Antena Căutare

Articole despre retete

De 70 de ani, România găteşte după cărţile ei! Cum i-au modificat comuniștii rețetele Sandei Marin

De 70 de ani, România găteşte după cărţile ei! Cum i-au modificat comuniștii rețetele Sandei Marin

Sanda Marin sau Cecilia Simionescu-Zapan pe numele ei adevărat este cea care a învăţat România să gătească. Faimoasă pentru cărțile ei de reţete a devenit o adevărată Biblie în majoritatea bucătăriilor românilor în secolul XX.

Vineri, 12.09.2014, 14:39
De 70 de ani, România găteşte după cărţile ei! Cum i-au modificat comuniștii rețetele Sandei Marin

De 70 de ani, România găteşte după cărţile ei! Cum i-au modificat comuniștii rețetele Sandei Marin

Sanda Marin sau Cecilia Simionescu-Zapan pe numele ei adevărat este cea care a învăţat România să gătească.

Vineri, 12.09.2014, 14:08
Florin Dumitrescu ne recomandă: Paste carbonara

Florin Dumitrescu ne recomandă: Paste carbonara

O rețetă delicioase de paste, fără smântână.

Joi, 11.09.2014, 12:44

Elixirul vieții! Remediul chinezesc ce îți curăță organismul

În 1971, într-o mănăstire tibetană, o expediție UNESCO a găsit o rețetă veche chinezească. Ea a fost tradusă și publicată în multe limbi. Se pare că acest remediu a fost preparat pentru prima în anul 200 Î.C.

Luni, 25.08.2014, 22:43
Chef Cătălin Scărlătescu pregăteşte rețete la malul mării!

Chef Cătălin Scărlătescu pregăteşte rețete la malul mării!

Petrecere mare la malul mării! Chef Cătălin Scărlătescu gătește tot felul de bunatăți, chiar pe plajă!

Sambata, 16.08.2014, 20:29
Cum să prepari un ceai bun pentru slăbit?

Cum să prepari un ceai bun pentru slăbit?

Să pierzi kilograme! Asta e cea mai mare dorinţă pe care o ai de câţiva ani. Un corp fără kilograme în plus ajută oamenii, în special femeile, să pară mai tinere, mai atrăgătoare, iar bolile stau şi ele departe.

Sambata, 02.08.2014, 17:29
Cum să prepari cele mai gustoase mâncăruri exotice!

Cum să prepari cele mai gustoase mâncăruri exotice!

Dacă nu le-ai încercat până acum, ţi-am pregătit câteva feluri de mâncare cu totul şi cu totul speciale. Iată reţetele celor mai gustoase mâncăruri exotice!

Marti, 22.07.2014, 15:55
Cătălin Scărlătescu strânge rețete tradiționale din Maramureș! Juratul a învățat să facă scoverze!

Cătălin Scărlătescu strânge rețete tradiționale din Maramureș! Juratul a învățat să facă scoverze!

Iubitor al tradițiilor românești, chef Cătălin Scărlătescu profită de orice ocazie pe care o are atunci când călătorește și strânge rețete de prin toate colțurile țării

Vineri, 18.07.2014, 10:56
ULUITOR! Medici reţinuţi pentru că inventau boli

ULUITOR! Medici reţinuţi pentru că inventau boli

Au fost percheziţii şi audieri nouă ore în şir, la o policlinică din Piteşti! Unele care s-au încheiat prost pentru un medic şef şi un alt coleg. Cele două femei au fost reţinute aseară, bănuite că ar fi luat mită între 100 şi 200 de lei

Joi, 12.06.2014, 16:44
Soţia lui Ilie Vonica a făcut cerere să fie liberă pentru înmormântare

Soţia lui Ilie Vonica a făcut cerere să fie liberă pentru înmormântare

"M-am săturat să fiu urmărit şi să fiu vânat" - sunt cuvintele aşternute pe scrisoarea de adio de medicul milionar Ilie Vonica. Cel mai bogat om din Sibiu s-a sinucis în scandalul cu reţete false în care a fost arestată propria soţie.

Miercuri, 04.06.2014, 19:05
Sinucidere în dosarul reţetelor oncologice false! Milionarul Ilie Vonica s-a aruncat de la etaj

Sinucidere în dosarul reţetelor oncologice false! Milionarul Ilie Vonica s-a aruncat de la etaj

Milionarul sibian Ilie Vonica, implicat în scandalul reţetelor oncologice false, s-a sinucis. Omul de afaceri s-a aruncat de la etajul vilei sale şi a murit câteva ore mai târziu pe masa de operaţie, într-una din clinicile pe care le deţinea.

Marti, 03.06.2014, 19:03
Surpriză pentru finaliştii Junior Chef, înainte de marea FINALĂ!

Surpriză pentru finaliştii Junior Chef, înainte de marea FINALĂ!

Au trecut de prima probă din Marea Finală, iar acum au ultima şansa de a demonstra că sunt cei mai buni. Cei 12 finalişti mai au un de făcut un singur pas!

Luni, 02.06.2014, 21:37
SPECIAL! Rețete pentru sezonul capșunilor

SPECIAL! Rețete pentru sezonul capșunilor

A început sezonul căpşunilor şi ar fi păcat dacă nu am face o cură de fructe! Ele constituie și baza unei paste pentru albirea dinţilor şi împrospătarea respiraţiei.

Marti, 27.05.2014, 20:27
Exclusiv! Ministrul Bănicioiu, despre fraudele din sistemul medical

Exclusiv! Ministrul Bănicioiu, despre fraudele din sistemul medical

Ministrul Sănătăţii a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate despre cum este fraudat constant sistemul medical din România.

Marti, 20.05.2014, 11:12
Reţete false, prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Reţete false, prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Prejudiciu uriaş cu reţele false produs de o reţea în care erau implicaţi medici şi farmacişti. Aceştia au reuşit să păgubească statul cu 3,5 milioane de euro. De altfel, procurorii au găsit sume impresionante şi în casele medicilor....

Marti, 20.05.2014, 10:19
Cele mai savuroase reţete de gulaş

Cele mai savuroase reţete de gulaş

Raiul s-a deschis pentru pofticioşi şi pasionaţii de aromele ungureşti. Cele mai savuroase reţete de gulaş, cârnaţi picanţi şi sarmale au atras sute de curioşi, la Deva.

Sambata, 10.05.2014, 19:36
Numai de bine: Supa numai buna dupa Paşte

Numai de bine: Supa numai buna dupa Paşte

Dupa masa imbelusugata de Paşte, corpul nostru merita un moment de relaxare, iar supele creme sunt recunoscute ca fiind un pansament pentru trup. Anca Lungu va prezinta doua retete usoare, sanatoase si delicioase.

Duminica, 27.04.2014, 11:37
Conopidă în stil indian

Conopidă în stil indian

Ingrediente 1 conopidă 500 g mazăre 3 roșii 1 linguriță ghimbir ras 1 linguriță șofran 4 căței de usturoi 3 linguriulei de măsline 1 cană supă de pui 1 legătură coriandru sare piper Mod de preparare Usturoiul și...

Vineri, 11.04.2014, 12:05
De ce tomatele capătă gust "ierbos" în frigider

De ce tomatele capătă gust "ierbos" în frigider

Oamenii de ştiinţă francezi au dovedit absurditatea păstrării roşiilor proaspete în frigider sau în depozite frigorifice. Ei au explicat că la temperaturi de sub 10 grade Celsius, în tomate are loc un proces de fracturare la nivel celular.

Vineri, 11.04.2014, 12:01
Piure de cartofi cu leurdă

Piure de cartofi cu leurdă

Ingrediente 50 g unt 35 g făină 350 ml lapte nucşoară sare piper 500 g cartofi 3 ouă 75 g parmezan 3 linguri ulei de măsline 150 g leurdă 1 ceapă 150 g smântână grasă Mod de preparare Cartofii se curăţă şi se fierb la...

Vineri, 11.04.2014, 11:59
Tofu cu legume

Tofu cu legume

O reţetă delicioasă de post.

Vineri, 11.04.2014, 11:56
Şniţel cu champignon a la creme

Şniţel cu champignon a la creme

Ingrediente șnițel: mușchi file de porc ou pesmet garnitură: 1 - 1,5 kg champignon maro și albe ulei de măsline 500 ml vin alb demi-dulce smântână 1 pachet brânză topită 5-6 feliuțe branză Brie usturoi ceapă verde...

Vineri, 11.04.2014, 11:49
Şniţel cu champignon a la creme

Şniţel cu champignon a la creme

Ingrediente șnițel: mușchi file de porc ou pesmet garnitură: 1 - 1,5 kg champignon maro și albe ulei de măsline 500 ml vin alb demi-dulce smântână 1 pachet brânză topită 5-6 feliuțe branză Brie usturoi ceapă verde...

Vineri, 11.04.2014, 11:29
Prăjitura Serenada

Prăjitura Serenada

Ingrediente aluat: 500 g de făină 1 ou unt 200 g de ciocolată 1 cană de zahăr sare coajă de lămâie și de portocală umplutură: 1 kg de iaurt 8-10 ouă compot de mandarine și de piersici Mod de preparare Ingredientele...

Vineri, 11.04.2014, 11:21
Prăjitura Serenada

Prăjitura Serenada

E vineri, o zi în care trebuie să fim dulci sau să ne îndulcim. Și din puține ingrediente puține trebuie făcută o prăjitură delicioasă, ce să fie gata în maxim 30 de minute

Vineri, 11.04.2014, 11:01
Reţeta budistă, veche de 5.000 de ani, care poate vindeca orice boală

Reţeta budistă, veche de 5.000 de ani, care poate vindeca orice boală

Această reţetă a unui “farmacist”, a fost găsită în 1972 într-o mănăstire budistă din Tibet. Era veche de 5.000 de ani.

Joi, 10.04.2014, 13:13
Tot mai mulţi români s-au îmbolnăvit după ce au testat reţete de pe internet

Tot mai mulţi români s-au îmbolnăvit după ce au testat reţete de pe internet

Românul n-are nevoie de 10 ani de şcoală să fie medic. A descoperit Internetul. Într-o lume în care mediul online te învaţă cum să bei apă, cum să mergi pe stradă sau cum să tai o portocală, nu e de mirare că opt din zece oameni ajung...

Joi, 27.03.2014, 19:36
Pui caprese a la Roxana Doroftei

Pui caprese a la Roxana Doroftei

Ingrediente - piept de pui - roșii - mozarella - busuioc - sare - piper Mod de preparare Se ia pieptul de pui și se curăță, se spală și se pune la cuptor timp de 15 minute la 170 de grade, după ce în prealabil se crestează și...

Luni, 17.03.2014, 13:30
Cei mai sexy bucătari ai lumii

Cei mai sexy bucătari ai lumii

A spus cineva că bucătării nu sunt sexy? Cine ar fi îndrăznit să spună aşa ceva?

Duminica, 16.03.2014, 13:44
Rareș Pop gătește Ton roșu în crustă de susan cu salsa de avocado

Rareș Pop gătește Ton roșu în crustă de susan cu salsa de avocado

Atunci când ai poftă de ton și avocado, aceasta este combinația perfectă.

Luni, 10.03.2014, 17:32
Ton roșu pe pat de legume preparat de Alexandru Ariton

Ton roșu pe pat de legume preparat de Alexandru Ariton

O rețetă delicioasă cu ton.

Luni, 10.03.2014, 17:24
Lisa Maria Ionescu prepară File de somon cu paste pe pat de sparanghel

Lisa Maria Ionescu prepară File de somon cu paste pe pat de sparanghel

O rețetă cu somon și paste.

Luni, 10.03.2014, 17:14
Aron Ciocan și rețeta sa de Quice Lorraine cu pui mediteranean învelit în panceta

Aron Ciocan și rețeta sa de Quice Lorraine cu pui mediteranean învelit în panceta

O rețetă specială pentru zile speciale.

Luni, 10.03.2014, 17:03
Alexandra Citirigă prepară Mămăligă cu brânză de burduf și ochiuri românești

Alexandra Citirigă prepară Mămăligă cu brânză de burduf și ochiuri românești

Atunci când vrei să mănânci românește, alexandra Citirigă îți recomandă această rețetă.

Luni, 10.03.2014, 16:37
Nicolas Bosanco gătește Somon a L'unilatera cu paste nero di seppia

Nicolas Bosanco gătește Somon a L'unilatera cu paste nero di seppia

O rețetă ușoară și gustoasă.

Luni, 10.03.2014, 16:35
Reţete de-ţi lasă gura apă! Iată ce puteţi mânca de post

Reţete de-ţi lasă gura apă! Iată ce puteţi mânca de post

O să vă lase gura apă! Cu siguranţă vă vom convinge că postul nu este chiar atât de greu de urmat.

Luni, 03.03.2014, 13:41
3175 kg stafide, 45 kg sare, 1500 duzini de ouă

3175 kg stafide, 45 kg sare, 1500 duzini de ouă

Cel mai mare tort din lume a fost făcut în 1962 de Van de Kamp s, un brutar olandez care trăia în Seattle.

Miercuri, 05.02.2014, 15:16
Iată cum a gătit Vladutz prima rețetă la Neatza!

Iată cum a gătit Vladutz prima rețetă la Neatza!

Vladutz, bucătarul de la Neatza, gătea prima rețetă lui rețetă la show-ul matinal.

Vineri, 31.01.2014, 08:05

Millefeuille, nugatină şi ciocolată albă cu banană

Un desert minunat semnat de Mihai Irimia.

Luni, 20.01.2014, 22:17

Vită, stridii şi homar

Mihai Irimia ne prezintă o combinație uimitor de savuroasă.

Luni, 20.01.2014, 22:17

Tablou de toamnă: Fazan cu mousse de hribi, vanilie şi legume

O combinație interesantă de carne, ciuperci, vanilie și legume care vă vor testa papilele gustative.

Luni, 20.01.2014, 22:17

Duet de ciocolată albă cu nucă de cocos şi cartof dulce

Un duet care-ți lasă gura apă, propus de Alex Iacob.

Luni, 20.01.2014, 22:17

Bezea italienească

O rețetă cu gust fin, propusă de Vereș Iștvan.

Luni, 20.01.2014, 16:53

Ruladă de curcan umplută cu caise și salvie, legume de sezon si sos cranberrie

Pentru o rețetă delicioasă din carne de curcan, urmați instrucțiunile puse la dispoziție de Daniel Grosu.

Luni, 13.01.2014, 11:39

Cartofi cu smântână și caviar negru

Daniel Grosu îndrăznește să ne propună o rețetă inedită.

Luni, 13.01.2014, 11:38

Tartar de biban de mare, cu wakame, keta caviar, avocado și fructul dragonului

Daniel Grosu ne propune o rețetă cu pește și fructe exotice.

Luni, 13.01.2014, 11:37

Mușchiuleț de porc cu glazură de zahăr brun, gutui și varză roșie cu suc de rodii

Un alt preparat interesant propus de Alex Iacob.

Luni, 13.01.2014, 11:36

Mousse de ciocolată cu spumă de zmeură

Alex Iacob ne recomandă un preparat delicios, fin și plin de savoare.

Luni, 13.01.2014, 11:35

Medalion de porc cu piure de morcovi, eșalotă caramelizată şi pudră de bacon – o specialitate a lui Daniel Grosu

Atunci când vrei să guști un preparat tradițional de Top Chef.

Luni, 06.01.2014, 22:25

Pave de căprioară cu andive şi pară în vin roşu – recomandarea lu Daniel Grosu

Un preparat delicios, plin de savoare.

Luni, 06.01.2014, 22:20

Ultimele știri

x