Gemul de caise cu lămâie este una dintre acele rețete tradiționale care păstrează în borcane parfumul verii și amintirea copilăriei. Dulceața naturală a caiselor se împletește perfect cu nota acrișoară și revigorantă a lămâii, rezultând un desert rafinat.
Sambata, 27.09.2025, 10:01
Clătitele pufoase cu caise sunt un răsfăț de vară, perfect atât pentru micul dejun, cât și pentru un desert rapid. Gustul dulce-acrișor al caiselor se îmbină cu textura moale și aerată a aluatului, rezultând un preparat care poate fi adaptat cu ușurință în funcție de preferințe.
Vineri, 29.08.2025, 09:35
Caisele confiate sunt unele dintre cele mai apreciate tipuri de fructe uscate, însă puțini știu că pot fi folosite pentru a prepara o rețetă simplă, rapidă și ieftină. Descoperă cum poți obține un desert savuros, chiar la tine acasă.
În ediția din 10 iunie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o rețetă de găluște cu caise și jeleu de căpșuni, absolut delicioasă și spectaculoasă.
În ediția din 10 iunie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat niște "Găluște cu caise". Pentru compoziția lor a folosit ca ingrediente de...
În loc de caise și piersici, am putea culege din livezi curmale chinezești. Cartoful românesc are și el concurenţă: cartoful dulce, originar din America de Sud. Agricultorii din cea mai aridă zonă a ţării se adaptează schimbărilor...
Miercuri, 19.08.2020, 19:35
Vremea capricioasă şi schimbările bruşte de temperatură au afectat pomii fructiferi din mai multe zone ale ţării. În sud, cele mai afectate sunt culturile de piersicii şi caise. Producătorii se plâng că au muncit în zadar. Şi deşi...
Vineri, 03.07.2020, 16:31
Cele mai bune preparate culinare pe timpul verii, sunt de departe, ciorbele și supele servite reci de la frigider! Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne-a surprins tare plăcut cu o rțetă de ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite. rețeta verii gata în 30 de minute.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține pastăi, caise, morcov, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ciorbă de păstăi cu caise".
Pentru că este sfârșit de săptămână, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne încântă cu un Desert delicios de vară: Rețetă de pandișpan cu vișine și caise.
Pentru că este sfârșit de săptămână, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne încântă cu o rețetă de desert delicios, pentru orice pofticios, o rețetă cu fructe de sezon pe care a denumit-o ”Suflețel de vară”.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne învață cum preparăm un delicios pate de păstrăv afumat, cu gust fructat și frumos colorat. O adevărată armonie de gusturi și culori într-o porție de aperitiv servit pe o felie de pâine prăjită!
Sunt aromate, sănătoase şi este vremea caiselor, murelor şi afinelor. O bogăţie de culori şi de vitamine de care ne putem bucura însă doar câteva luni. Aşa că, în această perioadă, românii le transformă în băuturi fine şi delicioase.
Joi, 25.07.2019, 00:02
Sunt aromate, sănătoase şi este vremea caiselor, murelor şi afinelor. O bogăţie de culori şi de vitamine de care ne putem bucura însă doar câteva luni. Aşa că, în această perioadă, românii le transformă în băuturi fine şi...
Miercuri, 24.07.2019, 19:41
A fost declarată cea mai bună rețetă de Negresă cu ciocolată și caise, o prăjitură de vară de care nu te saturi niciodată. Blatul aerat și ușor umed s-a combinat perfect cu partumatele și frumos coloratele caise.
Pentru că piața abundă de cele mai aromate și frumos colorate fructe ale verii, haideți să le combinăm în cel mai gustos și aromat gem din fructe asortate. Gem de caise cu piersici și nectarine.
Ștrudel cu caise, un desert simplu, de vară, gustos și foarte aromat, dar și foarte sănătos cu aluat preparat în casă.
Deşi vremea din această primăvara a fost capricioasă, livezile de caişi din vestul ţării sunt pline de fructe mari, dulci şi cărnoase. Sunt producţii record, se laudă fermierii, care au obţinut şi câteva tone din fiecare plantaţie. Şi,...
Luni, 08.07.2019, 08:34
2019 se anunţă a fi anul caiselor. Producătorii români spun că n-au mai avut demult livezile atât de încărcate. Ramurile pomilor stau să se rupă, iar fructele sunt mari, cărnoase şi dulci. Iar calitatea îşi spune cuvântul în funcţie de...
Marti, 02.07.2019, 19:27
Suntem în sezonul caiselor, fructe pe cât de bune la gust şi de parfumate, pe atât de sănătoase. Pot fi consumate ca atare, dar şi sub formă de preparate: prăjituri, compot, dulceţuri, îngheţată, nectar, etc.
Ne bucurăm din plin de multitudinea fructelor de pe tarabele din piață, consumându-le fie în starea lor naturală, fie transformându-le în sucuri, dar și în diverse prăjituri. Iată cum preparăm una dintre cele mai delicioase prăjituri cu fructe de vară - Prăjitura Fantezie de vară.
Cu afine și caise, cu un aluat cu iaurt, ușor umed, nu poate rezulta decât un delicios desert cu fructe de sezon și anume: Prăjitură cu afine și caise.
Compot natural de caise, bun de servit la mic dejun, dar foarte bun pentru mai târziu, folosit chiar și la deserturi: tort diplomat, tarte, brioșe, etc. Rețetă simplă de compot din fructele parfumate ale verii.
Pentru că suntem în sezonul caiselor parfumate și frumos colorate, să ne umplem cămările pentru iarnă cu diverse preparate, precum această Dulceață de caise cu migdale. Rețeta dulceței de caise este una clasică, dar trebuie puțină atenție să nu se strivească fructele și să se transforme în gem.
De ce să-l cumpărăm, dacă putem să-l preparăm în casă după această rețetă de nectar 100% natural, fără conservanți. Și în plus, putem să păstrăm acest Nectar de caise preparat în casă chiar și pentru la iarnă.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă supă de vară cu puține ingrediente, bună de savurat atât caldă cât și rece, pe care a denumit-o ”Supă veselă”.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine ouă, zahăr, făină, cocos, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Draga mea”.
Nutriţioniştii susţin că acest fruct-minune revigorează trupul şi spiritul. Caisele tratează oboseala, stresul şi sunt, de asemenea, benefice în lupta împotriva cancerului pentru că sâmburii de caisă conţin cea mai mare cantitate de vitamina B17.
Duminica, 16.07.2017, 16:26
Caisele, extrem de sănătoase
Duminica, 16.07.2017, 15:10
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conține caise, branză. curmale, pere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Caise umplute cu brânză de capră”.
În toiul primăverii, trufundalele ajung să coste cât zece kilograme de carne. În pieţe au început să apară cireşele, pepenele roşu, caisele şi piersicile.
Sambata, 29.04.2017, 19:44
Prăjitura cu piersici şi caise este perfectă pentru cei care vor să mănânce un desert rapid, gustos şi ieftin. Reţeta e foarte simplă!
Ce spui de un desert răcoros, foarte uşor de făcut, pentru care ai nevoie de câteva ingrediente? Încearcă prăjitura "Caisia" şi o să o adori!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat delicios care conține sparanghel, pipt de pui, cartofi, compot de caise, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Sparanghel fermecat”. Pentru acest preparat...
Caise şi nectarine din Turcia tratate intens cu chimicale au ajuns pe mesele noastre. ANSVSA a retras un lot de peste două tone de fructe, dar aproape două sute de kilograme au fost deja vândute românilor.
Miercuri, 18.05.2016, 19:24
Caisele româneşti par a fi pe cale de dispariţie. Livezile româneşti sunt tot mai puţine, iar recolta este slabă în unele părţi ale ţării şi compromisă în totalitate în altele. Astfel, cea mai mare parte a caiselor de pe tarabe sunt...
Miercuri, 24.06.2015, 19:36
Multe dintre livezi au fost lăsate de izbelişte, iar cine mai face afaceri cu fructe a renunţat la caişi şi piersici din cauza costurilor mari. Aşa se face că, în plin sezon, pieţele sunt pline cu marfă din Bulgaria la preţ de România.
Marti, 15.07.2014, 19:45
Cumpărăm fructe de import, deşi livezile sunt pline de caise, piersici sau vişine româneşti. Nu ducem lipsă de marfă românească nici dacă avem poftă de kiwi, banane sau goji.
Luni, 14.07.2014, 07:21
Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti şi îţi menţin pielea sănătoasă, caisele, fructele zeilor, au beneficii şi pentru sănătate: îţi protejează inima şi ajută la îmbunătăţirea vederii.
Miercuri, 25.06.2014, 10:11
Pentru sfârşitul de săptămână, vlăduţ ne propune un desert delicios. Cafeaua cu fructe este o prăjitură ce are la bază un pandişpan simplu.
Vineri, 20.06.2014, 08:25
Mare e gradina unui oradean! Si nu atat mare cat spectaculoasa. Omul se poate mandri cu ceva ce nu multi au. Un corcodus altoit care nu face deloc corcoduse, dar face cateva feluri de prune, piersici si caise!
Joi, 19.07.2012, 13:49
O budinca simpla, fara lactate, "imbaiata" in aroma delicata a caiselor. Un desert de vara delicios si racoritor, mai ales daca este lasat cateva ore la frigider. Cei mici o vor adora!
Sambata, 23.06.2012, 00:00
Vladut gateste: "Dulceata de caise".
Aveti grija la ce fel de produse cumparati din piata! Unii comercianti vand fructe de import si le pun eticheta romaneasca. Spun ca vin din mici localitati din jurul Capitalei. Am mers pe urmele zmeurei si caiselor romanesti pana in comuna Hotarele din...
Duminica, 03.06.2012, 19:34
Pentru un asemenea desert delicios, consideram ca 20 de minute de preparare nu inseamna o perioada de timp prea mare de asteptare. Pofta buna!
Joi, 08.03.2012, 00:00
Nu este bogat in grasimi si reprezinta desertul perfect, dupa o zi obositoare de munca, Pofta buna!
Marti, 10.01.2012, 00:00
O sursa importanta de energie pentru ca prin uscare fructele devin mai bogate in calorii decat cele proaspete si pline de vitamine si minerale. Procesul de uscare creste nivelul de vitamina C, beta caroten, potasiu si fier.
Luni, 28.11.2011, 00:00
Un desert gustos, cu un continut scazut de grasimi: 221 de calorii pe portie.
Joi, 03.11.2011, 00:00
Aromele explozive din bucataria marocana se regasesc si in aceasta minunata reteta, care imbina armonios condimente diverse, printre care si sofranul, specific bucatariei orientale. O reteta inedita, dulce, picanta si consistenta.
Marti, 16.08.2011, 00:00
Aromate si foarte gustoase, caisele plac sub orice forma - crude sau in preparate precum gem, compot, marmelada, dulceata, suc, sirop, nectar, caisata, inghetata, sufleu, serbet, prajituri, creme, salate.
Sambata, 23.07.2011, 00:00