Specific bucatariei mexicane, „mole" este un sos gros, cu arome complexe. In reteta noastra, mole este ingrosat cu fulgi de migdale.
Marti, 11.10.2011, 00:00
Sosul olandez se numara printre sosurile de baza din toate bucatariile lumii. Se potriveste de minune cu preparatele din peste si il poti aromatiza dupa plac cu ierburile preferate.
Sambata, 01.10.2011, 00:00
O reteta satioasa, sanatoasa si slaba in calorii. Este ideala pentru o cineva in familie.
Sambata, 24.09.2011, 00:00
Vladutz gateste: "Penne de vis".
Carne frageda, sos incredibil de bogat. Aceasta reteta este perfecta atunci cand ai multi musafiri. Se poate pregati dinainte si cum bucatile de carne recomandate pentru inabusit sunt cele mai ieftine, nu te va costa o avere
Luni, 05.09.2011, 00:00
Daca si vrei sa incerci o reteta picanta de sos de rosii, poti sa il transformi pe cel deja facut de tine sau sa folosesti rosii din conserva. Martha Stewart iti propune un deliciu cu usturoi, ceapa si fulgi de ardei iute.
Joi, 01.09.2011, 00:00
Briose cu inghetata, intr-o combinatie sofisticata de arome: cacao aromata, blat fraged si un sos de ciocolata cremos, care se topeste in gura. Desertul perfect pentru fanii prajiturilor consistente!
Miercuri, 24.08.2011, 00:00
Contopind tulpinile cu sosul custard, vei avea aroma de sparanghel la fiecare inghititura.
Luni, 25.07.2011, 00:00
Fiindca astazi este ziua Americii, prima reteta a saptamanii este una din cele mai cunoscute din vasta bucatarie americana: Buffalo Chicken Wings - aripioare de pui in stil Buffalo. Desi in general aceasta reteta presupune prajirea in baie de ulei, astazi va oferim vaianta prepararii la cuptor, una mai sanatoasa.
Luni, 04.07.2011, 00:00
Vladutz gateste: "Aripioare catifelate cu fasole aurie si sos de branzeturi". Ingrediente: aripioare de pui miere lamai fasole galbena marar si patrunjel ulei de masline branzaturi tartinabile ceapa si usturoi verde rosii sare si piper
Reteta lui Vladutz
Vladut prepara astazi "Vacuta cu sos remulade"
Aceasta este o reteta semnata Martha Stewart ce necesita destul de mult timp pentru preparare, in special daca alegeti sa faceti si sosul barbecue de acasa. Rezultatul va fi insa pe masura muncii si va veti bucura de un pui aromat si suculent.
Vineri, 27.05.2011, 00:00
Vladutz gateste: "Vacuta cu sos de rodii"
Daca vrei sa obtii o carne frageda si numai buna de perpelit pe gratar, afla ca tot secretul tine de marinarea ei. Indicat este sa creezi in gratar doua zone de caldura: una in care puiul sa se coaca la caldura directa a carbunilor si alta cu temperatura mai redusa, in care sa se patrunda bine.
Marti, 24.05.2011, 00:00
Somonul merge preparat intr-o gramada de variante, insa una cu adevarat speciala este cea in care fileul acestui peste este gatit la cuptor, intr-un sos special de lamaie si de fenicul. Pofta buna!
Duminica, 15.05.2011, 00:00
Sosul carbonara este facut de obicei cu bacon, oua si branza. Insa daca vrei sa ii dai o textura mai cremoasa, incearca aceasta reteta care contine si putina smantana dulce lichida.
Miercuri, 11.05.2011, 00:00
Daca e sambata de ce sa nu incercati o reteta speciala? Creveti cu sos de alune - suna exotic iar gusturile sunt pe masura. Pofta buna!
Sambata, 07.05.2011, 00:00
Vladutz gateste: "Platou de Ziua Barbatului"
Vladutz a pregatit un sos special, pe care l-a denumit, simbolic, Secretul iepurasului.
Se pare ca dieta ta e mai sanatoasa decat ai crede. Condimentele pe care le consumi acum cu o usoara vinovatie, precum ketchupul sau sosul iute au, de fapt, beneficii secrete pentru sanatatea ta. Noi studii citate de Prevention.com arata ca anumite condimente si ierburi aromatice si nu numai ca dau savoare mancarii, dar pot ajuta la reducerea poftei de mancare, la digestie, la imbunatatirea memoriei si chiar la lupta cu cancerul si alte maladii.
Joi, 21.04.2011, 00:00
Bucatarul Robert, de la restaurantul Velvet, pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia TV o reteta proprie de somon in crusta de migdale, creveti black-tiger cu usturoi si sos de sepie.
Joi, 14.04.2011, 00:00
Dragos Bercea a pregatit la Euforia TV o reteta fina, de ficat de gasca cu sos de mersioare, un preparat excelent pentru o masa cu invitati.
Vineri, 18.02.2011, 00:00
Muschi de vita in sos meunier - un preparat realizat in decorul natural al Cheilor Gradistei special pentru canalul Euforia TV.
Vineri, 18.02.2011, 00:00
Nicolai si Kumar, bucatar-sef la Agra Palace, au pregatit la Euforia TV o reteta speciala: pui cu sos de migdale, un preparat de inspiratie indiana.
Luni, 14.02.2011, 00:00
Bucatarul Ionut, de la restaurantul Riviera din Bucuresti, pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o retete delicioasa de camembert in crusta de migdale.
Vineri, 11.02.2011, 00:00
Iulia Creanga si Liliana, de la restaurantul Taverna Magura din Bacau, au pregatit pentru Euforia TV o reteta clasica de chiftelute moldovenesti.
Vineri, 11.02.2011, 00:00
Nicolai si Silvian au pregatit, in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de piept de pui cu legume si sos gorgonzola.
Vineri, 28.01.2011, 00:00
Preparare: se taie jumatate de dovlecel in felii subtiri, apoi se taie rondele o jumatate de praz. Acelasi lucru se face si cu o vanata, dar si cu un ardei gras rosu. Se pun apoi feliile de vinete la prajit, in ulei de masline incins. In alta tigaie se...
Marti, 21.12.2010, 14:37
Don Mariano pregateste o reteta la care foloseste cel mai popular peste fin Romania: macroul.
Joi, 16.12.2010, 11:52
Chef Cezar si Liviu Onica au pregatit in studioul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia TV o reteta speciala, de piept de rata in sos de visine.
Vineri, 10.12.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Pappardelle in sos verde" Ingrediente: - 250g pappardelle proaspete cu ou Fratelli Pignatti; - 200g spanac tocat; - sucul de la o lamaie; - 5 ciuperci Champignon spalate si tocate - un catel de usturoi tocat; - o ceapa...
Vladutz gateste: "Orez egiptean in sos de legume" Ingrediente: 1 cana de orez cu bob lung 1/2 cana de taietei fini cu ou 1 l supa de carne 2 cani paste scurte (penne rigatte) 400ml linte Expom (conserva) 400ml naut Expom (conserva) o ceapa...
Vladutz gateste: "Piept de pasare in sos de mustar frantuzesc' Ingrediente: 400 gr piept de pui sau curcan, 200 gr smantana grasa dulce 4 lingurite mustar frantuzesc SMAK (cu boabe intregi de mustar) 2 lingurite tarhon uscat maruntit si 2...
Preparare: prima oara se rumenesc mai multe seminte de floarea-soarelui, pentru a da o aroma speciala tigaii in care se va prepara felul de mancare. Separat, se taie mai multe prune in felii subtiri. Se ia apoi un ficat gras de gasca, se curata de...
Marti, 16.11.2010, 14:56
Vladutz gateste: "Piept de pui cu verdeturi mediteraneene"
Vladutz gateste: "Tagliatelle in sos de vinete" Ingrediente 250g Tagliatele proaspete cu oua Fratelli Pignatti 2 vinete potrivite 2 rosii potrivite si decojite 1 catel de usturoi 100g parmezan ras o mana de patrunjel si menta ulei masline,...
Vladutz gateste: "Ravioli cu sos de spanac si cascaval"
Doresti sa mananci ceva gustos, dar si inedit? Atunci incearca aceasta reteta din piept de rata cu sos de ciocolata. Desi pare ciudata combinatia carne-ciocolata, cu siguranta te vei linge pe degete, dupa o portie copioasa din acest preparat.
Miercuri, 10.11.2010, 00:00
Carnea de curcan pare fada pentru foarte multi insa preparata alaturi de sosuri gustoase poate da un alt sens unei mese bogate. Reteta de astazi propune alaturarea unui piept de curcan cu un sos alb.
Miercuri, 10.11.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Spaghetti in sos de sardine, rosii si masline" Ingrediente: 250 g spaghetti BIO GRANORO (jumatate de punga); 800 g pulpa de rosii Expom (adica 2 conserve); 100 g masline maruntite; un catel de usturoi tocat; 1 ardei iute...
Vladutz gateste: "Tagliatelle cu spanac si sos de branza" Ingrediente: 250 g tagliatelle proaspete cu ou Fratelli Pignatti, 400 g spanac congelat sau proaspat, 2 catei usturoi, 5 fire ceapa verde,(daca nu aveti puteti o ceapa rosie) 250 g...
Vladutz gateste: "Pappardelle cu sos ragu" Ingrediente : -250g paste pappardelle proaspete Fratelli Pignatti -500 gr carne tocata porc, sau porc cu vita -7-8 linguri concentrat pasta de tomate -1 ceapa si 3 morcovi potriviti -250 gr ciuperci...
Daca ai pofta de o reteta rapida si exotica, iti va placea cu siguranta cea de creveti in sos curry. Usor dulce de la laptele de cocos, te va surprinde prin combinatia de ghimbir si limeta.
Sambata, 30.10.2010, 00:00
Incearca o reteta exotica de peste, cu fructe de mare si sos picant. Este simplu de realizat, insa efectul este spectaculos.
Joi, 28.10.2010, 00:00
Vladutz gateste: "Ravioli in sos de zarzavaturi" Ingrediente: 500g Ravioli cu ciuperci CASA CECCONI 100 g de cascaval gouda, 100g Grana Padano AGRIFORM 1 catel de usturoi maruntit 125 g de smantana dulce 200ml de lapte de vaca sare si piper...