Aşa de mare a ajuns pasiunea noastră pentru mâncare, că o devorăm şi pe cea virtuală. Site-urile, blogurile, care ne arată secretele bucătăriei, au crescut la noi mai ceva ca pâinea dospită. S-au transformat în afaceri care generează şi...
Luni, 27.07.2015, 19:29Aveţi invitaţi la cină, dar nu prea aveţi niciun chef de gătit! Cum procedaţi? Aţi putea consulta lista firmelor de catering din zona dumneavoastră şi aţi putea comanda tot ce vă trece prin cap, dar se poate și altfel.
Marti, 30.06.2015, 20:20Salata de vinete este foarte sănătoasă și conţine foarte multe vitamine şi minerale! Este felul de mâncare pe care mulţi îl adoră, dar puţini sunt cei care ştiu cum să-l prepare 100% corect.
Luni, 29.06.2015, 20:00Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi astăzi simfonie de ciuperci, un preparat delcios.
Marti, 09.06.2015, 09:20Pregatiri de Paște se fac în toată ţara. Şi toate respectă tradiţiile. În satul Vad din judeţul Braşov, de exemplu, de la cozonaci şi până la friptura de miel, preparatele se fac după cele mai vechi reţete.
Sambata, 11.04.2015, 13:24Însoțit de Virgil Mănescu, chef Sorin Bontea a ajuns și el la ușa mai multor bucureșteni pentru a le împărți daruri pentru masa de Paște. Bucuria și uimirea oamenilor care au răspuns la auzul ”cioc-cioc” a fost fără margini: nu se așteptau ca la ei în casă să vină chiar chef Bontea de la ”Hell’s Kitchen”, împreună cu Virgil Mănescu.
Joi, 09.04.2015, 16:40Auzim din ce în ce mai des de conceptul raw-vegan! Mulţi sunt convinşi că e doar un nume mai fandosit, care l-a înlocuit pe clasicul "vegetarian".
Marti, 07.04.2015, 20:20Ingrediente 1 kg cartofi 150 g făină 2 gălbenușuri 150 g unt ½ kg curmale fără sâmburi 150 g zahăr 150 g pesmet ½ liguriță scorțișoară Mod de preparare v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:*...
Marti, 07.04.2015, 12:13Ingrediente - un ou - o linguriță de muștar - sare - piper - ulei - zeamă de lămâie Mod de preparare Citește AICI modul de preparare
Joi, 19.03.2015, 10:56Ingrediente Pentru dressing: - suc de portocale - miere - sare - Campari - oțet Pentru salată: - avocado - brânză cu mucegai - mango - baby spanac - portocală - untișor - muguri de pin Mod de preparare Dressingul se face...
Miercuri, 18.03.2015, 14:06Ingrediente - 100 grame de cremă de brânză - 4 ouă (opțional - vanilie și scorțișoară) Mod de preparare Pune ingredientele într-un blender. Dacă preferi clătitele mai aromate, adaugă-le și pe ele. Amestecă până ce...
Joi, 12.03.2015, 13:01Ingrediente - o jumătate de pachet de unt - două pachete de cremă de brânză - patru ouă - o cană de lapte - spray anti-lipire - colorant alimentar Mod de preparare Amestecați ingredientele și apoi turnați compoziția în tăvi...
Miercuri, 11.03.2015, 12:53Există ceva mai bun decât un bol mare de paste cu sos? Puține feluri de mâncare pot fi atât de plăcute, iar povestea din spatele clasicelor sosuri carbonara sau bolognese sunt mai simple decât ați crede. Sosurile pentru paste italiene au o istorie bogată, ce poate fi urmărită cu secole în urmă, până în Roma antică
Joi, 05.03.2015, 11:43Cercetătorii britanici au descoperit că femeile își petrec 10 ani din viață ținând diete, iar o mare parte dintre ceilalți ani îi irosesc căutând cura potrivită.
Luni, 02.03.2015, 10:50Ingrediente - roșii - vinete - ardei - dovlecel sos: - roșii - usturoi - pătrunjel - busuioc - sare - ulei de măsline - oțet balsamic Mod de preparare Legumele se spală și se taie felii mai groase pentru a se așeza pe...
Joi, 26.02.2015, 11:01Nutriţioniştii din întreaga lume au ajuns la o concluzie! După dieta mediteraneană, dieta japoneză este cea mai bună. O concluzie firească, având în vedere că locuitorii arhipelagului nipon au cea mai mare speranţă de viaţă şi cea mai...
Miercuri, 25.02.2015, 20:14În Oaş, când vine vorba de post, mai ales de cel al Paştelui, nu prea există jumătăţi de măsură. Ori îl ţii, ori nu-l ţii. Bine, având în vedere că gospodinele de aici sunt stăpâne peste bucătărie, nu prea ai de ales.
Luni, 23.02.2015, 20:06Începe Postul Paştelui. Iar carnea, ouăle şi produsele lactate nu-şi mai găsesc loc în coşul de cumpărături. Primele pe listă sunt acum legumele, fructele şi pastele
Duminica, 22.02.2015, 19:27Istoria gastronomiei se întinde pe mii de ani, multe dintre informaţii pierzându-se în negura timpului. S-a păstrat, din fericire, prima carte de bucate din lume
Joi, 05.02.2015, 12:46Istoria gastronomiei se întinde pe mii de ani, multe dintre informaţii pierzându-se în negura timpului. S-a păstrat, din fericire, prima carte de bucate din lume
Joi, 05.02.2015, 12:41Alimentele făcute după reţete de acum 30 de ani sunt căutate special de consumatori. Parizerul, muşchiul file sau franzela Bucureşti sunt doar câteva din produsele care pe vremuri erau şi ieftine erau şi bune.
Vineri, 19.12.2014, 19:35Cârnăciorii sunt la mare căutare acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă să găteşti fluturi de Crăciun.
Joi, 18.12.2014, 08:12Un specialist în alimentaţie a dezvăluit câteva metode prin care unii producători de alimente pot schimba reţetele originale ale produselor cu scopul de a obţine un profit mai mare. Astfel, laptele se falsifică prin adăugarea...
Vineri, 12.12.2014, 14:31Ingrediente 2 linguri de coajă de lămâie 2 lingurițe zeamă de lămâie 1/2 linguriță piper negru 1/2 lingură de sare 3 linguri și 1 linguriță de ulei de măsline, separat 1 ceașcă de brânză pecorino 3 căței de usturoi,...
Joi, 27.11.2014, 15:51Ingrediente - 180 g biscuiți - 397 g lapte condensat - 60 g unt nesărat - cremă de ciocolată sau ciocolată topită Mod de preparare Fărâmițați biscuiții (cu ajutorul unui robot de bucătărie, acolo unde există), adăugați...
Miercuri, 26.11.2014, 14:18Ce fac gospodinele în 40 de zile de post? Tot posibilul să încerce ceva nou în bucătărie! Numai şi numai cu legume, desigur. Un preparat ieftin, foarte rapid şi gustos vă prezentăm noi acum. E gata într-un sfert de oră.
Sambata, 15.11.2014, 19:51Ingrediente pentru blat: - o cană și jumătate biscuiți măcinați - o treime de ceașcă de zahăr brun pudră - o jumătate de linguriță de scorțișoară - o treime de pachet de unt topit pentru cremă: - două lingurițe de...
Miercuri, 05.11.2014, 14:49Ingrediente ciocolata amara 100 g visine 30 g dovleac 200 g smantana dulce 125 g unt 20 g o jumatate de lamaie o jumatate de portocala zahar 100 g un ristretto de espresso pudra cacao 10 g Mod de preparare Normal 0 21...
Miercuri, 29.10.2014, 17:37Chef Florin Dumitrescu a cucerit-o pe Cristina printr-o porţie de paste carbonara şi prin multe conversaţii pe Facebook. Soţia lui este însărcinată pentru a doua oară, aşa că juratul "Hell's Kitchen" îi face toate poftele. "Îi place foarte...
Marti, 28.10.2014, 22:44Ingrediente 7 oua intregi 500 grame dovleac copt in cuptor si decojit 150 grame zahar 250 grame faina 100 grame unt praf de copt Pentru decor: ciocolata menaj 100 grame 200 grame gem de macese Bezele Mod de preparare Normal 0...
Luni, 27.10.2014, 15:13Ingrediente 6 scoici St. Jaques mari 2 linguri ulei de măsline Pentru piureul de dovleac 50 g unt dovleac de plăcintă, curăţat de coajă şi seminţe, apoi tăiat în cuburi 75 ml supă de pui 1 linguriţă de parmezan ras Pentru salata...
Luni, 27.10.2014, 15:10Ingrediente pt blat: • 100 de grame de nuci hidratate; • 230 de grame de migdale hidratate; • 30 de grame de sirop de agave; • Scortisoara; • Sare; • Zeama de lamaie pt cremă: • 675 de grame de nuci de caju hidratate; •...
Marti, 14.10.2014, 15:28Juratul show-ului “Hell’s Kicthen – Iadul Bucătarilor” de la Antena 1 și-a lansat site-ul www.catalinscarlatescu.ro.
Marti, 14.10.2014, 15:03Ingrediente un ou două cești de ulei vegetal o linguriță și jumătate de apă o ceașcă de mix pentru negresă spray de gătit bucăți de ciocolată (duupă preferințe) Mod de preparare Peste ou se adaugă apa și uleiul și se...
Duminica, 12.10.2014, 11:02Ingrediente 1 bucata piept de rata 200 g cartof dulce 30 g unt 1 ceapa mica sau 2 echalottes 200 ml apa sau supa de legume 20 ml smantana de gatit 35 % grasime Nucsoara 100 ml otet balsamic 1 steluta de anason ¼ baton de scortisoara 10 ml...
Miercuri, 08.10.2014, 16:24Ingrediente cotlet de miel 200-250 gr Ceapa 2 buc Rozmarin o crenguta Patrunjel 1/2 legatura Otet de vin 1 lingura Ulei de floarea soarelui 100 ml Boabe de piper rosu 30 gr Boia o lingurita Cimbru o crenguta Orez basmatic 100 gr Dovlecel...
Miercuri, 08.10.2014, 16:07Ingrediente pisica de mare sau calcan 1,500 gr spanac 0,800 gr unt 80% 0,250 gr oua 2 buc ceapa alba 0,070 gr usturoi 0,010 gr ulei de masline 0,050 ml lamaie 1 bucata telemea de vaca (nu prea sarata) 0,200 gr dovlecei (sau zucchini) 3...
Luni, 06.10.2014, 20:36De fiecare dată când restaurantul Hell's Kitchen se deschide, rețetele concurenților par să dispară ca prin minune
Luni, 06.10.2014, 15:45Au mâncat salam cu soia zeci de ani şi, deşi stăteau ore întregi la coadă, românii sunt tot nostalgici. Le lipseşte gustul mezelurilor de altădată. Atunci, nu se foloseau nenumăraţi aditivi şi coloranţi. Registrul Reţetelor Consacrate...
Miercuri, 01.10.2014, 19:41Toamna se culeg roadele, iar gospodinele își pregătesc cămara cu murături pentru iarnă. Uneori ies mai bune, alte ori sunt un eșec total. Asta pentru că faci greșeli pe care nu le cunoști în procesul de preparare.
Miercuri, 01.10.2014, 13:25Toamna se culeg roadele, iar gospodinele își pregătesc cămara cu murături pentru iarnă. Uneori ies mai bune, alte ori sunt un eșec total. Asta pentru că faci greșeli pe care nu le cunoști în procesul de preparare.
Miercuri, 01.10.2014, 12:01Bucătăria nu înseamnă doar ore întregi, singur cuc, în faţa aragazului. Ne-o demonstrează Andrei Aradits. Juratul emisiunii Te cunosc de undeva încearcă un nou tip de emisiune culinară. Iar Singur Cook a ieşit mai mult comedie decât show...
Vineri, 26.09.2014, 20:07Ingrediente 50 g brânză Roquefort oregano 150 ml smântână lichidă piper 3-4 căței de usturoi 500 g ciuperci sare apă lapte mălai verdeață Mod de preparare Din lapte, apă și sare, se face o mămăligă moale. La...
Joi, 25.09.2014, 14:29Ingrediente 2 ouă 1 ardei roșu tăiat cubulețe fine 1 ramură cimbrișor verde tocată mărunt 10 g chives tocat mărunt 1 ramură tarhon verde tocat mărunt 1 lingură ulei de măsline un praf de sare un praf de piper alb Consumabile:...
Joi, 25.09.2014, 14:19Ingrediente piper proaspăt măcinat 25 g parmezan ras 1 ou 50 g bacon 100 g spaghete Mod de preparare Într-o tigaie se prăjește baconul tăiat cuburi.Se adaugă apoi câte un polonic de apă din oala în care...
Joi, 25.09.2014, 14:15Ingrediente Ingrediente: 2-3 bucăți dile somon 2-3 linguri sare 1 linguriţă piper 500 ml ulei de măsline ½ legătură pătrunjel- câteva frunze lemongras 2 bucăți lime 2-3 bucăți păstârnac 50 g unt 200 ml lapte 2 bucăți...
Joi, 25.09.2014, 14:04Ingrediente Ingrediente: 600-700 g doradă proaspătă, întreagă 300 g broccoli proaspăt 6 bucăți baby carrot proaspăt (cu tot cu codiță) 10 ml ulei măsline extra virgin 200 unt de masă 10 g salvie 1 bucată lămâie medie 3 ouă...
Joi, 25.09.2014, 14:00Este un fel de mâncare deosebit, ce trebuie încercat măcar o dată.
Marti, 23.09.2014, 17:47Alege această rețetă atunci când vrei să gătești pește.
Marti, 23.09.2014, 16:12Elena Pădurariu ne garantează că poate prepara o rețetă perfectă cu carne de somon.
Marti, 23.09.2014, 16:09