Baza de ceapa, usturoi si rozmarin da o savoare minunata fasolei albe, intr-o reteta de post cu aspect special si gust reconfortant. Pofta buna!
Miercuri, 13.04.2011, 00:00Dovleacul este un aliment cu proprietati exceptionale cand vine vorba de realizarea unei supe de tip crema, iar vitaminele sale nu constituie decat un avantaj benefic alaturi de un preparat gustos. Pofta buna!
Marti, 12.04.2011, 00:00Incearca aceasta salata vegetariana, sanatoasa si hranitoare! Pentru cei care tin post, iaurtul grecesc poate fi inlocuit cu iaurt de soia.
Marti, 12.04.2011, 00:00Decizia de a tine post este una personala si tine foarte mult de convingeri, credinta, starea de sanatate a fiecaruia, dar si de putinta. Multi nu reusesc sa tina tot postul de sapte saptamani, desi isi propun, si simt in adancul sufletului lor ca este un gest cel putin firesc inainte de marea Sarbatoare a Invierii lui Iisus Hristos.
Luni, 11.04.2011, 00:00Calciu, magneziu, fier si vitamina C - iata doar cateva dintre avantajele retetei de post de astazi care aduce in prim-plan branza vegetala tofu. Pofta buna!
Luni, 11.04.2011, 00:00Aceasta reteta poate fi gustare sau aperitiv. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; este o sursa buna de vitamina C si acid folic.
Sambata, 09.04.2011, 00:00Reteta de post de astazi aduce in prim-plan varza, intr-o supa in care gustul acesteia se impleteste cu aroma iute si cu influentele aduse de mustar, coriandru si rosii. Pofta buna!
Joi, 07.04.2011, 00:00Un post de o zi, in care sa beti numai apa si sa uitati in totalitate de mancare, face bine la sanatate, sustin cercetatorii de la Intermountain Medical Center Heart Institute.
Marti, 05.04.2011, 00:00Cristina Dan a pregatit la Euforia TV o reteta de burgeri vegetarieni, pe baza de ovaz si mei, doua tipuri de cereale foarte sanatoase. Pofta buna!
Marti, 05.04.2011, 00:00Avocado este un fruct cu o textura cremoasa, bogat in omega 3 si foarte hranitor. Poate fi transformat intr-o pasta gustoasa, numai buna de intins pe paine, sau adaugat intr-o salata usoara, pentru a-i da mai multa consistenta.
Marti, 05.04.2011, 00:00Orezul este ingredientul ideal atunci cand simtim nevoia de a manca ceva mai consistent, iar in perioada postului este cu siguranta folosit in tot felul de combinatii. Incearca aceasta reteta cu spanac si pasta curry, al caror ingrediente mai neobisnuite sunt stafidele si nucile cashew.
Luni, 04.04.2011, 00:00Prima reteta de post a saptamanii aduce in prim-plan fasolea si rozmarinul, intr-o combinatie interesanta sub forma unei supe care e excelenta de mancat si a doua zi dupa preparare. Pofta buna!
Luni, 04.04.2011, 00:00Daca ai pofta de o mancare calda, facuta din legume proaspete si orez untos, incearca o reteta italiana de risotto. Te va cuceri cu siguranta!
Duminica, 03.04.2011, 00:00O supa usoara, rapida si delicioasa si, cel mai important, inedita: supa de rosii coapte, potrivita pentru masa de pranz sau pentru cea de seara. Preparatul poate fi servit atat cald, cat si rece.
Sambata, 02.04.2011, 00:00Vladut a pregatit la emisiunea Neatza cu Razvan si Dani o reteta de cartofi taranesti de post, o masa excelenta pentru aceasta perioada.
Vineri, 01.04.2011, 00:00Rosiile sunt printre cele mai populare alimente disponibile tot timpul anului. Evident ca sunt mai gustoase atunci cand sunt in plin sezon, insa acum se gasesc rosii in magazine tot timpul anului, iar o salata pe baza de rosii va avea mereu succes. Pofta buna!
Vineri, 01.04.2011, 00:00Loboda este un aliment foarte sanatos si potrivit din plin pentru supe si ciorbe de primavara, dar si pentru perioada de Post. Vladut a prezentat la Neata o astfel de reteta, de ciorba de loboda.
Joi, 31.03.2011, 00:00Un burger vegetarian fara soia? Nimic mai simplu: se pot folosi ciuperci, exact ca in reteta de astazi. Pofta buna!
Miercuri, 30.03.2011, 00:00Prima reteta de post a zilei aduce in prim-plan ceapa, intr-o supa cu accente asiatice, pe baza de ingrediente speciale. Este o supa bogata in mangan si vitamina C. Pofta buna!
Luni, 28.03.2011, 00:00Chiar daca tineti post, nu trebuie sa va privati de bunatati. Puteti manca tocanita, sarmale si chiar prajituri, toate de post. Nici nu e nevoie sa pierdeti timpul cu preparatul. Le gasiti de-a gata la targul de produse traditionale din Capitala.
Sambata, 26.03.2011, 16:22Reteta zilei de sambata aduce in prim-plan o combinatie speciala de ingrediente: rucola cu nucile, acestea din urma sub forma de crutoane crocante. Pofta buna!
Sambata, 26.03.2011, 00:00Azi e sarbatoarea Bunei Vestiri, sau Blagovestenia, cum i se mai spune in popor. Pe langa duminica Floriilor, este una din cele doua zile din timpul Postului Mare in care credinciosii au dezlegare la peste. Cu toate ca preturile sunt mari, oamenii au cumparat cate unul sau doi, mai mult de pofta, spun ei.
Vineri, 25.03.2011, 00:00Lintea este un aliment care castiga din ce in ce mai multa popularitate in perioadele de post, alaturi de clasica soia.
Vineri, 25.03.2011, 00:00Stir-fry reprezinta metoda calirii si sotarii rapide, la foc mare, in tigaia speciala wok (concava si inalta) a ingredientelor proaspete, totul realizandu-se in cateva minute.
Joi, 24.03.2011, 00:00In perioada postului musacaua traditionala cu carne poate fi inlocuita usor de una vegetariana, pe baza de cartofi, soia si ciuperci.
Miercuri, 23.03.2011, 00:00Orzul este o cereala foarte sanatoasa care poate fi savurata si in supe, nu doar sub forma de cereale la micul dejun sau in diferite produse de panificatie. O supa pe baza de orz si ciuperci poate fi o alegere cu pretentii pentru o supa de post.
Miercuri, 23.03.2011, 00:00Suntem in postul Pastelui si multa lume tine post. Decizia de a tine post este una personala si tine foarte mult de convingeri, credinta, starea de sanatate a fiecaruia, dar si de putinta. Multi dintre noi nu reusesc sa tina tot postul de 7 saptamani desi isi propun si simt in adancul sufletului lor ca este un gest cel putin firesc inainte de marea Sarbatoare a Invierii lui Iisus Hristos.
Marti, 22.03.2011, 00:00Vitaminele A, C si K sunt "vedetele" acestei retete de post care combina sparanghelul, ardeii, rosiile si multe alte ingrediente cu pastele integrale fara ou pentru un rezultat final delicios si hranitor.
Marti, 22.03.2011, 00:00Prima reteta de post a saptamanii aduce in prim-plan lintea verde, folosita intr-o salata inedita, alaturi de ardei gras copt sau nuci. Pofta buna!
Luni, 21.03.2011, 00:00Tofu este un ingredient versatil si usor de gatit, adaptandu-se usor la multe arome, fiind delicios cu diverse sosuri si marinate. Este un subtitut hranitor al carnii pentru vegetarieni sau in perioada postului, poate fi prajit, fiert sau folosit in salate.
Luni, 21.03.2011, 00:00Reteta de post a zilei combina gustul dulce al morcovilor cu cel delicat al laptelui de cocos - intr-o supa excelenta pentru masa de pranz sau masa de seara.
Duminica, 20.03.2011, 00:00Supele crema sunt mereu delicioase daca se aleg atent ingredientele si se asezoneaza la fix, adaugand, uneori, o mica nota personala de final care poate da o aroma si mai speciala.
Vineri, 18.03.2011, 00:00Reteta de post a zilei aduce in prim plan boabele de soia si feniculul, o verdeata cu un gust deosebit, folosita insa prea putin in salate. Pofta buna!
Vineri, 18.03.2011, 00:00Daca tineti post, cu siguranta v-ati saturat deja de toate produsele cu soia din comert. Un preparat natural si foarte hranitor este mancarea de linte.
Vineri, 18.03.2011, 00:00Reteta de post a zilei aduce in prim plan pastele, folosite insa intr-o salata calda, mediteraneeana, alaturi de sparanghel, in principal, dar si de alte legume. Este o reteta plina de mangan, vitamina C si vitamina K.
Miercuri, 16.03.2011, 00:00In zilele de post, o reteta rapida ne scoate din incurcatura atunci cand vrem o gustare rapida, simplu de facut si hranitoare.
Marti, 15.03.2011, 00:00Reteta de post a zilei aduce in prim plan fasolea, care, marinata in mai multe ingrediente, capata o aroma speciala si poate fi folosita imaginativ in salate. Din punct de vedere al sanatatii, este o salata care asigura mai mult decat necesarul zilnic de molibden si de fibre, plus un aport important de mangan, acid folic si vitamina C.
Marti, 15.03.2011, 00:00Bucatarul Nicolae, de la restaurantul Albert din Bucuresti, a pregatit in studioul emisiunii Euforia Cuisine, alaturi de gazda Nicolai, rulouri de vinete cu sote de ciuperci - o reteta la fix pentru perioada de Post.
Luni, 14.03.2011, 00:00Cartofii - un ingredient atat de popular si gustos ce poate fi folosit in supe, salate sau ca garnitura. Incearca aceasta reteta simpla si aromata, ideala in zilele de post.
Vineri, 11.03.2011, 00:00In zilele de post poti avea impresia ca nu prea ai ce gati, insa daca indraznesti sa amesteci ingredientele intr-un mod mai inedit, sa descoperi retete noi si gustoase, poti sa te hranesti gustos si sanatos numai cu legume si fructe.
Vineri, 11.03.2011, 00:00Pe 8 martie a fost ziua doamnelor, azi a venit randul barbatilor sa petreaca. Cu mult vin, zice traditia. Biserica ortodoxa ii sarbatoreste astazi pe cei 40 de mucenici. O zi grea pentru domni, care trebuie sa dea peste cap 44 de pahare.
Miercuri, 09.03.2011, 00:00Chiar daca postul e considerat o metoda prin care ne putem curati atat spiritul, cat si trupul, daca nu suntem atenti ce mancam in aceasta perioada, organismul nostru poate avea chiar de suferit.
Luni, 07.03.2011, 13:56Azi intram in postul pastelui. 40 de zile in care "mancarea de dulce" n-are ce cauta pe multe mese. Si in timp ce tot mai multi romani se plang ca pretul legumelor si fructelor transforma postul intr-un lux, exista si oameni care cheltuiesc o mica...
Luni, 07.03.2011, 13:54Ingrediente: fasole alba boabe fasole rosie boabe fasole verde fasole galbena ceap averde praz rosii in bulion ardei iute ulei de masline sare si piper usturoi
Luni, 07.03.2011, 08:34Postul este considerat o metoda prin care va puteti curati atat spiritul, cat si trupul, insa daca nu sunteti atenti la ce mancati in aceasta perioada, organismul poate avea chiar de suferit.
Luni, 07.03.2011, 00:00De maine incepe postul. E bine pentru sanatate, dar nu grozav pentru buzunar. Romanii se plang ca pretul legumelor si fructelor este din ce in ce mai mare. Iar postul e deja un lux. Exista insa si oameni capabili sa cheltuiasca o mica avere pentru un...
Duminica, 06.03.2011, 19:32Peste 800 de bistriteni si-au dat aseara mana si au invartit cea mai mare hora vazuta vreodata in judet. Imbracati in costume populare, localnici din mai multe sate au incercat astfel sa-si potoleasca pofta pentru joc pentru urmatoarele sapte...
Duminica, 06.03.2011, 09:51Ultima joi inainte de inceperea postului Pastelui este sarbatorita in Polonia intr-un mod foarte gustos si dulce. Strazile principale sunt inundate de miros de gogosi proaspat facute, iar cozile din fata cofetariilor sunt incredibile.
Joi, 03.03.2011, 00:00Intrarea in Postul cel mare al Pastilor debuteaza, la Venetia, cu strigatul "lepadarii" de pacatul carnii: "Carni vale!" (un fel de "Adio, carne!", ca sa parafrazam titlul unui roman celebru).
Marti, 22.02.2011, 00:00Antena 2 a inregistrat joi, in randul publicului din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, cele mai mari audiente din istoria postului: 176 de mii de romani s-au uitat, in medie, la programele Antenei 2. Postul a urcat astfel in topul...
Sambata, 22.01.2011, 10:48