Antena Căutare

Articole despre retete

Site-urile și blogurile specializate în rețete culinare, afaceri de mii de euro lunar

Site-urile și blogurile specializate în rețete culinare, afaceri de mii de euro lunar

Aşa de mare a ajuns pasiunea noastră pentru mâncare, că o devorăm şi pe cea virtuală. Site-urile, blogurile, care ne arată secretele bucătăriei, au crescut la noi mai ceva ca pâinea dospită. S-au transformat în afaceri care generează şi...

Luni, 27.07.2015, 19:29
Special! Chef Daniel Grosu, rețete pentru leneșii din bucătărie

Special! Chef Daniel Grosu, rețete pentru leneșii din bucătărie

Aveţi invitaţi la cină, dar nu prea aveţi niciun chef de gătit! Cum procedaţi? Aţi putea consulta lista firmelor de catering din zona dumneavoastră şi aţi putea comanda tot ce vă trece prin cap, dar se poate și altfel.

Marti, 30.06.2015, 20:20
Cum trebuie să prepari corect salata de vinete! Greșeala pe care toată lumea o face

Cum trebuie să prepari corect salata de vinete! Greșeala pe care toată lumea o face

Salata de vinete este foarte sănătoasă și conţine foarte multe vitamine şi minerale! Este felul de mâncare pe care mulţi îl adoră, dar puţini sunt cei care ştiu cum să-l prepare 100% corect.

Luni, 29.06.2015, 20:00
Delicios şi rapid de pregătit: Simfonie de ciuperci, o mâncare delicioasă, de sezon

Delicios şi rapid de pregătit: Simfonie de ciuperci, o mâncare delicioasă, de sezon

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi astăzi simfonie de ciuperci, un preparat delcios.

Marti, 09.06.2015, 09:20
Paștele în stil tradițional

Paștele în stil tradițional

Pregatiri de Paște se fac în toată ţara. Şi toate respectă tradiţiile. În satul Vad din judeţul Braşov, de exemplu, de la cozonaci şi până la friptura de miel, preparatele se fac după cele mai vechi reţete.

Sambata, 11.04.2015, 13:24
În cadrul campaniei de Paște de la Antena 1, ”Cioc-cioc”, Chef Sorin Bontea împarte rețete pe stradă

În cadrul campaniei de Paște de la Antena 1, ”Cioc-cioc”, Chef Sorin Bontea împarte rețete pe stradă

Însoțit de Virgil Mănescu, chef Sorin Bontea a ajuns și el la ușa mai multor bucureșteni pentru a le împărți daruri pentru masa de Paște. Bucuria și uimirea oamenilor care au răspuns la auzul ”cioc-cioc” a fost fără margini: nu se așteptau ca la ei în casă să vină chiar chef Bontea de la ”Hell’s Kitchen”, împreună cu Virgil Mănescu.

Joi, 09.04.2015, 16:40
Special! Gustul tradițional din rețete Raw Vegan

Special! Gustul tradițional din rețete Raw Vegan

Auzim din ce în ce mai des de conceptul raw-vegan! Mulţi sunt convinşi că e doar un nume mai fandosit, care l-a înlocuit pe clasicul "vegetarian".

Marti, 07.04.2015, 20:20
Rebeca Mădaș recomandă Gomboți cu curmale și dulceață de mure

Rebeca Mădaș recomandă Gomboți cu curmale și dulceață de mure

Ingrediente 1 kg cartofi 150 g făină 2 gălbenușuri 150 g unt ½ kg curmale fără sâmburi 150 g zahăr 150 g pesmet ½ liguriță scorțișoară Mod de preparare v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:*...

Marti, 07.04.2015, 12:13
Nu o să ți se mai taie maioneza! Află rețeta PERFECTĂ pentru sosurile tale preferate!

Nu o să ți se mai taie maioneza! Află rețeta PERFECTĂ pentru sosurile tale preferate!

Ingrediente - un ou - o linguriță de muștar - sare - piper - ulei - zeamă de lămâie Mod de preparare Citește AICI modul de preparare

Joi, 19.03.2015, 10:56
Chef Sorin Bontea dezvăluie o reţetă secretă! Cum se prepară salata perfectă?

Chef Sorin Bontea dezvăluie o reţetă secretă! Cum se prepară salata perfectă?

Ingrediente Pentru dressing: - suc de portocale - miere - sare - Campari - oțet Pentru salată: - avocado - brânză cu mucegai - mango - baby spanac - portocală - untișor - muguri de pin Mod de preparare Dressingul se face...

Miercuri, 18.03.2015, 14:06
Prepară o porție de clătite DELICIOASE, folosind doar 2 INGREDIENTE!

Prepară o porție de clătite DELICIOASE, folosind doar 2 INGREDIENTE!

Ingrediente - 100 grame de cremă de brânză - 4 ouă (opțional - vanilie și scorțișoară) Mod de preparare Pune ingredientele într-un blender. Dacă preferi clătitele mai aromate, adaugă-le și pe ele. Amestecă până ce...

Joi, 12.03.2015, 13:01
Părea că va distruge tortul, dar ceea ce a ieșit în final este FABULOS!

Părea că va distruge tortul, dar ceea ce a ieșit în final este FABULOS!

Ingrediente - o jumătate de pachet de unt - două pachete de cremă de brânză - patru ouă - o cană de lapte - spray anti-lipire - colorant alimentar Mod de preparare Amestecați ingredientele și apoi turnați compoziția în tăvi...

Miercuri, 11.03.2015, 12:53
POVEȘTILE HK: Delicioasele spaghete și sosurile care le dau savoare. Așa arătau vechile rețete de carbonara sau lasagna

POVEȘTILE HK: Delicioasele spaghete și sosurile care le dau savoare. Așa arătau vechile rețete de carbonara sau lasagna

Există ceva mai bun decât un bol mare de paste cu sos? Puține feluri de mâncare pot fi atât de plăcute, iar povestea din spatele clasicelor sosuri carbonara sau bolognese sunt mai simple decât ați crede. Sosurile pentru paste italiene au o istorie bogată, ce poate fi urmărită cu secole în urmă, până în Roma antică

Joi, 05.03.2015, 11:43
ESTETICA PREMIUM / Topul dietelor

ESTETICA PREMIUM / Topul dietelor

Cercetătorii britanici au descoperit că femeile își petrec 10 ani din viață ținând diete, iar o mare parte dintre ceilalți ani îi irosesc căutând cura potrivită.

Luni, 02.03.2015, 10:50
Chef Scărlătescu ne dă lecții "de post"! Cea mai SIMPLĂ și SAVUROASĂ rețetă de legume la grătar!

Chef Scărlătescu ne dă lecții "de post"! Cea mai SIMPLĂ și SAVUROASĂ rețetă de legume la grătar!

Ingrediente - roșii - vinete - ardei - dovlecel sos: - roșii - usturoi - pătrunjel - busuioc - sare - ulei de măsline - oțet balsamic Mod de preparare Legumele se spală și se taie felii mai groase pentru a se așeza pe...

Joi, 26.02.2015, 11:01
Special! Restaurantul din București care respectă reţetele tradiţionale japoneze

Special! Restaurantul din București care respectă reţetele tradiţionale japoneze

Nutriţioniştii din întreaga lume au ajuns la o concluzie! După dieta mediteraneană, dieta japoneză este cea mai bună. O concluzie firească, având în vedere că locuitorii arhipelagului nipon au cea mai mare speranţă de viaţă şi cea mai...

Miercuri, 25.02.2015, 20:14
Special! Rețete de post vechi de secole

Special! Rețete de post vechi de secole

În Oaş, când vine vorba de post, mai ales de cel al Paştelui, nu prea există jumătăţi de măsură. Ori îl ţii, ori nu-l ţii. Bine, având în vedere că gospodinele de aici sunt stăpâne peste bucătărie, nu prea ai de ales.

Luni, 23.02.2015, 20:06
Rețete pentru postul Paștelui

Rețete pentru postul Paștelui

Începe Postul Paştelui. Iar carnea, ouăle şi produsele lactate nu-şi mai găsesc loc în coşul de cumpărături. Primele pe listă sunt acum legumele, fructele şi pastele

Duminica, 22.02.2015, 19:27
Astăzi le găsim pe toate drumurile, dar ştii care a fost PRIMA? Cea mai VECHE CARTE DE BUCATE din lume şi principiile ei

Astăzi le găsim pe toate drumurile, dar ştii care a fost PRIMA? Cea mai VECHE CARTE DE BUCATE din lume şi principiile ei

Istoria gastronomiei se întinde pe mii de ani, multe dintre informaţii pierzându-se în negura timpului. S-a păstrat, din fericire, prima carte de bucate din lume

Joi, 05.02.2015, 12:46
Astăzi le găsim pe toate drumurile, dar ştii care a fost PRIMA? Cea mai VECHE CARTE DE BUCATE din lume şi principiile ei

Astăzi le găsim pe toate drumurile, dar ştii care a fost PRIMA? Cea mai VECHE CARTE DE BUCATE din lume şi principiile ei

Istoria gastronomiei se întinde pe mii de ani, multe dintre informaţii pierzându-se în negura timpului. S-a păstrat, din fericire, prima carte de bucate din lume

Joi, 05.02.2015, 12:41
Alimentele făcute după reţete de acum 30, mai scumpe, dar căutate

Alimentele făcute după reţete de acum 30, mai scumpe, dar căutate

Alimentele făcute după reţete de acum 30 de ani sunt căutate special de consumatori. Parizerul, muşchiul file sau franzela Bucureşti sunt doar câteva din produsele care pe vremuri erau şi ieftine erau şi bune.

Vineri, 19.12.2014, 19:35
Îţi lingi degetele de plăcere! Fluturi de Crăciun, o mâncare ce-ţi va răsfăţa papilele

Îţi lingi degetele de plăcere! Fluturi de Crăciun, o mâncare ce-ţi va răsfăţa papilele

Cârnăciorii sunt la mare căutare acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă să găteşti fluturi de Crăciun.

Joi, 18.12.2014, 08:12
Alimente false! În smântână se pune CRETĂ, iar în miere se pune CLEI DE OASE

Alimente false! În smântână se pune CRETĂ, iar în miere se pune CLEI DE OASE

Un specialist în alimentaţie a dezvăluit câteva metode prin care unii producători de alimente pot schimba reţetele originale ale produselor cu scopul de a obţine un profit mai mare. Astfel, laptele se falsifică prin adăugarea...

Vineri, 12.12.2014, 14:31
Surprinde-ți prietenii cu o rețetă SIMPLĂ și DELICIOASĂ de spaghete

Surprinde-ți prietenii cu o rețetă SIMPLĂ și DELICIOASĂ de spaghete

Ingrediente 2 linguri de coajă de lămâie 2 lingurițe zeamă de lămâie 1/2 linguriță piper negru 1/2 lingură de sare 3 linguri și 1 linguriță de ulei de măsline, separat 1 ceașcă de brânză pecorino 3 căței de usturoi,...

Joi, 27.11.2014, 15:51
Prepară un DESERT rapid, FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! Totul în mai puțin de 1 minut!

Prepară un DESERT rapid, FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! Totul în mai puțin de 1 minut!

Ingrediente - 180 g biscuiți - 397 g lapte condensat - 60 g unt nesărat - cremă de ciocolată sau ciocolată topită Mod de preparare Fărâmițați biscuiții (cu ajutorul unui robot de bucătărie, acolo unde există), adăugați...

Miercuri, 26.11.2014, 14:18
Rețete pentru Postul Crăciunului

Rețete pentru Postul Crăciunului

Ce fac gospodinele în 40 de zile de post? Tot posibilul să încerce ceva nou în bucătărie! Numai şi numai cu legume, desigur. Un preparat ieftin, foarte rapid şi gustos vă prezentăm noi acum. E gata într-un sfert de oră.

Sambata, 15.11.2014, 19:51
Prepară un CHEESECAKE delicios în câteva minute, FĂRĂ COACERE!

Prepară un CHEESECAKE delicios în câteva minute, FĂRĂ COACERE!

Ingrediente pentru blat: - o cană și jumătate biscuiți măcinați - o treime de ceașcă de zahăr brun pudră - o jumătate de linguriță de scorțișoară - o treime de pachet de unt topit pentru cremă: - două lingurițe de...

Miercuri, 05.11.2014, 14:49
Augustin Pop ne recomandă Trufe de ciocolată amară cu visine, piure de dovleac și citrice și sos caramel cu cafea

Augustin Pop ne recomandă Trufe de ciocolată amară cu visine, piure de dovleac și citrice și sos caramel cu cafea

Ingrediente ciocolata amara 100 g visine 30 g dovleac 200 g smantana dulce 125 g unt 20 g o jumatate de lamaie o jumatate de portocala zahar 100 g un ristretto de espresso pudra cacao 10 g Mod de preparare Normal 0 21...

Miercuri, 29.10.2014, 17:37
Chef Florin Dumitrescu, reţete speciale pentru soţia lui! Cum o răsfaţă pe perioada sarcinii

Chef Florin Dumitrescu, reţete speciale pentru soţia lui! Cum o răsfaţă pe perioada sarcinii

Chef Florin Dumitrescu a cucerit-o pe Cristina printr-o porţie de paste carbonara şi prin multe conversaţii pe Facebook. Soţia lui este însărcinată pentru a doua oară, aşa că juratul "Hell's Kitchen" îi face toate poftele. "Îi place foarte...

Marti, 28.10.2014, 22:44
Kinga Tanko - Chec cu dovleac

Kinga Tanko - Chec cu dovleac

Ingrediente 7 oua intregi 500 grame dovleac copt in cuptor si decojit 150 grame zahar 250 grame faina 100 grame unt praf de copt Pentru decor: ciocolata menaj 100 grame 200 grame gem de macese Bezele Mod de preparare Normal 0...

Luni, 27.10.2014, 15:13
Stefan Gherasim - Scoici Saint Jacques și salată de dovleac caldă

Stefan Gherasim - Scoici Saint Jacques și salată de dovleac caldă

Ingrediente 6 scoici St. Jaques mari 2 linguri ulei de măsline Pentru piureul de dovleac 50 g unt dovleac de plăcintă, curăţat de coajă şi seminţe, apoi tăiat în cuburi 75 ml supă de pui 1 linguriţă de parmezan ras Pentru salata...

Luni, 27.10.2014, 15:10
Ovidiu Ionesi ne recomandă o rețetă declicioasă de Raw cake cu mere si agave

Ovidiu Ionesi ne recomandă o rețetă declicioasă de Raw cake cu mere si agave

Ingrediente pt blat: • 100 de grame de nuci hidratate; • 230 de grame de migdale hidratate; • 30 de grame de sirop de agave; • Scortisoara; • Sare; • Zeama de lamaie pt cremă: • 675 de grame de nuci de caju hidratate; •...

Marti, 14.10.2014, 15:28
Chef Cătălin Scărlătescu și-a lansat site

Chef Cătălin Scărlătescu și-a lansat site

Juratul show-ului “Hell’s Kicthen – Iadul Bucătarilor” de la Antena 1 și-a lansat site-ul www.catalinscarlatescu.ro.

Marti, 14.10.2014, 15:03
Prepară o negresă DELICIOASĂ în doar 2 minute!

Prepară o negresă DELICIOASĂ în doar 2 minute!

Ingrediente un ou două cești de ulei vegetal o linguriță și jumătate de apă o ceașcă de mix pentru negresă spray de gătit bucăți de ciocolată (duupă preferințe) Mod de preparare Peste ou se adaugă apa și uleiul și se...

Duminica, 12.10.2014, 11:02
Andreea Dumitrache recomandă "Piept de raţă cu reducţie de balsamic, piure de cartof dulce si fasole verde cu seminţe de susan"

Andreea Dumitrache recomandă "Piept de raţă cu reducţie de balsamic, piure de cartof dulce si fasole verde cu seminţe de susan"

Ingrediente 1 bucata piept de rata 200 g cartof dulce 30 g unt 1 ceapa mica sau 2 echalottes 200 ml apa sau supa de legume 20 ml smantana de gatit 35 % grasime Nucsoara 100 ml otet balsamic 1 steluta de anason ¼ baton de scortisoara 10 ml...

Miercuri, 08.10.2014, 16:24
Elena Pădurariu ne recomandă "Cotlet de miel în crustă de ierburi, orez cu legume şi sos de iaurt"

Elena Pădurariu ne recomandă "Cotlet de miel în crustă de ierburi, orez cu legume şi sos de iaurt"

Ingrediente cotlet de miel 200-250 gr Ceapa 2 buc Rozmarin o crenguta Patrunjel 1/2 legatura Otet de vin 1 lingura Ulei de floarea soarelui 100 ml Boabe de piper rosu 30 gr Boia o lingurita Cimbru o crenguta Orez basmatic 100 gr Dovlecel...

Miercuri, 08.10.2014, 16:07
Cătălin Badici recomandă "Pisică de mare cu sos olandez, spanac sote, piure de morcovi și rulouri de dovlecel cu brânză"

Cătălin Badici recomandă "Pisică de mare cu sos olandez, spanac sote, piure de morcovi și rulouri de dovlecel cu brânză"

Ingrediente pisica de mare sau calcan 1,500 gr spanac 0,800 gr unt 80% 0,250 gr oua 2 buc ceapa alba 0,070 gr usturoi 0,010 gr ulei de masline 0,050 ml lamaie 1 bucata telemea de vaca (nu prea sarata) 0,200 gr dovlecei (sau zucchini) 3...

Luni, 06.10.2014, 20:36
Mai ceva ca în liceu! Debusolate total, fetele au folosit un nou tip de "fițuică" pentru a ieși din impas

Mai ceva ca în liceu! Debusolate total, fetele au folosit un nou tip de "fițuică" pentru a ieși din impas

De fiecare dată când restaurantul Hell's Kitchen se deschide, rețetele concurenților par să dispară ca prin minune

Luni, 06.10.2014, 15:45
Producătorii de panificaţie şi mezeluri vor folosi reţete vechi

Producătorii de panificaţie şi mezeluri vor folosi reţete vechi

Au mâncat salam cu soia zeci de ani şi, deşi stăteau ore întregi la coadă, românii sunt tot nostalgici. Le lipseşte gustul mezelurilor de altădată. Atunci, nu se foloseau nenumăraţi aditivi şi coloranţi. Registrul Reţetelor Consacrate...

Miercuri, 01.10.2014, 19:41
Pentru un rezultat ca la carte trebuie să știi asta! Ce greșeli frecvente facem când punem murături

Pentru un rezultat ca la carte trebuie să știi asta! Ce greșeli frecvente facem când punem murături

Toamna se culeg roadele, iar gospodinele își pregătesc cămara cu murături pentru iarnă. Uneori ies mai bune, alte ori sunt un eșec total. Asta pentru că faci greșeli pe care nu le cunoști în procesul de preparare.

Miercuri, 01.10.2014, 13:25
Pentru un rezultat ca la carte trebuie să știi asta! Ce greșeli frecvente facem când punem murături

Pentru un rezultat ca la carte trebuie să știi asta! Ce greșeli frecvente facem când punem murături

Toamna se culeg roadele, iar gospodinele își pregătesc cămara cu murături pentru iarnă. Uneori ies mai bune, alte ori sunt un eșec total. Asta pentru că faci greșeli pe care nu le cunoști în procesul de preparare.

Miercuri, 01.10.2014, 12:01
"Singur Cook" în bucătărie

"Singur Cook" în bucătărie

Bucătăria nu înseamnă doar ore întregi, singur cuc, în faţa aragazului. Ne-o demonstrează Andrei Aradits. Juratul emisiunii Te cunosc de undeva încearcă un nou tip de emisiune culinară. Iar Singur Cook a ieşit mai mult comedie decât show...

Vineri, 26.09.2014, 20:07
Sous-Chef Mimi Nicolae ne recomandă: Mămăligă coaptă cu ciuperci

Sous-Chef Mimi Nicolae ne recomandă: Mămăligă coaptă cu ciuperci

Ingrediente 50 g brânză Roquefort oregano 150 ml smântână lichidă piper 3-4 căței de usturoi 500 g ciuperci sare apă lapte mălai verdeață Mod de preparare   Din lapte, apă și sare, se face o mămăligă moale. La...

Joi, 25.09.2014, 14:29
Ou poșat în ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capră și sos BBQ auriu

Ou poșat în ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capră și sos BBQ auriu

Ingrediente 2 ouă 1 ardei roșu tăiat cubulețe fine 1 ramură cimbrișor verde tocată mărunt 10 g chives tocat mărunt 1 ramură tarhon verde tocat mărunt 1 lingură ulei de măsline un praf de sare un praf de piper alb Consumabile:...

Joi, 25.09.2014, 14:19
Chef Florin Dumitrescu ne învață să gătim paste carbonara

Chef Florin Dumitrescu ne învață să gătim paste carbonara

Ingrediente piper proaspăt măcinat 25 g parmezan ras 1 ou 50 g bacon 100 g spaghete Mod de preparare  Într-o tigaie se prăjește baconul tăiat cuburi.Se adaugă apoi câte un polonic de apă din oala în care...

Joi, 25.09.2014, 14:15
Rețeta delicioasă a Elenei Pădurariu: Confit de somon cu sos de avocado şi piure de păstârnac

Rețeta delicioasă a Elenei Pădurariu: Confit de somon cu sos de avocado şi piure de păstârnac

Ingrediente Ingrediente: 2-3 bucăți dile somon 2-3 linguri sare 1 linguriţă piper 500 ml ulei de măsline ½ legătură pătrunjel- câteva frunze lemongras 2 bucăți lime 2-3 bucăți păstârnac 50 g unt 200 ml lapte 2 bucăți...

Joi, 25.09.2014, 14:04
Concurentul Cătălin Badici recomandă: Dorada cu broccoli, baby carrot și sos olandez

Concurentul Cătălin Badici recomandă: Dorada cu broccoli, baby carrot și sos olandez

Ingrediente Ingrediente: 600-700 g doradă proaspătă, întreagă 300 g broccoli proaspăt 6 bucăți baby carrot proaspăt (cu tot cu codiță) 10 ml ulei măsline extra virgin 200 unt de masă 10 g salvie 1 bucată lămâie medie 3 ouă...

Joi, 25.09.2014, 14:00
Angela Lepădatu ne învață să preparăm: Supă de fructe de mare

Angela Lepădatu ne învață să preparăm: Supă de fructe de mare

Este un fel de mâncare deosebit, ce trebuie încercat măcar o dată.

Marti, 23.09.2014, 17:47
Cătălin Badici recomandă: Dorada cu broccoli, baby carrot și sos olandez

Cătălin Badici recomandă: Dorada cu broccoli, baby carrot și sos olandez

Alege această rețetă atunci când vrei să gătești pește.

Marti, 23.09.2014, 16:12
Confit de somon cu sos de avocado şi piure de păstârnac

Confit de somon cu sos de avocado şi piure de păstârnac

Elena Pădurariu ne garantează că poate prepara o rețetă perfectă cu carne de somon.

Marti, 23.09.2014, 16:09
x