Gateste cele mai noi retete culinare alaturi de Chefii Antena 1. Descopera retetele de mancare traditionala romaneasca si secretele bucatariei internationale.
Pentru cei mai multi dintre cei care se căsătoresc, alegerea tortului nu este o decizie ușoară atunci când îşi doresc o nuntă de poveste. Aşa că noi ne-am gândit să vă facem munca mai uşoară. Vă prezentăm care sunt ultimele tendințe în materie de torturi pentru evenimente de cinci stele!
Sambata, 19.08.2017, 12:03Complimentele nu rămân nerăsplătite, cel puțin atunci când e vorba de fast-food, este concluzia la care au ajuns economiștii austrieci într-un studiu pentru realizarea căruia au cumpărat 100 de cornete de înghețată și, în cadrul unui experiment similar, 800 de chebapuri, informează miercuri DPA.
Joi, 17.08.2017, 08:31Cei care trec pragul restaurantul Sauvage sunt serviți doar cu mâncăruri făcute din ingrediente care erau disponibile pentru vânătorii-culegători din epoca paleolitică, cunoscută și ca epoca de piatră. În restaurant veți găsi numai fructe și legume organice, neprelucrate, carne, pește, ouă, nuci, semințe și ierburi.
Luni, 31.07.2017, 12:08Porumbul este preferatul românilor, mai ales în timpul vacanţelor. Totuşi, puţini sunt cei care ştiu metoda cea mai bună de a mânca!
Joi, 27.07.2017, 13:15E vară și sigur te apucă pofta de o felie rece și gustoasă de pepene roșu! Totuși, până să apuci să te răsfeți, trebuie neapărat să știi cum se alege cel mai bun pepene din lume!
Vineri, 21.07.2017, 12:33Cum suntem în luna lui cuptor, trebuie sa avem o alimentație mai light și să eliminăm mâncărurile grele din meniu
Marti, 18.07.2017, 12:164 tone de raci se fierb în acest sfârşit de săptămână în Bucureşti, la cel mai mare festival din Europa. Alături de aceste delicatese, scoicile şi-au găsit bine locul în câteva mii de farfurii, iar midiile şi creveţii s-au topit în gurile celor mici.
Sambata, 15.07.2017, 20:09Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și trebuie să-i acordăm importanță. Omleta poate fi preparatul perfect cu care să-ți începi dimineața: rapid și hrănitor. Cum să faci o omletă delicioasă? Iată rețeta celebrului bucătar britanic, Gordon James Ramsay:
Vineri, 14.07.2017, 13:00Ți-ai dorit vreodată să mănânci ceva delicios, sănătos și ușor de preparat? Mai jos ai 10 gustări pe care le poți prepara repede și care nu îți vor afecta sănătatea.
Vineri, 14.07.2017, 12:25Pepenele este cel mai îndrăgit fruct al sezonului. Profită la maximum de el cu această reţetă!
Vineri, 14.07.2017, 12:14Ştim cu toţii cât de greu este să gătim în această perioadă şi de foarte multe ori apelăm la alternative pentru a ne face viaţă mai uşoară. Dar e momentul să ne luăm inima în dinţi şi să ieşim din monotonie! Este foarte simplu cu un desert delicios: orange cheesecake raw vegan , uşor de făcut şi gata în 30 de minute.
Miercuri, 12.07.2017, 11:05O varietate de ananas obținută prin modificare genetică, cu tentă roz, care a ajuns recent pe rafturile magazinelor din Statele Unite, a devenit deja virală pe rețelele de social media, informează UPI.
Marti, 11.07.2017, 15:35O reţetă rapidă, ieftină şi foarte uşor de făcut, aşa s-ar putea descrie următoarea reţetă. Despre seminţele de chia se ştie că sunt o sursă complexă de proteine, au de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele, de 5 ori mai mult calciu decât laptele. Aşadar sunt o binecuvântare pentru sănătatea noastră! Căpşunile nu mai au nevoie de nicio prezentare, acestea sunt preferatele tuturor!
Vineri, 07.07.2017, 15:18Prezentatoarea de ştiri Ela Crăciun povesteşte pe blogul ei cum a ajuns să prepare deserturile în casă şi să nu mai cumpere de la magazin dulciuri pline de zahăr şi ne exemplifică şi trei reţete delicioase de îngheţată care sunt îndrăgite de cei mici.
Vineri, 07.07.2017, 14:38Căpşunile sunt printre fructele cele mai aromate, care dau savoare oricărui deşert, sunt dulci şi tare îndrăgite. Nu de multe ori ni s-a întâmplat să mâncăm căpşuni fără să ţinem cont de cantitatea consumată, iar dacă sunt combinate şi cu vanilie, frişcă sau ciocolată, dependenţa e clară!
Joi, 06.07.2017, 15:06Dacă aveţi poftă de ceva dulce, însă căldură de afară vă ţine departe de bucătărie, nu daţi fuga la magazin! Va prezentăm o reţetă perfectă pentru astfel de zile, nu necesită coacere şi are numai ingrediente răcoritoare , cu crema diplomat pe bază de iaurt şi fructe de pădure că topping!
Marti, 04.07.2017, 13:52Este un lucru bine ştiut că hidratarea este cea mai importantă în această perioada, iar dacă apă este principala armă şi cea mai recomandată contra perioadei caniculare, este bine să ne preparam acasă şi băuturi din care ne putem extrage vitaminele necesare. Astfel, astăzi vă recomandăm o băutură delicioasă şi răcoritoare: ice tea cu merişoare şi lămâie.
Luni, 03.07.2017, 15:49Dacă am spune “tort de îngheţată” sau “ îngheţată sandwich”, nu vi s-ar părea nimic ciudat deoarece acestea chiar există pe piaţă şi sunt absolut delicioase. Dar dacă am spune că există o combinaţie aparte, iar termenul de “îngheţată sandwich” există la propriu?
Luni, 03.07.2017, 13:50Sibiul a fost paradisul pofticioşilor. Cei mai pricepuţi bucătari s-au întrecut la un concurs de preparat gulaş. Specialişti în pregătirea delicioasei tocane cu specific unguresc, maeştrii artei culinare au încins ceaunele şi s-au pus pe treabă.
Duminica, 02.07.2017, 18:13În Japonia există un restaurant de lux unde mâncarea se face cu un ingredient neobişnuit: pământul. Ne Quittez Pas le serveşte clienţilor săi mâncare în care ingredientul de bază este pământul. Chef Toshio Tanabe foloseşte un sortiment special de pământ negru, din Kanuma, pe care îl consideră 100% comestibil.
Luni, 26.06.2017, 13:29Coaja oului conţine calciu şi este folosită în preparate care au rolul de a creşte aportul de calciu din alimentaţie.
Sambata, 17.06.2017, 13:30Dacă nu ştii ce să mai faci să slăbeşti şi ai încercat deja zeci de metode, DIETA MILITARĂ ţi-ar putea fi de folos. Nutriţioniştii te asigură că poţi da jos un kilogram pe zi! Ce trebuie să faci?
Miercuri, 14.06.2017, 12:26Tocătorul este un instrument de care nu te poți lipsi în bucătărie. Totuși, se pare că nu e deloc indicat să îl speli cu detergent de vase!
Luni, 12.06.2017, 13:46Pregătirea cinei este o adevărată provocare pentru oricine. Ajungem obosiţi, fără prea multă energie şi tot ce am vrea sunt preparate delicioase, gata făcute şi să economisim timp pentru cei dragi, aşa că ne apucăm şi comandăm sau apelăm la mâncarea de tip fast-food.
Vineri, 09.06.2017, 15:18Roşiile din supermarket îţi iau imediat ochii: sunt frumos colorate, au codiţa ataşată şi o formă ca cele din reviste. Acestea sunt, de fapt, indiciile că nu sunt crescute aşa cum ar trebui - natural. Roşiile de import ajunse în rafturile magazinelor sunt, de fapt, vopsite şi crescute pe... apa, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al României
Miercuri, 07.06.2017, 19:04Bucureştenii care nu au petrecut la mare sau la piscină în acest weekend au ieşit în parcuri. Acolo i-au aşteptat grătarele încinse, plăcintele învârtite de gospodinele din Moldova, dar şi tradiţionalele sarmale pregătite de maramureşence.
Sambata, 03.06.2017, 20:21Vă e foame dar nu aveţi prea mult timp la dispoziţie? Nicio problemă! Mai jos veţi găsi peste 38 de reţete delicioase ce le veţi adora şi vor deveni parte din obiceiuri, nu veţi mai vrea să vă cumpăraţi gustările!
Marti, 30.05.2017, 15:32Haosul în bucătărie este general pentru mulţi dintre noi, de la pungi lăsate desfăcute şi degradarea conţinutului, până la păstrarea în condiţii optime a alimentelor. Toate acestea ne dau bătăi de cap când vine vorba de organizarea bucătăriei.
Marti, 30.05.2017, 15:00Dr. ing. Victor Lăcătuș, potrivit agrointel.ro.
Sambata, 27.05.2017, 12:38Dacă treceţi prin Berlin şi aveţi chef de o experienţă culinară inedită, puteţi încerca îngheţata vândută de o gelaterie altfel. Polonezii care au deschis afacerea au inventat îngheţata cu gust de roşii, hrişcă şi chiar brânză.
Marti, 23.05.2017, 17:24Reţetele tradiţionale capătă alt gust odată ce ajung pe mâinile studenţilor de la Ingineria Alimentelor din Galaţi! Un astfel de preparat vechi, numit "scordolea", a fost reinterpretat de o echipă de studente. Nu vă gândiţi că a căpătat şi o denumire mai elegantă. Acum i se spune "mârliţă-n culcuş".
Luni, 22.05.2017, 16:57Românii aruncă tone de alimente anual, în timp ce sute de mii de copii din ţară se duc la culcare cu stomacul gol. Studiile arată că risipa alimentară a atins cote alarmante în ultimii ani, iar asta pentru că, spun specialiştii, românii nu cumpără responsabil şi aruncă mâncarea în loc să găsească noi idei de a o găti.
Sambata, 20.05.2017, 19:42Festivalurile culinare aduc cea mai mare bucurie gurmanzilor. Conceptul de street-food devine din ce în ce mai apreciat şi de către români.
Vineri, 19.05.2017, 20:22Salata picantă, vânăta albă sau ardeiul iute ornamental ar putea ajunge în curând în farfuriile noastre. De asta se ocupă cercetătorii din Buzău care, după ce le-au creat vor să obţină pentru ele certificate de omologare.
Miercuri, 17.05.2017, 20:09Ştiaţi că există câteva alimente descoperite de călugări care pot trata boli grave? Şi asta nu e tot: ajută la slăbit şi chiar întârzie îmbătrânirea. Despre ce este vorba? Aflăm din materialul de mai sus!
Luni, 15.05.2017, 16:56Nu mai da banii pe produse din comerț pline de conservanți! Acum poți prepara chiar tu o porție sănătoasă și delicioasă de pateu!
Duminica, 14.05.2017, 13:21Restaurantele lumii se întrec la ora actuală în materie de deserturi, şi nu în legătură cu reţetele lor…ci cu preţul! Sume exorbitante pentru un chec,o budincă sau brioşă şi asta datorită unui ingredient special, aurul. Mai jos este o lista a celor mai scumpe deserturi! Merită oare sacrificiul financiar?
Vineri, 12.05.2017, 15:16Dacă ai uitat de dietă pentru o zi şi ai mâncat nesănătos, trebuie să ştii că poţi arde caloriile cu ajutorul exerciţiilor
Joi, 11.05.2017, 13:39Încă puţin şi ne vom putea permite să cumpărăm cireşe doar la bucată. Şi nu este o glumă. În pieţe, cu 70 de lei reuşeşti să cumperi puţin peste o sută de cireşe, adică un kilogram. Şi nu sunt singurele trufandale scumpe de pe tarabe
Duminica, 07.05.2017, 19:40O reţetă rapidă şi spectaculoasă: Involtini de pui cu piure de morcov cu portocale.
Duminica, 07.05.2017, 11:13Micii conţin carne tocată, în amestec (porc cu vită sau vită cu oaie), adaos de grăsime, condimente, afânători (bicarbonat de sodiu), precum şi soia, dar şi fosfaţi - care au efecte cancerigene.
Luni, 01.05.2017, 15:00”Muzeul Îngheţatei”, o expoziţie cu elemente interactive, ai cărui vizitatori sunt încurajaţi să atingă şi să guste exponatele, a fost inaugurat recent în oraşul american Los Angeles, informează Reuters. Tot în Statele Unite, dar la New York, a fost fost în vânzare un sortiment insolit: îngheţata neagră, supranumită ”goth”, care este deja considerată vedeta verii anului 2017.
Vineri, 28.04.2017, 12:27Dr.Oetker iti aduce primavara in bucatarie! Primavara este sezonul florilor, momentul in care toata natura prinde culoare. Deschide fereastra larg si lasa inspiratia decorului din acest sezon vesel sa patrunda si in bucatarie .
Luni, 24.04.2017, 11:151.Cake Pops Tututor ni se intampla des sa simtim nevoia de “dulce” si atunci sa ii intrebam pe cei din jur daca nu cumva ne pot oferi ceva. Este demonstrat stiintific faptul ca dulciurile ne dau o stare de bine, aceste alimente...
Joi, 20.04.2017, 15:03Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine lapte, foi de plăcintă, ouă, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Traistă Domnului ”.
Marti, 18.04.2017, 10:56Cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb. Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant.
Marti, 18.04.2017, 09:38Te-ai întrebat vreodată de ce invelisul galbenusului are culoarea verde? Totul se întâmplă din vina omului care îl fierbe. Decolorarea gălbenuşului este dovada că oul a fost fiert prea mult timp.
Sambata, 15.04.2017, 15:07Carnea de miel este aflată la mare căutare înainte de sărbătorile pascale. Însă cât de sănătos este consumul acestui aliment? Ce beneficii, dar şi la ce riscuri ne supunem, ne spune nutriţionistul Simona Carniciu.
Joi, 13.04.2017, 17:07Ceapa roșie este la mare căutare înainte de Paști în zona Bistrița-Năsăud, dar nu pentru că este cea mai potrivită lângă o supă de fasole, ci pentru că reprezintă o variantă bio de colorare a ouălor, pe care le vom regăsi pe mesele bistrițenilor în aceste zile de sărbătoare.
Joi, 13.04.2017, 16:08Doi chefi din Bucureşti duc meniul tradiţional de Paşte la un alt nivel. Şi reinterpretează preparatele de pe mesele românilor. În loc de stufat şi drob, propun cotlete de berbecuţ cu mousse de anghinare sau cotlete de miel cu...
Miercuri, 12.04.2017, 20:43