Cartofii sunt gustosi, usor de preparat, se intalnesc atat in retete sarate, cat si in cateva dulci si te scot cu siguranta din incurcatura atunci cand vrei sa gatesti ceva rapid. Cartofii copti pot fi foarte aromati atat pregatiti simplu, cu putin ulei si sare, sau cu cateva toppinguri delicioase.
Duminica, 03.07.2011, 00:00Consumatorii din Israel au castigat o batalie cu preturile datorita unui protest pe Facebook. Prin intermediul retelei de socializare, oamenii au amenintat cu boicotul, daca pretul pentru branza nu va scadea, informeaza Associated Press.
Joi, 30.06.2011, 00:00Vladutz gateste: "Tarta de vara cu branza si capsuni" Ingrediente Pentru aluat: faina unt zahar pudra oua Pentru umplutura: branza de vaci smantana visine oua vanilie Pentru decor: - capsuni si dulceata de caspuni
Vineri, 10.06.2011, 08:59tocanita de vara pulpe de pui dezosate scaricica carnati usor afumati ardei gras rosu si verde ceapa cartofi noi marar si patrunjel pasta de tomate rosii proaspete malai branza telemea usturoi carnea si carnatii se frig la gratar...
Vineri, 03.06.2011, 08:26Prajitura cu branza este un desert favorit, iar daca i se adauga si ciocolata, popularitatea nu poate decat sa-i creasca. Textura este catifelata, luxurianta si fiecare lingura este o incantatoare experienta gastronomica.
Miercuri, 01.06.2011, 00:00Caldura care a venit brusc peste noi poate sa ne imbolnaveasca, daca nu suntem atenti. Mai precis, daca nu suntem atenti ce marfa cumparam din piete si din micile magazine. Nu e momentul sa facem economii pe sanatatea noastra, chiar daca branza sau...
Miercuri, 25.05.2011, 14:01Aceasta specialitate combina toate ingredientele clasice ale unui mic dejun englezesc intr-o singura tigaie. Pentru varianta fara carne inlocuiti carnaciorii Chipolata cu unii vegetarieni (de soia) si nu mai puneti sunca, in schimb adaugati o cantitate considerabila de ciuperci.
Sambata, 14.05.2011, 00:00Chef Cezar pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o un desert pe cat de simplu, pe atat de aspectuos: foietaj cu fructe caramelizate.
Joi, 21.04.2011, 00:00Cartofi deliciosi la cuptor. Pentru o textura cremoasa, se foloseste smantana pentru frisca. Smantana slaba se separa un pic, dar aroma este totusi buna si are un continut mai mic de grasimi.
Joi, 14.04.2011, 00:00Vladutz gateste: "Tort usor cu crema de branza" cacao 1 lingura ciocolata 100 grame faina 250 gr frisca 500 ml lamai margarina 250 gr oua 6 buc praf de copt 1 pachet zahar tos 200 gr zahar vanilat 2 pliculete branza de vaci dulce 500...
Marti, 12.04.2011, 08:09O tarta usoara, cu spanac si branza, reprezinta o gustare rapida si satioasa. Este aromata si usor de facut.
Duminica, 03.04.2011, 00:00Mancare delicioasa, desert exotic si foarte mult vin. Toate acestea va asteapta la un targ de vinuri, din Capitala. Peste 30 de producatori, importatori si distribuitori romani si straini va indeamna sa le gustati vinul. Si pentru ca un vin bun nu merge fara o mancare delicioasa, echipa Good Food este prezenta la targ ca sa va spuna ce meniu este potrivit pentru fiecare sortiment de vin.
Sambata, 12.03.2011, 00:00Fie ca preferam branza telemea romaneasca, sau, dimpotriva, suntem iubitori de branzeturi fine frantuzesti, sub o forma sau alta o folosim in alimentatie sau macar ne ajutam de ea la prepararea salatelor, a legumelor gratinate, ori a cunoscutelor macaroane cu branza.
Vineri, 11.03.2011, 00:00Desi astazi ne apare ca o planta exotica, pe care bucatarii romani au adoptat-o din gastronomia mediteraneeana, anghina¬rea era foarte cunoscuta in trecut, in tara noastra. Ea nu lipseste din primele carti de bucate ale romanilor, de la Maria Maurer la Constantin Bacalbasa, iar in medi¬cina alopata era recomandata pentru regimul alimentar in bolile de ficat sau de rinichi si, mai ales, in cazul cirozelor hepatice. Amara la origini, astazi anghinarea a ajuns sa aiba, datorita selectiilor succesive, varietati dulci, fragede si deosebit de gustoase. In mana unui bucatar priceput, acest ingredient se poate transforma intr-o delicatesa culinara.
Joi, 10.03.2011, 00:00Bucatar Nicolai pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta de sandwich cu somon.
Joi, 10.03.2011, 00:00Chef Cezar si Cori Gramescu au pregatit la Euforia TV o reteta de paste: salata din penne cu somon si branza de capra.
Luni, 07.03.2011, 00:00Nicolai si Victoria Oneci au pregatit la Euforia TV o reteta de placinta de branza servita alaturi de o salata de cruditati.
Duminica, 06.03.2011, 00:00Ouale fierte in sos de smantana sunt o variatiune pe aceeasi tema, mai eleganta si cu un gust mai complex. Daca nu-ti place branza de capra, foloseste alt tip de branza grasa, care se va topi imediat la cuptor. Si nu uita de grisine, mai ales daca ai invitati la brunch.
Sambata, 26.02.2011, 00:00Revista Good Food lanseaza o provocare: "Cui ii e frica de sufleuri? Urmeaza acesti patru pasi simpli si vei obtine rezultatul perfect de fiecare data!". Incearca reteta de mai jos si bucura-te de un rezultat gustos!
Vineri, 25.02.2011, 00:00Vladutz gateste: "Placinta rapida cu branza sarata" Aluat: faina 700 gr unt 250 gr praf de copt sare smantana 200 gr oua 2 buc chimen 2 lingurite Umplutura: branza de vaci 1 kg smantana 450 gr sare oua 6 buc Echipa Neatza va ureaza...
Luni, 21.02.2011, 08:05Mariana Matei, de la restaurantul Riviera din Bucuresti, a pregatit la Euforia TV o reteta de clatite cu crema de branza - un desert gustos.
Vineri, 18.02.2011, 00:00Christopher Merrett, un baietel in varsta de numai 2 ani, de origine britanica, este alergic la atat de multe tipuri de mancare, incat si mirosul de pizza ar putea sa ii provoace un soc anafilactic.
Miercuri, 16.02.2011, 00:00Chef Cezar pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta italiana de paste cu trei tipuri de branza si smantana lichida.
Luni, 14.02.2011, 00:00Sexy si dezinvolta, Andreea Tonciu declara ca mananca zilnic ceapa, indiferent in ce combinatie: slanina cu ceapa, branza cu ceapa si aproape orice mancare cu ceapa.
Luni, 07.02.2011, 19:13Bulgarasi de portelan ce se rasfata printre frunze de salata. Mozzarella este o specialitate de branza italiana care poate schimba cu totul povestea. Asta daca se respecta reteta traditionala.
Duminica, 06.02.2011, 00:00E un targ in Bucuresti, zilele acestea, unde puteti gasi toate bunatatile romanesti, din toate colturile tarii. De la preparatele din berbecut sau carnea de mistret, pina la tuica si palinca, toate stau frumos pe tarabe si asteapta cumparatorii
Sambata, 05.02.2011, 17:07Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe canalul Euforia TV a ajuns in Grecia, pentru prezentarea unei retete speciale, placinta cu branza si cu sos, denumita "tiropita".
Joi, 27.01.2011, 00:00Mariana, bucatar la restaurantul Maridor din Tohanu Nou (Bran), a pregatit in decor natural pentru Euforia TV o reteta de salata de legume cu branzeturi fine.
Marti, 25.01.2011, 00:00Prin traditie, cand vine ziua Sfantului Petru de Iarna, la 16 ianuarie, este semn ca ne aflam deja in miezul iernii. Pe de alta parte, incepand de acum, lupii dau iama prin sate, facand felurite stricaciuni. Se spune despre Sampetru de Iarna ca are in stapanire toate fiarele padurii si el hotaraste in care gospodarie sa mearga, dupa cat de vrednici s-au dovedit a fi gospodarii.
Vineri, 14.01.2011, 00:00Laura Calder iti prezinta la "Sa gatim frantuzeste", pe Euforia TV, o reteta porivita pentru o gustare calda: gogosele sarate umplute cu branza (gougeres).
Miercuri, 05.01.2011, 00:00Stim cu totii ca lactatele, si in special branza, sunt bune pentru sanatate. Si nutritionistii o recomanda. Insa nu toate tipurile de branza sunt bune.
Marti, 04.01.2011, 00:00Laura Calder iti prezinta la "Sa gatim frantuzeste" pe Euforia TV o salata de iarna, excelenta pentru zilele pline de mancare grea de dupa Revelion: salata de andive, sfecla, nuci si branza.
Luni, 03.01.2011, 00:00Quiche este o tarta cu aluat de patriserie, sarata, care poate avea o multitudine de ingrediente. Laura Calder prezinta la "Sa gatim frantuzeste", pe Euforia TV, o varianta cu fenicul, branza cu mucegai si nuci.
Marti, 28.12.2010, 00:00Chiar daca e post, nu ar fi rau sa dati o fuga pe la targurile cu produse traditionale. Ceea ce gasiti acolo nu are corespondent in magazine si, uneori, sunt mai bune decat cele facute la mama acasa. Colegii de la Felicia ne fac cateva sugestii.
Miercuri, 15.12.2010, 00:00Halle Berry a devenit noua regina a orgasmului simulat.
Duminica, 12.12.2010, 00:00Bucatarii Nicolai si Iulian au pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta diferita de pizza: fara sos de rosii, ci cu smantana, iar drept topping 4 feluri de branza.
Vineri, 10.12.2010, 00:00Astazi invatam o reteta turceasca de ardei grasi umpluti cu branza si cu legume, in cadrul emisiunii "Arome Mediteraneene", de pe Euforia TV.
Luni, 06.12.2010, 00:00Preparare: se amesteca intr-un bol crema de branza si urda, adaugandu-se putina sare si piper. Se maruntesc apoi oregano, rozmarin si cimbru proaspat si se adauga in amestecul de branza. Pe o folie de aluminiu se intins mai multe felii de carpaccio de...
Vineri, 03.12.2010, 19:05Indragitul bucatar Nicolai pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta gustoasa si rapida de foietaj umplut cu carnaciori si branza. Este o gustare perfecta pentru vizionarea unui film sau o discutie intre prieteni, mai ales daca este pregatita cu mult suflet.
Joi, 02.12.2010, 00:00Vladutz gateste: "Conchiglioni umplute la cuptor"
Marti, 09.11.2010, 08:11Vladutz gateste: "Vinete cu trei feluri de branza la cuptor" Ingrediente: 4 vinete potrivite 200g branza cu mucegai albastru DorBlu Kaserei Champignon 200 g mozzarella 100 g Gran Primo Mix Agriform (amestec de branzeturi) 200 ml smantana...
Joi, 04.11.2010, 08:06Vladut a trecut astazi la prepararea de legume, alegand vinetele, pe care le-a asortat cu trei tipuri de branza, dar si cu verdeturi si ierburi aromatice.
Joi, 04.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Papanasi cu branza si dulceata" Ingrediente: - doua cutii de branza Speisequark 250g EHRMANN (branza proaspata de vaca 20% grasime); - un varf de sare si unul de bicarbonat stins cu lamaie; - faina (in principiu 10-15...
Luni, 01.11.2010, 08:10Vinul, elixirul care a fascinat oamenii inca din cele mai vechi timpuri, este bautura care insoteste o cina romantica sau o masa intre prieteni, se poate bea ca atare, sau fiert, cu diferite condimente si se foloseste cu succes la gatit. Tot el a dat nastere si la diverse mituri:
Miercuri, 27.10.2010, 00:00Inca o reteta pe baza de paste proaspete, ravioli in cazul de astazi, pe care Vladut a pregatit-o pentru emisiunea "Neatza cu Razvan si Dani".
Miercuri, 20.10.2010, 00:00Vladutz gateste: "Placinta umpluta cu crema de branza"
Luni, 18.10.2010, 08:06Vladut a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii "Neatza" cu Razvan si Dani cu o reteta de placinta umpluta cu crema de branza.
Luni, 18.10.2010, 00:00O calatorie in Franta sau in Italia este echivalenta cu un periplu gastronomic, iar branzeturile cu mucegai, considerate a fi adevarate delicatese, au povestea lor. Prin traditie, o masa savuroasa se incheie cu un platou cu diverse tipuri de branzeturi nobile, asortate cu fructe. O amintire gustativa ce lasa urme... irezistibile.
Luni, 18.10.2010, 00:00Este important sa aratam bine si pentru asta testam tot felul de diete. Dar, nu toate ne fac bine.
Vineri, 15.10.2010, 00:00Vladutz gateste: "Placinte sarate cu branza si ciuperci" Mod de preparare: Dizolvati drojdia si zaharul in lapte. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini, apoi lasati-l la dopsit...
Miercuri, 06.10.2010, 10:03