Guacamole este mai mult decât o gustare sănătoasă. Este un simbol al bucătăriei mexicane, cu o istorie de mii de ani și o versatilitate care i-a asigurat un loc de onoare în meniurile moderne.
Miercuri, 25.06.2025, 09:05
Mesele de la birou pot fi o adevărată bătaie de cap. Dacă alegi să comanzi mâncare sau să mergi la un local bugetul tău poate fi dat ușor peste cap. Cel mai bine este să iei pachet de acasă, iar noi îți dăm câteva sugestii de prânz sănătos la birou.
Miercuri, 25.06.2025, 09:05
Tacos este un preparat rapid de făcut și foarte versatil. Poți să îl personalizezi în funcție de preferințe. Poți pune carne de orice fel sau doar legume și va fi la fel de gustos. Iată câteva rețete de tacos pe care să le încerci acasă.
Luni, 23.06.2025, 09:05
Elegantă, versatilă și extrem de gustoasă, quiche-ul cu sparanghel este o tartă sărată franțuzească ce îmbină textura fragedă a aluatului cu o umplutură onctuoasă din ouă, smântână și ingrediente variate. Este ideală pentru brunch, prânzuri ușoare sau mese festive.
Luni, 23.06.2025, 08:05
Mâncarea din serialul „Emily in Paris” este la fel de încântătoare și stilizată ca și viața pariziană pe care o explorează protagonista. Deși povestea serialului urmărește în principal peripețiile profesionale și romantice ale lui Emily, mâncarea franceză este un element constant care contribuie la farmecul și autenticitatea poveștii. Iată câteva dintre ele mai reprezentative preparate din ”Emily in Paris” pe care să le poți face și la tine acasă.
Miercuri, 18.06.2025, 10:01
Originară din Mexic, quesadilla este un preparat care a cucerit rapid întreaga lume prin simplitatea sa și prin posibilitatea de a fi adaptat în funcție de gusturi, ingrediente locale sau preferințe alimentare.
Miercuri, 18.06.2025, 09:01
Batoanele proteice sunt o variantă foarte hrănitoare pentru o masă rapidă și dulce, care să nu te facă să te simți vinovată apoi. În magazine sunt foarte multe tipuri de produse din această categorie, dar dacă vrei să controlezi ingredientele cel mai bine este să încerci să le prepari tu acasă. Iată cum se face baton proteic de casă rețeta simplă și economică.
Marti, 17.06.2025, 09:35
Churros, bastonașele prăjite și pudrate cu zahăr care încântă papilele oriunde ar fi gustate, nu sunt doar un desert – sunt o tradiție.
Duminica, 15.06.2025, 09:05
Cacio e pepe este una dintre cele mai emblematice rețete ale bucătăriei romane, o dovadă că din doar trei ingrediente – paste, brânză și piper – se poate obține un preparat cu personalitate, gust profund și o textură perfect echilibrată.
Vineri, 13.06.2025, 08:05
Cu o textură cremoasă, un gust bogat și multiple întrebuințări în bucătărie, tahini este mai mult decât un ingredient folosit în humus.
Miercuri, 11.06.2025, 10:05
Kimchi este un aliment tradițional coreean, considerat unul dintre cele mai complexe produse culinare ale acestei țări. Este o mâncare fermentată pe bază de legume, cel mai frecvent varză napa, dar și ridichi, castraveți sau alte legume, condimentate cu o pastă picantă și aromată.
Marti, 10.06.2025, 10:05
Tarta cu mere este unul dintre cele mai emblematice deserturi europene, prezentă în diverse forme în gastronomiile din Franța, Germania, Austria, Marea Britanie și, desigur, România.
Luni, 09.06.2025, 09:01
Supa cremă de țelină este una dintre acele rețete care dovedesc că, uneori, cele mai modeste ingrediente pot genera preparate memorabile. Cu o aromă delicată, dulceagă și ușor picantă, această supă este ideală pentru zilele răcoroase, curele de detoxifiere sau mesele ușoare de seară.
Duminica, 08.06.2025, 09:31
Tiramisu cu fistic este o variație sofisticată și decadentă a celebrului desert italian, care păstrează structura clasică în straturi, dar înlocuiește gustul intens de cafea cu aroma fină și rafinată a fisticului.
Duminica, 08.06.2025, 09:01
Prăjitura cu cireșe răsturnată este unul dintre acele deserturi care impresionează prin simplitate, aspect și gust. Are acel farmec al prăjiturilor de vară coapte rapid, în care fructele proaspete devin vedetele unei compoziții fine, ușor de pregătit și cu rezultate spectaculoase.
Sambata, 07.06.2025, 09:35
Micii de odinioară, cei care se frigeau pe cărbuni în mahalalele Bucureștiului interbelic, aveau altă textură, alt gust și o aromă care astăzi pare pierdută. Rețeta veche de peste 100 de ani, păstrată din vremurile în care carnea se toca manual și mirodeniile se dozau cu intuiție, oferă un rezultat mult mai aproape de autentic decât versiunile moderne din supermarket.
Vineri, 06.06.2025, 10:01
Budinca proteică a devenit un desert tot mai popular în rândul celor care caută alternative sănătoase și nutritive la dulciurile clasice. Aceasta nu doar că satisface pofta de dulce, dar oferă și un aport valoros de proteine esențiale pentru refacerea și dezvoltarea masei musculare.
Miercuri, 04.06.2025, 09:05
Un piure de cartofi perfect pare simplu de făcut, dar în realitate, multe detalii mici pot duce la un rezultat dezamăgitor: cleios, fad, apos sau cu cocoloașe. Din grabă sau din obișnuință, unele greșeli se repetă, stricând preparatul care ar trebui să fie catifelat și gustos.
Sambata, 31.05.2025, 09:05
Una dintre gustările la modă este mousse proteic, iar majoritatea magazinelor încearcă să vină cu oferte din ce în ce mai variate pentru a acoperi cererea. Vestea bună este că poți face și tu acasă fără prea mari bătăi de cap.
Luni, 19.05.2025, 09:35
Nucile verzi sunt bogate în iod, antioxidanți și alți compuși cu potențial terapeutic. Preparate sub formă de tinctură, ele au proprietăți detoxifiante, antiseptice și digestive. Află mai multe despre tinctura de nuci verzi: beneficii, rețetă și mod de administrare.
Duminica, 18.05.2025, 09:05
Biryani de pui este un fel de mâncare tradițional din subcontinentul indian, care constă într-un amestec de orez basmati, pui, condimente aromatice și ierburi. Acest fel de mâncare complex și savuros este preparat prin gătirea orezului și a cărnii de pui separat și apoi combinarea lor într-un preparat din mai multe straturi pentru ca aromele să se îmbină perfect.
Joi, 15.05.2025, 09:05
Gustul pe care frișca de casă îl dă deserturilor este unul aparte. Este diferită de cea pe care o scoți dintr-un tub, fiind mai cremoasă, cu un gust mai puternic, cu o textură bogată. În plus, o poți folosi și pentru a-ți face cafeaua sau cappucino mai gustoase. Totuși, se întâmplă ca acasă să nu reușești să faci frișca ca la cofetărie. Iată de ce nu se întârește frișca lichidă.
Miercuri, 14.05.2025, 08:05
Humumsul de morcovi este o variantă creativă și delicioasă a tradiționalului hummus din năut, care aduce o notă dulceagă și o culoare vibrantă. Acest aperitiv este ideal pentru persoanele care doresc o gustare sănătoasă, ușor de pregătit și cu multe beneficii nutriționale.
Duminica, 11.05.2025, 09:05
Salata de boeuf cu carne de pui este o variantă mai ușoară și mai suculentă a clasicului preparat, oferind aceeași savoare echilibrată între legume, carne și maioneză, dar cu o textură mai fină și un gust mai delicat.
Sambata, 10.05.2025, 10:05
Maioneza de casă este unul dintre acele preparate simple, dar cu un farmec aparte, care transformă salatele, aperitivele sau sosurile într-o experiență culinară autentică. Făcută cu grijă, din ingrediente proaspete, are o textură fină și un gust echilibrat.
Vineri, 09.05.2025, 10:30
Această rețetă este foarte simplă și potrivită chiar și pentru gospodinele care nu au multă experiență. Se prepară cu doar câteva ingrediente și nu necesită mult timp.
Vineri, 13.12.2024, 14:17
Rețeta de cuburi de griș fără coacere. Un desert ușor, cremos, gata în 20 de minute, ideal pentru orice ocazie. Iată modul de preparare mai jos!
Luni, 25.11.2024, 15:34
În ediția de Hello Chef sezonul 8 din 19 octombrie 2024, chef Roxana Blenche a pregătit o rețetă de tort mușuroi, cu ajutorul robotului de bucătărie Titanium Chef Patissier XL de la Kenwood.
Salata de gogonele verzi pentru iarnă este un delicios aperitiv de legume care completează perfect preparatele din carne sau pește, dar și cartofii fierți sau prăjiți. Iată cum să prepară!
Miercuri, 16.10.2024, 16:10
Fie că vrei să ții post sau pur și simplu îți dorești un fel de mâncare care să nu conțină carne, sarmalele de post, ca la bunica, reprezintă rețeta ideală. Iată mai jos de ce ingrediente ai nevoie!
Marti, 15.10.2024, 15:40
Îți propunem o variantă de post pentru gomboții cu prune care te va cuceri. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară!
Marti, 15.10.2024, 13:11
Pe lângă compot, gem, dulceață și zacuscă, gospodinele pregătesc în această perioadă și murăturile pentru iarnă. Iată cum să prepari, pas cu pas, gogoșari în oțet rețeta bunicii!
Vineri, 11.10.2024, 16:15
Intră în bucătăria KFC și convinge-te, episod cu episod, că puiul se gătește așa cum faci și tu acasă!
Iahnia de fasole este o opțiune extraordinară de preparat în perioada de post! Iată cum să îi dai cel mai bun gust cu un ingredient pe care cu siguranță îl ai acasă!
Luni, 05.08.2024, 13:23
Roxana Blenche a postat în mediul online rețeta proprie de parizer de casă și a explicat toate etapele preparării. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Luni, 08.07.2024, 16:29
În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 2 iunie 2024, chef Nicolai Tand a pregătit o delicatesă inspirată din Argentina. Preparatul vedetă de astăzi este puiul cu sos chimichurri!
Există o multitudine de metode de preparare, însă secretele bunicuțelor iscusite sunt întotdeauna cele mai bune sfaturi pe care le poți folosi pentru un gust perfect. Iată cum să prepari castraveți de vară în saramură chiar la tine acasă!
Joi, 27.06.2024, 15:18
Temperaturile din termometre invită la un desert rapid și răcoros. Cele care au la bază fructe sunt ideale.
Miercuri, 19.06.2024, 16:45
Supa cremă de brânză este un preparat controversat la noi în țară, mai ales că se prepară inclusiv cu bere. Iată cum se prepară delicatesa pe care mulți nici nu ar vrea să o guste!
Vineri, 07.06.2024, 15:08
Cum se pregătește corect carnea de pui! Iată ce greșeală uriașă fac gospodinele în bucătărie!
Joi, 30.05.2024, 14:58
Papanașii sunt printre deserturile preferate ale românilor și nu numai, străinii fiind plăcut surprinși de acest preparat tradițional.
Luni, 27.05.2024, 15:35
În ediția Neatza cu Răzvan și Dani din 21 mai 2024, chef Nicolai Tand a pregătit o delicatesă italienească. Preparatul vedetă de astăzi este reprezentat de cotletul milanez cu orez de legume!
Rețeta din Bucovina care a făcut furori pe internet! Iată cum se prepară căpșunile cu mămăligă și smântână și ce spun internauții despre această delicatesă!
Marti, 21.05.2024, 10:35
Chef Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au pregătit o rețetă românească de salată de vinete cu roșii, în ediția 11 din sezonul 7 Hello Chef, de pe 11 mai 2024.
Dacă ți-au rămas prea multe ouă fierte de la masa de Paște și nu știi cum să le folosești, îți prezentăm cinci idei de rețete cu care nu vei da greș.
Miercuri, 08.05.2024, 13:57
Gabriela Cristea a dezvăluit care este secretul ei pentru o rețetă de succes atunci când are poftă de cremă de zahăr ars. Iată modul de preparare pe care îl respectă prezentatoarea de televiziune.
Marti, 16.01.2024, 13:54
Pentru că sosurile dau gust bun oricărui preparat, acestea sunt foarte importante pentru delicatesele de pe mesele românilor. Iată ce este sosul Chimichurii, în ce combinații poate fi adăugat, dar și cum se prepară.
Marti, 26.12.2023, 12:28
Gabriela Cristea a publicat o nouă rețetă pe pagina personală de Facebook. Iată cu ce deliciu culinar își răsfață familia!
Luni, 13.11.2023, 15:25
Dacă vrei o rețetă de paste carbonara care să te inspire, chef Sorin Bontea are totul pregătit ca la carte pentru tine. Iată cum prepară juratul de la Chefi la cuțite acest tip de paste, dar și ce ingredient adaugă pentru un plus de savoare!
Marti, 26.09.2023, 15:09
Vișinata de casă este o băutură preferată de români, în special de femei. Află din rândurile de mai jos cum poți face o vișinată ca la carte.
Marti, 11.07.2023, 10:47