Copiii pot manca si indragi alimentele sanatoase - acest lucru nu este un mit. Insa pentru a-i determina sa faca astfel de alegeri este nevoie de multa implicare din partea parintilor.
Marti, 04.01.2011, 00:00In ziua de astazi suntem bombardati cu indicatia de "5 portii de legume si fructe pe zi pentru o viata sanatoasa". Dar cat inseamna exact o astfel de portie?
Luni, 03.01.2011, 00:00Preparare: se taie jumatate de dovlecel in felii subtiri, apoi se taie rondele o jumatate de praz. Acelasi lucru se face si cu o vanata, dar si cu un ardei gras rosu. Se pun apoi feliile de vinete la prajit, in ulei de masline incins. In alta tigaie se...
Marti, 21.12.2010, 14:37Nicolai a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" depe Euforia TV o reteta de tocanita de vita - excelenta pentru cei care nu tin post si care au nevoie de un fel de mancare consistent in aceasta perioada friguroasa.
Marti, 21.12.2010, 00:00Emisiunea "Arome Mediteraneene" de pe Euforia TV a fost in Turcia, pentru prezentarea unei retete vegetariene speciale: vinete umplute cu legume.
Luni, 20.12.2010, 00:00Chef Cezar il are invitat pe Cristi Margarit, nutritionist care pregateste o reteta de somon de somon cu quinoa (o specie cerealifera) si legume.
Vineri, 17.12.2010, 00:00Nu e masa mai bogata decat cea de Craciun. Salata boeuf, carnati, sarmalute, cozonaci si alte dulciuri, toate lasa in urma sute de calorii. Dar parca nici nu simti ca e sarbatoare daca nu gusti un pic din fiecare. Solutia de mijloc: slabeste inainte de Sarbatori!
Vineri, 17.12.2010, 00:00Bucatarul Victoria Onesti, reprezentant Zepter, pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o friptura de porc cu legume, fara a folosi insa grasime sau apa.
Joi, 16.12.2010, 00:00Bucatarul Catalin Barbulescu pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta de dorada cu sos de kiwi.
Marti, 14.12.2010, 00:00"Euforia vine mancand!" - Acesta este motto-ul bucatarului Cezar, dar si al invitatului sau Geani care pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta chinezeasca cu pui si orez.
Luni, 13.12.2010, 00:00Jakob Haussman a pregatit in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor" de pe Euforia TV o reteta vegetariana: snitel de tofu pe pat de legume.
Vineri, 10.12.2010, 00:00Nicolai si invitatul sau, Cristian, au pregatit in studioul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia TV un muschi de vita cu cartofi si ciuperci gratinate.
Joi, 09.12.2010, 00:00Don Mariano a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta de dorada, peste clasic mediteraneean, cu brocoli.
Miercuri, 08.12.2010, 00:00Chef Cezar a pregatit la "Euforia Cuisine" o supa delicioasa pe baza de fructe de mare si multe legume.
Miercuri, 08.12.2010, 00:00Marian, bucatarul-sef al restaurantului Michele din Bacau prezinta pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de friptura de porc.
Luni, 06.12.2010, 00:00Bucatarul Emilian de la Vila Rodizio pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de la Euforia tv o reteta suta la suta mexicana: fajitas.
Luni, 06.12.2010, 00:00Sammy Babou, bucatar la restaurantul "Le Cantine de Nicolai" prezinta in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de la Euforia tv, o reteta simpla si gustoasa de lup de mare cu sos pesto.
Duminica, 05.12.2010, 00:00Marius. bucatar la restaurantul Casa Freya din Busteni a prezentat in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv, o reteta de friptura de vita, cu ganitura de legume facute stir-fry.
Duminica, 05.12.2010, 00:00Sarbatorile vin, sarbatorile vin...iar tu nu te simti pregatita sa le intampini. Poate nu ai starea de spirit generala sau corpul tau nu se afla in cea mai buna forma.
Vineri, 03.12.2010, 00:00Mamicile isi incep ziua gandindu-se ce sa mai pregateasca copiilor lor. Pot sa treaca ore pana se decid ce sa gateasca pentru a le oferi copiilor mese sanatoase si gustoase. In ajutor le sar specialistii de la www.askdrsears.co. Ei recomanda 10 alimente vitale pentru alimentatia celui mic. Scopul este sa umplem farfuria cu mancare de inalta calitate nutritiva, dar cu o cantitate relativ mica de grasimi si calorii.
Miercuri, 01.12.2010, 00:00Vladutz gateste: "Orez egiptean in sos de legume" Ingrediente: 1 cana de orez cu bob lung 1/2 cana de taietei fini cu ou 1 l supa de carne 2 cani paste scurte (penne rigatte) 400ml linte Expom (conserva) 400ml naut Expom (conserva) o ceapa...
Marti, 30.11.2010, 08:09In perioada postului ce poate pica mai bine decat o reteta de musaca vegetala?
Sambata, 27.11.2010, 00:00Astenia de toamna poate fi alungata cu ciuperci. Da, ati auzit bine. Contin calciu si magneziu care ne dau energie si sunt ideale in postul Craciunului. Despre efectul benefic al ciupercilor aflam de la colegii nostrii de la revista Felicia.
Vineri, 26.11.2010, 06:41La scoala am invatat sa ne mandrim ca romanii nu au dus razboaie de cucerire. Turcii au facut-o. Si asta se vede intr-un fel absolut spectaculos in cultura, modul de viata si preparatele culinare ale locatarilor marelui oras Istanbul.
Vineri, 26.11.2010, 00:00Contrar a ceea ce se spune, supele fac minuni pentru silueta! Si acestea, si ciorbele, sunt adevarate medicamente pentru organism. Iar daca nu stiti sa le preparati, ar fi bine sa nu ratati materialul urmator.
Joi, 25.11.2010, 00:00Vladutz a pregatit Rasol de porc cu legume si salata bavareza
Miercuri, 24.11.2010, 10:07Persoanele care consuma portocale sau legume de culoare verde inchis, precum morcovi, cartofi dulci sau fasole verde, au sanse mai mici de a dezvolta anumite boli.
Miercuri, 24.11.2010, 00:00Nu doar vedetele nu se dau in laturi de la diete drastice, ci si edilii Capitalei. De data aceasta a venit randul lui Cristian Popescu Piedone.
Miercuri, 24.11.2010, 00:00Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.
Miercuri, 24.11.2010, 00:00Categoric nu de vointa duc lipsa surorile Luciu atunci cand vine vorba despre dieta.
Marti, 23.11.2010, 00:00Sunt pline rafturile magazinelor cu conserve de toamna: zacusca de toate felurile, muraturi, compoturi si multe altele. Sunt toate foarte sanatoase, ca si alimente.
Marti, 23.11.2010, 00:00Devenim tot mai pregatiti sa acceptam ca trebuie sa consumam cel putin doi litri de lichide in fiecare zi (pentru o viata sanatoasa, evident).
Luni, 22.11.2010, 00:00Temperaturile oscilante din aceasta perioada provoaca deseori viroze. Si pentru a ne proteja din timp exista o solutie: cura cu vitamina C.
Luni, 22.11.2010, 00:00Afla ce efect au toate felurile de mancare asupra organismului tau de la nutritionistul Lygia Alexandrescu.
Duminica, 21.11.2010, 00:00Musaca este o reteta preparata, in mod normal, cu carne tocata. Insa nu acesta este secretul, ci modul in care sunt imbinate condimentele. Si daca tot suntem in post, carnea poate fi eliminata, iar preparatul, la fel de gustos!
Sambata, 20.11.2010, 00:00Sanatatea este pe primul loc atunci cand vine vorba despre alimentatia bebelusilor. Le este insa destul de greu mamicilor sa-i obuisnuiasca pe acestia cu o altfel de mancare decat laptele.
Vineri, 19.11.2010, 00:00Supele si ciorbele vegetale au, uneori, nevoie de un amestec special de condimente sau de ingrediente, pur si simplu, pentru a iesi din tipar si pentru a nu deveni banale. Reteta de astazi, venita din Cipru, propune o astfel de supa in care coriandrul, chimenul si boiaua iute isi pun amprenta intr-un mod inedit!
Vineri, 19.11.2010, 00:00A fost mereu invidiata pentru corpul ei, dar Claudia Pavel a avut un moment de slabiciune anul trecut, cand a dat iama in dulciuri si produse tip fast-food. Rezultatul? S-a ingrasat 13 kilograme.
Joi, 18.11.2010, 00:00Vladutz gateste: "Salata de couscous cu legume" Ingrediente: 250g cuscus prefiert BIA 2 rosii coapte si decojite 2 cepe rosii potrivite patrunjel si menta ulei masline suc lamaie sare, piper si putin scortioara, dupa gust Preparare:...
Miercuri, 17.11.2010, 08:10Astazi este in masura sa dea cele mai tari sfaturi in materie de slabit pentru ca, la randul ei, s-a confruntat cu kilogramele inestetice.
Marti, 16.11.2010, 00:00Are 39 de ani si arata impecabil, dar asta nu inseamna ca Mihaela Borcea nu a avut probleme cu greutatea.
Marti, 16.11.2010, 00:00Cum preturile legumelor cresc pe zi ce trece, multi renunta si la proviziile pentru iarna. Producatorii de varza se plang, si ei. Raman cu marfa pe taraba. Se vede cu ochiul liber in pietele din toata tara.
Luni, 15.11.2010, 13:18Adio carne, pana la Craciun. Am intrat in post, iar credinciosii renunta la alimentele "de dulce" si se orienteaza catre legume si fructe. Bucatarul Adi Hadean ne-a aratat, insa, ca postul nu inseamna nici pe departe infometare, ci retete simple si....
Luni, 15.11.2010, 13:15In acest weeek-end nu ratati hrana si vinurile naturale: sarmale la ceaun cu mamaliguta, coaste si friptura de miel, insotite de un vin de colectie din podgoriile de la Valea Calugareasca sau de bauturi traditionale din toate colturile tarii pot fi degustate sau cumparate la Targurile de specialitate organizate in acest week-end in Capitala.
Vineri, 12.11.2010, 00:00Carnea alba, carnea rosie sau pestele nu trebuie sa lipseasca din dieta nimanui. Sunt gustoase, iar preparate corespunzator, sunt si sanatoase.
Joi, 11.11.2010, 00:00Din categoria gesturi simple care pun la pamant pericole majore face parte si spalatul pe maini. Un gest care trebuie explicat si impus copilului, pentru a lupta contra virusului iernii.
Miercuri, 10.11.2010, 00:00Sezonul rece se apropie cu pasi repezi iar suplimentele nutritive sunt un plus pentru aceasta perioada. Atentie insa, nu luati vitamine dupa ureche. Consultati medicul daca nu vreti sa aveti parte de reactii adverse nedorite.
Luni, 08.11.2010, 00:00Chef Cezar a pregatit la emisiunea "Euforia Cuisine" de pe canalul Euforia TV o noua reteta pe baza de fructe de mare. De aceasta data o supa insa, plina de legume.
Sambata, 06.11.2010, 00:00Daca frigul a venit pe langa noi, in viata noastra, a sosit si timpul mancarurilor care sa ne ofere energie, dar si gust in acelasi timp. Asa ca o tocanita clasica poate pica excelent, de aceasta data reteta fiind una completata de carnea de vita.
Sambata, 06.11.2010, 00:00