Desi pare ciudat sa iti ingrijesti pielea cu ulei, mai ales daca ai tenul gras, acesta a devenit din ce in ce mai popular printre femeile care doresc sa foloseasca numai produse naturale.
Miercuri, 22.02.2012, 00:00Alimentele au puterea de a-ti proteja inima. Unele ajuta la scaderea colesterolului, limiteaza riscul de hioertensiune si impiedica arterele sa se ingroase mult mai eficent decat medicamentele.
Duminica, 01.01.2012, 00:00Cea mai buna metoda de a scapa de parul deteriorat este tunsoarea, insa daca nu esti pregatita de o schimbare atat de radicala, nu ramane decat sa incerci aceste metode naturiste, care pot avea efecte surprinzatoare.
Joi, 17.11.2011, 00:00Din cauza stilului de viata din care lipsesc aproape cu desavarsire, exercitiul fizic precum si un regim alimentar bogat in grasimi, tot mai multi oameni au probleme cu colesterolul. Nu este de mirare ca milioane de oameni sufera de boli cardiovasculare. Cum aceste afectiuni nu dor, de cele mai multe ori pacientii ajung la doctor prea tarziu, atunci cand nu mai este mare lucru de facut. Tocmai de aceea este indicat ca, indiferent de varsta, sa-ti verifici anual nivelul colesterolului si al trigliceridelor, iar daca acestea sunt mai mari decat este normal ar trebui sa vorbesti cu un specialist sa vezi ce trebuie schimbat in stilul tau de viata. Oricum, cel mai bun sfat pe care il ofera medicii este ca mai bine sa previi decat sa tratezi. Iata un top al celor mai bune alimente care tin colesterolul sub control si determina o ameliorare a nivelului colesterolului.
Luni, 19.09.2011, 00:00Daca iti place salata de cartofi si vrei o reteta diferita de cea clasica pe care o pregatesti in mod obisnuit, incearca sa o pregatesti cu cartof dulce si ofera-i mai multa aroma printr-un dressing de suc de portocale, ghimbir si mustar Dijon. Serveste-o calda sau la temperature camerei, alaturi de carne la grill.
Luni, 15.08.2011, 00:00Frumusetea tine de ingrijire, iar o piele hidratata iti confera stralucire si te poate face sa arati mai tanara si mai atractiva. O alimentatie echilibrata, dar si un ajutor din exterior te pot ajuta sa obtii rezultatele dorite.
Vineri, 12.08.2011, 00:00O mancare gustoasa de legume, ideala pentru zilele de post.
Vineri, 12.08.2011, 00:00Locuitorii unei insule din Croatia sunt renumiti pentru producerea uleiului de masline. Chiar ei l-au denumit "lichidul de aur". De la aceasta expresie si pana la un ulei cu adevarat de aur nu a mai fost decat un pas.
Joi, 11.08.2011, 00:00Reteta zilei de sambata este una usoara: ardei grasi facuti pe grill consumati alaturi de salata de branza de capra. Pofta buna!
Sambata, 30.07.2011, 00:00Prima reteta a saptamanii propune combinarea fileului crud de somon cu zeama de lamaie si legume, pentru realizarea unei salate gustoasa si sanatoasa de inspiratie asiatica. Pofta buna!
Luni, 25.07.2011, 00:00Reteta de post a zilei combina vinetele cu ciupercile, ca si ingrediente principale, insa aromele finale sunt aduse de mult mai multe legume si condimente. Pofta buna!
Vineri, 22.07.2011, 00:00Pieptul de pui dezosat si fara piele poate fi usor marinat pentru un gratar cu un gust mai exotic. Incearca reteta propusa de Martha Stewart, cu ulei de susan si suc de portocale.
Joi, 21.07.2011, 00:00Daca vrei sa iti rasfeti pielea cu cele mai sanatoase ingrediente, afla ca cele mai bune sunt fructele de sezon.
Luni, 18.07.2011, 00:00Reteta zilei de luni aduce in prim-plan anghinarea, o leguma mai putin cunoscuta sau folosita in Romania, dar care poate fi gasita in marile supermagazine. Reteta este de provenienta italieneasca. Pofta buna!
Luni, 18.07.2011, 00:00Reteta zilei de marti vine din Italia, se cheama panzanella si este una din cele mai cunoscute salate reci din aceasta tara. Plus: este o modalitatea practica de a face ceva din painea veche. Pofta buna!
Marti, 12.07.2011, 00:00Este cunoscut faptul ca uleiul de masline nu este un ingredient excelent numai in bucatarie, ci si atunci cand vine vorba despre ingrijirea personala.
Vineri, 08.07.2011, 00:00Se pune un homar la fiert, iar tulpina de telina se taie jumatate in cubulete si jumatate in fasii subtiri. Se taie o ceapa medie alba in rondele si se soteaza in ulei de masline, apoi se adauga tentaculele si capul homarului fiert inainte, pentru a...
Marti, 05.07.2011, 13:39Reteta zilei de marti este cu totul speciala: spaghete prajite, gustoase si crocante. Pofta buna!
Marti, 05.07.2011, 00:00Aceasta decadenta salata calda de homar va da prilejul sa va rasfatati cu o delicatesa demna de un restaurant de lux.
Sambata, 02.07.2011, 00:00Invata sa gatesti acasa ca la restaurant. Piureul de dovleac si salata calda pot fi facute cu o zi in urma si reincalzite chiar inainte de a fi servite.
Vineri, 01.07.2011, 00:00Reteta zilei de duminica este una fara carne, dar acest lucru nu se va simti, gratie consistentei: ciuperci la cuptor acoperite cu mozzarella si cimbru. Pofta buna!
Duminica, 26.06.2011, 00:00Reteta primei zile a saptamanii este compusa in principal din pui si rosii, facute la cuptor, dupa un preparat propus de Jamie Oliver.
Luni, 13.06.2011, 00:00Desi este ceva mai scump decat uleiul de floarea soarelui, uleiul de masline isi merita banii. Nu e o cheltuiala, ci o investitie in sanatatea ta. Singurul „loc” unde stiu ca e interzis uleiul de masline, este in dietele in care nu e permisa nicio forma de grasime. Iata doar cateva motive pentru care nu trebuie sa ne lipseasca din casa uleiul de masline.
Miercuri, 08.06.2011, 00:00Prima reteta a acestei saptamani este din categoria salatelor - necesare dupa mancarea mai grea din weekend. Combinatia de astazi este intre ridichi si fenicul. Pofta buna!
Luni, 30.05.2011, 00:00Sezonul sparanghelului aduce o gramada de intrebuintari, iar astazi poti pregati o salata calda pe baza acestei leguminoase. Pofta buna!
Joi, 26.05.2011, 00:00Martha Stewart iti propune o reteta delicioasa pe baza de somon si de conopida, o combinatie speciala, sanatoasa si plina de culoare.
Miercuri, 25.05.2011, 00:00O reteta vegetariana simpla si gustoasa: sparanghel (aflat in sezon) la gratar, uns cu ulei de masline si dat cu sare grunjoasa. Pofta buna!
Marti, 24.05.2011, 00:00Da, poti face maioneza gustoasa si fara sa folosesti ingrediente de origine animala, cum ar fi oul. Incearca si tu sa prepari o maioneza vegetala dupa reteta de mai jos!
Joi, 19.05.2011, 00:00Toata lumea face piureu simplu de cartofi, una dintre cele mai comune garnituri din bucataria romaneasca, folosita in special la fripturi si snitele, insa piureurile de cartofi pot deveni mai speciale daca adaugam diferite alte ingrediente in ele. Cum ar fi...usturoiul.
Vineri, 13.05.2011, 00:00Daca e sambata de ce sa nu incercati o reteta speciala? Creveti cu sos de alune - suna exotic iar gusturile sunt pe masura. Pofta buna!
Sambata, 07.05.2011, 00:00Maslinele pot fi consumate simplu, neprelucrate termic, ca aperitiv, adaos in salate, sau ca ingredient principal, la micul dejun, pranz sau la cina.
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Rosiile sunt printre cele mai populare alimente disponibile tot timpul anului. Evident ca sunt mai gustoase atunci cand sunt in plin sezon, insa acum se gasesc rosii in magazine tot timpul anului, iar o salata pe baza de rosii va avea mereu succes. Pofta buna!
Vineri, 01.04.2011, 00:00Dakos-urile sunt un fel de bruschette grecesti, mai rustice (reteta originala include paine uscata din faina de orz), scaldate in ulei de masline (ca de altfel mai toate mancarurile originare din Creta). Se servesc de obicei ca antreu.
Vineri, 01.04.2011, 00:00In zilele de post, o reteta rapida ne scoate din incurcatura atunci cand vrem o gustare rapida, simplu de facut si hranitoare.
Marti, 15.03.2011, 00:00Bucatarul Nicolae, de la restaurantul Albert din Bucuresti, a pregatit in studioul emisiunii Euforia Cuisine, alaturi de gazda Nicolai, rulouri de vinete cu sote de ciuperci - o reteta la fix pentru perioada de Post.
Luni, 14.03.2011, 00:00Daca pestele este in topul preferintelor tale culinare, cu siguranta iti va placea aceasta reteta ce imbina savoarea delicata a salaului, cu cea a rosiilor cherry si a mozzarellei, totul completat de un strat generos de vinete.
Duminica, 27.02.2011, 00:00Marian, de la restaurantul Signature, a preparat un muschi de vita cu fructe de mare pentru Euforia TV.
Joi, 17.02.2011, 00:00Din cele mai vechi timpuri, maslinele si uleiul de masline au fost recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice. Acestea contin multe vitamine si chiar pot ajuta la vindecarea unor boli. Puteti afla mai jos cateva dintre secretele maslinelor.
Marti, 15.02.2011, 00:00Miile de retete si metode culinare au dat nastere unor mituri care nu au acoperire in realitate. Unele dintre aceste idei preconcepute nu au niciun fel de legatura cu arta culinara. Afla cele mai comune 5 conceptii false!
Miercuri, 09.02.2011, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV a ajuns in Israel, acolo unde doi bucatari prepara o specialitate locala, vinete pitice cu sos de iaurt.
Miercuri, 22.12.2010, 00:00Tartar din scoici St.Jaques (scallops) - o retete inedita, sarata dar cu infuzie de seminte de vanilie, pregatita de gazda Nicolai, la Euforia TV.
Joi, 09.12.2010, 00:00Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.
Miercuri, 24.11.2010, 00:00O salata cu linte si ardei se incadreaza in parametrii pe care nutritionistii ii recomanda pentru mancarea sanatoasa: proteine usor de asimilat, grasimi sanatoase si legume proaspete. In plus, e usor de facut si e gata intr-un sfert de ora.
Miercuri, 13.10.2010, 00:00Vladut a inceput saptamana cu o musaca speciala.
Luni, 27.09.2010, 00:00Desi ravnit, parul ondulat este foarte greu de ingrijit. De parca n-ar fi suficient ca parul ondulat este rebel, acesta este de cele mai multe ori si uscat, si greu de coafat.
Sambata, 28.08.2010, 00:00Pielea are peste 18 km de vase sangvine si o lungime medie de 1,95 m. Cantareste 4 kg, adica aproximativ 16% din greutatea corpului.
Joi, 19.08.2010, 00:00O vacanta minunata la mare, un bronz perfect si o piele de invidiat. Dar razele soarelui au devenit de ceva vreme "neprietenoase", iar bronzul, oricat de frumos ar fi, se transforma intr-o iluzie, daca nu luam nici o masura.
Sambata, 07.08.2010, 00:00Ingrediente: paste penne bacon masline capere rosii cherry sos de rosii cu busuioc salvie parmesan sare piper pepperoncino ulei de masline Mod de preparare: - baconul se caleste in ulei de masline, apoi se adauga sosul de rosii -...
Miercuri, 21.07.2010, 17:46Ingrediente: 6 scoici verzi 6 creveti blak tiger decorticati 3-4 calmari tub ulei de masline usturoi sare, piper patrunjel lamiae, lime unt Mod de preparare: - fructele de mare se decongeleaza prin soc termic - camarul se spala bine...
Miercuri, 21.07.2010, 17:09Ingrediente: 200g muschi de vaca 3 cartofi 200g unt rozmarin, sare, piper, ulei de masline Mod de prepartare: Muschiul de vita: - muschiul de vaca se curata si se fasoneaza, apoi se preseaza si se bate - carnea se condimenteaza cu rozmarin...
Miercuri, 21.07.2010, 14:51