Slow Food este o miscare internationala, care promoveaza mancarea gustoasa, naturala, precum si traditiile culinare. Ajunsa si in Romania in 2005, aceasta organizatie pune la cale anual, pe data de 10 decembrie, fel de fel de evenimente pentru a sarbatori mancarea buna. A1.ro va prezinta cum s-a desfasurat concursul "Slow Food Tara Barsei", care a avut loc in acest weekend, la Brasov.
Marti, 13.12.2011, 00:00Prepara cartofi gratinati altfel, adaugand branza si vin alb. Vor face deliciul invitatilor.
Luni, 12.12.2011, 00:00Clatitele sunt varianta ideala pentru copiii care nu vor sa manance oua – iar daca le serviti cu banane, e un mod usor de a consuma cele 5 portii obligatorii de fructe pe zi.
Luni, 12.12.2011, 00:00Un aperitiv de toamna, dar nu numai, ideal pentru inceputul petrecerilor.
Joi, 08.12.2011, 00:00Ciupercile sunt foarte gustoase daca stii sa le prepari. Si pe gratar sunt foarte apreciate. Inveleste-le in felii de kaizer, pancetta sau prosciuto si rumeneste-le usor pe gratar.
Joi, 08.12.2011, 00:00Baza de ceapa, usturoi si rozmarin da o savoare minunata fasolei.
Marti, 06.12.2011, 00:00Cocktail-ul, prin definitie, reprezinta o combinatie de alcool, apa, zahar si un ingredient amarui. Daca nu stii exact cu ce iti poti indulci aceasta savuroasa bautura, ai mai jos cateva sfaturi!
Luni, 05.12.2011, 00:00O reteta usoara pentru un mic dejun savuros.
Luni, 05.12.2011, 00:00O reteta foarte simpla pentru zilele de post si nu numai.
Miercuri, 30.11.2011, 00:00Aceasta reteta este numai buna pentru pofticiosii de peste. Pofta buna!
Marti, 29.11.2011, 00:00Focaccia este o paine plata originara din Italia aromata cu diferite ierburi si ulei de masline. Se prepara destul de usor, aproximativ la fel ca si un aluat de pizza, doar ca toppingul difera.
Marti, 29.11.2011, 00:00Aceasta este o gustare usoara si rapida pentru a-ti servi prietenii la o intalnire mai relaxata. Pofta buna!
Luni, 28.11.2011, 00:00Un desert excelent de savurat intr-o duminica! Pofta buna!
Duminica, 27.11.2011, 00:00Cea mai aromata rulada de carne, alaturi de salsa ,i o paine gustoasa iti alcatuiesc un pranz delicios si satios.
Duminica, 27.11.2011, 00:00Prepararea unei pizze nu dureaza mai mult decat comandarea uneia acasa – iar o pizza gatita in casa este mult mai gustoasa.
Sambata, 26.11.2011, 00:00Quesadilla cu pui, o reteta numai buna de savurat impreuna cu cei dragi.
Vineri, 25.11.2011, 00:00O reteta usor de preparat. Pofta buna!
Joi, 24.11.2011, 00:00O reteta la indemana copiilor. Haideti sa o luam pe urmele lui Jamie Oliver!
Miercuri, 23.11.2011, 00:00O reteta cu iz de Italia, foarte usor de preparat. Pofta buna!
Miercuri, 23.11.2011, 00:00De ce sa nu incercati o pizza cu un blat diferit?
Marti, 22.11.2011, 00:00O reteta usoara, simplu de pregatit. Pont: chiftelele cu ton se pot congela negatite.
Marti, 22.11.2011, 00:00Punch-ul tropical reprezinta un final de masa extrem de reconfortant. Incearca-l si tu!
Luni, 21.11.2011, 00:00Un desert pe cat de elegant, pe atat de usor de facut. Pofta buna!
Vineri, 18.11.2011, 00:00O friptura este intotdeauna un rasfat, insa daca este servita cu unt cu aroma de hrean si arpagic devine ceva cu adevarat special. Se serveste cu garnitura de cartofi picanti si o salata. Pofta buna!
Joi, 17.11.2011, 00:00Ti-e pofta de un desert yummy? Ce zici daca il incerci pe cel de mai jos?
Miercuri, 16.11.2011, 00:00Numite traditional negrese, aceste prajituri vor merge extraordinar alaturi de o cafea. Pofta buna!
Luni, 14.11.2011, 00:00Un desert delicios, pentru o dupa-amiaza ploioasa! Pofta buna!
Joi, 10.11.2011, 00:00O reteta delicioasa, numai buna pentru a tine post post intr-o zi de miercuri. Pofta buna!
Miercuri, 09.11.2011, 00:00O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita. Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina, cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.
Marti, 08.11.2011, 00:00Un mic dejun delicios! Pofta buna!
Marti, 08.11.2011, 00:00Un cocktail delicios, numai bun pentru a te relaxa atunci cand vii de la serviciu.
Luni, 07.11.2011, 00:00O noua reteta delicioasa pentru acest inceput de saptamana. Pofta buna!
Luni, 07.11.2011, 00:00Intr-o singura placinta se reunesc atat aromele britanice, cat si deliciul unui desert bine preparat. Pofta buna!
Duminica, 06.11.2011, 00:00Varianta pe care o propunem se asorteaza de minune cu un ou ochi in apa asezat deasupra. Pofta buna!
Sambata, 05.11.2011, 00:00Iata o reteta speciala pentru degustarile tale culinare. Vei descoperi o fragezime si un parfum dulceag, pe care le vei pastra in gandurile tale.
Sambata, 05.11.2011, 00:00Vrei sa faci o singura prajitura mare? Se intind ingredientele pentru topping impreuna cu ananasul intr-o forma dreptunghiulara de aproximativ 18x25cm. Se pune compozitia de blat deasupra si se coace la aceeasi temperatura.
Vineri, 04.11.2011, 00:00Cu un continut scazut de grasimi, acest desert este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pofta buna!
Vineri, 04.11.2011, 00:00Pentru a va surprinde familia cu un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios, jeleul de capsuni este alegerea perfecta.
Miercuri, 02.11.2011, 00:00Daca aveti pofta de un desert mai rafinat, acest chec este alegerea potrivita.
Miercuri, 02.11.2011, 00:00Cauta in comert smochine pline, usor moi, care nu sunt lovite sau cu pete. Smochinele foarte coapte se strica repede, asa ca mananca-le imediat, daca este posibil.
Marti, 01.11.2011, 00:00aceasta este o prajitura uscata cu smochine, pe care spaniolii o mananca in mod traditional cu branza.
Luni, 31.10.2011, 00:00Aceasta tip de lasagna nu este nici scumpa si nici greu de preparat. Pofta buna!
Luni, 31.10.2011, 00:00Fiecare dintre noi are, desigur, un parfum preferat. Ne face sa ne simtim curati si placuti atunci cand iesim din casa. Dar vi s-a intamplat vreodata sa mergeti pe strada si sa simtiti acelasi parfum la o persoana care pare complet diferita de dumneavoastra? Nu-i asa ca va face sa va simtiti inconfortabil? Credeati ca fragranta aceea va defineste pe dumneavoastra, dar iata pe cineva care arata cu totul altfel, dar care foloseste exact acelasi parfum. Aceasta e cea mai mare problema a produselor de serie: nu sunt niciodata create pentru o singura persoana. Dar stiu o metoda de a schimba asta. Creati-va propriul parfum!
Sambata, 29.10.2011, 00:00In cazul in care va doriti sa pregatiti un desert mai exotic in acest weekend, triflele cu fructul pasiunii reprezinta alegerea perfecta.
Sambata, 29.10.2011, 00:00Aceasta este o varianta de briose nu atat de dulci – pot fi servite calde, cu o felie de branza alaturi. Pentru variatie, inlocuiti marul cu o banana taiata bucatele si faceti-va de cap cu mirodeniile.
Vineri, 28.10.2011, 00:00Originari din Florenta (de unde provine si numele), florentinii sunt un tip de biscuiti facuti din migdale caramelizate si fructe confiate, acoperiti cu un strat de ciocolata. Reteta prezentata aici este o varianta simplu de facut a celei clasice, fara dificultatea modelarii in forma de stea sau a ungerii individuale cu ciocolata. In schimb, se pregateste un biscuit gigant din care se decupeaza formele. Cea mai buna parte e ca, la sfarsit, ramai cu bucatele mici pe care le poti rontai tu si cei care te-au ajutat la gatit.
Vineri, 28.10.2011, 00:00O reteta usor de preparat si un rezultat delicios. Pofta buna!
Joi, 27.10.2011, 00:00Plin de proteine, tofu poate inlocui carnea in multe mancaruri, astfel ca este foarte folositor pentru vegetarieni.
Joi, 27.10.2011, 00:00Daca iti plac ciocolata neagra si cheesecake-ul, atunci acesta va fi desertul tau preferat, caci le imbina pe amandoua. Il poti servi langa un bol cu zmeura proaspata, care va aduce o nota usor acida.
Miercuri, 26.10.2011, 00:00Folositi inghetata cu un continut ridicat de frisca, deoarece aceasta nu se va topi asa de repede.
Marti, 25.10.2011, 00:00