gradinita din Targoviste

Toxiinfectie alimentara la o gradinita din Targoviste

Cinci copii si o ingrijitoare au ajuns la spital, cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat ceva nu le-a priit la o gradinita din Targoviste. Alti patru pusti si o educatoare, acuza si ei dureri abdominale, greturi si varsaturi, dar primesc...

Luni, 26.04.2010, 16:15
Salata simpatica

Salata simpatica

Vladutz gateste :salata simpatica piept pui suc morcovi salata verde ardei capia rosu si verde rosii branza telemea lamai ulei de masline pere castravete Echipa Neatza va ureaza pofta buna!

Miercuri, 14.04.2010, 09:58
Paste mai sarac

Paste mai sarac

Pastele vine mai devreme in acest an. Cu miei mai putini si preturi mai mari

Luni, 22.03.2010, 16:54
Pizza cu ghinion

Pizza cu ghinion

O femeie din Galati a fost la un pas de moarte, doar pentru ca a avut pofta de pizza! Femeia de 42 de ani tinea, insa, post si nu vroia sa pacatuiasca. Asa ca a mancat niste pizza. de post! Acelasi gust, dar fara carne sau branzeturi. Din pacate,...

Luni, 22.02.2010, 23:12
Adi Hadean, un bucatar desavarsit

Adi Hadean, un bucatar desavarsit

Cod cu legume si orez, tortilla cu branza si sunca, jeleu de portocale. Se spune ca a manca este o placere, iar a gati: o arta! Si daca a manca este la indemana oricui, nu acelasi lucru se poate spune si despre gatit. Este o maiestrie sa gatesti si...

Vineri, 29.01.2010, 17:00

Ultimele știri

x