Biscuiții Oreo sunt un desert preferat, atât de copii, cât și de adulți. Dar de ce să îi cumperi de la magazin când poți să îi prepari chiar tu la tine acasă, după o rețetă simplă și sănătoasă?
Vineri, 23.09.2016, 16:40Cafeaua de dimineață este unul dintre cei mai buni aliați, când vine vorba de slăbit. Un bărbat a reușit să dea jos 40 de kilograme cu ajutorul acestei băuturi.
Luni, 15.08.2016, 15:55O descoperire făcută recent a bulversat oamenii de știință de pretutindeni. Nimeni nu ar fi crezut că așa ceva este posibil.
Luni, 20.06.2016, 21:42Din ce în ce mai multe persoane se plâng de faptul că produsele din comerţ sunt pline de aditivi, de chimicale şi tot felul de alte substanţe dăunătoare organismului, iar medicii trag un puternic semnal de alarmă. Acestea pot provoca boli extrem de grave, cancerul fiind cel mai comun
Marti, 17.05.2016, 17:10Declaraţia aparţine ministrului Agriculturii, care atrage atenţia că untarul, un produs vegetal care abia are urme de lapte, poate fi confundat cu untul din cauza etichetei. Uimitor, totul este legal, iar pe piaţă apăr tot mai multe astfel de...
Miercuri, 30.03.2016, 19:30Cu toții facem piureul de cartofi așa cum l-am învățat de la mamele sau bunicile noastre: fiebem cartofii, apoi punem unt, lapte si sare și apoi amestecăm bine, bine.
Luni, 14.03.2016, 14:36Să recunoaştem: este aproape imposibil să păstrăm untul proaspăt în afara frigiderului, iar dimineaţa este o adevărată provocare să îl consumăm la micul dejun. Mai ales dacă îţi place să îl mănânci cu pâine prăjită pentru că este greu de întins.
Luni, 15.02.2016, 18:47Se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, si pe buna dreptate! Prima masa a zilei pune metabolismul in miscare si furnizeaza organismului energia necesara pentru a face fata unei zile incarcate.
Joi, 11.02.2016, 19:02Vlădutz a pregătit cea mai bună şi rapidă prăjitură care va fi cu siguranţă pe placul tuturor copiilor şi care are o denumire sugestivă: "Bucuria copiilor".
Vineri, 29.01.2016, 09:21Nu ai nevoie decât de muultă cremă de unt și un tort care abia așteaptă să fie decorat. Bineînțeles, nu pot lipsi și câteva accesorii din bucătăriile profesioniste, dar cu puțină imaginație poți improviza
Vineri, 07.11.2014, 12:27Risotto-ul este un preparat foarte popular în Italia, care ulterior a început să se bucure de recunoaștere pe plan internațional.
Vineri, 10.10.2014, 11:49O femeie a reușit să șocheze o lume întreagă atunci când a făcut unt din propriul lapte și apoi l-a consumat.
Joi, 09.10.2014, 12:16Ce zahăr, friscă, arome sau îndulcitori? De acum învață să bei cafeaua cu o lingură de unt.
Marti, 30.09.2014, 14:31Pentru mulţi dintre noi, dimineţile încep abia după ce simţim mirosul cafelei. Şi, de cele mai multe ori, cana de cafea ne ţine loc de mic-dejun. Doar că, atunci când plecăm nemâncaţi de acasă, există riscul să ronţăim cât e ziua de...
Miercuri, 03.09.2014, 20:21Preţul ciocolatei va fi atât de mare, încât va sta alături de cele mai scumpe ceasuri, cele mai rafinate bijuterii şi parfumuri.
Sambata, 03.05.2014, 09:10Fasolea, cartofii şi untul s-au scumpit cu peste 10 la sută în anul care se apropie de sfârşit. Tot în categoria scumpirilor din 2013 intră şi energia termică, ţigările, gazele şi chiar cărţile şi revistele. Angela Maftei ştie ce...
Marti, 31.12.2013, 16:23Calcanul este masa ideala, intr-o dupa amiaza petrecuta la gratr, cu prietenii si familia. Nu contine grasimi nesanatoase, se prepara usor si combinat cu ingredientele potrivite, poate fi un pranz exceptional.
Sambata, 23.06.2012, 00:00Un pachet de unt de 113 grame contine 92 de grame de grasimi, mai mult decat consumul zilnic recomandat intr-o dieta sanatoasa. Exista insa si alimente pe care le consumam frecvent si au mai multa grasime.
Vineri, 20.04.2012, 00:00Daca te-ai plictisit de clasicele fripturi la gratar sau la cuptor, poti incerca aceasta reteta. Aroma fina de unt si de hrean va fi pe gustul tuturor.
Marti, 24.01.2012, 00:00Foarte asemanator ca preparare si ingrediente cu aluatul fraged, aluatul sablat este folosit de obicei ca baza pentru tartele sau minitartele dulci. Aluatul, numit uneori si „aluat sfaramicios“ are o textura usor nisipoasa si se topeste in gura.
Joi, 15.12.2011, 00:00Reteta este adaptata dintr-un ghid gastronomic al Romaniei. Clatitele ies mai putin fine decat cele facute doar cu faina alba si nu merg cu umpluturi „fistichii" (frisca, banane, ciocolata). Sunt bune cu unt topit si zahar sau miere.
Luni, 12.12.2011, 00:00O friptura este intotdeauna un rasfat, insa daca este servita cu unt cu aroma de hrean si arpagic devine ceva cu adevarat special. Se serveste cu garnitura de cartofi picanti si o salata. Pofta buna!
Joi, 17.11.2011, 00:00Ducesa de Cambridge si printul William ar putea astepta primul lor copil! Ideea este sugerata in presa daneza care sustine ca printesa a refuzat sa manance unt de arahide, in cadrul unui dineu, in Danemarca. William si Kate au fost serviti cu tartine...
Sambata, 05.11.2011, 19:39Un desert memorabil, care este si mai delicios cu o cantitate mica de unt.
Marti, 01.11.2011, 00:00Una dintre legile lui Murphy spune ca atunci cand scapam o felie de paine cu unt pe jos, probabilitatea cea mai mare este ca aceasta sa cada cu partea unsa cu unt in jos. Ei bine, aflati ca aceasta lege este adevarata.
Luni, 31.10.2011, 00:00O prajitura delicioasa, cu arome exotice si ingrediente delicioase
Luni, 24.10.2011, 00:00In restaurante, normele de igiena cer ca alimentele sa fie impartie in categorii si refrigerate conform acestora. Exista frigidere pentru preparate din carne, pentru lactate si pentru fructe si legume. Cum acasa nu ne putem permite acest lux, este necesar sa stim cum se pastreza corect alimentele pentru a nu imprumuta mirosuri si bacterii, dar mai ales pentru a nu se degrada rapid.
Joi, 20.10.2011, 00:00Untul aromat poate fi ingredientul care iti poate trnasforma un preparat searbad intr-unul special. Merge de minune cu fripturi la gratar, peste si diverse garnituri din legume.
Joi, 13.10.2011, 00:00Danemarca este prima tara din lume care a instituit o taxa speciala asupra grasimilor din alimente.
Duminica, 02.10.2011, 00:00Sosul olandez se numara printre sosurile de baza din toate bucatariile lumii. Se potriveste de minune cu preparatele din peste si il poti aromatiza dupa plac cu ierburile preferate.
Sambata, 01.10.2011, 00:00Cat mit si cat adevar se ascund in spatele vorbelor din batrani pe care le-am denumit cu totii generic leacuri babesti? Aflati mai jos rezultatul "meciului" dintre batrani si medici.
Vineri, 30.09.2011, 00:00Strugurii sunt fructe de sezon, sanatoase si delicioase, care pot fi folosite in multe preparate: dulceata, gem, compot, suc, garnitura si chiar prajituri delicioase!
Miercuri, 14.09.2011, 00:00Reteta zilei de joi este una dulce, pe baza de piersici, fructe aflate in plin sezon: placinta cu crema vanilata si felii de piersica. Pofta buna!
Joi, 01.09.2011, 00:00Reteta pe care v-o propunem acum este una potrivita pentru o masa de seara: piept de pui infasurat in felii de prosciutto, alaturi de salvie sotata. Pofta buna!
Vineri, 26.08.2011, 00:00Exista multe retete de realizare a unei baghete unsa cu usturoi si facuta pe grill, insa Martha Stewart iti prezinta acum propria ei varianta, una nu simpla, ci foarte simpla.
Luni, 01.08.2011, 00:00Mancam unt care nu e unt. Fara sa avem habar! Comerciantii vand tot soiul de grasimi, dar au grija sa treaca pe ambalaj, in tot felul de combinatii, denumirea de unt. E drept ca pe spatele ambalajului e trecuta si compozitia reala, insa putini sunt...
Sambata, 23.07.2011, 19:23Reteta zilei de duminica este un desert de inspiratie mediteraneeana: tarta dulce cu miere si seminte de pin. Pofta buna!
Duminica, 17.07.2011, 00:00O friptura este intotdeauna un rasfat, insa daca este servita cu unt cu aroma de hrean si arpagic devine ceva cu adevarat special. Se serveste cu garnitura de cartofi picanti si o salata.
Joi, 14.07.2011, 00:00Reteta zilei de joi este una care da o nota unica banalului piureu de cartofi, prjn combinarea acestuia cu maslinele negre. Ati mai facut vreodata asa ceva?
Joi, 07.07.2011, 00:00Imprumutat din bucataria asiatica, untul ghee a ajuns si la noi. Desi mai putin cunoscut, acest sortiment de unt nu este doar un aliment, ci si un veritabil medicament.
Sambata, 02.07.2011, 00:00Reteta de joi este una dedicata deserturilor: tarta de ciocolata, simplu si rapid de facut. Pofta buna!
Joi, 30.06.2011, 00:00Se incing 100 ml de suc de portocale intr-o tigaie, apoi se adauga doua linguri de zahar, dar si coaja de la o portocala, taiata franjuri. Se pun apoi clatitele (preparate inainte) in tigaie, impaturite, si se tin pe ambele parti, pentru a deveni...
Vineri, 24.06.2011, 14:32Chef Cezar si Natalia pregatesc o delicioasa cheese cake cu lime. Preparare: Se face prima oara baza prajiturii - se topeste putin unt intr-o tigaie, se storc doua lamai verzi, apoi, intr-un bol se toarna 200 grame de biscuiti pisati marunt si se...
Vineri, 24.06.2011, 13:12Spanacul este unul din cele mai sanatoase alimente naturale: plin de fier si de alti nutrienti obligatorii pentru organism. Poate fi consumat si crud, in special in salate sau in sandvisuri, insa deobicei este preparat termic.
Joi, 23.06.2011, 00:00Reteta zilei de marti este una de inspiratie italieneasca: paste (tagliatelle in acest caz) cu sos alb, pe baza de unt, parmezan si usturoi. Pofta buna!
Marti, 21.06.2011, 00:00Reteta zilei de sambata este una cu totul speciala: poate fi si gustare, si fel principal - in functie de cat de mult sau de putin dorim sa mancam. Oua coapte cu sos cremos pe baza de praz - gustos si hranitor.
Sambata, 18.06.2011, 00:00Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Luni, 06.06.2011, 00:00Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Luni, 06.06.2011, 00:00Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Vineri, 27.05.2011, 00:00Reteta zilei de marti reprezinta o garnitura foarte gustoasa: ceapa rosie coapta. Aceasta devine dulce si poate fi consumata fie ca o gustare, fie, mai potrivit, ca o garnitura pe langa fripturi. Pofta buna!
Marti, 24.05.2011, 00:00