Somonul merge preparat intr-o gramada de variante, insa una cu adevarat speciala este cea in care fileul acestui peste este gatit la cuptor, intr-un sos special de lamaie si de fenicul. Pofta buna!
Duminica, 15.05.2011, 00:00Reteta zilei de sambata este din spectrul deserturilor si este realizatA pe baza de orez - risotto tropical, un fel de mancare cu ananas, lapte de cocos, migdale si stafide. Pofta buna!
Sambata, 14.05.2011, 00:00Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase.
Vineri, 13.05.2011, 00:00Toata lumea face piureu simplu de cartofi, una dintre cele mai comune garnituri din bucataria romaneasca, folosita in special la fripturi si snitele, insa piureurile de cartofi pot deveni mai speciale daca adaugam diferite alte ingrediente in ele. Cum ar fi...usturoiul.
Vineri, 13.05.2011, 00:00Reteta de post a zilei provine din Mexic si este realizata pe baza de tortilla, lipia specifica acestei tari, umpluta cu un amestec de legume, in frunte cu fasolea neagra. Pofta buna!
Vineri, 13.05.2011, 00:00O floare comestibila, cu un gust foarte placut redefineste retetele clasice. Mai mult, in intreaga lume i se dedica festivaluri...
Miercuri, 11.05.2011, 00:00Ierburile naturale si proaspete transforma un piept de pui comun intr-un preparat special si gustos. O reteta care presupune un timp scazut de gatire, dar cu rezultate spectaculoase. Pofta buna!
Marti, 10.05.2011, 00:00Pestele crud marinat este o delicatesa, iar somonul crud este consumat foarte mult in lume, in special in Japonia, pentru sashimi - o specialitate din cadrul marii familii "sushi". Reteta zilei de astazi combina somonul crud cu castravetii, intr-o salata speciala. Pofta buna!
Luni, 09.05.2011, 00:00Reteta zilei de duminica aduce somonul ca ingredient principal si un sos salsa special, cu aroma de menta, ca si element care sa intregeasca acest preparat. Pofta buna!
Duminica, 08.05.2011, 00:00Daca e sambata de ce sa nu incercati o reteta speciala? Creveti cu sos de alune - suna exotic iar gusturile sunt pe masura. Pofta buna!
Sambata, 07.05.2011, 00:00O reteta rapida de supa, realizata in principal din cartofi rosii si din salata creata, care are un aport excelent de vitamine A, C si K.
Vineri, 06.05.2011, 00:00Prajitul in tigaie este cel mai popular mod de a pregati fileul de peste in restaurante pentru ca dureaza foarte putin pana ce clientul isi primeste comanda. In plus, aceasta modalitate de preparare aduce si un contrast de texturi, deoarece pielea devine crocanta, in timp ce carnea ramane frageda.
Joi, 05.05.2011, 00:00Ca si traditionalele gratare din carne, peste, carnati si mititei - frigaruile se pregatesc usor, sunt foarte gustoase si se potrivesc cu alte tipuri de mancare.
Joi, 05.05.2011, 00:00Spanacul si tonul - elementele de baza ale retetei zilei de astazi, o salata care foloseste ingrediente reci (spanacul si tonul) alaturi de un dressing cald.
Joi, 05.05.2011, 00:00Reteta zilei de astazi vine din Mexic si presupune combinarea legumelor si fructelor cu cascavalul ras. Interesant? Da? Gustos? Ramane la aprecierea fiecaruia. Pofta buna!
Miercuri, 04.05.2011, 00:00Salatele au marele avantaj ca se prepara rapid, asigura un potential de vitamine si de nutrienti si pot fi consumate si ca garnitura, dar si ca fel de sine statator. Salata de astazi aduce in prim-plan crevetii fierti si legumele. Pofta buna!
Sambata, 30.04.2011, 00:00O combinatie clasica ce aduce si nutrienti pe langa gustul special: somon la cuptor cu sos pe baza de iaurt si marar.
Vineri, 29.04.2011, 00:00Vitamina D si acizi grasi Omega 3 - iata principalele beneficii ale retetei zilei de astazi: somon la cuptor cu salata iute de castraveti. Pofta buna!
Joi, 28.04.2011, 00:00Don Mariano pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta proprie de salata verde cu legume si salau fiert.
Miercuri, 27.04.2011, 00:00Doar cateva zile petrecute in sanul familiei alaturi de friptura de miel, oua fierte, salata boeuf, cozonaci si pasca, iti pot da ulterior destule batai de cap. Din pacate, mancarea traditionala romaneasca este greu de digerat si nu tocmai sanatoasa. De aceea ai nevoie de un mic tratament care sa iti redea echilibrul dupa un asemenea dezmat culinar.
Marti, 26.04.2011, 00:00Cu totii iubim ouale de ciocolata de Paste, dar acestea nu pot concura nici pe departe cu versatilitatea originalului.
Duminica, 24.04.2011, 00:00In Cipru, soarele arde chiar si in luna martie, iar rosiile au gustul pe care ale noastre il capata de-abia in iulie-august. Deci n-ai de ales: trebuie sa folosesti crema de protectie, sa rezervi mult timp pentru mese si sa uiti complet de intoarcerea acasa, intr-un Bucuresti gri si rece.
Duminica, 24.04.2011, 00:00Friptura de miel traditionala se face in cateva ore, dar daca alegi bucati portionate, fara os, carnea e gata intr-un sfert de ora. Cu o singura conditie: sa folosesti o tigaie nonaderenta de calitate.
Sambata, 23.04.2011, 00:00In Maramures, pregatirile sunt in toi. E forfota mare in gospodarii dar si in pensiuni. Se pregatesc bucate alese pentru turistii.
Vineri, 22.04.2011, 00:00O reteta rafinata si nepretentioasa, din carne de miel, numai buna pentru masa de Paste.
Vineri, 22.04.2011, 00:00Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.
Vineri, 22.04.2011, 00:00Suntem in pragul Sarbatorilor Pascale, cand ne intoarcem mai mult ca oricand cu sufletul spre traditiile noastre si, inevitabil, spre batranii pe care ii mai avem. Ei sunt singurii care ne mai pot imbogati cu obiceiurile stramosesti, cu muzica si dansurile de altadata.
Vineri, 22.04.2011, 00:00Mai este atat de putin pana in Duminica dezlegarii de la post, insa cei care s-au pastrat mai au inca doua zile de rabdat. Reteta de astazi, din Vinerea Mare, aduce ca metoda de gatit cuptorul, iar ca legume vedete dovleceii, rosiile si ardeii grasi.
Vineri, 22.04.2011, 00:00Asteptati cu nerabdare Sarbatorile, ca sa va infruptati din preparatele de miel? Maestrii bucatari au si alte propuneri, gen carne de cangur, antilopa sau bizon. Le puteti gusta pe toate daca aveti in plan o vacanta la munte.
Joi, 21.04.2011, 00:00Reteta de post a zilei de joi aduce in prim-plan vinetele, care, chiar daca nu sunt in sezon, pot fi gasite in magazine. Facute pe grill, alaturi de condimente, vinetele sunt o gustare extraordinara. Pofta buna!
Joi, 21.04.2011, 00:00Chef Cezar pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta delicioasa de rulouri de vita umplute cu ansoa si sos de vin dulce.
Joi, 21.04.2011, 00:00Adi Hadean a pregatit la Euforia TV o reteta spaniola: pinchos Cortez con patatas bravas - frigaruie Cortez cu cartofi aurii. Pofta buna!
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Nicolai si Robert au pregatit la Euforia TV o reteta de biban in crusta de cartofi, alaturi de un sos mediteraneean. Pofta buna!
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Mic-dejunul elvetian a devenit renumit in lumea intreaga pentru combinatia speciala de fructe uscate, condimente si arome - totul pentru a crea un inceput de zi perfect, gustos si plin de vitamine!
Miercuri, 20.04.2011, 00:00Cine s-ar gandi ca o combinatie intre portocale si bulbul de fenicul poate da un rezultat spectaculos, sub forma unei salate nu doar gustoasa, dar si inedita si plina de vitamine?
Marti, 19.04.2011, 00:00Nu putine retete originare din Asia – din India, Pakistan sau Bangladesh, mai ales – indica folosirea, pentru prajire, a uleiului de mustar. De asemenea, datorita calitatilor lui de conservant, este utilizat la prepararea muraturilor si nu numai. Este folosit, totodata, in scop medicinal, intern sau extern. In aceste tari, uleiul de mustar – zic statisticile – este al treilea intr-un top al vanzarilor, dupa cele de soia si de palmier.
Luni, 18.04.2011, 00:00Prima reteta de post a Saptamanii Pastelui aduce in prim-plan o salata de morcovi cu stafide, plina de vitaminele A si C. Pofta buna!
Luni, 18.04.2011, 00:00Lintea a devenit in ultimul timp aproape la fel de populara precum soia, in perioadele de post, asa ca o supa pe baza de linte, dar si de spanac, cade la fix pentru aceasta perioada. Pofta buna!
Vineri, 15.04.2011, 00:00Bucatarul Robert, de la restaurantul Velvet, pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia TV o reteta proprie de somon in crusta de migdale, creveti black-tiger cu usturoi si sos de sepie.
Joi, 14.04.2011, 00:00VJ Ela gateste impreuna cu bucatar Nicolai o reteta simpla si gustoasa de paste cu creveti si usturoi.
Joi, 14.04.2011, 00:00Baza de ceapa, usturoi si rozmarin da o savoare minunata fasolei albe, intr-o reteta de post cu aspect special si gust reconfortant. Pofta buna!
Miercuri, 13.04.2011, 00:00Dovleacul este un aliment cu proprietati exceptionale cand vine vorba de realizarea unei supe de tip crema, iar vitaminele sale nu constituie decat un avantaj benefic alaturi de un preparat gustos. Pofta buna!
Marti, 12.04.2011, 00:00Nicolai si Nicu Pontas au gatit la Euforia TV o reteta de muschi de vita cu fusilli. Pofta buna!
Luni, 11.04.2011, 00:00S-au implicat mai intai, ca voluntari, in cadrul unui program DuPage PADS pentru oamenii fara adapost. Impreuna cu prietenii lor, Riya Uppal si Ben Hall, amandoi din Oak Brook, statul Illinois, au facut paturile in marile dormitoare ale centrului de ajutor, au mangaiat suflete nemangaiate, au spalat vasele si, uneori, au gatit pentru cei nevoiasi. Apoi, retetele pe care le-au adunat in timp le-au publicat intr-o carte de mare succes.
Luni, 11.04.2011, 00:00Calciu, magneziu, fier si vitamina C - iata doar cateva dintre avantajele retetei de post de astazi care aduce in prim-plan branza vegetala tofu. Pofta buna!
Luni, 11.04.2011, 00:00Aceasta reteta poate fi gustare sau aperitiv. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; este o sursa buna de vitamina C si acid folic.
Sambata, 09.04.2011, 00:00Nicolai si Catalin Barbulescu, de la restaurantul "La Moara lui Bucur", au pregatit la Euforia TV o reteta de carne de somon cu flori de salcam, o reteta inedita. Pofta buna!
Vineri, 08.04.2011, 00:00Pastele se apropie cu pasi repezi si deja ne pregatim si cautam retete care de care mai deosebite cu care sa ne impresionam musafirii sau pentru propria placere. Crema de vanilie este un desert fin si usor de facut, iar ce il face si mai deosebit este modul de servire: in coji de oua.
Vineri, 08.04.2011, 00:00Nicolai si Razvan Cruceanu au pregatit la Euforia TV o reteta de pui pane cu crema de usturoi. Pofta buna!
Miercuri, 06.04.2011, 00:00O mancare calda si consistenta necesita nu de putine ori un timp mai indelungat de preparare. Insa unele sunt gata in mai putin de 30 de minute. Incearca aceasta reteta rapida si hranitoare de cartof dulce cu linte si spanac.
Miercuri, 06.04.2011, 00:00