Pornim de la rețetele clasice de cozonac, le putem adapta și pentru varianta de post cum este și această Rețetă de cozonac de post cu umplutură de mac.
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit un preparat cozonac.
Miercuri, 25.12.2019, 11:34
Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când toată lumea poftește la o felie de cozonac. Totuși, când ar trebui să-l mâncăm, astfel încât să nu ne îngrășăm?
Luni, 23.12.2019, 13:41
Direct din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o minunată Rețetă de Cozonac pentru Crăciun cu umplutură de caramel și nuci.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține făină, ouă, lapte, ulei,crăciun, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "cozonac".
Rețetă cozonac tradițional. Dacă tot se apropie sărbătorile și masa de Crăciun trebuie pregătită cu atenție, ne-am gândit să îți propunem o rețetă de cozonac tradițional pe care îl fac măicuțele la mănăstire.
Nu e Crăciun fără cozonac. Şi nu e tradiţie, dacă desertul sărbătorilor de iarnă nu e preparat după reţete vechi şi cu ingrediente naturale. Aşa s-a născut cozonacul artizanal care nu are rival printre clienţii care adoră aromele...
Duminica, 22.12.2019, 08:56
Gospodinele încep pregătirile de Craciun 2020, iar în continuare vei regăsi cea mai delicioasă și simplă rețetă de cozonac pufos. Îndrumările te vor ajuta în realizarea celor mai buni cozonaci pentru Masa de Crăciun.
Nu poate fi sărbătorit Crăciunul fără a ne bucura din plin de aromele cozonacului de casă! Rețetele de cozonac sunt variate, atât din punct de vedere al aluatului, cât și al umpluturii care înnobilează gustul cozonacilor.
Sărbătorile de iarnă înseamnă, pentru cel mai mulți dintre români, și miros de cozonac proaspăt scos din cuptor, motiv pentru care îți recomandăm să încerci o rețetă delicioasă cu cacao, nucă și rahat, ce va fi, cu siguranță, apreciată e cei dragi.
Rețetele de cozonac sunt la mare căutare, mai ales în preajma celor mai mari sărbători bisericești, făcând parte din rețetele tradiționale.
Cozonacul de post, prăjiturile și plăcintele de post sunt variantele de nădejde ale celor care vor să își potolească pofta de dulce și în perioadele de post.
Miercuri, 04.12.2019, 12:27
Pasca nu poate lipsi din niciun meniu tradiţional de Paşte. Însă tradiţiile diferă de la o regiune la alta a ţării. La fel şi ingredientele. În Dobrogea, brânza dulce e înlocuită cu urdă stropită cu vin, în timp ce în Transilvania,...
Sambata, 27.04.2019, 19:24
Pe lângă cozonacii tradiționali, gospodinele se întrec în această perioadă în a prepara și rețeta de cozonac unguresc, adică renumitul Baigli cu mac și Baigli cu nucă. Sunt delicioși și se prepară mai ușor decât cozonacul tradițional.
Emilia Iucinu a făcut ultimele pregătiri pentru masa de Paşte. Mama lui Andrei Tinu ne-a primit în bucătăria ei şi ne-a arătat cea mai simplă reţetă de pască. Însă, ne-a spus şi cine este ajutorul ei de nădejde.
Sambata, 27.04.2019, 17:32
Rețete de Paște 2019. Reteta cozonac de țara ca al bunicii
Paste 2019. Iata cum poti prepara cel mai gustos cozonac de Paste. Reteta este una traditionala, identica celei folosote de maicute la manastiri.
Când se prepară pasca, drobul și cozonacii de Paște. 3 rețete delicioase pe care să le încerci și tu în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare, cele două zile pe care le au la dispoziție gospodinele pentru a pregăti copturile de Paște, friptura și drobul de miel.
Joi, 25.04.2019, 10:07
Nicio casă fără cozonac de Paște. Alina Dulămescu a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta cozonacului perfect pentru toate gusturile.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă specială de Cozonac magic cu umplutură de ciocolată. Un desert ușor realizabil, dar și delicios și foarte aspectuos.
Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua în aceste zile drumul Chinei. Desertul are câteva secrete: cozonacii sunt făcuţi după o reţetă veche de sute de ani şi sunt copţi în cuptoare de cărămidă nici mai...
Marti, 23.04.2019, 19:33
Indiferent câte rețete de pască sunt, cea mai frecvent întâlnită este rețeta clasică de pască: Pască cu aluat de cozonac și brânză cu stafide.
Chiar şi cei cu puţini angajaţi au de livrat sute de comenzi, în mai puţin de 4 zile. Telefoanele sună continuu, centralizatoarele sunt pline, iar unii sunt deja pe listele de aşteptare. Cu toate astea, patronii cofetăriilor din Capitală spun...
Luni, 22.04.2019, 19:36
Cei mai delicioși, pufoși și bogați în ingrediente sunt cozonacii moldovenești, iar dacă nu sunteți convinși de acest lucru, poate încercați rețeta noastră de cozonac moldovenesc cu rahat și stafide.
Trei culori, trei gusturi diferite într-un singur cozonac ce va încânta atât papilele gustative cât și privirea: Cozonac leopard.
Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici celebrele plăcinte cu brânză dulce nu vor lipsi.
Luni, 15.04.2019, 17:02
Gospodinele din Ţara Zarandului spun un "Nu!" hotărât cozonacilor de-a gata! Însă, pentru a se asigura că lor vor ieşi perfect, au început deja să-şi exerseze priceperea. Mai ales că, pe masa de Paşte, nu vor pune doar cozonaci. Nici...
Luni, 15.04.2019, 16:30
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit pentru masa de Crăciun o reţetă delicioasă de Cozonac cu mac și glazură albă cu fistic!
Reteta cozonac traditional. Daca tot se apropie sarbatorile si masa de Craciun trebuie pregatita cu atentie, ne-am gandit sa iti propunem o reteta de cozonac traditional pe care il fac maicutele la manastire. Compliteaza masa de sarbatori cu un cozonac pufos moldovenesc.
Nu numai rețetele de cozonac clasic au succes de sărbători, ci și această rețetă de Cozonac unguresc denumit Baigli cu mac.
Masa de Crăciun. Rețetă Cozonac Pufos
De Paște, Amna a încercat să-și prepare singură cozonacul, însă ghinion: ”Nu mi-a ieșit. Am făcut tot ce scria pe rețetă, însă a ieșit tare ca un ou”.
De Paște, Amna a încercat să-și prepare singură cozonacul. ”Nu mi-a ieșit. Am făcut tot ce scria pe rețetă, însă a ieșit tare ca un ou”, a spus artista.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat special pentru Paște care conţine faină sare, grâu, nucă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Veșmintele Domnului".
Dacă vrei să faci senzație de Paști cu o super rețetă, atunci iată cum se prepară cea mai bună friptură de miel din lume! Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar succesul este garantat!
Vrei să faci senzație de sărbătorile pascale? Cea mai bună rețetă de pască tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză îți asigură reușita unei mese de neuitat!
Dacă te-ai plictisit de rețeta clasică de drob și vrei să încerci un preparat gustos și ușor de pregătit încearcă drob vegan, o rețetă ce combină cele mai bune verdețuri de primăvară.
Joi, 05.04.2018, 09:40
Cu ciocolată italienească din abundenţă şi alune. Este o propunere inedită pentru a revigora tradiţionalul cozonac şi care vine de la câţiva maeştri în ale dulciurilor. E şi lesne de înţeles de ce reţetele încep să fie reinterpretate: românii au început să devină tot mai pretenţioşi, spun cofetarii.
Joi, 05.04.2018, 08:10
De ce e mare Săptămâna mare? Iisus Hristos se naşte sau învie de Paşte? Sunt întrebări în faţa cărora mulţi români caută răspunsurile. În aceste zile, religia este un subiect intens dezbătut. Ce cred oamenii, vedeţi într-un reportaj din satul românesc! Iar răspunsurile sunt...memorabile!
Miercuri, 04.04.2018, 19:42
Dacă vrei să ieși din tipare, anul acesta, reţetă de pasca cu ciocolată este numai bună. Cei mici vor fi încântaţi, iar familia te va considera o gospodină desăvârşită.
Dacă îți mai rămân resturi de cozonac de Paște și totuși nu vrei să faci risipă și să le arunci, atunci poți folosi totul pentru a pregăti o budincă delicioasă, cu care îți vei cuceri toată familia!
Cu ocazia Paștelui cam toată lumea alege să pună pe masă și un cozonac rumen și frumos, fie făcut în casă, fie cumpărat. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce poți face cu feliile ce au rămas? Nu trebuie să le arunci, ci să le transformi în...savarine!
Românii se pregătesc pentru cumpărăturile de Paște și caută din zor oferte la carnea de miel, fără să știe în nicio secundă la ce pericole uriașe se expun! Un detaliu îngrijorător scapă tuturor clienților, care riscă să ajungă de urgență la spital!
Luni, 02.04.2018, 16:46
Postul Paştelui se încheie cu Săptămâna Mare, a patimilor lui Hristos. De-a lungul celor șase zile, până la Paște, există o serie de tradiții de care ar fi bine să țineți cont. Când se face pasca si când se vopsesc ouăle, de ce în Joia Mare se duc colaci la biserică și de ce în Vinerea Mare se ține post, aflați din materialul de mai jos.
Luni, 02.04.2018, 11:16
Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele își pun la încercare imaginația atunci când vine vorba de pregătit masa pentru Sărbătorile Pascale. Iar pe lângă friptura de miel, drob, cozonac, pască și ouă roșii, o prăjitură clasică, dar extrem de delicioasă, n-are cum nu fie apreciată de familie și de cei dragi.
Hotelierii şi proprietarii de vile şi pensiuni din staţiunile de pe Valea Prahovei au pachete turistice pentru sărbătorile de Paşti la preţuri care pornesc de la 350 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune şi masă festivă. Unele oferte inclus reduceri la centre SPA sau de divertisment sau acces la locuri de joacă pentru copii. Atât la Sinaia, cât şi la Buşteni şi Azuga mai sunt locuri libere pentru minivacanţa de săbători, unele unităţi de cazare având reduceri last minute.
Vineri, 30.03.2018, 15:21
Dacă vrei ca Paștele acesta să fie unul cu adevărat special și să îți surprinzi prietenii și familia cu un preparat deosebit, atunci înseamnă că trebuie neapărat să încerci o rețetă delicioasă de drob de curcan în aluat de foietaj.
Drobul de miel se numără printre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște, însă dacă te-ai plictisit de rețeta clasică îți propunem una mai ușoară și anume - drob de miel cu carne de pasăre.
Vineri, 30.03.2018, 08:53
Vine Paștele , e destul de previzibil că vom pregăti o masă îmbelșugată de unde nu vor lipsi cozonacul, drobul, dulciurile și pasca. Și gospodinele secolului trecut se pregăteau ca la carte de Paște , iar dulciurile...
Joi, 29.03.2018, 21:55
Secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru cel mai gustos cozonac.Paștele 2019 se apropie cu pași repezi, iar Masa de Paște nu poate fi completă fără cozonac. Îndrăgitul chef Cătălin Scărlătescu are cele mai bune trucuri, dar și o rețetă specială