Gateste cele mai noi retete culinare alaturi de Chefii Antena 1. Descopera retetele de mancare traditionala romaneasca si secretele bucatariei internationale.
Haosul în bucătărie este general pentru mulţi dintre noi, de la pungi lăsate desfăcute şi degradarea conţinutului, până la păstrarea în condiţii optime a alimentelor. Toate acestea ne dau bătăi de cap când vine vorba de organizarea bucătăriei.
Marti, 30.05.2017, 15:00Dr. ing. Victor Lăcătuș, potrivit agrointel.ro.
Sambata, 27.05.2017, 12:38Dacă treceţi prin Berlin şi aveţi chef de o experienţă culinară inedită, puteţi încerca îngheţata vândută de o gelaterie altfel. Polonezii care au deschis afacerea au inventat îngheţata cu gust de roşii, hrişcă şi chiar brânză.
Marti, 23.05.2017, 17:24Reţetele tradiţionale capătă alt gust odată ce ajung pe mâinile studenţilor de la Ingineria Alimentelor din Galaţi! Un astfel de preparat vechi, numit "scordolea", a fost reinterpretat de o echipă de studente. Nu vă gândiţi că a căpătat şi o denumire mai elegantă. Acum i se spune "mârliţă-n culcuş".
Luni, 22.05.2017, 16:57Românii aruncă tone de alimente anual, în timp ce sute de mii de copii din ţară se duc la culcare cu stomacul gol. Studiile arată că risipa alimentară a atins cote alarmante în ultimii ani, iar asta pentru că, spun specialiştii, românii nu cumpără responsabil şi aruncă mâncarea în loc să găsească noi idei de a o găti.
Sambata, 20.05.2017, 19:42Festivalurile culinare aduc cea mai mare bucurie gurmanzilor. Conceptul de street-food devine din ce în ce mai apreciat şi de către români.
Vineri, 19.05.2017, 20:22Salata picantă, vânăta albă sau ardeiul iute ornamental ar putea ajunge în curând în farfuriile noastre. De asta se ocupă cercetătorii din Buzău care, după ce le-au creat vor să obţină pentru ele certificate de omologare.
Miercuri, 17.05.2017, 20:09Ştiaţi că există câteva alimente descoperite de călugări care pot trata boli grave? Şi asta nu e tot: ajută la slăbit şi chiar întârzie îmbătrânirea. Despre ce este vorba? Aflăm din materialul de mai sus!
Luni, 15.05.2017, 16:56Nu mai da banii pe produse din comerț pline de conservanți! Acum poți prepara chiar tu o porție sănătoasă și delicioasă de pateu!
Duminica, 14.05.2017, 13:21Restaurantele lumii se întrec la ora actuală în materie de deserturi, şi nu în legătură cu reţetele lor…ci cu preţul! Sume exorbitante pentru un chec,o budincă sau brioşă şi asta datorită unui ingredient special, aurul. Mai jos este o lista a celor mai scumpe deserturi! Merită oare sacrificiul financiar?
Vineri, 12.05.2017, 15:16Dacă ai uitat de dietă pentru o zi şi ai mâncat nesănătos, trebuie să ştii că poţi arde caloriile cu ajutorul exerciţiilor
Joi, 11.05.2017, 13:39Încă puţin şi ne vom putea permite să cumpărăm cireşe doar la bucată. Şi nu este o glumă. În pieţe, cu 70 de lei reuşeşti să cumperi puţin peste o sută de cireşe, adică un kilogram. Şi nu sunt singurele trufandale scumpe de pe tarabe
Duminica, 07.05.2017, 19:40O reţetă rapidă şi spectaculoasă: Involtini de pui cu piure de morcov cu portocale.
Duminica, 07.05.2017, 11:13Micii conţin carne tocată, în amestec (porc cu vită sau vită cu oaie), adaos de grăsime, condimente, afânători (bicarbonat de sodiu), precum şi soia, dar şi fosfaţi - care au efecte cancerigene.
Luni, 01.05.2017, 15:00”Muzeul Îngheţatei”, o expoziţie cu elemente interactive, ai cărui vizitatori sunt încurajaţi să atingă şi să guste exponatele, a fost inaugurat recent în oraşul american Los Angeles, informează Reuters. Tot în Statele Unite, dar la New York, a fost fost în vânzare un sortiment insolit: îngheţata neagră, supranumită ”goth”, care este deja considerată vedeta verii anului 2017.
Vineri, 28.04.2017, 12:27Dr.Oetker iti aduce primavara in bucatarie! Primavara este sezonul florilor, momentul in care toata natura prinde culoare. Deschide fereastra larg si lasa inspiratia decorului din acest sezon vesel sa patrunda si in bucatarie .
Luni, 24.04.2017, 11:151.Cake Pops Tututor ni se intampla des sa simtim nevoia de “dulce” si atunci sa ii intrebam pe cei din jur daca nu cumva ne pot oferi ceva. Este demonstrat stiintific faptul ca dulciurile ne dau o stare de bine, aceste alimente...
Joi, 20.04.2017, 15:03Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine lapte, foi de plăcintă, ouă, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Traistă Domnului ”.
Marti, 18.04.2017, 10:56Cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb. Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant.
Marti, 18.04.2017, 09:38Te-ai întrebat vreodată de ce invelisul galbenusului are culoarea verde? Totul se întâmplă din vina omului care îl fierbe. Decolorarea gălbenuşului este dovada că oul a fost fiert prea mult timp.
Sambata, 15.04.2017, 15:07Carnea de miel este aflată la mare căutare înainte de sărbătorile pascale. Însă cât de sănătos este consumul acestui aliment? Ce beneficii, dar şi la ce riscuri ne supunem, ne spune nutriţionistul Simona Carniciu.
Joi, 13.04.2017, 17:07Ceapa roșie este la mare căutare înainte de Paști în zona Bistrița-Năsăud, dar nu pentru că este cea mai potrivită lângă o supă de fasole, ci pentru că reprezintă o variantă bio de colorare a ouălor, pe care le vom regăsi pe mesele bistrițenilor în aceste zile de sărbătoare.
Joi, 13.04.2017, 16:08Doi chefi din Bucureşti duc meniul tradiţional de Paşte la un alt nivel. Şi reinterpretează preparatele de pe mesele românilor. În loc de stufat şi drob, propun cotlete de berbecuţ cu mousse de anghinare sau cotlete de miel cu...
Miercuri, 12.04.2017, 20:43Dacă ar fi să urmăm tradiţiile, în Joia Mare este cel mai potrivit moment pentru vopsitul oualelor de paşte iar majoritatea famililor respectă această tradiţie. Astfel, în ziua de joi casele românilor sunt mai ceva ca o competiţie culinară sau artistică când vine vorba despre încondeiatul oualelor.
Miercuri, 12.04.2017, 12:49Ştim, preferi să nu te gândeşti ce se întâmplă în bucătăria restaurantelor, însă uneori poate fi util. O chelneriţă dintr-un restaurant celebru din Kansas, Statele Unite ale Americii a decis să dezvăluie toate secretele
Miercuri, 12.04.2017, 09:02Hrana vie este din ce in ce mai cautata, oferind o varianta sanatoasa a hranei de zi cu zi. Si, cum Sarbatorile se apropie, gospodinele s-au pus pe gatit. Dulciurile sunt in topul preferintelor copiiilor, iar deserturile raw-vegane sunt ideala pentru acestia.
Marti, 11.04.2017, 16:32Nu mai ştii ce să le pregăteşti pentru desert celor dragi? Clipul de mai sus vă poate ajuta!
Joi, 06.04.2017, 20:14Pentru a doua oară în istorie, un restaurant din afara Europei a obţinut primul loc în topul celor mai bune 50 de localuri din lume! Acesta se află în inima New Yorkului şi a reuşit să detroneze câştigătorul de anul trecut, un restaurant italian din Modena
Joi, 06.04.2017, 17:04New york este un festival gastronomic, începând cu găurile luminate industrial din Chinatown până la feţele de masă de top şi să nu uităm de pizza subţire,crocantă şi omniprezentă. Cea mai mare recunoaştere în industria culinară, numărul unu în „top 50 restaurante” i-a cam scăpat New York-ului până acum. Asta până ieri când restaurantul „Eleven Madison Park” a primit titlul de cel mai bun restaurant din lume la gala anuală a acestor premii.
Joi, 06.04.2017, 12:06Fără atenţie, tradiţia poate să însemne. boală curată. Gospodinele îşi aleg deja vopsele pentru ouăle de Paşte de pe rafturile magazinelor, fără să se mai uite ce scrie pe etichetă. Le spunem noi: cel puţin 10 coloranţi artificiali, aditivi şi multe E-uri.
Luni, 03.04.2017, 19:39Pentru a-şi uşura munca, gospodinele apelează la tot felul de trucuri care mai de care mai interesante. Unul pe care oricine trebuie să îl ştie este cel de mai jos
Joi, 30.03.2017, 07:53O banană în fiecare zi te încarcă cu energie. Datorită conţinutului de zaharuri naturale, sucroză, fructoză şi glucoză, două banane pe zi furnizează instantaneu energie pentru 90 de minute de efort susţinut.
Marti, 21.03.2017, 10:29Un studiu realizat de cercetării britanici a demonstrat că sarea în cafea face adevărate minuni! Dacă până acum era secretul specialiştilor în cafea, iată că acum te poţi bucura de un deliciu internaţional chiar la tine acasă
Luni, 13.03.2017, 19:00Fructele şi legumele congelate, în cele mai multe cazuri, sunt „procesate" la scurt timp după ce au fost culese, în punctul maxim de coacere. Procesarea constă, mai întâi, în aducerea vegetalelor la temperatura de fierbere până când acestea sunt pe jumătate fierte
Vineri, 10.03.2017, 14:34O companie din Rusia a preparat, cu ajutorul unor bucătari profesioniști, nu mai puțin de 12.716 de clătite, stabilit astfel un record mondial recunoscut de Guinness World Records, informează marți upi.com. Evenimentul a avut loc pentru a celebra sărbătoarea Maslenița
Miercuri, 01.03.2017, 14:44Câte bordeie, atâtea obiceiuri, spune o vorbă din bătrâni! Obiceiurile culinare ale lumii sunt diverse și țin de cultură, specificul și produsele alimentare ale zonei
Miercuri, 01.03.2017, 13:47Omul de ştiinţă Susan Eksted a afirmat că cele mai multe gospodine fac o mare greşeală atunci când pun carnea la decongelat. Conform acesteia, a lăsa alimentele în frigider, peste noapte, pentru a se decongela, e total greşit
Duminica, 26.02.2017, 17:05AbsorbePlate este o invenţie thailandeză: o farfurie care absoarbe parţial grăsimile, relatează 7sur7.be. Nu întâmplător ideea a apărut în Thailanda, bucătăria thai fiind cunoscută pentru condimentele sale, dar şi pentru cantitatea de ulei folosită la pregătirea felurilor de mâncare.
Duminica, 26.02.2017, 17:02Sunt celebre în toată lumea, însă nu se dau înapoi atunci când vine vorba de stat la cratiţă. Şi, culmea, gătesc atât de bine, încât îşi lasă gura apă numai dacă priveşti.
Marti, 21.02.2017, 17:12Consumul de cacao menţine sănătatea inimii, dar conţine și antioxidanţi care ajută organsimul să lupte cu radicalii liberi.
Marti, 21.02.2017, 15:18Chiar dacă am intrat de ieri în perioada premergătoare Postului Paştelui, nu înseamnă că toată lumea îşi impune restricţii alimentare! Mai ales că românii au început să-şi rafineze preferinţele alimentare, aşa că nu mai sunt dependenţi de eterna friptură de porc. De ceva vreme, oamenii s-au orientat spre bucătăria asiatică, în special spre cea japoneză
Luni, 20.02.2017, 16:49Chef Patrizia a oferit un interviu pentru Star Matinal unde ne-a arătat ce ar trebui să gătim pentru Ziua Îndrăgostiților. Așa că dacă ești în impas, trage cu ochiul aici.
Marti, 14.02.2017, 12:45Dacă vrei să îi pregăteşti persoanei iubite ceva special, Chef Ralu îţi dă câteva idei în clipul de mai sus!
Marti, 14.02.2017, 11:36Eugenia face parte dintre puţinele mărci consacrate înainte de ’89 şi care au rezistat până astăzi. Deşi nu se mai bucură de succesul de altădată, biscuiţii cu cremă de cacao şi rom pot fi găsiţi pe toate rafturile magazinelor din România. Nu doar pentru nostalgici, dar şi pentru copii
Sambata, 11.02.2017, 11:59Ce se întâmplă dacă pui două ouă crude în cuptorul cu microunde pentru 5 minute.
Joi, 26.01.2017, 12:24În jur de 10% din alimentele pe care le mâncăm nu sunt ceea ce credem, ci, din dorinţa de profit maxim, sunt contrafăcute de către cei care le comercializează, arată un nou studiu. Îngrijorător este că pe lista neagră sunt produse pe care le mâncăm zilnic
Luni, 23.01.2017, 07:24Este un maestru în bucătărie și nu face deloc nazuri atunci când vine vorba de mâncare. Chef Adi Hădean a fost invitatul Florentinei Fântânaru la Dincolo de Aparenţe!
Duminica, 15.01.2017, 15:31Românii sunt mari consumatori de margarină. Totuși, se pare că există anumite riscuri!
Marti, 10.01.2017, 10:18Prepararea murăturilor nu este chiar o joacă de copil, iar gustul perfect nu se obține tocmai ușor
Vineri, 06.01.2017, 17:28