O reteta perfecta pentru o dimineata mohorata!
Duminica, 13.10.2013, 15:56Cea mai scumpa placinta din lume costa aproximativ 16.000 de dolari. Aceasta are la baza o specialitate traditionala englezeasca cu ciuperci si carne de vita.
Duminica, 13.10.2013, 15:49Pentru englezi, briosa este un cult, o mancare nationala. Ei au inventat-o si tot ei se bucura cel mai mult de gustul ei. Acum, face furori in toata lumea.
Sambata, 12.10.2013, 20:37Gin, brandy, suc de lamaie, whisky. Suntcateva ingrediente cu ajutorul carora se pregatesc cele mai sofisticate bauturi care iti rasfata papilele gustative in orice sezon. Descoperiti originile cocktail-urilor preferate.
Sambata, 12.10.2013, 20:26Unii proprietari de restaurante ar face tot posibilul sa atraga cat mai multi clienti. Astfel, s-au nascut cele mai bizare restaurante din lume.
Sambata, 12.10.2013, 20:14Un fruct tropical, cu o aroma atractiva si un aspect putin ciudat, ce-i drept, "marul peruvian de aur" merita incercat, macar pentru gustul sau.
Sambata, 12.10.2013, 19:54Tori Avery – creatoarea site-ului Bucataria Istorica, a explorat povestea din spatele mancarii – de ce mancam ceea ce mancam, cum a evoluat mancarea diferitelor culturi si cum mancarea de ieri poate inspira bucataria de azi.
Vineri, 11.10.2013, 14:17Noul sezon a celui mai savuros concurs culinar, „Top Chef”, va incepe in curand la Antena 1. Concurentii din acest an au experiente gastronomice dintre cele mai diverse si povesti de viata pe masura. Astfel ca, unul dintre participanti a renuntat la functia de director general la o firma de constructii pentru a prelua fraiele propriului restaurant in Sibiu.
Vineri, 11.10.2013, 13:46Antena 1 le readuce telespectatorilor in aceasta toamna un nou sezon al celei mai savuroase competitii culinare, Top Chef, si pune pe muchie de cutit abilitatile a 24 dintre cei mai buni bucatari ai momentului, care au lucrat in restaurante cu stele Michelin din Belgia, Franta, Spania si Anglia. Printre ei si George Craciun, un oradean de 33 de ani, cu o vasta experienta gastronomica, dobandita in unele dintre cele mai mari restaurante din lume.
Joi, 10.10.2013, 16:59Un sandwich cubanez este o variatie de sunca, friptura de porc si branza. Acest sandwich a fost creat la inceputul anilor 1500 de munctorii de la fabricile de tigari.
Joi, 10.10.2013, 15:39Federico Mauro, un multimedia designer italian, a realizat proiectul Famous Foods & Drinks, in care a reinterpretat filmele din perspectiva felurilor de mancare si bauturilor iconice care se regasesc in respectivele pelicule.
Joi, 10.10.2013, 14:02Un barbat din Slovenia a devenit cunoscut in lumea intreaga datorita talentului sau inedit. Acesta sculpteaza, cu detalii si migala, in cojile de oua
Joi, 10.10.2013, 13:51Realizata de revista Restaurant, lista celor mai bune 50 restaurante din lume este un sondaj anual a opiniilor si experientelor a peste 900 de experti in industria internationala a localurilor de profil. Dar ce insemna “cel mai bun” in opinia acestor gurmanzi?
Joi, 10.10.2013, 13:36Cu o forma ciudata, Degetele lui Buddha face parte din familia citricelor si este originar din India.
Joi, 10.10.2013, 11:42Daca sunteti in pana de idei si nu stiti unde sa va duceti partenera, in galeria foto veti gasi raspunsul.
Joi, 10.10.2013, 08:49Un lant de cafenele din Taiwan a gasit modul perfect de a se face cunoscuti peste hotare! Acestea le ofera clientilor sansa de a bea cafea cu chipul lor.
Joi, 10.10.2013, 08:12Mega Image a inaugurat pe 9 octombrie magazinul cu numărul 253: Mega Image Piaţa Sudului, cel de-al doilea concept store din cadrul reţelei destinat food shopping-ului. Situat pe Şoseaua Olteniţei, Nr. 208, Sector 4, Bucureşti, magazinul are o suprafaţă de aproximativ 1740 m2 şi o parcare cu o capacitate de peste 100 de locuri.
Joi, 10.10.2013, 07:39O minge de fotbal numai buna de rontait, o bicicleta din portocale sau un aparat foto din castravete, toate creatiile unui artist roman.
Miercuri, 09.10.2013, 14:11Pasionatii de calatorii, dar mai ales gurmanzii vor adora toate cele 10 restaurante din galeria foto. Astfel, expresia "locatia face toti banii" se dovedeste a fi adevarata in acest caz. In cazul acestor minunatii, nu doar papilele gustative vor fi alintate, ci si ochii.
Miercuri, 09.10.2013, 13:32Restaurantul este unitatea care imbina activitatea de productie culinara cu cea de desfacere(servire). Oferta cuprinde o gama variata de preparate culinare, produse de cofetarie – patisserie si bauturi.
Miercuri, 09.10.2013, 13:21O reteta perfecta pentru o zi de toamna! Daca nu stiti ce sa pregatiti pentru pranz, o placinta cu ciuperci este perfecta
Miercuri, 09.10.2013, 09:05Un nou sezon al celei mai savuroase competitii culinare, Top Chef, se pregãteste de start. In aceastã toamnã, Antena 1 ascute din nou cutitele si pregãteste cratitele in cel de-al doilea sezon Top Chef Romania. Unii dintre cei mai buni bucãtari ai momentului intra intr-o competitie a indemanarii, orgoliului si ineditului ai carei arbitri vor fi cei mai apreciati si experimentati specialisti in gastronomie din tara noastra: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Miercuri, 09.10.2013, 08:40Pe marile ecrane Scarlett Johansson joaca deseori rolul femeii fatale, a supereroinei sexy care isi petrece mai degraba diminetile la salon si serile in restaurante elegante decat in fata aragazului, gatind ore intregi. In viata reala insa, actrita nu poate fi mai diferita. Johansson isi petrece timpul liber cu o carte de bucate in mana si un ochi la Top Chef.
Marti, 08.10.2013, 15:49Piscoturile, eclerele, sarlotele, bezelele sau macarons, toate sunt inventiile dulci ale celebrului Careme.upranumit "Le Roi des Chef el le Chef des Rois", francezul si-a urmat cu ardoare pasiunea pentru arta culinara, reusind sa lase culturii franceze o mostenrire impresionanta in domeniul gastronomic
Marti, 08.10.2013, 14:03Pitaya este un fruct asiatic cu o textura si un gust absolut provocatoare. Este usor de recunoscut datorita aspectului sau ciudat
Marti, 08.10.2013, 09:23Nicolai Tand v-a pregatit pentru aceasta saptamana un preparat delicios si sanatos: Salata de fasole verde cu piept de rata afumat
Luni, 07.10.2013, 09:41Dragos Bercea iti recomanda pentru aceasta saptamana o reteta perfecta pentru acest sezon: cotletele de caprioara cu crusta de verdeturi
Luni, 30.09.2013, 14:36Dragos Bercea este unul dintre ultimii patru bucatari care au parasit competitia din primul sezon "Top Chef". Dupa concurs, bucatarul s-a intors cu mare drag acolo unde, zice el, ii este locul : Cabana Vanatorilor din Predeal
Luni, 30.09.2013, 14:28Specializat in bucataria fusion, Adrian Iuriciuc este unul dintre cei 24 de bucatari profesionisti care au avut curajul sa se alinieze la start in primul sezon "Top Chef"
Luni, 23.09.2013, 21:18Chef Nicolai ne recomanda pentru aceasta saptamana o reteta delicioasa: "Coaste de porc in bere"
Luni, 23.09.2013, 09:46Daca va inchipuiti ca Chef Nicolai nu primeste note pentru ceea ce gateste, va inselati! Juratul "Top Chef" are parte de doi critici foarte importanti: copiii sai
Sambata, 21.09.2013, 10:31In ciuda problemelor din ultima perioada, Andreea Marin are timp si pentru... gatit. Frumoasa prezentatoare a participat la filmarile pentru noul sezon Top Chef Romania, aratand ca se pricepe si la bucatarie.
Marti, 17.09.2013, 12:32Tartar de vita cu castraveti murati, ceapa murata, crema de branza, sos de sofran, galbenus de ou prajit si crutoane de paine
Vineri, 13.09.2013, 14:12A castigat prima editie a Top Chef Romania si marele premiu de 50.000 de euro. Vine din Italia, are 28 ani, este chef si actionar la un restaurant din Brasov. Giovanni Piselli, caci despre el este vorba, a mostenit pasiunea tatalui sau. S-a specializat in bucatarie italiana, mediteraneana si gourmet.
Vineri, 13.09.2013, 13:48Daca ti-e pofta de competitie savuroasa, ti-e pofta de Top Chef!
Miercuri, 17.07.2013, 16:37In aceasta dimineata, castigatorul Top Chef a fost invitat in platourile de la Neatza pentru a primi marele premiu.
Marti, 16.04.2013, 10:36Astazi Nicolai Tand implineste 39 de ani. Juratul Top Chef si, mai nou, blogerul Nicolai se aniverseaza astazi alaturi de cei dragi. Singurul plan al vedetei este de a fi alaturi de familie.
Vineri, 12.04.2013, 12:05Chef Hadad a postat pe blogul reteta pentru o masa perfecta in familie.
Miercuri, 13.03.2013, 15:12Nico Lontras a postat pe contul sau de facebook o reteta pe care a gatit-o impreuna cu sotia sa
Marti, 12.03.2013, 12:52Competitia s-a incheiat iar finalistul Top Chef s-a intors in bucatarie. Uite ce farfurii a mai pregatit bucatarul
Vineri, 22.02.2013, 15:23Azi este ziua lui Giovanni Piselli, primul castigator Top Chef Romania, rasplatit cu un premiu de 50.000 euro. Giovanni, care v-a incintat cu preparatele sale la Antena 1, implineste 28 de ani!
Marti, 19.02.2013, 09:12Intr-un interviu oferit site-ului www.star-gossip.com, finalistul Top Chef vorbeste despre experienta in cadrul concursului si despre ce inseamna meseria de bucatar.
Marti, 12.02.2013, 11:13Nico Lontras a pregatit in finala Top Chef o inghetata de banane cu curry foarte apreciata atit de jurati, cit si de invitatii acestora
Marti, 12.02.2013, 10:10Mancarea este un subiect delicat despre care lumea vorbeste in fiecare zi cu placere. Schimburile de retete si gatitul sunt lucruri obisnuite, dar sa stai de vorba cu un bucatar italian autentic este ceva special.
Marti, 05.02.2013, 17:31Reteta care i-a adus lui Giovanni Piselli egalarea, inainte de a castiga prima editie Top Chef e acum la indemana ta!
Duminica, 03.02.2013, 01:14Finala Top Chef i-a avut in platouri pe cei mai buni bucatari: Nico Lontras si Giovanni Piselli. Dupa o proba de 3 ore si o jurizare dura s-a ales primul Top Chef al Romaniei: Giovanni Piselli
Sambata, 02.02.2013, 23:34Dincolo de duritatea lui Chef Hadad si a preparatelor extraordinare, pe platourile Top Chef au existat si multe momente amuzante.
Sambata, 02.02.2013, 23:09Castigatorul primei editii Top Chef din Romania este Giovanni Piselli. Cursa a fost lunga iar ultima proba - decisiva!
Sambata, 02.02.2013, 22:50Am vazut cine este "romanul " Giovanni Piselli si cum un singur preparat poate reface pariurile. Nico Lontras a ales sa combine doua tipuri de peste Giovanni Piselli a ales sa repete o parte din ingredientele primei...
Sambata, 02.02.2013, 22:35Mancarurile pe care Lonstras si Piselli le pregatesc, sunt unele inedite, iar ingredientele pe care le folosesc nu sunt din cele pe care le gustam in fiecare zi, doar este MAREA FINALA! Cei doi finalisti au fost atenti la fiecare detaliu pentru ca gustul sa fie perfect. Pentru a impresiona juratii cu un preparat de top, trebuie sa fie simplu, dar in acelasi timp spectaculos, discret, dar totodata plin de culoare.
Sambata, 02.02.2013, 22:30