Ingredientele necesare sunt: 1 lingură ulei de măsline, 3-4 căței usturoi, 1 ceapă mare, o conservă porumb, 1 morcov, 2 cartofi, un praf nucșoară, un praf boia dulce, sare, 2-3 linguri smântână/lapte de cocos per portie.
Miercuri, 11.04.2018, 11:34
Nu mai știi ce să gătești? Te poți inspira de la noi! Notează rețeta și îi vei impresiona pe cei dragi un desert răcoros pe bază de căpșuni.
Miercuri, 11.04.2018, 09:54
După Paște, puteți reveni la o formă de invidiat dacă urmați dieta cufrucyr! Nu vă chinuiți cu regimuri chinuitoare, ci profitați de faptul că pe piață găsiți fructe de sezon și că a venit primăvara!
Miercuri, 11.04.2018, 09:30
Te-ai săturat de gustul fripturilor obișnuite, fade și fără gust? Atunci poți pregăti cea mai bună rețetă de coaste barbecue la cuptor! E atât de gustoasă încât te lingi pe degete!
Invitata la "Prietenii de la 11", Lavinia Furtună gătește o salată mixtă cu ton, porumb și ardei.
Ingredientele necesare sunt: 100 g unt, 200 g făină, 150 g iaurt, sare, 2 cepe mari, 200 g caşcaval, 100 g telemea, 200 gorgonzola, 3 ouă, 1 lingură de unt, sare, piper, 1/2 legatură pătrunjel.
Marti, 10.04.2018, 10:43
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine miere, struguri, piept de pui, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Happy ananas". .
Vrei să-ți răsfeți familia cu o prăjitură minunată? Soluția este această Brownie cu ciocolată, servită cu înghețată. O prăjitură delicioasă, umedă și lipicioasă!
Costinel Arghir Burtoi, de meserie visător, are o metodă specială de a reuși în viață. Înainte de a face mâncare, concurentul trebuie să se cinstească cu o bere sau un pahar de vin ca să prindă curaj.
Romanii gătesc mult, de Sărbători, asta se ştie. Mese îmbelşugate, sarmale, cazonaci, dar ce te faci, când rămâi cu adevărate mormane de mâncare. Să nu te gândeşti să o arunci. Te poţi reinventa în bucătărie, cu cele mai tari preparate.
Luni, 09.04.2018, 10:19
Ți-au rămas multe preparate după masa de Paște? Uite ce rețete poți să faci din ele!
Luni, 09.04.2018, 10:08
Tradiţionala friptură de miel poate fi reinterpretată într-un mod gustos, dar mai ales sănătos. Ne-a demonstrat asta colega noastră, Anca Lungu, care a mers în bucătăria lui chef Nicolae Tand, alături de care a pregătit o gustoasă...
Vineri, 06.04.2018, 19:19
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat special pentru Paște care conţine faină sare, grâu, nucă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Veșmintele Domnului".
Dacă vrei să faci senzație de Paști cu o super rețetă, atunci iată cum se prepară cea mai bună friptură de miel din lume! Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar succesul este garantat!
Vrei să faci senzație de sărbătorile pascale? Cea mai bună rețetă de pască tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză îți asigură reușita unei mese de neuitat!
Pentru că Paștele este o sărbătoare atât de specială, m-am gândit să împărtășesc cu voi o rețetă la care țin foarte mult: plăcinta de berbecuț. E o rețetă care m-a muncit foarte mult și țin la ea pentru că e inspirată din rețeta clasică a marelui Radu Anton Roman, pe care îl admir foarte mult pentru felul în care a reușit să ne reînvie vechile comori culinare românești. Am reinterpretat această rețetă, i-am adăugat ceva din stilul meu, am daptat-o la personalitatea mea. Nu în ultimul rând, este un omagiu adus lui Radu Anton Roman.
"Eu sunt adeptul meselor de sărbătoare tradiționale. Astfel, de paște sunt nelipsite bucatele cu care suntem obișnuiți boi, românii, de la friptură de miel, la bdob și ouă roșii. Vă voi împărtăși în cele ce urmează care sunt pașii pe care îi respect eu atunci când gătesc pentru ai mei această friptură. Ingredientele secrete sunt muștarul de Dijon și legumele", este mesajul lui Chef Sorin Bontea pentru toate gospodinele care caută o sursă de inspirație pentru masa de Sărbători.
"Pentru masa de Paște vă propun o rețetă simplă, deloc greu de realizat, dar care vă va aduce succesul garantat. Secretul este să aveți răbdare, pentru că, după cum veți observa, rețeta asta necesită ceva timp de pregătire. Dar vă garantez că friptura astfel obținută se va topi de-a dreptul când o veți gusta", este mesajul lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru toate gospodinele care caută o sursă de inspirație pentru masa de Sărbători.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine condimente, pulpă de miel, cartofi, rosii, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Friptură de miel".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Friptură de miel fragedă, gustoasă și aromată, cu multe condimente, legume și un ingredient special care o frăgezește și îi dă gust.
De ce e mare Săptămâna mare? Iisus Hristos se naşte sau învie de Paşte? Sunt întrebări în faţa cărora mulţi români caută răspunsurile. În aceste zile, religia este un subiect intens dezbătut. Ce cred oamenii, vedeţi într-un reportaj din satul românesc! Iar răspunsurile sunt...memorabile!
Miercuri, 04.04.2018, 19:42
Radu Constantin Bădescu gătește la "Prietenii de la 11" o rețetă absolut delicioasă, "Cotlete de berbecuț în crustă de fistic".
Este săptămâna în care, vrem, nu vrem, cu toţii ne gândim la ouă roşii, pască, miel şi, mai ales, cozonaci. Îi vrem pufoşi, cu multă nucă şi miros de cacao, exact cum îi făcea bunica pe vremuri. Noi am găsit un loc în care oamenii...
Marti, 03.04.2018, 07:54
Dacă îți mai rămân resturi de cozonac de Paște și totuși nu vrei să faci risipă și să le arunci, atunci poți folosi totul pentru a pregăti o budincă delicioasă, cu care îți vei cuceri toată familia!
Cu ocazia Paștelui cam toată lumea alege să pună pe masă și un cozonac rumen și frumos, fie făcut în casă, fie cumpărat. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce poți face cu feliile ce au rămas? Nu trebuie să le arunci, ci să le transformi în...savarine!
Românii se pregătesc pentru cumpărăturile de Paște și caută din zor oferte la carnea de miel, fără să știe în nicio secundă la ce pericole uriașe se expun! Un detaliu îngrijorător scapă tuturor clienților, care riscă să ajungă de urgență la spital!
Luni, 02.04.2018, 16:46
Postul Paştelui se încheie cu Săptămâna Mare, a patimilor lui Hristos. De-a lungul celor șase zile, până la Paște, există o serie de tradiții de care ar fi bine să țineți cont. Când se face pasca si când se vopsesc ouăle, de ce în Joia Mare se duc colaci la biserică și de ce în Vinerea Mare se ține post, aflați din materialul de mai jos.
Luni, 02.04.2018, 11:16
Câţi dintre dumneavoastră ar refuza o shaorma suculentă, gustoasă dar şi.foarte sănătoasă? Da, aţi auzit bine. Shaorma poate fi şi sănătoasă, cartofii fiind înlocuiţi cu o explozie de legume proaspete şi carne de cea mai bună...
Duminica, 01.04.2018, 14:45
Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.
Ingredientele necesare sunt: 190 g făină, 20 g amidon de porumb, 125 g zahăr tos fin, 5 g praf de copt, 150 g fructe tropicale + 1 lingura rasă făină, 3 ouă medii, 220 g iaurt grecesc, 30 g ulei de nucă de cocos, un varf cuțit sare.
Duminica, 01.04.2018, 11:13
Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele își pun la încercare imaginația atunci când vine vorba de pregătit masa pentru Sărbătorile Pascale. Iar pe lângă friptura de miel, drob, cozonac, pască și ouă roșii, o prăjitură clasică, dar extrem de delicioasă, n-are cum nu fie apreciată de familie și de cei dragi.
Ingredinte pentru foi foi: 3 ouă, 7 linguri lapte, 7 linguri zahăr, 7 linguri ulei, o linguriţă amoniac stins, făină cât cuprinde, coaja de la o lămâie, 1 linguriţă zahăr vanilat. Ingrediente pentru cremă: un litru lapte, 8 linguri...
Sambata, 31.03.2018, 10:38
Hotelierii şi proprietarii de vile şi pensiuni din staţiunile de pe Valea Prahovei au pachete turistice pentru sărbătorile de Paşti la preţuri care pornesc de la 350 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune şi masă festivă. Unele oferte inclus reduceri la centre SPA sau de divertisment sau acces la locuri de joacă pentru copii. Atât la Sinaia, cât şi la Buşteni şi Azuga mai sunt locuri libere pentru minivacanţa de săbători, unele unităţi de cazare având reduceri last minute.
Vineri, 30.03.2018, 15:21
Ozana Barabancea a dezvăluit la ce tratamente minune a apelat de-a lungul timpului. Cum reuşeste vedeta să îşi păstreze tenul impecabil, fără riduri chiar dacă a trecut de 45 de ani, ne spune chiar ea.
Vineri, 30.03.2018, 14:30
Chef Constantin Turculeţ a gătit la Prietenii de la 11 - "Panna Cotta cu Leurdă şi Urzici"
Chef Constantin Turculeţ a gătit la Prietenii de la 11 - "Panna Cotta cu Leurdă şi Urzici"
Dacă vrei ca Paștele acesta să fie unul cu adevărat special și să îți surprinzi prietenii și familia cu un preparat deosebit, atunci înseamnă că trebuie neapărat să încerci o rețetă delicioasă de drob de curcan în aluat de foietaj.
Drobul de miel se numără printre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște, însă dacă te-ai plictisit de rețeta clasică îți propunem una mai ușoară și anume - drob de miel cu carne de pasăre.
Vineri, 30.03.2018, 08:53
Sorina Dunac gătește la "Prietenii de la 11" o rețetă absolut delicioasă de Paște.
Cine nu iubește cartofii la cutor? Crocanți la exterior și pufoși la interior, aceștia sunt ușor de gătit, mai ales dacă ții cont de un secret dezvăluit de curând experții de la Good Housekeeping.
Joi, 29.03.2018, 12:10
Ingredientele necesare sunt: apă din 2 conserve de năut, 300 g zahăr pudră, o lingură esență vanilie, o lingură oțet.
Joi, 29.03.2018, 09:33
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o ciorbă de primăvară din multe verdețuri, pe care a denumit-o "Ciorbă din brazdă".
Chef Daniela Ciobanu a gătit la Prietenii de la 11 o reţetă de "Flank Steak cu piure de sparanghel"
Un preparat nelipsit de pe masa de Paște este, fără doar și poate, pasca. Dacă te-ai plictisit, însă, de varianta clasică și vrei să încerci o rețetă nouă gătește pasca cu brânză, fără aluat.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine mușchi de porc, cașcaval, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Șnițel năzdrăvan"".
Dacă îţi place să bei lapte, află că poţi slăbi consumând băutura ta preferată. E un regim iubit de balerine și de către fotomodele pentru că este foarte eficient! Se ştie că laptele conţine proteine, deci este săţios şi te ajută să sari peste mese. Iată cum procedezi.
Marti, 27.03.2018, 15:53
Chef Anne Marie Pasăre a gătit la Prietenii de la 11 melodia "Paella cu fructe de mare"
Ingredientele necesare sunt: „130 g tăieței de orez transparenți /tăieței obișnuiți foarte subțiri, 200 g granule de soia, 2 linguri ulei, 1 lingură ghimbir pisat, 1/2 linguriță de zahăr, 2 căței de usturoi pisați, 1 ardei chilli tocat...
Marti, 27.03.2018, 12:03
Chef Anne Marie Pasăre a gătit la Prietenii de la 11 melodia "Paella cu fructe de mare"
Chef Mihai ne învață cum să pregătim cele mai pufoase clătite. Care sunt ingredientele secrete pentru un aluat perfect.
Marti, 27.03.2018, 11:11