Vinetele pot fi preparate în mai multe moduri, nu doar sub formă de salată, așa că am făcut un top patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase.
Dacă vă plac vinetele, dar v-ați plictisit de clasica salată, încercați aceste vinete marinate, perfecte pentru a fi folosite la diverse salate.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune, din categoria conservelor pentru iarnă cu vinete, minunata rețetă Magdus.
În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în România este şi de patru ori mai mic decât în alte ţări europene. Astfel, chef Nina Rus spune că, pe lângă...
Luni, 16.09.2019, 19:39
Cristian Mărgărit, concultant în nutriție, a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani care sunt beneficiile legumelor de toamnă pentru organism.
Miercuri, 11.09.2019, 12:01
Pentru că piața este plină de vinete, legumele vedetă ale verii, să profităm de gustul lor și să le pregătim în cât mai multe moduri, mai simple și mai complexe, toate delicioase. Pentru azi, o rețetă de Rulouri de vinete cu prosciutto și mozzarella.
Este sezonul vinetelor! Gustarea preferată a verii şi una dintre cele mai apreciate conserve pentru iarnă. Coapte pe grătar, în salate sau în tocăniţe, vinetele sunt bogate în minerale şi sărace în calorii.
Vineri, 16.08.2019, 19:31
Rețeta Caponata, originară gastronomiei siciliene, se prepară din legume prăjite în ulei de măsline și un sos dulce-acrișor
Rețeta Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana, este una dintre cele mai populare rețete de vinete din tradiția culinară italiană.
Pentru iubitorii preparatelor cu vinete, cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă: Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat pe bază de vinete, roșii, brânzeturi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete a la creme”.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Razvan si Dani, a pregătit o delicioasă salată de vară pe bază de vinete, ardei, dovlecei, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită ”Cuscrele".
Vinetele, legumele vedete ale verii, pe lângă faptul că au un gust bun în preparate, au și mari beneficii asupra organismului, dacă sunt gătite cum trebuie. Rețete cu vinete, proprietăți.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat pe bază de vinete, brânză, suc de roșii, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete în straturi”.
Ruby și Robert, din echipa lui Chef Cătălin Scarlatescu, au trebuit să pregătească un preparat în care vedetă să fie cartoful și para.
Echipa lui Chef Sorin Bontea a ales câte două ingrediente speciale pentru fiecare echipa, astfel echipa lui Chef Florin Dumitrescu a primit ananas și praz, iar echipa lui Chef Cătălin Scarlatescu a primit cartofi și pere. Echipa care câștigă...
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine vinete, ulei de masline, roșii, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete domnești”.
Gustoase și foarte sățioase, aceste vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi, potrivite pentru un prânz, sau o cină în familie!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de post pe bază de vinete, pe care a denumit-o "Vinete rebele".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă delicioasă de post - "Vinete vesele"
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o altfel de salată de vinete combinată cu ciuperci și alte ingrediente, pe care a denumit-o "Vinete preferate".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Șnițel cu surprize", un preparat delicios pe bază de mușchiuleț de porc, vinete, ardei, castravete, dar şi alte ingrediente delicioase.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune, pentru o masă mai sănătoasă și hrănitoare, rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă, pe care a denumit-o "Gustarea Sultanului".
Cu ingrediente puține și rapid de preparat, nu pot fi decât delicioase aceste Vinete la cuptor cu mozzarella, parmezan și sos de roșii cu usturoi!
Cu doar câteva ingrediente, poți prepara cel mai bun aperitiv cu vinete și ardei copți, atât de bun că mănânci până nu mai poți!
Dintre toate rețetele de zacuscă, cea mai simplă și cea mai căutată tot Rețeta clasică de zacuscă rămâne!
Pentru că piața abundă de vinete și dovlecei, ne putem delecta familia cu aceste delicioase Vinete și dovlecei pane, gratinate cu mozzarella.
Vă place salata de vinete, dar v-ați plictisit s-o tot preparați în modul clasic? Încercați această Salată de vinete cu ardei copți și gustul va fi deosebit!
Vlăduț, bucătarul de la Neatza, gătește rețeta Supă de roșii italiană, foarte delicioasă, cu ingrediente puține și pe gustul tuturor gurmanzilor.
Vlăduț, bucatarul de la Neatza, gătește rețeta "Cotletul grădinarului", un preparat delicios, cu legume, carne și iaurt.
În cazul în care aveți curiozități despre cum arată o legumă modificată genetic, Cătălin Oprișan are răspunsul. Redactorul șef al a1.ro, a prezentat un dialog amuzant între un cumpărător, precupeț și vânăta...
Cătălin Oprișan, redactorul șef de la A1.ro, spune cel mai tare banc despre vinetele modificate genetic.
Vara, salata de vinete este cel mai iubit aperitiv. E simplu de preparat, e foarte gustoasă şi nici nu îngraşă. În plus, datorită conţinutului ridicat de apă, vinetele ţin şi foame, dar şi de sete şi reprezintă alimentul ideal pentru zilele caniculare, spun nutriţioniştii.
Sambata, 07.07.2018, 19:29
Vara, salata de vinete este cel mai iubit aperitiv. E simplu de preparat, e foarte gustoasă şi nici nu îngraşă. În plus, datorită conţinutului ridicat de apă, vinetele ţin şi foame, dar şi de sete şi reprezintă alimentul ideal pentru...
Sambata, 07.07.2018, 19:22
Este piața plină de vinete și vreți să profitați la maxim de gustul lor? Încercați aceste rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate și vor fi printre aperitivele preferate!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Papoutsakia", un preparat care conţine vinete, legume, susan, dar şi alte ingrediente delicioase.
Vlăduţ, bucătarul priceput de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a arătat cum se face cea mai bună rețetă de ghiveci italian din lume! „Caponata” se face imediat, cu doar câteva ingrediente!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Caponata, un preparat itașlian pe bază de vinete și alte legume.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine vinete, roșii, usturoi, năut, nucă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Vinete voioase".
Postul Paştelui a început, bucătarii s-au apucat de treabă. Vinete la grătar umplute cu legume trase la tigaie, salata de icre din seminţe de chia, rattatouile la cuptor - sunt delicatesele pe care orice român le poate face acasă.
Luni, 19.02.2018, 19:22
Atunci când ne este foame și suntem în criză de timp, cel mai la îndemână de preparat sunt pastele, iar rețeta de paste penne cu sos de roșii, vinete și capere, este una cu adevărat delicioasă.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine paste, vinete, usturoi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Penne rebele".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine vinete, peta, parmezan, smantana, unt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Învârtită cu vinete”.
O rețetă pe care o poți face și tu singură acasă. Pizza fără aluat cu doar câteva ingrediente: 3 vinete medie, sos de rosii, mozzarella, parmezan razuit, salam picant, patrunjel, busuioc.
Miercuri, 06.09.2017, 10:48
E vremea în care vinetele sunt vedete în bucătărie. Sunt considerate adevărate surse de sănătate, dar sunt şi gustoase şi apreciate la orice masă. Iar anul acesta, agricultorii se laudă cu recolte bogate. Cultura familiei Volintiru din...
Marti, 15.08.2017, 19:50
Vinetele conțin numeroase vitamine și minerale, motiv pentru care au devenit un aliment la mare căutare în bucătăria gospodinelor.
Pentru că piața abundă de vinete și dovlecei, combinați-le într-o salată și veți fi încântați de gustul ei ușor și domol.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care contine vinete, nuci, rosii, ardei iute, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Vinete persane”.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine vinete, roşii, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Papoutsaki primavera"
Salată de vinete este unul dintre cele mai populare preparate ale verii. Gustoasă şi parfumată, salată de vinete nu lipseşte de pe masă în anotimpul cald, indiferent de regiune.