Antena Căutare

Articole despre ingrediente

SPECIAL! Slow Food Tara Barsei - un concurs culinar ce incurajeaza tinerii sa gateasca

SPECIAL! Slow Food Tara Barsei - un concurs culinar ce incurajeaza tinerii sa gateasca

Slow Food este o miscare internationala, care promoveaza mancarea gustoasa, naturala, precum si traditiile culinare. Ajunsa si in Romania in 2005, aceasta organizatie pune la cale anual, pe data de 10 decembrie, fel de fel de evenimente pentru a sarbatori mancarea buna. A1.ro va prezinta cum s-a desfasurat concursul "Slow Food Tara Barsei", care a avut loc in acest weekend, la Brasov.

Marti, 13.12.2011, 00:00
Reteta: Cartofi cu branza si vin

Reteta: Cartofi cu branza si vin

Prepara cartofi gratinati altfel, adaugand branza si vin alb. Vor face deliciul invitatilor.

Luni, 12.12.2011, 00:00
Mic dejun delicios: Clatite americane

Mic dejun delicios: Clatite americane

Clatitele sunt varianta ideala pentru copiii care nu vor sa manance oua – iar daca le serviti cu banane, e un mod usor de a consuma cele 5 portii obligatorii de fructe pe zi.

Luni, 12.12.2011, 00:00
Reteta: Tarta cu bacon si branza cu mucegai

Reteta: Tarta cu bacon si branza cu mucegai

Un aperitiv de toamna, dar nu numai, ideal pentru inceputul petrecerilor.

Joi, 08.12.2011, 00:00
Reteta: Ciuperci invelite in kaizer

Reteta: Ciuperci invelite in kaizer

Ciupercile sunt foarte gustoase daca stii sa le prepari. Si pe gratar sunt foarte apreciate. Inveleste-le in felii de kaizer, pancetta sau prosciuto si rumeneste-le usor pe gratar.

Joi, 08.12.2011, 00:00
Reteta de post: Fasole alba cu ceapa coapta si rosii

Reteta de post: Fasole alba cu ceapa coapta si rosii

Baza de ceapa, usturoi si rozmarin da o savoare minunata fasolei.

Marti, 06.12.2011, 00:00
Sase ingrediente perfecte pentru a-ti indulci cocktail-urile

Sase ingrediente perfecte pentru a-ti indulci cocktail-urile

Cocktail-ul, prin definitie, reprezinta o combinatie de alcool, apa, zahar si un ingredient amarui. Daca nu stii exact cu ce iti poti indulci aceasta savuroasa bautura, ai mai jos cateva sfaturi!

Luni, 05.12.2011, 00:00
Reteta zilei: Friganele cu prune

Reteta zilei: Friganele cu prune

O reteta usoara pentru un mic dejun savuros.

Luni, 05.12.2011, 00:00
Reteta de post: Cartofi la gratar cu sos de ardei si rosii

Reteta de post: Cartofi la gratar cu sos de ardei si rosii

O reteta foarte simpla pentru zilele de post si nu numai.

Miercuri, 30.11.2011, 00:00
Pastrav la tigaie cu fricassae de mazare si chorizo

Pastrav la tigaie cu fricassae de mazare si chorizo

Aceasta reteta este numai buna pentru pofticiosii de peste. Pofta buna!

Marti, 29.11.2011, 00:00
Reteta: Focaccia aromata cu rozmarin

Reteta: Focaccia aromata cu rozmarin

Focaccia este o paine plata originara din Italia aromata cu diferite ierburi si ulei de masline. Se prepara destul de usor, aproximativ la fel ca si un aluat de pizza, doar ca toppingul difera.

Marti, 29.11.2011, 00:00
Reteta rapida: Mini rolls cu ou si maioneza

Reteta rapida: Mini rolls cu ou si maioneza

Aceasta este o gustare usoara si rapida pentru a-ti servi prietenii la o intalnire mai relaxata. Pofta buna!

Luni, 28.11.2011, 00:00
Desert: Tort cappuccino

Desert: Tort cappuccino

Un desert excelent de savurat intr-o duminica! Pofta buna!

Duminica, 27.11.2011, 00:00
Reteta zilei: Rulada rece cu salsa de ardei si rosii

Reteta zilei: Rulada rece cu salsa de ardei si rosii

Cea mai aromata rulada de carne, alaturi de salsa ,i o paine gustoasa iti alcatuiesc un pranz delicios si satios.

Duminica, 27.11.2011, 00:00
Reteta zilei: Pizza Marguerita in 4 pasi simpli

Reteta zilei: Pizza Marguerita in 4 pasi simpli

Prepararea unei pizze nu dureaza mai mult decat comandarea uneia acasa – iar o pizza gatita in casa este mult mai gustoasa.

Sambata, 26.11.2011, 00:00
Reteta: Quesadilla cu pui

Reteta: Quesadilla cu pui

Quesadilla cu pui, o reteta numai buna de savurat impreuna cu cei dragi.

Vineri, 25.11.2011, 00:00
Reteta: Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

Reteta: Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

O reteta usor de preparat. Pofta buna!

Joi, 24.11.2011, 00:00
Reteta: Tarta de rosii

Reteta: Tarta de rosii

O reteta la indemana copiilor. Haideti sa o luam pe urmele lui Jamie Oliver!

Miercuri, 23.11.2011, 00:00
Reteta rapida: Salata cu mozzarella si paste scurte

Reteta rapida: Salata cu mozzarella si paste scurte

O reteta cu iz de Italia, foarte usor de preparat. Pofta buna!

Miercuri, 23.11.2011, 00:00
Reteta: Pizza cu blat de paine naan

Reteta: Pizza cu blat de paine naan

De ce sa nu incercati o pizza cu un blat diferit?

Marti, 22.11.2011, 00:00
Reteta usoara: Salata Nicoise si chiftele cu ton

Reteta usoara: Salata Nicoise si chiftele cu ton

O reteta usoara, simplu de pregatit. Pont: chiftelele cu ton se pot congela negatite.

Marti, 22.11.2011, 00:00
Prepara-ti singur punch tropical acasa!

Prepara-ti singur punch tropical acasa!

Punch-ul tropical reprezinta un final de masa extrem de reconfortant. Incearca-l si tu!

Luni, 21.11.2011, 00:00
Desert: Mousse de ciocolata alba

Desert: Mousse de ciocolata alba

Un desert pe cat de elegant, pe atat de usor de facut. Pofta buna!

Vineri, 18.11.2011, 00:00
Reteta zilei: Friptura cu unt si aroma de hrean

Reteta zilei: Friptura cu unt si aroma de hrean

O friptura este intotdeauna un rasfat, insa daca este servita cu unt cu aroma de hrean si arpagic devine ceva cu adevarat special. Se serveste cu garnitura de cartofi picanti si o salata. Pofta buna!

Joi, 17.11.2011, 00:00
Desert delicios: Tort de ciocolata si caramel

Desert delicios: Tort de ciocolata si caramel

Ti-e pofta de un desert yummy? Ce zici daca il incerci pe cel de mai jos?

Miercuri, 16.11.2011, 00:00
Desert: Brownie delicioasa cu fructe de padure

Desert: Brownie delicioasa cu fructe de padure

Numite traditional negrese, aceste prajituri vor merge extraordinar alaturi de o cafea. Pofta buna!

Luni, 14.11.2011, 00:00
Desert: Tort cu crema de trufe

Desert: Tort cu crema de trufe

Un desert delicios, pentru o dupa-amiaza ploioasa! Pofta buna!

Joi, 10.11.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: Lasagna cu ciuperci

Reteta de post a zilei: Lasagna cu ciuperci

O reteta delicioasa, numai buna pentru a tine post post intr-o zi de miercuri. Pofta buna!

Miercuri, 09.11.2011, 00:00
Desert delicios: Brownies cappucino

Desert delicios: Brownies cappucino

O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita. Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina, cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.

Marti, 08.11.2011, 00:00
Reteta zilei: Omleta pufoasa cu porumb

Reteta zilei: Omleta pufoasa cu porumb

Un mic dejun delicios! Pofta buna!

Marti, 08.11.2011, 00:00
Bautura extravaganta: Martini de ciocolata

Bautura extravaganta: Martini de ciocolata

Un cocktail delicios, numai bun pentru a te relaxa atunci cand vii de la serviciu.

Luni, 07.11.2011, 00:00
Reteta: Friptura de porc cu garnitura de fasole batuta cu usturoi

Reteta: Friptura de porc cu garnitura de fasole batuta cu usturoi

O noua reteta delicioasa pentru acest inceput de saptamana. Pofta buna!

Luni, 07.11.2011, 00:00
Reteta zilei: Placinta englezeasca de cartofi si curry

Reteta zilei: Placinta englezeasca de cartofi si curry

Intr-o singura placinta se reunesc atat aromele britanice, cat si deliciul unui desert bine preparat. Pofta buna!

Duminica, 06.11.2011, 00:00
Reteta: Crochete de cartofi cu mustar si somon afumat

Reteta: Crochete de cartofi cu mustar si somon afumat

Varianta pe care o propunem se asorteaza de minune cu un ou ochi in apa asezat deasupra. Pofta buna!

Sambata, 05.11.2011, 00:00
Reteta zilei: Piept de porc rumenit in cuptor

Reteta zilei: Piept de porc rumenit in cuptor

Iata o reteta speciala pentru degustarile tale culinare. Vei descoperi o fragezime si un parfum dulceag, pe care le vei pastra in gandurile tale.

Sambata, 05.11.2011, 00:00
Desert: Prajituri intoarse de cocos si ananas

Desert: Prajituri intoarse de cocos si ananas

Vrei sa faci o singura prajitura mare? Se intind ingredientele pentru topping impreuna cu ananasul intr-o forma dreptunghiulara de aproximativ 18x25cm. Se pune compozitia de blat deasupra si se coace la aceeasi temperatura.

Vineri, 04.11.2011, 00:00
Desert: Jeleuri de vanilie cu compot de caise si zmeura

Desert: Jeleuri de vanilie cu compot de caise si zmeura

Cu un continut scazut de grasimi, acest desert este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pofta buna!

Vineri, 04.11.2011, 00:00
Desert delicios: Jeleu de capsuni

Desert delicios: Jeleu de capsuni

Pentru a va surprinde familia cu un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios, jeleul de capsuni este alegerea perfecta.

Miercuri, 02.11.2011, 00:00
Desert: Chec cu rubarba si ghimbir

Desert: Chec cu rubarba si ghimbir

Daca aveti pofta de un desert mai rafinat, acest chec este alegerea potrivita.

Miercuri, 02.11.2011, 00:00
Reteta zilei: Salata de smochine cu gorgonzola si prosciutto

Reteta zilei: Salata de smochine cu gorgonzola si prosciutto

Cauta in comert smochine pline, usor moi, care nu sunt lovite sau cu pete. Smochinele foarte coapte se strica repede, asa ca mananca-le imediat, daca este posibil.

Marti, 01.11.2011, 00:00
Desert: Bomboane spaniole cu smochine si migdale

Desert: Bomboane spaniole cu smochine si migdale

aceasta este o prajitura uscata cu smochine, pe care spaniolii o mananca in mod traditional cu branza.

Luni, 31.10.2011, 00:00
Reteta zilei: Lasagna cu branza si bacon

Reteta zilei: Lasagna cu branza si bacon

Aceasta tip de lasagna nu este nici scumpa si nici greu de preparat. Pofta buna!

Luni, 31.10.2011, 00:00
Cum sa iti creezi singura parfumul preferat

Cum sa iti creezi singura parfumul preferat

Fiecare dintre noi are, desigur, un parfum preferat. Ne face sa ne simtim curati si placuti atunci cand iesim din casa. Dar vi s-a intamplat vreodata sa mergeti pe strada si sa simtiti acelasi parfum la o persoana care pare complet diferita de dumneavoastra? Nu-i asa ca va face sa va simtiti inconfortabil? Credeati ca fragranta aceea va defineste pe dumneavoastra, dar iata pe cineva care arata cu totul altfel, dar care foloseste exact acelasi parfum. Aceasta e cea mai mare problema a produselor de serie: nu sunt niciodata create pentru o singura persoana. Dar stiu o metoda de a schimba asta. Creati-va propriul parfum!

Sambata, 29.10.2011, 00:00
Desert: Trifle cu fructul pasiunii

Desert: Trifle cu fructul pasiunii

In cazul in care va doriti sa pregatiti un desert mai exotic in acest weekend, triflele cu fructul pasiunii reprezinta alegerea perfecta.

Sambata, 29.10.2011, 00:00
Desert: Briose cu mere si glazura de nuci pecan

Desert: Briose cu mere si glazura de nuci pecan

Aceasta este o varianta de briose nu atat de dulci – pot fi servite calde, cu o felie de branza alaturi. Pentru variatie, inlocuiti marul cu o banana taiata bucatele si faceti-va de cap cu mirodeniile.

Vineri, 28.10.2011, 00:00
Desert: Florentini cu cirese si nuca de cocos

Desert: Florentini cu cirese si nuca de cocos

Originari din Florenta (de unde provine si numele), florentinii sunt un tip de biscuiti facuti din migdale caramelizate si fructe confiate, acoperiti cu un strat de ciocolata. Reteta prezentata aici este o varianta simplu de facut a celei clasice, fara dificultatea modelarii in forma de stea sau a ungerii individuale cu ciocolata. In schimb, se pregateste un biscuit gigant din care se decupeaza formele. Cea mai buna parte e ca, la sfarsit, ramai cu bucatele mici pe care le poti rontai tu si cei care te-au ajutat la gatit.

Vineri, 28.10.2011, 00:00
Reteta: Pizza tricolora cu ulei de busuioc

Reteta: Pizza tricolora cu ulei de busuioc

O reteta usor de preparat si un rezultat delicios. Pofta buna!

Joi, 27.10.2011, 00:00
Reteta zilei: Cannelloni cu tofu si spanac

Reteta zilei: Cannelloni cu tofu si spanac

Plin de proteine, tofu poate inlocui carnea in multe mancaruri, astfel ca este foarte folositor pentru vegetarieni.

Joi, 27.10.2011, 00:00
Desert: Negrese-cheesecake cu zmeura

Desert: Negrese-cheesecake cu zmeura

Daca iti plac ciocolata neagra si cheesecake-ul, atunci acesta va fi desertul tau preferat, caci le imbina pe amandoua. Il poti servi langa un bol cu zmeura proaspata, care va aduce o nota usor acida.

Miercuri, 26.10.2011, 00:00
Reteta zilei: Sandvisuri de pricomigdale cu nuca de cocos si inghetata

Reteta zilei: Sandvisuri de pricomigdale cu nuca de cocos si inghetata

Folositi inghetata cu un continut ridicat de frisca, deoarece aceasta nu se va topi asa de repede.

Marti, 25.10.2011, 00:00
x